Cv-voorbeelden bedrijfsanalist

Als bedrijfsanalist bent u een professional die bedrijven helpt hun winst- en groeicijfers te verhogen. U weet hoe u analytische bevindingen nauwkeurig aan uw collega's presenteert en u werkt met verschillende soorten gegevens.

Indeling :
Maat :
Aanpasbaar :
Word (Microsoft)
A4
Ja

Hoewel de functie bedrijfsanalist verschillende vaardigheden vereist, is het schrijven van een goed cv er misschien niet een van. Gelukkig hoeft u zich geen zorgen te maken. Ons team is hier om u te helpen bij het schrijven van een succesvol cv als bedrijfsanalist.

Ons artikel zal u leren hoe u een effectieve sollicitatiebrief maakt met behulp van onze cv-voorbeelden voor bedrijfsanalisten . Wij garanderen dat onze tips en voorbeelden u meer sollicitatiegesprekken zullen opleveren.

Het is onze missie om potentiële werkgevers te laten inzien van welke toegevoegde waarde u kunt zijn voor hun bedrijf.

Wat te vermelden in uw cv als bedrijfsanalist

De meesten van ons hebben allemaal ten minste één keer in hun carrière een sollicitatieprocedure moeten doorlopen. Het kan in het begin een hele uitdaging lijken, maar er zijn manieren om het proces te versnellen. Gelukkig is ons cv-voorbeeld voor bedrijfsanalisten er om u te helpen.

Ik ben zelf bedrijfsanalist, dus ik begrijp dat dit soort werk veel verantwoordelijkheden met zich meebrengt. De ene dag bent u bezig met het bouwen van datavisualisaties in Excel en de volgende dag met het organiseren van datasets in SQL. Het kan lastig zijn om al uw relevante ervaringen op een vel papier te krijgen met al die verschillende werkzaamheden. U moet het bedrijf laten zien dat u belangrijke impact kunt hebben op hun groei.

Weten hoe u een succesvol, uitgebreid cv opstelt, is de beste manier om toekomstige werkgevers aan te trekken en interesse in uw vaardigheden te wekken. Dit geldt voor zowel startersfuncties als hogere functies als bedrijfsanalist.

Uw sollicitatie moet goed gestructureerd zijn; buiten aparte secties voor opleiding, samenvatting en ervaring dient het uw vaardigheden laten zien. Er zijn veel elementen waarmee u rekening moet houden wanneer u een cv opstelt als bedrijfsanalist.

Een goed cv zorgt ervoor dat u veel sneller wordt aangenomen en verhoogt de kans op een baanaanbod bij een van die droombanen als bedrijfsanalist.

Hier zijn de drie belangrijkste factoren die u moet overwegen om uw cv als bedrijfsanalist te laten opvallen:

 • U dient uw vaardigheden en prestaties te beschrijven in bewoordingen die passen bij de functie. Bedrijven gebruiken geautomatiseerde trefwoordfilters om sollicitanten snel te sorteren. Een populair bedrijf kan honderden sollicitaties per dag ontvangen. Om het proces efficiënter te maken, gebruiken HR-afdelingen programma's die cv's vinden met de meest overeenkomende trefwoorden.

 • De opmaak is essentieel voor uw cv. Als u uw cv in verschillende secties indeelt, wordt deze begrijpelijker, leesbaarder en ziet hij er professioneler uit. Probeer alle informatie op één pagina te houden; het is beter om de tekst informatief en kort te houden.

 • Wek interesse door uw vroegere werkervaringen correct te beschrijven. Vertel de lezer hoe u uw vorige werkgever hebt geholpen door de verantwoordelijkheden die u op zich heeft genomen. Laat de aanwervende manager de waarde van uw ervaringen inzien.

Een samenvatting in uw cv als bedrijfsanalist

Bedrijven ontvangen een heleboel cv's van mensen die beschikbare posities als bedrijfsanalist proberen in te vullen. We kunnen ervan uitgaan dat aanwervende managers niet elk cv grondig lezen. Volgens een nieuwe studie besteden recruiters slechts 6 seconden aan elk cv.

Een pro-tip om uzelf snel en efficiënt aan de lezer te presenteren is door een openingsalinea te schrijven, ook wel een samenvatting genoemd.

Deze sectie komt bovenaan uw cv, onder uw contactgegevens en mag maar een paar zinnen lang zijn.

U moet uw vaardigheden en prestaties presenteren en tegelijkertijd laten zien welke waarde u voor het bedrijf kunt hebben. Stel u voor dat u een verkooppraatje houdt.

Een samenvattende sectie is cruciaal voor uw cv als bedrijfsanalist, omdat het een sterk positief effect kan hebben op de interesse van de recruiters en hun beslissing om u aan te nemen. Probeer ook uw carrièredoel bij te voegen.

cv voorbeelden bedrijfsanalist

Voorbeeld van een effectieve samenvatting

Samenvatting

Analist Bedrijfssystemen met vijf jaar ervaring in de sector bank- en informatietechnologie. Tot mijn meest opmerkelijke prestaties behoren het verhogen van de jaarlijkse inkomsten uit creditcard campagnes met 15% door het optimaliseren van SQL-client databases. Ik heb een bachelordiploma in Data-analyse en wil mijn analytische vaardigheden inzetten om de zaken bij Rabobank te verbeteren.


Dit is een goede samenvatting voor het cv van een bedrijfsanalist. Het presenteert uw prestaties uit het verleden en statistieken die laten zien hoe u het bedrijf waarvoor u eerder werkte ten goede kwam. De samenvatting vermeldt betrokkenheid bij projectteams door deel te nemen aan bedrijfsoptimalisatieprojecten.

Daarnaast gaat het kort in op uw opleiding en uw doel om bij de bank te solliciteren. Hoe vollediger en korter uw openingsalinea is, hoe effectiever hij overkomt.

Het schrijven van een professionele samenvatting kan lastig zijn, zorg ervoor dat u hem niet te kort of dubbelzinnig maakt.

Voorbeeld van een zwakke samenvatting

Samenvatting

Analist Bedrijfsgegevens met jarenlange ervaring in het analyseren van de bedrijfsvoering van een bedrijf en het ontwikkelen van strategieën om geld te besparen op activa.


Dit is een voorbeeld van een zwakke samenvatting voor een cv van een bedrijfsanalist. Er is hier geen inhoud of waardevolle informatie te vinden. Een aanwervende manager zou niet in staat zijn te begrijpen waar u werkt of wat de specifieke kenmerken waren van uw functie als bedrijfsanalist. De samenvatting zegt niet veel, en is te onduidelijk.

Zorg er altijd voor dat uw professionele samenvatting zinvol is en een inzichtelijk, uitgebreid beeld schetst van u als bedrijfsanalist.

Werkervaring in het cv van een bedrijfsanalist

Nu u klaar bent met de professionele samenvatting, is het tijd om te beginnen met het meest kritieke deel van uw cv - de sectie ervaring. Hier beschrijft u eerdere relevante werkervaringen en prestaties op een gedetailleerde en begrijpelijke manier.

In de sectie ervaring kan een aanwervende manager meer te weten komen over u en of u in aanmerking komt voor de functie. Zelfs de cv van een beginnende bedrijfsanalist heeft een duidelijk en treffende sectie ervaring nodig.

Als u begint als bedrijfsanalist en die rol nog nooit hebt vervuld, hoeft u zich geen zorgen maken; u kan uw werkervaringen uit verschillende banen uit het verleden opnemen. U kunt laten zien hoe de vaardigheden die u hebt geleerd en gebruikt in vorige banen relevant zijn.

Als u bijvoorbeeld eerder als accountant hebt gewerkt, kun u uitweiden over het gebruik van cross-over vaardigheden die nodig zijn in beide werkgebieden. Voor beide banen dient u analytisch te zijn en kennis te hebben van de organisatie van gegevens.

Bekijk onze cv-templates voor bedrijfsanalisten en onze templates voor motivatiebrieven, om de nodige opmaak beter te begrijpen.

Gelukkig zijn we hier om u te helpen de beste sectie ervaring te schrijven en op te maken door de volgende tips te volgen:

Zoek het evenwicht tussen lekentaal en industriejargon

Het is een uitdaging om een cv te schrijven waarin uw werkervaringen perfect worden beschreven. Het is echter van cruciaal belang dat u uw punt goed overbrengt in dit deel van uw sollicitatie.

U moet in staat zijn om gangbare woorden succesvol te combineren met zakelijke terminologie. Een eenvoudige maar uitgebreide mix van verschillende bedrijf gerelateerde trefwoorden kan de aandacht van een recruiter meteen trekken. Maar overdrijf niet met jargon.

Een goede tip is om onderzoek te doen naar het werkveld van bedrijfsanalisten en de bedrijven waar u solliciteert voordat u de sectie ervaring schrijft. Als u het jargon en de bedrijfsspecifieke trefwoorden begrijpt, kun u zich onderscheiden van de concurrentie.

Sommige bedrijven gebruiken woord-scanprogramma's voor het vinden van trefwoorden; andere HR-afdelingen lezen misschien elke dag sollicitaties door. Zorg ervoor dat uw ervaringen samenhangend zijn en makkelijk te lezen, terwijl u onderweg ook sectorspecifieke termen gebruikt.

cv voorbeelden bedrijfsanalist

Toon uw veelzijdigheid en vaardigheden

Het werk van een bedrijfsanalist of consultant omvat een breed scala aan verantwoordelijkheden. De taken van een bedrijfsanalist zijn bij elk bedrijf en in elke werksector anders.

Een financieel bedrijfsadviseur zal andere verantwoordelijkheden hebben dan iemand die in de gezondheidszorg werkt. Dit hoeft u er niet van te weerhouden om te proberen in verschillende sectoren actief te worden.

Als bedrijfsanalist kunnen de vaardigheden die u in de ene functie opdoet, nog steeds van pas komen bij een ander bedrijf dat in een ander sector actief is. IT- bedrijfsanalisten beschikken over aanzienlijke cross-over vaardigheden die in de retailsector kunnen worden gebruikt.

U moet vaardigheden en kennis kunnen presenteren die u kunt vertalen naar verschillende functies als bedrijfsanalist. Hier zijn enkele vaardigheden die elk goedlopend bedrijf zal opmerken:

 • Statistische en voorspellende analyse
 • Opstellen van gedetailleerde rapporten met een overzicht van de huidige prestaties, doelstellingen, middelen en hiaten in de prestaties van de onderneming
 • Analyseren van markttrends en blootleggen van groeikansen
 • Statistische visualisaties van bedrijfsgegevens maken
 • Bedrijfsanalyse

Demonstreer uw waarde

Als het om de rol van bedrijfsanalist gaat, kan het een uitdaging zijn om deze in een paar zinnen te omschrijven. Daarom moet u zich richten op het tonen van uw prestaties in uw sectie ervaring, zowel verbaal als numeriek.

Het bedrijf is op zoek naar een kandidaat die hen ten goede zal komen en een positief effect zal hebben op de bedrijfsfinanciën en -efficiëntie. U kunt waarde voor uzelf opbouwen door resultaten te laten zien. Bekijk ons cv-sjabloon voor meer cv-voorbeelden.

Hier zijn een aantal voorbeelden van eerdere resultaten die u de recruiter kunt laten zien:

 • Verhoging netto-omzet voor vakantie-creditcard marketingcampagnes met 15%
 • Daling van het aantal terugbetalingen met 10%
 • Optimalisatie van de klantendatabase door SQL-scripts
 • Verhoogde efficiëntie van bedrijfsprocessen van het team door optimalisatiestrategie te implementeren

Effectief voorbeeld van werkervaring in de cv van een bedrijfsanalist

Zoals we weten, is de sectie over werkervaring het meest cruciale deel van het cv. Het moet uw ervaringen en prestaties van vorige banen succesvol weergeven.

Een uitstekende manier om een succesvolle sectie ervaring te schrijven is door trefwoorden te gebruiken met een beetje zakelijk jargon, uw vaardigheden en prestaties te laten zien, en uw waarde als werknemer aan te tonen.

cv voorbeelden bedrijfsanalist

Hier is een voorbeeld van effectieve werkervaring als bedrijfsanalist:

ERVARING

Bedrijfsanalist

Rabobank

06/2015 - 11/2018

Amsterdam

 • Het proces gegevensverzameling voor de SQL-database van de onderneming verbeterd, waardoor de efficiëntie van het analyseteam met 15% is toegenomen en het aantal fouten bij het catalogiseren is afgenomen.
 • Het klantenportaal voor internetbankieren verbeterd - toename van nieuwe gebruikers van 12%.
 • Een Excel-database organisatie project uitgevoerd voor de marketingafdeling. Verhoogde geprojecteerde activering ratio van Visa creditcards met 7% voor marketingcampagne.

Zwak voorbeeld van werkervaring in de cv van een bedrijfsanalist

Bij het opstellen van de sectie ervaring voor een sollicitatie is het absoluut mogelijk om te weinig informatie te geven. U moet ervoor zorgen dat u duidelijk schrijft en uw vroegere werk en bedrijfsprocessen op een commerciële manier uitlegt.

Hier is een voorbeeld van hoe u niet over uw vorige werkervaring moet schrijven:

ERVARING

Bedrijfsanalist

Rabobank

06/2015 - 11/2018

Amsterdam

 • Het proces voor het verzamelen van gegevens uit de bedrijfsdatabase verbeterd, zowel als andere bedrijfsprocessen.
 • Het portaal voor internetbankieren verbeterd.
 • Creditcardgebruik verhoogd door marketingcampagne van het bedrijf.

cv voorbeelden bedrijfsanalist

Hoe de sectie opleiding te schrijven

Een sectie opleiding is een effectieve manier om uw kwalificaties in de ogen van de recruiter te verhogen. Als u naast de sectie ervaring ook uw werkgerelateerde opleidingen en cursussen beschrijft, kan dat de interesse van een aanwervende manager in uw cv vergroten.

Als u een hogere functie hebt en al een paar jaar ervaring, houd uw sectie opleiding dan heel kort. Als u een beginnende bedrijfsanalist bent, vermeld dan relevante vakken die u op school hebt gevolgd en die u geschikt maken voor de functie.

Voorbeelden sectie opleiding

Dit is een voorbeeld van hoe de sectie opleiding van een beginnende sollicitant eruit moet zien.

Opleiding

Bachelor of Arts in Economie

The Hague Graduate School

2015 - 2019

 • Relevante vakken: Boekhoudkundige en financiële grondslagen, analyse en beheer van informatie, econometrie, empirische micro-economie, macro-economie, micro-economie/speltheorie, internationale en ontwikkelingseconomie
Puntengemiddelde: 7,56

Het is belangrijk om te weten dat ervaren bedrijfsanalisten geen relevante cursussen hoeven te vermelden. Vermeld de naam van uw school, het diploma dat u hebt behaald, en uw afstudeerrichting.

Zet uw beste vaardigheden in uw cv als bedrijfsanalist

Hoewel de verantwoordelijkheden per bedrijf kunnen verschillen, blijven de vaardigheden van een bedrijfsanalist in het algemeen vergelijkbaar. Als analist moet u weten hoe u met grote gegevensverzamelingen moet werken en hoe u ze moet organiseren met behulp van data wrangling programma's.

De rapporteringstools die een bedrijfsanalist vandaag nodig heeft, zijn welbekend. Data-analyse programma's zoals SQL, Excel en Power BI moeten deel uitmaken van uw vaardigheden, omdat deze kennis een algemene vereiste is voor dit beroep.

Naast uw kennis van relevante programma's, moet u ook uw kennis van statistische analyse vermelden.

Hier is een lijst van vaardigheden die u in uw cv als bedrijfsanalist moet vermelden:

 • SQL (MySQL, PostgreSQL, SQLite, SQL Server)
 • Microsoft Excel
 • Powerpoint, Google Slides
 • Tableau, Power BI
 • R, Python
 • Lineaire regressie analyse, A/B testen
 • Leidinggeven aan bedrijfsteams
cv voorbeelden bedrijfsanalist

Bijkomende tips om het perfecte cv te creëren voor een bedrijfsanalist

Nu u een volwaardig cv klaar hebt, is het tijd om te gaan solliciteren naar verschillende functies. Als u echter van plan bent om uw sollicitatieproces naar een hoger niveau te tillen, moet u een aantal certificaten behalen.

Ook al kosten certificaten geld, u zult ze kunnen koppelen aan uw cv. Dit zal de recruiter een krachtige boodschap sturen dat u de bedrijfsregels kent.

Certificaten zullen u helpen om sneller uw droombaan te vinden. Hier is onze lijst van nuttige certificaten voor bedrijfsanalisten:

 • Gecertificeerd Java SE8 Programmeur
 • Certificaat van bekwaamheid in bedrijfsanalyse (CCBA)
 • Professional in bedrijfsanalyse (PMI-PBA)
 • Gecertificeerde Professional in bedrijfsanalyse (CBAP)

Belangrijkste conclusies

 • Bedrijfsanalisten moeten beschikken over een breed scala aan vaardigheden en kennis, dus wees niet bang om veel gerelateerde vaardigheden in uw cv op te nemen.
 • Zelfs als u pas begint in uw carrière, zou u werkervaring van andere soorten banen waarin u analyse moest gebruiken moeten opnemen.
 • Leg uit hoe uw prestaties uw vorige werkgever ten goede kwamen; door dit te doen wekt u interesse op voor uw cv en zal u vaker een baan aangeboden krijgen.
cv voorbeelden bedrijfsanalist

Veelgestelde vragen

Hoe lang moet het cv van een bedrijfsanalist zijn?

Houd de opmaak beperkt tot één pagina. Als het langer is dan één pagina, zal de manager het waarschijnlijk alleen doorbladeren, waardoor u minder kans hebt om aangenomen te worden voor uw droombaan. Bekijk onze cv-voorbeelden voor bedrijfsanalisten.

Moet ik projecten opnemen in de cv van een bedrijfsanalist?

Ja, uw projectbeschrijving moet worden opgenomen in de sectie ervaring van uw cv. Leg heel kort uit hoe u bij het project betrokken was en wat u hebt bereikt. Bekijk onze cv-voorbeelden voor bedrijfsanalisten .

Wat zoeken wervingsmanagers in het cv van een bedrijfsanalist?

Veel aanwervende managers gebruiken woord-scanprogramma's. U moet trefwoorden en bedrijf gerelateerde terminologie gebruiken om de aandacht van de recruiters te trekken. Zorg ervoor dat u dit soort taal niet te veel gebruikt in uw cv als bedrijfsanalist. Bekijk meer voorbeelden in ons cv-voorbeeld.

Maak met de beste sjablonen uw cv

This is some text inside of a div block.

What’s a Rich Text element?

The rich text element allows you to create and format headings, paragraphs, blockquotes, images, and video all in one place instead of having to add and format them individually. Just double-click and easily create content.

Static and dynamic content editing

A rich text element can be used with static or dynamic content. For static content, just drop it into any page and begin editing. For dynamic content, add a rich text field to any collection and then connect a rich text element to that field in the settings panel. Voila!

How to customize formatting for each rich text

Headings, paragraphs, blockquotes, figures, images, and figure captions can all be styled after a class is added to the rich text element using the "When inside of" nested selector system.

Creëer binnen 15 minuten uw cv

Onze gratis collectie van vakkundig ontworpen cv-sjablonen zal u helpen om u van de massa te onderscheiden en u een stap dichter bij uw droombaan te brengen.

Creëer uw cv

Voorbeeldbrieven om te downloaden

Sjabloon voor een sollicitatiebrief
Ontwerp voor een sollicitatiebrief
Sollicitatiebrief-sjabloon voor studenten - universiteit
Sjabloon voor interessante sollicitatiebrief