Dokter CV voorbeeld

Een arts cv benadrukt je werkervaring en de opleiding die je hebt gedaan. Deze opleiding is belangrijk, want die stelt je in staat om het werk uit te voeren. Op basis van je kwalificaties en je werkervaring wil je de werkgever overtuigen om je uit te nodigen voor een sollicitatiegesprek. Zonder medische vooropleiding, mag je niet als arts aan de slag gaan.

Indeling :
Maat :
Aanpasbaar :
Word (Microsoft)
A4
Ja

CV Dokter voorbeeld

Ferdinand de Waal
Willibrodlaan 84
6727 EP, Varsseveld
06-12341234
ferdinanddewaal@voorbeeld.nl
linkedin.nl/in/voorbeeld-ferdinand-de-waal

Ik ben al zes jaar werkzaam als huisarts. Ik heb veel passie voor het vak! In verband met een verhuizing, ben ik op zoek naar een nieuwe baan. Als huisarts heb ik altijd oog gehad voor de behoefte van de patiënt, waardoor ik hen goed gerust kon stellen en optimaal kon adviseren.

Werkervaring

Huisarts
Januari 2014 - Juli 2020
Huisartsenpraktijk Halle
Verantwoordelijkheden bestonden onder andere uit:

Verrichten van kleine medische ingrepen, zoals hechtingen plaatsen. Ik adviseerde mensen bij preventieve zorg. Daarnaast gaf ik medisch advies met betrekking tot een gezonde levensstijl.

Opleiding

Huisarts specialisatie
September 2009 - Oktober 2013
Vu Medisch Centrum

Geneeskunde
Augustus 2003 - Juli 2009
Universiteit Leiden

Vaardigheden

Empathisch
Stressbestendig
Flexibel

Goede communicatieve vaardigheden
Bekend met Topicus en Afas Zorg en Welzijn
Bekend met eClinicalWorks

Extracurriculaire activiteiten

Vrijwilliger Rode Kruis Gelderland
Maart 2007 - heden
Rode Kruis

Bloeddonor
November 2010 - heden
Sanquin

Als arts zijn er talloze mogelijkheden om aan het werk te gaan, afhankelijk van de specialisatie die je hebt gevolgd. Het kan zijn dat je gespecialiseerd bent in een bepaald lichaamsdeel, zoals bijvoorbeeld cardiologie, of een bepaalde doelgroep, zoals bijvoorbeeld ouderengeneeskunde. De mogelijkheden zijn eindeloos! Maar voordat je ergens aan de slag kan, zal je eerst aangenomen moeten worden voor de baan. Om dit te kunnen doen, zal je een goed cv moeten schrijven. Hoe begin je daarmee? Welke adviezen moet je opvolgen? Met onze gids en tips ben je op de juiste weg!

In dit artikel beginnen we met een voorbeeld arts cv, en vervolgens leggen we uit hoe jij het beste zelf kan beginnen met het schrijven van je cv. We leggen uit hoe jij je werkervaring en je opleiding het beste kan aantonen en wat een goede lay-out is om te volgen. Tot slot geven we je nog enkele tips om je cv naar een hoger niveau te tillen.

Wist je trouwens dat je als basisarts het meeste verdient in Drenthe? Daar verdien je per maand bruto € 4.830,-. Ook Groningen staat hoog op de lijst, daar krijg je bruto € 4.785,- per maand. In de provincie Zeeland verdien je als basisarts het minste, daar krijg je € 4.280,- bruto per maand.

Functietarieven en salarissen voor artsen

Hoeveel je verdient als arts, hangt onder andere af van de specialisatie die je hebt gevolgd. Gemiddeld verdien je als basisarts in Nederland bruto € 4.645 per maand. Als chirurg verdien je gemiddeld bruto € 5.310 per maand. Als huisarts verdien je gemiddeld bruto € 4.670 per maand.

Hoe schrijf je een dokter CV

Onthoud dat je bij het schrijven van je cv maar één doel hebt, namelijk de lezer overtuigen dat jij een geschikte kandidaat bent voor de functie. Op basis van je cv wil je worden aangenomen voor de functie. Werkgevers of recruiters hebben weinig tijd en moeten snel een keuze maken. Het is daarom prettig als je cv een duidelijke structuur heeft. Het handigste is om de lay-out die hieronder staat aan te houden. Mocht je liever iets anders willen, dan kun je op onze site kijken voor meer cv voorbeelden .

De lay-out

Het beste is om onderstaande lay-out aan te houden. Werkgevers weten zo direct waar ze aan toe zijn.

 • Koptekst
 • Contactinformatie/Personalia
 • Samenvatting
 • Werkervaring
 • Opleiding
 • Vaardigheden
 • Extracurriculaire activiteiten
📌 Tip: Houd je cv kort. Het is lang genoeg als het één of twee pagina’s is. Beperk je tot relevante informatie. Overbodige informatie, zoals je basisschool of middelbare school kun je overslaan. Voor de werkgever is het niet relevant.

dokter cv

Opmaak en structuur voor je CV

Bij het opmaken van je cv is het belangrijk dat de informatie goed en helder leesbaar is. Gebruik een geschikt lettertype, zoals Calibri, Times New Roman, Cambria, of Arial. Kies een lettergrootte van 10, 11, 12. Dit leest het fijnste. Zorg altijd dat jij je cv aanpast aan de vacature waarop je reageert.

 • Het meest gebruikte format is een cv met een omgekeerd chronologische volgorde. Je begint met de meest recente werkervaring en gaat dan verder terug naar het verleden. Je doet hetzelfde met je opleiding. Je benoemt als eerste je hoogst behaalde opleiding en schrijft dan over andere ervaringen. Twijfel je over welk template het beste is? Kies dan deze.
 • Bij een functioneel cv ligt de nadruk minder op je opleiding en meer op de behaalde prestaties en de vaardigheden die je hebt. Bij dit soort cv’s zijn behaalde prestaties belangrijker dan de opleiding die je hebt voltooid.
 • Je kan er ook voor kiezen om allebei de templates te verwerken. Je gebruikt je werkervaring om je vaardigheden te bevestigen. Je kan dus en je vaardigheden aantonen en je kan je werkervaring laten zien.

Koptekst en contactinformatie

In de titel of koptekst vermeld je alleen je naam en eventueel kun je er nog curriculum vitae of cv bij schrijven. Vervolgens schrijf je je naam, je adres, je contactgegevens op een rijtje. Let erop dat je deze goed noteert, zonder schrijffouten. Als je LinkedIn gebruikt, dan kun je deze ook noteren.

GOED
Frederick Gaals

Voorstraat 156B

3838 PW, Utrecht

frederick.gaals@voorbeeld.nl

06-12345678

Linkedin.com/in/voorbeeld-frederick-gaals


SLECHT
Freddie

Voorstraat 156B

3838 PW, Utrecht

Linkedin.com/in/voorbeeld-frederick-gaals


In het goede voorbeeld kan je zien dat de contactgegevens netjes zijn opgeschreven. In het slechte voorbeeld zijn helaas het telefoonnummer en het e-mailadres niet vermeld. Dit is erg slordig. Daarnaast heeft Frederick zijn bijnaam vermeld, wat niet handig is om te doen. Als dokter is het belangrijk om zorgvuldig te werken, dus moet je zorgen dat je cv ook zorgvuldig en netjes geschreven is. Een slecht geschreven cv geeft de werkgever een slechte indruk van jezelf. Als arts heb je ongetwijfeld een BIG registratie, deze kun je in het rijtje vermelden, als je dat graag zou willen, maar het is niet direct noodzakelijk om deze nu al te noteren. Als je dit wilt doen, kan het wel.

Als arts is het belangrijk wat jij kan en niet belangrijk hoe jij eruit ziet. Het is dus niet noodzakelijk om een foto aan je cv toe te voegen. Mocht je dit wel willen doen, dan kan het, maar kies dan wel een professionele foto en geen vakantiefoto.

Ervaring

Als arts is je ervaring ontzettend belangrijk. Zorg er dus voor dat deze goed te zien is . Het kan zijn dat je de functie waarop je solliciteert net iets anders is dan de werkzaamheden die je eerder hebt gedaan, dus daarom is het van belang om iedere keer je aan te passen aan de vacature waarop je reageert.

Voorbeeld 1:

Huisarts

Mei 2014 - Juli 2020


Huisartsenpraktijk Amsterdam

Verantwoordelijkheden bestonden onder andere uit:

Telefonisch consult met patiënten

Doorverwijzen naar medisch specialist indien nodig.

Medisch advies geven en behandelplan voorschrijven.


dokter cv

Voorbeeld 2:

Cardioloog (algemeen)

Maart 2019 - Januari 2022

Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis, Tilburg


Verantwoordelijkheden bestonden onder andere uit:

In overleg met andere specialisten een behandelplan opstellen.

Voorlichten en adviseren van patiënten met betrekkingen tot de aanstaande behandelingen.

Uitvoeren van gerelateerde medische ingrepen.

Doorverwijzen naar medische specialist indien nodig


En als je geen ervaring hebt...

Als je nog geen werkervaring hebt, omdat je bijvoorbeeld net bent afgestudeerd, dan kun je de ervaringen uit je opleiding gebruiken. Vermeld dan bijvoorbeeld de coschappen die je hebt gelopen en onder wiens supervisie. Als je een relevante bijbaan hebt gehad, dan kun je deze ook noteren. Bijvoorbeeld als je bijbaan in het ziekenhuis hebt gehad of een andere bijbaan gerelateerd aan je opleiding.

Co-schap Oncologie

December 2015 - Februari 2016

Maastricht Universitair Medisch Centrum

Onder andere kennis gemaakt met de verschillende facetten van oncologie. Werkte onder supervisie van Dr. L. Burgreve


Opleiding

Als arts heb je een universitaire opleiding afgerond. Deze moet je altijd duidelijk vermelden, want op basis van deze opleiding ben jij bevoegd om dit werk te mogen doen. Zorg dus dat je altijd je opleiding benoemt.

Voorbeeld 1:

Geneeskunde

Augustus 2006 - Juli 2012

Universiteit Utrecht


Voorbeeld 2:

Geneeskunde

Augustus 2012 - Maart 2019

Universiteit Groningen


Beste vaardigheden voor het dokter CV

Als arts heb je verschillende vaardigheden, die waardevol maken. Zorg er daarom voor dat deze duidelijk vermeld zijn. Heb je bepaalde diploma’s behaald of mag je met bepaalde apparaten werken? Noteer dit altijd. In de zorg zijn er veel verschillende systemen, waarin de patiënteninformatie elektronisch wordt verwerkt. Benoem dus altijd het systeem waarmee jij gewerkt hebt. Hieronder zijn enkele benoemd:

 • Incura
 • Capterra
 • eClinicalWorks
 • Vcare Connect
 • Zorg Admin
 • CareConnect

Kijk altijd met welke systemen je hebt gewerkt en benoem dit, ook als deze niet in het rijtje staat. Een deel van de patiëntenadministratie gaat digitaal, dus het is belangrijk om aan te geven waarmee jij al kan werken. Als dit aansluit bij de systemen die de organisatie hanteert waar jij wilt werken, dan heb je een streepje voor op de competitie!

dokter cv

Goede eigenschappen

Naast je kwalificaties zijn er ook een aantal goede eigenschappen om te benoemen. Kijk eens naar de lijst en bedenk wat op jou van toepassing zou kunnen zijn. Heb je nog andere goede eigenschappen, benoem die dan vooral.

 • Stressbestendig
 • Empathie
 • Kalm
 • Flexibel
 • Probleemoplossend vermogen
 • Nauwkeurig
 • Gedreven
 • Geduldig
 • Sterke communicatievaardigheden

Professionele samenvatting

In de samenvatting vertel je in enkele zinnen wie je bent. Tijd is geld, dus de werkgever zal snel moeten kiezen of jij een geschikte kandidaat bent of niet. Daarom moet je in een samenvatting je goede eigenschappen laten zien en kort over jezelf vertellen. De samenvatting moet geen opsomming van je cv zijn.

GOED
Als huisarts wil ik mijn patiënten altijd de best mogelijke zorg geven. Je krijgt mensen uit alle lagen van de samenleving met een breed scala aan klachten. Als huisarts moet je niet alleen kijken naar de fysieke gezondheid, maar ook naar de mentale gezondheid van patiënten. Door mijn empathisch vermogen kan ik de patiënten daardoor net de extra ondersteuning bieden die zij nodig hebben. De patiënt is dus altijd in goede handen!

SLECHT
Ik werkte hiervoor als huisarts in de buurt van de gemeente Leeuwarden. Het was daar wel prima, maar ik kon daar mijn opleidingen niet volledig tot uiting brengen. De mensen hadden daar problemen, en dat is uiteraard zeer vervelend voor hen, maar ik wil meer uit mijn loopbaan halen, dus daarom besloot ik om elders te gaan werken.

Ongeacht de reden waarom je ergens gaat solliciteren, het is niet verstandig om negatief te spreken over je vorige werkgever. Ook al ben je daar niet met een goed gevoel weggegaan, dit soort dingen schrijven straalt alleen maar negatief af op jezelf. Blijf positief en benadruk je goede eigenschappen, zoals in het goede voorbeeld is vermeld.

Extra secties

Mocht je nog extra bijzonderheden hebben, dan moet je deze zeker vermelden. Denk bijvoorbeeld aan een taal die je spreekt. In de zorg zal niet iedere patiënt de Nederlandse taal spreken, dus daarom helpt het als je een extra taal kan. Je hebt hierdoor een voorsprong op de andere kandidaten!

dokter cv

Computervaardigheden en diploma's

Alle diploma’s die je bij je vorige werk hebt gehaald, kun je vermelden. Deze geven aan welke kennis jij nog meer bezit of welke cursussen jij succesvol hebt doorlopen. Deze hoeven niet met je werk te maken te hebben, want ze vertellen iets over wie jij bent en wat je doet.

Vaarbewijs II

Zeilinstructeur 3 (CWO)

Diploma AVG en Gezondheidszorg (behaald maart 2022)


Talen

 • Nederlands - moedertaal
 • Arabisch - matig
 • Engels - goed
 • Duits - matig

Cv tips om nog meer op te vallen

Hierboven staat uitgelegd hoe jij het beste je dokter cv kan schrijven. Toch zijn er enkele tips die we voor het schrijven van je cv zouden willen meegeven.

 • Zorg dat je opleiding duidelijk vermeld is. Hier moet geen enkele twijfel over bestaan.
 • Vermeld een rijbewijs als je dit hebt. Afhankelijk van de functie die je hebt, kan het zijn dat je bij mensen thuis langs zal moeten gaan. Daarom is het nuttig dit te vermelden.
 • Verdiep je in het bedrijf of de organisatie waar je wilt gaan werken.
 • Wees niet negatief over vorige werkgevers.
dokter cv

Samenvatting

In het artikel hebben we dus uitgelegd hoe jij je dokter cv kan schrijven. Het is behoorlijk veel informatie, dus daarom zetten we de belangrijkste punten nog even op een rijtje.

 • Zorg dat de relevante persoonsgegevens bovenaan je cv staan.
 • Leg in de samenvatting kort uit wie je bent en wat je allemaal kan doen. Vermeld dit in enkele zinnen.
 • Benoem alle relevante werkervaring die je hebt. Je kan hierbij ook de verantwoordelijkheden of taken vermelden.
 • Laat je hoogst behaalde opleiding duidelijk zien. Je bent arts. Je bent gekwalificeerd voor het werk dat je gaat doen. Je wilt dat daarover geen enkele twijfel bestaat.
 • Vermeld alle diploma’s die je hebt behaald en de certificaten die je bezit.
 • Tot slot benoem je de extracurriculaire activiteiten.

Vul uw CV aan met een begeleidende brief

Je kan je cv net dat extra zetje meegeven door een begeleidende brief aan je cv toe te voegen. Met deze sollicitatiebrief laat jij zien aan de werkgever dat jij serieus hebt nagedacht over de functie en je hebt verdiept in de vacature. Ongeacht waar je wilt gaan werken, dit wordt altijd gewaardeerd. In deze begeleidende brief leg jij uit waarom jij geïnteresseerd bent in de functie en kun je al je enthousiasme verwerken. Vind je het lastig om zo een brief te schrijven? Kijk op onze site voor meer tips en adviezen.

📌 Tip: Vind je het lastig om je cv foutloos te schrijven? Je kan het laten controleren door een vriend of kennis, maar wij hebben ook een spellingchecker, die je kan gebruiken.

Maak met de beste sjablonen uw cv

This is some text inside of a div block.

What’s a Rich Text element?

The rich text element allows you to create and format headings, paragraphs, blockquotes, images, and video all in one place instead of having to add and format them individually. Just double-click and easily create content.

Static and dynamic content editing

A rich text element can be used with static or dynamic content. For static content, just drop it into any page and begin editing. For dynamic content, add a rich text field to any collection and then connect a rich text element to that field in the settings panel. Voila!

How to customize formatting for each rich text

Headings, paragraphs, blockquotes, figures, images, and figure captions can all be styled after a class is added to the rich text element using the "When inside of" nested selector system.

Creëer binnen 15 minuten uw cv

Onze gratis collectie van vakkundig ontworpen cv-sjablonen zal u helpen om u van de massa te onderscheiden en u een stap dichter bij uw droombaan te brengen.

Creëer uw cv

Voorbeeldbrieven om te downloaden

Sjabloon voor een sollicitatiebrief
Ontwerp voor een sollicitatiebrief
Sollicitatiebrief-sjabloon voor studenten - universiteit
Sjabloon voor interessante sollicitatiebrief