Zo schrijf je een overtuigend salarisadministrateur cv

Je cv is veel meer dan enkel een opsomming van je werkervaringen en opleidingen. Het is de ideale kans om jezelf te presenteren als de perfecte kandidaat voor de rol van salarisadministrateur. Of je nu een ervaren professional bent of aan het begin van je loopbaan staat, een overtuigend cv kan het verschil maken tussen opgemerkt worden en verloren raken in de stapel sollicitaties.

Indeling :
Maat :
Aanpasbaar :
Word (Microsoft)
A4
Ja

In dit artikel begeleiden we je bij het opstellen van een cv dat je professionele geschiedenis, unieke vaardigheden én persoonlijkheid naar voren brengt. Aan de hand van onze handleiding en tips transformeer je je cv tot een krachtig instrument dat de aandacht van werkgevers en recruiters trekt.

Hoeveel kun je als salarisadministrateur verdienen?

Voordat we dieper ingaan op de verschillende onderdelen van een sterk cv, is het interessant om naar het financiële aspect van het beroep te bekijken. De beloning voor deze functie is gebaseerd op verschillende factoren, waaronder branche, ervaring en verantwoordelijkheden.

Het gemiddelde salaris ligt rond de € 3.350 bruto per maand. Het minimale salaris bedraagt € 2.200 en het maximale loon is zo'n € 4.500 per maand. Naast het basissalaris, spelen ook bonussen, pensioenregelingen en mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling een rol bij het totale beloningspakket.

Salarisadministrateur CV

Handleiding: zo schrijf je een sterk salarisadministrateur cv

Als salarisadministrateur bekleed je een belangrijke rol in de financiële wereld van bedrijven. Je verantwoordelijkheden omvatten onder andere het beheren, verwerken en controleren van salarisgegevens, waardoor de financiële stabiliteit van een bedrijf wordt gewaarborgd.

Je bent bedreven in belastingregels, arbeidswetgeving en loonadministratie. Je kunt loonstrookjes opstellen, arbeidscontracten interpreteren en salarisbetalingen tijdig verwerken. In samenwerking met HR-teams en financiële afdelingen zorg je ervoor dat salarisprocessen volgens de wet worden uitgevoerd.

Streef je een succesvolle loopbaan als salarisadministrateur na? Dan is het cruciaal om een professioneel cv te creëren dat je expertise weerspiegelt.

Lay-out

Wist je dat de gemiddelde recruiter slechts enkele seconden naar je cv kijkt? In de wereld van sollicitaties is de eerste indruk de belangrijkste. Een goed gestructureerde lay-out kan het verschil maken tussen een cv dat de aandacht trekt en over het hoofd gezien wordt. De manier waarop je je cv presenteert, is vrijwel net zo belangrijk als de inhoud.

 • Uitstraling: Kies een professioneel en gemakkelijk te lezen lettertype uit. Zorg ervoor dat opmaak door het gehele document consistent is. Een verzorgde lay-out laat zien dat je aandacht besteedt aan details.
 • Structuur: Deel je cv op in logische secties. Werkgevers kunnen hierdoor snel de benodigde informatie terugvinden. Vermijd te lange alinea’s en kies in plaats daarvan voor krachtige bullet points.
 • Witruimte: Voeg voldoende witruimte toe tussen de secties en alinea’s. Dit zorgt voor een rustige uitstraling en helpt belangrijke informatie visueel te benadrukken.
 • Visuele elementen: Je mag je cv gerust visueel aantrekkelijk maken door subtiele visuele elementen toe te voegen. Echter, zorg ervoor dat deze decoratie niet afleidt van de inhoud.

De volgende onderdelen krijgen een plekje op je cv: 👇

 • persoonlijke gegevens
 • cv-profiel
 • werkervaring(en)
 • opleiding(en)
 • vaardigheden
 • optioneel: talen en/of hobby's en interesses

Format

Er bestaan vele verschillende cv-formats. Als medewerker salarisadministratie kun je het best gebruikmaken van een chronologisch cv. Dit type cv toont niet alleen je loopbaanprogressie en groei, maar biedt werkgevers ook een gestructureerd overzicht van je professionele ontwikkeling. De nadruk ligt in dit type op je meest recente prestaties en ervaring, waardoor je relevantie voor de rol duidelijk naar voren komt.

Salarisadministrateur CV

Persoonlijke gegevens

Bovenaan je cv komen je persoonlijke gegevens te staan. Vermeld je naw-gegevens (naam, adres en woonplaats), e-mailadres en telefoonnummer. Dit stelt werkgevers in staat om gemakkelijk contact met je op te nemen. Houd dit onderdeel beknopt en professioneel.

Persoonlijke gegevens:

Hans Bakker

Oogpotlood 101

1234AB Tilburg

hansbakker@email.com

06-12345678


📌 Tip: Laat informatie als je burgerlijke staat, nationaliteit en geboortedatum achterwege.

Werkervaring(en)

Een belangrijk onderdeel van je cv is relevante werkervaring. Door je ervaring te beoordelen, kunnen werkgevers beter inschatten of je al dan niet geschikt bent voor de nieuwe baan. Begin met je meest recente (misschien wel huidige) positie en werk terug in de tijd. Leg de nadruk op je bereikte resultaten, en belangrijkste taken en verantwoordelijkheden.

📌 Tip: Laat een uitgebreide bedrijfsomschrijving achterwege. Focus je op hoe jij bijdroeg en gebruik specifieke voorbeelden.

Werkervaring:

Salarisadministrateur, Bedrijf X

Jan 2020 - heden

 • Verantwoordelijk voor het beheren van het volledige salarisadministratieproces, waaronder nauwkeurig berekenen en tijdig betalen.
 • Nauw samenwerken met HR en het financiële team om loon- en belastinggerelateerde compliance te waarborgen.
 • Geautomatiseerde systemen voor salarisverwerking introduceren en implementeren, wat resulteerde in een foutreductie van 20%.
 • Beloningsstructuren en marktgegevens analyseren om onze concurrentiepositie te versterken en het werknemersbehoud te vergroten.
Junior Salarisadministrateur, Bedrijf X

Sept 2017 - Dec 2019

 • Ondersteuning bieden bij het verwerken van salarisgegevens en het voorbereiden van loonstrookjes voor 150+ werknemers.
 • Beheren van de belastinginhouding en andere loongerelateerde afdrachten.
 • Gedetailleerde rapporten over salaristrends en salarisuitgaven opstellen voor effectief budgetbeheer.
 • Bijdragen aan het verbeteren van de communicatie binnen het salaristeam.

Opleiding(en)

Je gevolgde opleiding(en) vormt het fundament van je professionele ontwikkeling in de salarisadministratie. Door te vermelden wat je hebt gestudeerd, laat je zien dat je de over de nodige kennis en vaardigheden beschikt. Vermeld welke opleiding(en) je hebt afgerond, waar en wanneer. Heb je relevante certificeringen behaald of aanvullende cursussen gevolgd? Benoem deze dan ook.

Opleidingen:

September 2015 - Juni 2017 Salarisadministrateur (mbo-4), ROC Nederland


📌 Tip: Heb je een hbo-diploma of praktijkdiploma loonadministratie op zak? Dan hoef je niet te benoemen dat je de middelbare school hebt afgerond.

Salarisadministrateur CV

Vaardigheden

Wat maakt jou de ideale salarisadministrateur? Onderstreep je geschiktheid voor de rol door relevante vaardigheden te vermelden. Benoem zowel ‘harde’ vaardigheden, zoals kennis van belastingwetgeving en software waarmee je overweg kunt gaan, als ‘zachte’ vaardigheden. Bij zachte vaardigheden kun je denken aan nauwkeurigheid, analytisch denkvermogen en communicatievaardigheden. Je vaardigheden geven werkgevers een eerste indruk van hoe jij bijdraagt aan de effectieve werking van het bedrijf.

Vaardigheden:
 • Ervaren in het uitvoeren van nauwkeurige loonverwerking en belastingberekeningen.
 • Bekend met geautomatiseerde loonverwerkingssystemen en recente software, voor efficiënte en foutloze administratie.
 • Sterk analytisch denkvermogen, en in staat salarisgegevens te evalueren en trends te onderscheiden.
 • Communiceert uitstekend met zowel collega's als werknemers en is in staat om complexe informatie begrijpelijk over te brengen.
 • Beheert tijd efficiënt en is in staat om meerdere taken en deadlines te balanceren, waarbij de focus immer op detail en kwaliteit blijft liggen.
 • Begrijpt de behoeften van werknemers en is betrokken bij het verstrekken van duidelijke salarisgerelateerde informatie en ondersteuning.

Cv-profiel

Een goed cv-profiel, ook wel bekend als persoonlijk profiel, biedt een korte introductie waarin je over jezelf, je belangrijkste punten en je ambities vertelt. Het is je kans om in een aantal zinnen een sterke indruk achter te laten en werkgevers nieuwsgierig te maken naar wat je te bieden hebt. Zorg ervoor dat je persoonlijk profiel specifiek is en direct aansluit op de salarisadministratie vacatures waar je naar solliciteert.

Cv-profiel:

Resultaatgerichte salarisadministrateur met jaren ervaring in het beheren van complexe administratieve processen. Is gedreven door nauwkeurigheid en efficiëntie, en kan uitstekend gebruikmaken van de meest recente software voor salarisadministratie. Dankzij mijn inzicht in arbeidsrecht en belastingwetgeving draag ik bij aan foutloze loonverwerking en volledige compliance. Streeft ernaar om met precisie en integriteit bij te dragen aan de financiële gezondheid van het bedrijf en diens medewerkers.


Salarisadministrateur CV

Extra onderdelen

Je cv is nu zo goed als af. Je kunt ervoor kiezen om je cv nu te versturen, maar je kunt er ook voor kiezen om deze aan te vullen met één of meerdere extra onderdelen. Voorbeelden van extra onderdelen zijn ‘talen’ of ‘hobby’s en interesses’. Het is belangrijk om selectief te zijn. Overweeg de relevantie van eventuele extra onderdelen en bedenk of en hoe ze je professionele profiel versterken.

Het presenteren van je talenkennis is gunstig als de functie interactie met internationale werknemers vereist. Het vermelden van je hobby’s en interesses is waardevol als ze relevant zijn voor teamwork, organisatorische vaardigheden of analytisch denken. Onthoud: de focus van je salarisadministratie cv moet altijd op je werkervaring, opleiding, vaardigheden en cv-profiel blijven liggen.

Talen:

Nederlands - moedertaal

Engels - vloeiend

Duits - basisvaardigheden


Samenvatting: zo schrijf je een cv als salarisadministrateur

Je bent nu helemaal klaar om zelf aan de slag te gaan. Hieronder vatten we de belangrijkste punten nog een keer kort samen: 👇

 • Een overtuigend cv is onmisbaar als je jezelf wilt onderscheiden in de financiële wereld.
 • Een goed gestructureerd cv trekt direct de aandacht.
 • Benadruk je loonbaanprogressie door gebruik te maken van een chronologisch cv.
 • Zorg ervoor dat werkgevers gemakkelijk contact met je op kunnen nemen.
 • Onderstreep je expertise door relevante opleidingen en cursussen voor te leggen.
 • Benoem zowel harde (technische) als zachte vaardigheden.
 • Trek direct de aandacht met een pakkend cv-profiel.
 • Wees selectief bij het toevoegen van eventuele extra onderdelen.

Weet je nog steeds niet zo goed waar je beginnen moet? 👉 Wij helpen je graag op weg!

Maak met de beste sjablonen uw cv

This is some text inside of a div block.

What’s a Rich Text element?

The rich text element allows you to create and format headings, paragraphs, blockquotes, images, and video all in one place instead of having to add and format them individually. Just double-click and easily create content.

Static and dynamic content editing

A rich text element can be used with static or dynamic content. For static content, just drop it into any page and begin editing. For dynamic content, add a rich text field to any collection and then connect a rich text element to that field in the settings panel. Voila!

How to customize formatting for each rich text

Headings, paragraphs, blockquotes, figures, images, and figure captions can all be styled after a class is added to the rich text element using the "When inside of" nested selector system.

Creëer binnen 15 minuten uw cv

Onze gratis collectie van vakkundig ontworpen cv-sjablonen zal u helpen om u van de massa te onderscheiden en u een stap dichter bij uw droombaan te brengen.

Creëer uw cv

Voorbeeldbrieven om te downloaden

Sjabloon voor een sollicitatiebrief
Ontwerp voor een sollicitatiebrief
Sollicitatiebrief-sjabloon voor studenten - universiteit
Sjabloon voor interessante sollicitatiebrief