Industrieel ontwerper cv-voorbeelden

De belangrijkste rol van een industrieel ontwerper is het creëren van geproduceerde goederen zoals auto's of computer hardware. Zij ontwikkelen voornamelijk concepten en onderzoeken hoe de eindgebruikers deze kunnen gebruiken. Door middel van hun technische vaardigheden vinden zij een manier om deze vervaardigde producten nuttig te maken.

Indeling :
Maat :
Aanpasbaar :
Word (Microsoft)
A4
Ja

Industrieel ontwerpers zijn van vitaal belang in de meeste organisaties, omdat zij een uitgebreid inzicht hebben in de voorkeuren van de klant en het trending marktgedrag. Als je een industrieel ontwerper bent die op zoek is naar een droombaan, zullen wij je helpen bij het opstellen van een industrieel ontwerper cv. De cv-bouwer maakt de beste cv-voorbeelden en zal je helpen bij het maken van een succesvol cv.

Aanvullende informatie over de sector industrieel ontwerp

Volgens een rapport uit 2016 waren er 39.700 banen voor industrieel ontwerpers en de verwachting was dat de aantallen het volgende jaar met 5% zouden groeien. De verwachting was dan ook dat er tussen 2016 en 2026 2.000 banen bij zouden komen.

De verwachte cijfers wijzen erop dat de vraag naar industrieel ontwerpers exponentieel groeit. Industrieën zoals productie-, engineering-, architectuur-, en gespecialiseerde ontwerpbedrijven hebben bekwame industrieel ontwerpers nodig.

Bedrijven zoals Microsoft , Goodyear , Apple en Procter & Gamble hebben industrieel ontwerpers nodig die briljante ideeën kunnen ontwikkelen voor vervaardigde producten in de VS. Het gemiddelde jaarsalaris van industrieel ontwerpers is € 58.052.

De beste cv-opmaak voor industrieel ontwerpers

Er zijn drie opmaken die de meeste industrieel ontwerper cv-voorbeelden hanteren. Deze zijn meestal:

 • Functionele opmaak - deze opmaak richt zich op professionele vaardigheden in plaats van op functietitels. Deze methode groepeert je professionele ervaring onder verschillende vaardigheidscategorieën in plaats van functietitels. Deze methode is zeer kort en bondig maar mist vaak creativiteit.
 • Chronologische opmaak - bij deze opmaak vermeldt je je werkervaring, beginnend met je meest recente functie en zo teruglopend. Deze methode helpt de wervingsmanager om gemakkelijk de voortgang van je carrière als industrieel ontwerper en je werkgeschiedenis te volgen.
 • Combinatie opmaak - dit is de meest veelzijdige opmaak om in je cv op te nemen. Het combineert een chronologisch en functioneel cv en bevat een uitgebreid professioneel profiel onder de contactinformatie. De meeste wervingsmanagers geven de voorkeur aan deze opmaak omdat het zich richt op de meest relevante vaardigheden als industrieel ontwerper.

Als je een senior industrieel ontwerper bent met meer dan 5 jaar ervaring, is de chronologische lay-out het meest aan te bevelen. Het geeft je de mogelijkheid om alle relevante informatie bovenaan het cv weer te geven. Aan de andere kant is de hybride of combinatie cv het beste voor pas afgestudeerden die op zoek zijn om hun beperkte vaardigheden uit te breiden.

Kies zorgvuldig je industrieel ontwerper cv-template

Een industrieel ontwerper cv-template voorziet je van een plattegrond over hoe je je cv moet structureren. Door gebruik te maken van onze cv-templates, kun je gemakkelijk al je belangrijke informatie opnemen en het professioneel indelen.

Met de vele stapels cv's op het bureau van wervingsmanagers, zullen ze elke fout of slechte opmaak als excuus gebruiken om je cv af te wijzen om de stapel kleiner te kunnen maken. Het is dus noodzakelijk om je template zorgvuldig te kiezen, zodat je cv kan opvallen in de massa. Onthoud dat een van de belangrijkste aspecten waar wervingsmanagers specifiek in geïnteresseerd zijn, het template is dat je kiest voor je cv.

Wanneer wervingsmanagers je professionele bekwaamheid peilen, zien ze graag een goede weergave van je arbeidsverleden, je opleiding en alle relevante professionele ervaring. Een goede template zal de wervingsmanager helpen om je professionele progressie gemakkelijk te volgen.

industrieel ontwerper cv voorbeelden

Neem dit op in een industrieel ontwerper cv

Industrieel ontwerpers moeten een goed op maat gemaakt cv indienen dat professionaliteit weerspiegelt en nauwkeurig is om in aanmerking te komen voor een plaats in het industrieel ontwerpteam. Het is van groot belang dat je alle essentiële secties in je cv opneemt om ervoor te zorgen dat je een opmerkelijk uitstekende cv indient. Een aantal van deze cruciale onderdelen die in je cv moeten staan, zijn onder andere:

 • De koptekst van het cv
 • Persoonlijke gegevens
 • De titel van je profiel
 • Samenvatting/doelstelling van het cv
 • Belangrijkste vaardigheden als industrieel ontwerper
 • Ervaring als industrieel ontwerper
 • Opleiding
 • Certificeringen
 • Professionele onderscheidingen en prestaties
 • Aanvullende informatie
 • Bij het schrijven van je cv moet je ook rekening houden met de volgende factoren:
 • Zorg ervoor dat je je contactgegevens en bijgewerkte thuisadres vermeldt
 • Kies de juiste opmaak voor je cv: de chronologische opmaak wordt het meest aanbevolen
 • Je cv moet duidelijk zijn, makkelijk te lezen en een professionele structuur hebben
 • De definitieve versie van je cv moet worden geëxporteerd in een bestandsformaat zoals Word Doc of PDF, tenzij de wervingsmanager anders aangeeft.
 • Het cv moet beknopt en kort zijn. Voor industrieel ontwerpers op instapniveau wordt één pagina aanbevolen, ervaren kandidaten zouden gemiddeld twee pagina's mogen inleveren.

Professionele samenvatting voor een industrieel ontwerper cv

Een professionele samenvatting moet kort en verleidelijk zijn. Een goede samenvatting moet in staat zijn om de volgende vragen analytisch te beantwoorden:

 • Waarom zou het wervende bedrijf jou moeten opnemen in hun multifunctionele teams en industrieel ontwerpteam?
 • Kun je een praktische ontwerpstrategie voor het bedrijf leveren?
 • Hoe kan het bedrijf de beste ontwerptechnieken toepassen?
 • Komt deze functie overeen met je persoonlijke carrièredoelen?
 • Voldoe je aan de specificaties van de klant?
 • Wat zijn je professionele vaardigheden?

Aangezien vacatures voor industrieel ontwerpers een groot aantal cv's zullen aantrekken, is het van essentieel belang dat je je professionele samenvatting op een slimme manier opstelt. Je professionele samenvatting moet feiten over jou bevatten en belangrijke aspecten die de wervingsmanager in een kandidaat zoekt.

industrieel ontwerper cv voorbeelden

Het is belangrijk om de volgende details in je professionele samenvatting op te nemen:

 • Jaren dat je hebt gewerkt als industrieel ontwerper in verschillende bedrijven
 • Enkele van de succesvolle projecten die je als industrieel ontwerper hebt uitgevoerd
 • Prestaties in de industrie
 • Je ervaringen in projectontwerp, zoals het implementeren van 3D-ontwerpen en CAD

Voorbeelden van professionele samenvattingen voor een industrieel ontwerper cv

Ons industrieel ontwerper cv-voorbeeld
CORRECT

PROFESSIONELE SAMENVATTING

Industrieel ontwerper met 10+ jaar ervaring. Heeft het originele ontwerp van producten veranderd tijdens het werken bij Haco Design Company om aan de specificaties van de klant te voldoen. Implementeerde rapid prototyping om verschillende productiebeperkingen te overwinnen en heeft efficiënte animatie en 3D ontwerpmethodes in het bedrijf geïntroduceerd. Heeft ook ongeëvenaarde innovatieve car audio ervaringen.

INCORRECT
VERKEERDE PROFESSIONELE SAMENVATTING

Ik heb kennis van het ontwerpen van graphics en het implementeren van 3D-ontwerpen. Ik heb een uitgebreide kennis van trending ontwerpprogramma's zoals Photoshop en CAD. Ik ben momenteel geïnteresseerd in het werken in een concurrerende en innovatieve omgeving waar ik mijn vaardigheden kan vergroten en mijn kennis kan diversifiëren in het ontwerpen van woningen en architectuur.

Bekijk onze cv-voorbeelden

Opleiding sectie van een industrieel ontwerper cv

Het is belangrijk voor een industrieel ontwerper op instapniveau om de nadruk te leggen op de opleidingssectie, omdat veel werkgevers op zoek zijn naar een kandidaat met de juiste opleiding in het ontwikkelingsproces van producten. Je moet de werkgever bewijzen dat je nieuwe concepten beheerst en de ontwerpstrategie begrijpt.

Bij het schrijven van de opleiding sectie, moet je ervoor zorgen dat je de volgende belangrijke secties opneemt:

 • Datum van afstuderen of verwachte afstudeerdatum
 • Het soort diploma/graduaat
 • Certificaten of academische prestaties
 • Naam van de school en locatie
 • GPA score
industrieel ontwerper cv voorbeelden

Voordat je deze sectie op je professionele cv-template zet, moet je ervoor zorgen dat je de functieomschrijving grondig hebt gelezen. Dit aspect zorgt ervoor dat je een cv schrijft met de nodige informatie die de wervingsmanager in een kandidaat zoekt. Enkele belangrijke factoren om te overwegen zijn:

 • Vermeld de data van afstuderen, de jaren dat je op de universiteit zat, en je GPA score of eventuele onderscheidingen.
 • Je kunt je opleiding boven je werkervaring plaatsen als je in de laatste vijf jaar bent afgestudeerd. Als je echter meer dan vijf jaar geleden bent afgestudeerd, plaats je de sectie over je opleiding onder de sectie over je werkervaring.
 • Gebruik een chronologische indeling bij het rangschikken van je diploma's
 • Als je nog in afwachting bent van je diploma, vermeld dan de verwachte afstudeerdatum, de naam van de hogeschool en de opleiding die je volgt.
Opleiding secties voorbeelden
CORRECT
Bachelor in industrieel ontwerp
XYZ Technische Universiteit, 2016-2020

Cursussen: productontwikkelingsproces, innovatieve car audio-ervaring, ontwerpconcepten, ontwerpontwikkeling, evaluatie van ontwerpconcepten, productontwikkelingsprogramma, productconcepten, conceptontwikkeling, ontwerponderzoek, adobe creative suite

GPA score: 4.0
Gekozen als voorzitter van productontwikkeling van 2016-2018
Bekroond tot beste industrieel ontwerper stagiair in 2019

Werkervaring sectie van een cv

Wanneer je de sectie werkervaring vermeldt, zorg er dan voor dat je ervaring relevante informatie bevat voor de baan waarvoor je solliciteert als industrieel ontwerper. Je moet ook een uitgebreide analyse maken van alle verantwoordelijkheden en prestaties in het verleden.

Voorbeelden van industriële ervaring


Senior Industrieel Ontwerper
Linux Design Bedrijf
2018-2021
 • Ervaring met innovatieve car audio, rapid prototyping, technisch tekenen, CAD-software , visuele communicatie en micro-architectuur
 • Ontwierp consumentenelektronica om ontwerpconcepten te evalueren en te voldoen aan klantspecificaties
 • Direct betrokken bij werktuigbouwkunde, industrieel ontwerp engineering en projectmanagement in de auto-industrie
 • Bekroond voor het introduceren van intelligente conceptgeneratie en snelle en nauwkeurige productiewijze waardoor productstoringen en productiekosten in de faciliteiten met 70% werden verminderd
 • Bezocht werklocaties en meerdere projecten om de kwaliteitsborging en productspecificaties in het ontwerpproces te waarborgen

industrieel ontwerper cv voorbeelden

Neem altijd een vaardigheden sectie op in je industrieel ontwerper cv

In een industrieel ontwerper cv is het belangrijk om harde vaardigheden en zachte vaardigheden op te nemen. Je zou ook opmerkelijke vaardigheden en verwezenlijkingen in je carrière moeten benadrukken. Voordat je deze sectie opneemt, moet je de functieomschrijving analytisch bekijken om er zeker van te zijn dat je relevante vaardigheden toevoegt. Enkele van de vaardigheden die je moet vermelden zijn:

 • Snelle prototyping
 • Project management
 • Visuele communicatievaardigheden
 • Conceptgeneratie
 • Ontwikkeling van consumentenelektronica
 • Uitgebreide kennis van CAD-software
 • Keyshot en mock-ups
 • Beheersing van het ontwikkelingsproces in belangrijke projecten en kantoorsoftware
 • Teambuilding
 • Sterke communicatieve vaardigheden en harmonieus samenwerken met ontwerpteams
 • Bewezen track record in het ontwikkelen van concepten en het managen van creatief team

Neem contactinformatie op in je cv

De contactgegevens moeten strategisch bovenaan je cv worden geplaatst. Het geeft je potentiële werkgevers de mogelijkheid om contact met je op te nemen voor een sollicitatiegesprek. Hoe voeg je correct je contactinformatie toe?

 • Naam: zorg ervoor dat je naam goed vermeld staat in een groter lettertype dan de andere secties in je professionele cv-template.
 • Adres: in je professionele cv moet je je adres vermelden als je solliciteert voor banen bij jou in de buurt. Voor banen buiten de regio is het echter beter om je adres niet te vermelden.
 • Sociale media: je kunt je LinkedIn-profiel aan je cv toevoegen, maar zorg ervoor dat het bijgewerkte en relevante informatie bevat.

Kwantificeer je prestaties

Het is belangrijk om je prestaties correct in je professionele cv te vermelden. Ze helpen je een stevige voorsprong te creëren en helpen je competitieve ontwerpprojecten voor het hoger management binnen te halen. Als je prijzen hebt gewonnen in projectdocumentatie, modelbouw, ontwerpideeën of uitstekende productieprocessen, is het zinvol om deze in je cv op te nemen.

Toon je certificeringen

Certificeringen en onderwijsprogramma's tonen je professionele competentie in ontwerpintentie, omgaan met werkende modellen en meerdere projectteams. Een kandidaat met nationale certificeringen maakt indruk op de wervingsmanagers door bijvoorbeeld zijn inzicht in markttrends, menselijke factoren, productontwikkelingsprogramma's en marktkenmerken.

Een goede koptekst moet indrukwekkend zijn om de aandacht winnen van een wervingsmanager. Het lettertype van je naam moet groter zijn dan het lettertype van de rest van het cv.

industrieel ontwerper cv voorbeelden

Vergeet niet een koptekst voor je cv te maken

LARS BOONZAAIJER

Senior industrieel ontwerper

+31 699999999
larsboonzaaijer.com
https://www.boonzaaijer.net/robert-senior-industrieel-ontwerper
Rotterdam

Belangrijkste punten

 • Het cv moet lijken op het eerste concept van een product in het ontwerpproces - het moet alle essentiële elementen bevatten.
 • Zorg ervoor dat je een uitstekende professionele samenvatting in je cv opneemt, zodat je dit kunt gebruiken als verkooppraatje.
 • Vermeld alle professionele vaardigheden die in de functieomschrijving worden genoemd
 • Zorg ervoor dat de lay-out van je cv uitmuntend en professioneel is
 • Vermeld alle professionele onderscheidingen en nationale certificeringen als je een sterke kandidaat wilt zijn.

Bekijk onze cv-templates voor meer begeleiding

industrieel ontwerper cv voorbeelden

Veelgestelde vragen

Hoe zet ik een industrieel ontwerper cv op één pagina?

Het ideale cv bestaat gemiddeld uit één of twee pagina's. Als je wilt dat je gegevens en professionele prestaties op één pagina passen, zorg er dan voor dat je je informatie samenvat zonder belangrijke details.

Hoe kan ik trefwoorden opnemen in mijn industrieel ontwerper cv?

Wervingsmanagers zijn geïnteresseerd in relevante trefwoorden bij het doornemen van stapels cv's. Zorg er dus voor dat je relevante trefwoorden die in de functieomschrijving staan opneemt in zinnen in je cv.

Moet je schetsen indienen voor een industrieel ontwerper cv?

Nee, je hoeft geen schetsen in te dienen voor je industrieel ontwerper cv. Zorg ervoor dat je een professioneel cv opstuurt dat de juiste opmaak en lay-out heeft.

Maak met de beste sjablonen uw cv

This is some text inside of a div block.

What’s a Rich Text element?

The rich text element allows you to create and format headings, paragraphs, blockquotes, images, and video all in one place instead of having to add and format them individually. Just double-click and easily create content.

Static and dynamic content editing

A rich text element can be used with static or dynamic content. For static content, just drop it into any page and begin editing. For dynamic content, add a rich text field to any collection and then connect a rich text element to that field in the settings panel. Voila!

How to customize formatting for each rich text

Headings, paragraphs, blockquotes, figures, images, and figure captions can all be styled after a class is added to the rich text element using the "When inside of" nested selector system.

Creëer binnen 15 minuten uw cv

Onze gratis collectie van vakkundig ontworpen cv-sjablonen zal u helpen om u van de massa te onderscheiden en u een stap dichter bij uw droombaan te brengen.

Creëer uw cv

Voorbeeldbrieven om te downloaden

Sjabloon voor een sollicitatiebrief
Ontwerp voor een sollicitatiebrief
Sollicitatiebrief-sjabloon voor studenten - universiteit
Sjabloon voor interessante sollicitatiebrief