Horeca cv-voorbeelden

U heeft uw zinnen gezet op een carrière in de foodservice, maar er zijn duizenden werknemers in de horeca die op zoek zijn naar dezelfde banen als u.

Indeling :
Maat :
Aanpasbaar :
Word (Microsoft)
A4
Ja

Uw horeca cv geeft potentiële werkgevers een momentopname van uw sterke punten en vaardigheden.

Ze zullen op basis van de kwaliteit van uw cv beoordelen of u in hun restaurant past en beslissen of u een gesprek waard bent. Als u wilt dat de werkgever u voorrang geeft, dien dan een professioneel, fris ogend cv in. Er worden heel wat cv's naar restaurants gestuurd, dus u kunt niet zomaar wat doen. U moet er echt voor zorgen dat uw horeca cv opvalt.

Het is belangrijk om een eenvoudige, professionele horeca cv en sollicitatiebrief templates te gebruiken.

Het internet staat vol met horeca cv-voorbeelden. Maar hier delen we met u tips over het schrijven van een horeca cv van deskundige carrière-auteurs om u te helpen uw cv op te stellen zonder de hulp van een cv-bouwer. U vindt hier ook een aantal cv-voorbeelden om u te helpen. Het lezen van deze cv-voorbeelden zal u belangrijke inzichten geven in hoe u een cv opstelt dat er echt uitspringt.

Essentiële secties voor een horeca cv

Restaurant managers in de food service industrie krijgen regelmatig massa's cv's van mensen die graag een baan willen als keukenpersoneel, serveerster, of een ander soort horeca medewerker..

Uw horeca cv moet opvallen om de wervingsmanagers te overtuigen het te lezen.

Een typisch cv-template voor de horeca bevat de volgende onderdelen:

 • Contactgegevens
 • Samenvatting of doelstelling van uw carrière in de horeca
 • Werkervaring in omgekeerd chronologische volgorde
 • Vaardigheden
 • Opleiding

Stel uzelf voor met een overtuigende samenvatting of doelstelling van uw carrière

Werkgevers in de horeca zullen naar uw samenvatting of doelstelling kijken om te bepalen of de rest van uw cv hun tijd waard is.

Voeg aan het begin van uw cv een goed geschreven samenvatting of doelstelling van uw carrière in de horeca toe. Deze carrièredoelstelling zal dienen als uw elevatorpitch.

Een praktische carrièredoelstelling is beknopt maar staat vol met informatie over uw vaardigheden, ervaring en potentiële bijdrage aan het restaurant.

De doelstelling van uw horeca cv moet afgestemd zijn op de vereisten van de functie die u wilt vervullen.

Heeft u al werkervaring in de horeca? Benadruk uw prestaties in uw cv.

Als u geen ervaring heeft in de horeca, leg dan de nadruk op uw vaardigheden. Hoe kunnen die u helpen bij het starten van een carrière in de foodservice?

Horeca cv voorbeelden

Cv-voorbeelden voor de horeca


Vergelijk deze twee voorbeelden van een carrière doelstelling.

INCORRECT

Gegroet! Ik heb geen ervaring, maar ik wil ooit een wereldberoemde chef-kok worden. Ik ben betrouwbaar, toegewijd en heb een passie voor koken.


CORRECT
Professionele doelstelling

Om uit te groeien tot een succesvolle bakker en pizza-chef. Om de hoogste kwaliteitsnormen aanhouden voor de foodservice en de recepten van het restaurant op te waarderen. Om zoveel mogelijk culinaire technieken leren van de experts van de culinaire kunsten.


Kijk nu eens naar deze twee samenvattende carrière verklaringen.

INCORRECT

Kok met enkele jaren werkervaring in tal van restaurants. Bereid om mijn culinaire vaardigheden te blijven ontwikkelen.


CORRECT

Bekwame chef-kok assistent en saucier met 10 jaar ervaring in het creëren en vernieuwen van menu's. Gespecialiseerd in mediterrane keuken en Franse moedersauzen. Gericht op het uitvinden en heruitvinden van recepten om fijnproevers te verrukken.


Voor meer voorbeelden van samenvattingen van loopbanen, bekijk Cv-voorbeelden - cv-voorbeeld (cv-voorbeeld.com)

Werkervaring

Stel u uw werkervaring voor als die verbazingwekkend opgediende gerechten die u in restaurants ziet. Hoe gaat u uw werkervaring serveren om de restaurantmanagers versteld te doen staan?

De sectie werkervaring vertelt de toekomstige werkgever of u in aanmerking komt voor de baan waarvoor u solliciteert..

Hier zijn wat schrijftips om u te helpen met de sectie werkervaring van uw cv voor de horeca:

 • Vermeld uw werkervaring in omgekeerde chronologie, dat wil zeggen, begin met uw huidige of meest recente baan, gevolgd door uw baan daarvoor, enzovoort, totdat u bij uw eerste baan komt.
 • Laat geen banen op instapniveau in de bediening achterwege, zelfs niet als u solliciteert naar een functie op hoog niveau in de bediening.

Uit een studie blijkt dat 90% van de restaurantmanagers een baan op instapniveau heeft aangenomen om hun carrière in de horeca te beginnen. Deze horecamanagers zouden het interessant kunnen vinden om te weten dat u over de technische knowhow van de horecasector beschikt.

 • Vermeld uw functietitel, de naam van het restaurant, en de data van uw indiensttreding.

Als u geen ervaring in de horeca heeft, vermeldt u toch de naam van uw werkgever in uw cv..

Taken en verantwoordelijkheden


Beschrijf onder elke functie uw taken en prestaties.

Noteer ze als bullets. U hoeft niet elke taak op te nemen die u ooit heeft uitgevoerd. Beperk ze tot de vijf meest relevante taken die u heeft uitgevoerd als bediende in de horeca.

 • Gebruik krachtige actiewoorden om uw werkervaring te beschrijven en zo uw vaardigheden aan te tonen.

Bijvoorbeeld, in plaats van te zeggen, "Taken met de ontwikkeling van de customer service experience manual," schrijft u, "Ontwikkelde de customer service manual van het restaurant."

Horeca cv voorbeelden

 • Kwantificeer uw prestaties om uw potentiële werkgever een beter idee te geven van uw capaciteiten.

Bijvoorbeeld: "Ontwierp en implementeerde een klanttevredenheidscampagne die de klanttevredenheid met 15% verhoogde."

 • Vul uw prestatiecijfers niet op.

Werkgevers in de horeca, vooral degenen die al lang genoeg in de horeca werken, zullen het meteen merken als u uw cijfers aanpast om indruk te maken.

 • Voeg onderaan dit gedeelte een tussenkopje toe om de aandacht te vestigen op uw belangrijkste prestatie.
Horeca cv-voorbeeld - Werkervaring

Hier volgt een voorbeeld van de werkervarings-sectie van een horecamedewerker cv. De werknemer solliciteert naar een baan als keukensupervisor.

Keuken teamleider

Iago’s Restaurant

December 2018-

Taken en verantwoordelijkheden

 • Houdt toezicht op versheid, specificaties en leveringsschema's van grondstoffen
 • Onderhandelt over leveringsschema's en kosten met huidige leveranciers
 • Implementeert en houdt toezicht op de juiste porties en opbrengsten van grondstoffen om te voorkomen dat de beoogde voedselkosten worden overschreden
 • Evalueert regelmatig de feedback van klanten over de voedselkwaliteit en treft maatregelen om suggesties of negatieve feedback aan te pakken
 • Traint en coacht acht keukenmedewerkers om ervoor te zorgen dat zij zich houden aan de operationele normen in de keuken

Belangrijkste resultaten

 • Behaalde besparingen van 5 tot 8% op maandelijkse grondstofkosten
 • Consistente klanttevredenheidsscores boven het gemiddelde op voedselkwaliteit

Als u meer wilt weten over het opstellen van uw werkervaring in uw horeca cv, kunt u een bezoek brengen aan Cv-voorbeelden - cv-voorbeeld (cv-voorbeeld.com)

Vaardigheden

Vaardigheden in de horeca worden in twee categorieën onderverdeeld: technische vaardigheden en zachte vaardigheden.

Technische vaardigheden zijn vaardigheden die specifiek zijn voor de horeca. Hoewel zachte vaardigheden essentieel zijn, maken uw technische vaardigheden u een expert in specifieke of alle aspecten van de voedingsindustrie.

Zachte vaardigheden, aan de andere kant, worden vaak gedragsvaardigheden genoemd. Denk aan tijdmanagement, emotionele intelligentie, interpersoonlijke communicatie, enz.

Hoe kunt u in uw cv pronken met relevante vaardigheden in de horeca?

 • Zet al uw vaardigheden op een rijtje, inclusief een beschrijving en bewijs van uw vaardigheidsniveau.
 • Raadpleeg de functieomschrijving van de horecafunctie waarvoor u solliciteert. Zoek naar trefwoorden die gerelateerd zijn aan de vaardigheden, bijv. klantgerichtheid.
 • Koppel de woorden die betrekking hebben op de vaardigheden aan uw lijst van vaardigheden.
 • Benadruk de vaardigheden die overeenkomen in uw cv, waarbij u zich meer richt op de technische vaardigheden. Controleer of deze vaardigheden ook worden vermeld of weerspiegeld in uw werkervaring en samenvatting of doelstelling van uw horeca cv.
 • Hoewel harde vaardigheden vaak prioriteit krijgen, moet u niet vergeten om uw zachte vaardigheden te benadrukken. Een baan in de horeca vereist bijvoorbeeld meestal dat u in een team werkt. Vermeld in uw cv dat u een teamspeler bent.
Horeca cv voorbeelden

Als u solliciteert naar een baan als serveerder, is het goed om uw vaardigheden op het gebied van klantenservice te benadrukken, ook al wordt dat als een zachte vaardigheid beschouwd.

Serveerders staan in direct contact met klanten, en toekomstige werkgevers willen graag weten of u een relatie met klanten kunt opbouwen die zich vertaalt in terugkerende klanten.

De sectie Vaardigheden van uw horeca cv toont de wervingsmanager dat u geschikt bent voor de baan waarvoor u solliciteert. Zorg voor een goede mix van technische en zachte vaardigheden.

Opleiding

Deze sectie is makkelijk in te vullen bij een horeca cv-template, vooral als u relevante horeca-ervaring heeft. Het enige wat u hoeft op te nemen zijn de volgende gegevens:

 • Diploma
 • Major
 • Minor, indien van toepassing
 • Naam van hogeschool, universiteit of andere onderwijsinstelling
 • Afstudeerdatum

Als u echter geen ervaring heeft in de horeca, moet u uw opleiding uitbreiden.

Vermeld buitenschoolse activiteiten, onderwijsresultaten en lidmaatschappen van relevante organisaties om te bewijzen dat u een toekomst in de horeca heeft..

Horeca cv-voorbeelden - Opleiding

Met relevante horeca opleiding:

B.S. in Culinaire Voedingswetenschappen

Internationaal Instituut voor Culinaire Kunst en Wetenschappen

New York City, VS

Juli 2010


Zonder relevante horeca opleiding:

Bedrijfskunde

Vrije Universiteit Amsterdam

Amsterdam, Nederland

Juli 2015

Buitenschoolse activiteiten

 • Voorzitter van de gastvrijheid en culinaire kunstclub, 2013-2015
 • Leider, kampioensteam van Campus Velddag Koekjesverkoop, 2012

Horeca cv voorbeelden

Beste opmaak voor een horeca cv

Trek de aandacht van uw toekomstige werkgever door een professionele opmaak te gebruiken.

De beste opmaak voor horeca cv's hangt af van uw kwalificaties. Kies wat geschikt is voor u en uw sollicitatie.

Het chronologische cv is het beste als u al een paar jaar in een restaurant heeft gewerkt.

De functionele opmaak focust op uw vaardigheden en capaciteiten, terwijl de combinatie opmaak uw werkervaring en talenten benadrukt.

Welke opmaak u ook gebruikt, zorg voor een overzichtelijke lay-out van uw horeca cv en begeleidende brief.

In de lay-out moet elke sectie gemakkelijk te onderscheiden zijn met grotere of anders gekleurde lettertypen, accenten, symbolen of schaduw.

Het ontwerp en het lettertype moeten eenvoudig maar aantrekkelijk zijn zonder af te leiden van de inhoud. Het lettertype en de lettergrootte moeten hetzelfde zijn voor zowel het cv als de begeleidende brief.

Eerder identificeerden we de essentiële secties van een horeca template. Twee andere secties zijn van cruciaal belang in uw cv:

Extra secties

Mensen kunnen de reikwijdte van hun werkervaring uitvergroten en beweren dat ze experts zijn. Wervingsmanagers en werkgevers zijn zich daarvan bewust, en zij zullen op zoek gaan naar meer bewijs van uw vaardigheden. De aanvullende secties, met de volgende opsomming, leveren dat bewijs.

 • Onderscheidingen
 • Certificaten
 • Hobby's en interesses
 • Gesproken talen
 • Deelname aan wedstrijden gerelateerd aan de voedingsindustrie
 • Deelname aan wedstrijden gerelateerd aan de voedingsindustrie
 • Vrijwilligerservaringen
Begeleidende brief

Uw cv vertelt uw toekomstige werkgever over uw capaciteiten.

Maar uw begeleidende brief vertelt hen waarom u deel wilt uitmaken van de food service-industrie en, met name, van hun restaurant.

Horeca cv voorbeelden

Als u niet comfortabel bent met het ontwerpen van uw eigen template, kunt u gebruik maken van een cv-bouwer ontworpen door deskundigen. Bekijk Cv-templates die u doen opvallen - cv-voorbeeld (cv-voorbeeld.com) . U kunt ook cv-voorbeelden voor de horeca vinden via dezelfde link.

Tips om uw horeca cv te verbeteren

Maak uw cv nog beter. Hier zijn nog meer tips voor uw cv.

 • Personaliseer de samenvatting of doelstelling van uw carrière in de horeca. Geef aan welke functie u nastreeft en noem de naam van het restaurant. Kwantificeer uw samenvatting indien mogelijk om te benadrukken hoe goed u bent in wat u doet.
 • In uw sollicitatiebrief en uw samenvatting of doelstelling moet de nadruk liggen op wat u kunt bijdragen aan het restaurant, niet op wat u uit de baan kunt halen.
 • Als u reageert op een personeelsadvertentie, beschrijf dan uw taken en belangrijkste prestaties aan de hand van zinnen die in de personeelsadvertentie staan. Kijk anders eens op de website van het restaurant en formuleer uw werkervaring en prestaties op een manier dat ze de visie en missie van het restaurant weerspiegelen.
 • Het vermelden van uw GPA in de onderwijssectie van uw cv is optioneel. Voeg het niet toe, tenzij het hoger is dan 3,5 en u afgestudeerd bent binnen de laatste drie jaar.
 • Vermijd ingewikkelde e-mailadressen in de contactinformatie van uw cv. Beperk het tot uw voornaam en achternaam, bijv. jandevries@gmail.com. Met e-mailadressen als ilovefood@gmail.com scoort u geen punten bij uw toekomstige werkgever.
 • Als u momenteel een baan heeft, gebruik dan niet het e-mailadres van uw bedrijf als contactinformatie. Dat is onethisch en respectloos tegenover beide werkgevers.
 • Zoek op internet naar cv-voorbeelden voor de horeca om inspiratie op te doen voor het maken van uw eigen cv-template. Er zijn ook templates voor begeleidende brieven beschikbaar. Als u twijfelt, gebruik dan een cv-bouwer.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de beste vaardigheden om in een cv voor de horeca te vermelden?

Tot de vaardigheden in de horeca behoren de volgende::

Culinaire vaardigheden

In welke bereidingstechnieken bent u een expert?

Weet u welke gerechten en wijn het beste passen bij een voorgerecht?

Kunt u het hele menu aan of bent u gespecialiseerd in salades, voorgerechten of desserts?

Voedselveiligheid en gezondheidsvaardigheden

Bent u bekend met de normen voor voedselveiligheid en -hygiëne?

Weet u welke ingrediënten als allergenen worden beschouwd? Hoe bekend bent u met voedselopslag, houdbaarheid en voedseltemperatuur?

Weet u hoe u de werkruimtes van het restaurant veilig houdt?

Uitrusting en technologische vaardigheden van het restaurant

Horeca cv voorbeelden

Kunt u de verschillende soorten keukenapparatuur bedienen?

Bent u bekend met apparatuur voor de horeca, zoals commerciële grill, friteuses, braadketels, koelapparatuur, enz. Begrijpt u hoe ze werken?

Weet u hoe u deze apparatuur schoonmaakt en in goede staat houdt?

Wiskundige basisvaardigheden

Als u in de keuken werkt, weet u dan hoe u de maten moet aanpassen als u het recept moet verdubbelen of opsplitsen? Bent u bekend met omrekeningsmaten?

Als u met kassasystemen werkt, kunt u dan handmatige berekeningen maken om onnodige onderbrekingen van de werkzaamheden te voorkomen?

Vaardigheden op het gebied van klantenservice

Bent u bekend met de basisprincipes van klantenservice?

Hoe biedt u gasten de beste eetervaring?

Kunt u met zekerheid menu-items met gasten bespreken wanneer daarom wordt gevraagd?

Zorgt u ervoor dat de bestellingen van klanten correct en snel worden geleverd?

Moet ik referenties opnemen in mijn cv voor de horeca?

Tenzij anders vermeld in de vacature, zijn referenties in uw cv voor de horeca optioneel.

Als u referenties moet opnemen, vermeld er dan ten minste drie. Zorg dat u toestemming van deze mensen krijgt voordat u ze vermeldt.

Kies mensen met relevante verantwoordelijkheid of autoriteit voor uw toekomstige baan. Denk bij voorkeur aan deskundigen op het terrein. Kies referenties die goed met u kunnen communiceren en met wie u nog steeds contact hebt.

Neem geen familie en vrienden op in uw referentielijst, niet alleen om ethische redenen, maar ook omdat zij misschien niet de beste mensen zijn om over uw werkkwaliteit te praten.

Heb ik een cv nodig voor een baan in een fastfoodbedrijf?

Ja.

Fastfood behoort tot de voedingsindustrie. Hoewel de vaardigheden en wervingsnormen wellicht iets lager liggen dan bij andere foodservicebedrijven, bepalen fastfoodmanagers toch of een sollicitant geschikt is of niet.

Bent u er klaar voor om uw horeca cv op te stellen?

Maak met de beste sjablonen uw cv

This is some text inside of a div block.

What’s a Rich Text element?

The rich text element allows you to create and format headings, paragraphs, blockquotes, images, and video all in one place instead of having to add and format them individually. Just double-click and easily create content.

Static and dynamic content editing

A rich text element can be used with static or dynamic content. For static content, just drop it into any page and begin editing. For dynamic content, add a rich text field to any collection and then connect a rich text element to that field in the settings panel. Voila!

How to customize formatting for each rich text

Headings, paragraphs, blockquotes, figures, images, and figure captions can all be styled after a class is added to the rich text element using the "When inside of" nested selector system.

Creëer binnen 15 minuten uw cv

Onze gratis collectie van vakkundig ontworpen cv-sjablonen zal u helpen om u van de massa te onderscheiden en u een stap dichter bij uw droombaan te brengen.

Creëer uw cv

Voorbeeldbrieven om te downloaden

Sjabloon voor een sollicitatiebrief
Ontwerp voor een sollicitatiebrief
Sollicitatiebrief-sjabloon voor studenten - universiteit
Sjabloon voor interessante sollicitatiebrief