Cv voor een teamleider

Als u meteen een leiderschapspositie wilt bekleden, moet u blijk geven van de essentiële kwaliteiten van een leider.

Indeling :
Maat :
Aanpasbaar :
Word (Microsoft)
A4
Ja

Deze leiderschapskwaliteiten kunnen van alles omvatten, van het oplossen van conflicten en bedrijfsbeheer tot het communiceren met anderen op een professionele manier.

Omdat een teamleider over deze vaardigheden moet beschikken, zou u deze ook gemakkelijk moeten kunnen laten zien tijdens een sollicitatiegesprek.

Maar hoe presenteert u uw capaciteiten en teamleider vaardigheden als u ze op papier moet zetten? Dat is misschien een heel andere uitdaging voor u.

Gelukkig zijn wij hier om u te helpen bij het schrijven van een sterk cv voor een teamleider met behulp van onze cv-voorbeelden, voorbeelden en tips voor teamleiders.

U kunt meer cv-voorbeelden vinden en onze cv-bouwer bekijken door hier te klikken.

Wat zoeken werkgevers in een teamleider cv

U kunt een geweldige teamleider zijn die alle leiderschapsvaardigheden bezit die nodig zijn om een groep mensen te leiden. U bent wellicht in staat om menigtes te ontroeren en vertrouwen te wekken met grote toespraken.

Maar als u op zoek bent naar een baan, zult u al uw werkervaringen, prestaties, vaardigheden en andere kwalificaties op papier moeten zetten.

U schrijft om de aandacht van de wervingsmanager te trekken en de kans te krijgen om tijdens een sollicitatiegesprek nog meer indruk te maken. Een sterk cv is de eerste grote stap om een rol als teamleider te bemachtigen.

Er zijn veel factoren die een rol spelen bij het opstellen van een effectief cv.

Een goede sollicitatie zal bestaan uit meerdere secties. Elke sectie moet het management laten zien waarom u de beste keuze bent voor het leiden van een team, het managen van een project, het overzien van een ploeg in een bouw, enz.

Elke sectie moet duidelijk maken waarom u een goede teamleider bent.

Wat is de ideale opmaak voor een teamleider cv

Voor we beginnen met het schrijven en uitwerken van uw teamleider cv secties, is het belangrijk op te merken dat een cv niet sterk zal zijn zonder een goede lay-out en structuur.

Om uw teamleider cv echt te laten schitteren, moet het logisch en begrijpelijk zijn opgemaakt. De opmaak van een cv dicteert de stroom en structuur van de sollicitatie, het aantal pagina's, het lettertype en de lettergrootte.

Wij raden u aan een omgekeerd chronologische opmaak te gebruiken bij het schrijven van de onderdelen van uw cv. Dit betekent simpelweg dat de informatie die u in uw arbeidsverleden of opleidingssecties verstrekt, van oud naar nieuw loopt.

Hier is een tip: probeer al uw teamleiderinformatie op één pagina te zetten. Personeelszaken leest zelden hele cv's door en als u meerdere pagina's heeft, kan dat het succes van uw zoektocht naar een baan in de weg staan.

Bovendien raden we aan om overal dezelfde lettertypes en opmaak te hanteren. U kunt het lettertype aanpassen door bijvoorbeeld functietitels uit uw arbeidsverleden en sectietitels dik te drukken.

Begin met het kiezen van de juiste template voor uw cv

Naast een effectieve opmaak van uw cv, moet u er ook voor zorgen dat de sollicitatie makkelijk te lezen is. Dit kunt u doen door het cv een overzichtelijke structuur te geven.

Een goede structuur, ook wel cv-template genoemd, zal uw teamleider cv onderscheiden van de concurrentie en de aandacht trekken van de wervingsmanager. Een goede template zal ervoor zorgen dat de lay-out van alle secties logisch is en op de juiste plaats staat.

cv voor een teamleider

Ons advies zou zijn om de secties van uw cv te schrijven met een template in gedachten. Bezoek onze website voor meer ideeën voor cv-templates.

Hier is een lijst van alle secties die u in uw teamleider cv moet opnemen om deze zo krachtig mogelijk te maken. We zullen elke sectie in dit artikel stap-voor-stap doornemen. We raden u aan deze secties te structureren in de volgorde die u hier ziet:

 • Contactgegevens
 • Doelstelling of professionele samenvatting van het cv
 • Vaardigheden sectie
 • Werkervaring sectie
 • Opleiding sectie

Zo schrijft u een opleidingssectie van een teamleider cv

Nu u het belang begrijpt van het correct opmaken van uw sollicitatie en het gebruik van een sterke cv-template, is het tijd om de eerste cv sectie te bespreken die we in dit artikel zullen behandelen - de opleidingssectie.

Als u een opleidingssectie in uw cv opneemt, wekt dat ongetwijfeld de belangstelling van de wervingsmanager voor uw sollicitatie en kandidatuur.

Deze sectie geeft inzicht in uw academische achtergrond en geeft de lezer een idee van de opleiding en kennis die u in huis heeft.

De sectie opleiding is een kans om te laten zien wat u waard bent. Dit geldt vooral voor sollicitanten die niet veel werkervaring hebben.

Vermeld altijd opleidingsinformatie in uw cv

Hier is een tip: houd dit onderdeel kort en vermeld alle belangrijke aspecten van uw opleiding aan de hand van opsommingstekens, zoals uw bachelordiploma. Vermeld ook alleen uw GPA als die 3,7 of hoger is.

In een effectief voorbeld van een operationeel teamleider cv staat de opleidingssectie meestal onder het deel met werkervaring.

Dit is een lijst van informatie die in de opleidingssectie moet worden opgenomen:

 • Naam en plaats van de school
 • Aantal jaren op school
 • Bachelordiploma of hoger
 • Relevante cursussen
 • Relevante buitenschoolse clubs en activiteiten

Kies tussen een doelstelling of samenvatting voor uw teamleider cv

De meeste wervingsmanagers nemen tegenwoordig niet eens meer de tijd om elk cv dat ze ontvangen door te lezen. Dit was altijd al het geval bij recruiters.

Door het grote aantal cv's dat de aanwervende bedrijven ontvangen, bladert de personeelsafdeling cv's maar heel kort door.

Een goede manier om in dit geval de aandacht van de wervingsmanager te trekken, is door een cv-doelstelling of een professionele samenvatting in uw cv op te nemen.

Deze sectie komt meestal bovenaan het cv te staan, net onder uw contactgegevens. Met een samenvatting of doelstelling kunt u zich aan de wervingsmanager voorstellen zonder al uw ervaringen te beschrijven.

cv voor een teamleider

Stel u voor dat dit gedeelte een kort verkooppraatje is dat u houdt voor de wervingsmanagers.

Wat is het verschil tussen een samenvatting en een doelstelling, vraagt u zich misschien af? De verschillen zijn als volgt:

Professionele samenvatting : Een samenvatting is de beste keuze voor meer ervaren teamleiders die in het verleden met groepen hebben gewerkt en die hebben geleid. Vertel in het kort wat u in het verleden heeft bereikt, wat uw vaardigheden zijn en waarom u de perfecte kandidaat bent voor het bedrijf.

Doelstelling : Een cv-doelstelling is geschikt voor nieuwe teamleiders die nog niet veel ervaring hebben. Hierin stelt u zich voor aan de wervingsmanager. Vertel kort wat uw carrièredoel is en noem uw vaardigheden. Probeer ook eerdere prestaties en opleidingen te vermelden.

Zorg ervoor dat uw vaardigheden, ervaringen en prestaties overeenstemmen met de beschrijving van de vacature.

Zo schrijft u een perfecte doelstelling of samenvatting voor uw cv

Zorg ervoor dat uw cv-doelstelling betrekking heeft op uw communicatieve vaardigheden, uw geschiktheid voor de functie van teamleider, evenals uw carrièredoelstelling en houd het kort.

Hieronder vindt u voorbeelden van een effectieve en ineffectieve cv-doelstelling:

Doelstelling

Doelgerichte en resultaatgerichte afgestudeerde bedrijfskundige met een succesvolle reputatie in het managen van mensen als teamleider voor 3 scriptiegroepen. Mijn ambitie is om teamleider te worden voor Koninklijke Philips. Ik heb er alle vertrouwen in dat mijn vaardigheden, mentaliteit en toewijding uw bedrijf zullen helpen zijn winstrecord van € 200.000.000 dat in 2020 is geregistreerd, te overtreffen.

Deze doelstelling is beknopt en bevat alle basiselementen: inleiding, carrièredoelstelling en vaardigheden.

Doelstelling

Afgestudeerde bedrijfskundige die 3 scriptiegroepen heeft geleid. Wil teamleider worden. Ik heb een sterke mentaliteit en toewijding, die gunstig kan zijn voor uw bedrijf.

Deze cv-doelstelling is zwak. Het is te vaag en schetst niet goed genoeg een beeld van de vaardigheden, ervaringen en doelstellingen van de persoon.

Een professionele samenvatting moet beknopt en to the point zijn. Zorg ervoor dat u uw belangrijkste vaardigheden en prestaties vermeldt om de waarde van u als teamleider te benadrukken.

Hieronder vindt u voorbeelden van een effectieve en ineffectieve professionele samenvatting:

Samenvatting

Resultaatgerichte teamleider met expertise in openstaande saldi, facturatie, documentcontrole en financiële rapportage. Effectief in het managen van verschillende afdelingen en nieuwe aanwervingen om bedrijfsdoelen te bereiken. Efficiënt en met aandacht voor details, in staat om personeel aan te moedigen en sterke relaties op te bouwen, met uitstekende vaardigheden in het opleiden van kandidaten en project- en tijdmanagement.

Deze samenvatting is sterk. Het is kort maar beschrijft de vaardigheden en prestaties van de persoon perfect. Alles is duidelijk.

Samenvatting

Teamleider met kennis van financiële verslaglegging. Ervaren in het managen van een divers team van mensen, vaardig in zowel project- als tijdmanagement.

Deze samenvatting is om verschillende redenen zwak. We begrijpen niet wat er precies staat: het is te vaag en er zijn geen bijzonderheden. Dit cv zou niet doorgaan naar de interviewfase.

Tips om uw werkervaring te laten opvallen

Nu we klaar zijn met de doelstelling en de samenvatting, is het tijd om de belangrijkste sectie van uw teamleider cv te schrijven - het gedeelte over werkervaring.

Veel goede teamleiders hebben een breed scala aan kennis en expertise door hun werkervaring. Toch komen ze niet verder omdat ze deze eerdere werkervaringen niet in hun cv kunnen verwerken.

Het succesvol schrijven van de ervaringssectie is de helft van de strijd om een effectief teamleider cv te schrijven.

Zorg ervoor dat u alle belangrijke en succesvolle functiebeschrijvingen in deze sectie opsomt. Gebruik opsommingstekens om de functiebeschrijving voor elke functie duidelijker te maken.

Vergeet ook niet dat wervingsmanagers vaak scanprogramma's gebruiken om de ontvangen cv's te filteren. Deze applicant tracking systems (ATS) zijn ontworpen om sollicitatiebrieven te kiezen met het hoogste aantal trefwoorden.

cv voor een teamleider

Het is van cruciaal belang om een evenwicht te vinden tussen actiewerkwoorden, trefwoorden en termen uit de sector die verband houden met het bedrijf waar u solliciteert en gewone woorden. Prop uw werkervaring sectie niet te vol met jargon; het moet nog steeds leesbaar zijn.

Het is ook van essentieel belang dat u de vacature bekijkt om uw werkervaring sectie te schrijven of aan te passen zodat het beter bij de functie past.

Voorbeelden van werkervaring

Een goede functieomschrijving moet al uw relevante verantwoordelijkheden, ervaringen en prestaties duidelijk en begrijpelijk weergeven. Baseer uw cv niet alleen op serviceniveaus, maar probeer ook te laten zien dat u een teamleider bent.

Hier is een voorbeeld van een effectieve functiebeschrijving:

Ervaring

Operationeel teamleider

De Vries Telecommunicaties

06/2015 - 11/2018

Utrecht, Nederland

 • Bereidde evaluatieverslag van de teamprestaties voor met hulp van prestatieanalist om voor te leggen aan het senior management tijdens teamvergaderingen.
 • Kalibreerde voorspellend kiesprogramma om het aantal dode gesprekken met 80% te verminderen en de productiviteit van het personeel met 400% te verhogen.
 • Analyseerde de persoonlijke gegevens van individuele teamleden om zwakke punten aan te wijzen en vervolgens één-op-één trainingssessies te plannen om mogelijke factoren aan te pakken en prestaties te verbeteren.
 • Maakte gebruik van het thuiswerkprogramma om de productiviteit met 40% te verhogen en de kosten met 25% te verlagen.
 • telde criteria vast voor verkoop, klanttevredenheid en management van nieuwe teamleden.

Deze operationele teamleider cv heeft alle aspecten behandeld; het vermeldt de belangrijkste vaardigheden en de belangrijkste statistieken in de beschrijving, waardoor een sterke, professionele werkervaring sectie ontstaat.

Hieronder zien we daarentegen een ineffectieve functiebeschrijving:

Ervaring

Operationeel teamleider

De Vries Telecommunicaties

06/2015 - 11/2018

Utrecht, Nederland

 • Stelde evaluatieverslagen op van de prestaties van het team op basis van persoonlijke gegevens en stelde trainingsprogramma's voor.
 • Maakte gebruik van thuiswerkprogramma om de efficiëntie van het team te verhogen.
 • Herprogrammeerde voorspellend kiesprogramma om de productiviteit te verhogen.
 • Ging om met derden en zorgde voor klanttevredenheid voor interne en externe klanten.

Zoals u kunt zien, is er niet veel te beleven in dit operationele teamleider cv. In tegenstelling tot het eerste voorbeeld is deze functiebeschrijving te beknopt en gaat deze niet in op belangrijke cijfers of belangrijke vaardigheden die de teamleider heeft gebruikt.

cv voor een teamleider

We zien niet hoe de teamleider te werk ging, of hoe hij/zij omging met teamleden. Dit is een zwak operationeel teamleider cv.

Als u een meer op bedrijfsbeheer georiënteerde cv’s wilt bekijken, klik dan hier voor een voorbeeld van een teamleider cv.

Maak een lijst van uw teamvaardigheden om u te helpen teamleden te managen

Na het schrijven van uw werkervaring, moet u de wervingsmanagers uw specifieke leiderschapsvaardigheden laten zien waarmee het bedrijf verder kan helpen. Dit kunt u doen aan de hand van de vaardigheden sectie.

Deze sectie moet over het algemeen bestaan uit 6 - 12 harde vaardigheden. Met zachte vaardigheden wekt u geen interesse, omdat die algemener zijn en moeilijk te testen. Neem vaardigheden op die meer opleiding vereisen.

Hier is een lijst van uitstekende vaardigheden voor een teamleider:

 • Klantenservice
 • Effectieve communicatie
 • Sales
 • Noodgevallen
 • Verkoopdoelstellingen
 • Veiligheidsprocedures
 • Bedrijfsbeleid
 • Overeenkomsten inzake dienstverleningsniveau
 • Procesverbeteringen
 • Rapporten maken
 • Training geven
 • Bedrijfsmanagement
 • Besluitvorming
 • Coaching
 • Toewijzen van middelen
 • Beheer van ontwikkeling
 • Prestatiebeoordelingen
 • Probleemoplossing

Wij raden u aan de vacature goed te bekijken om de vaardigheden op uw cv af te stemmen op wat het bedrijf zoekt.


Vergeet de contactinformatie niet

Aan het begin van uw cv, in een aparte sectie, zet u uw naam groot neer met uw contactinformatie eronder. Dit wordt de eerste sectie van uw cv.

Nadat u uw naam, e-mailadres en werktelefoonnummer heeft toegevoegd, zijn er nog enkele elementen die u moet overwegen om uw cv nog schitterender te maken.

Hier is een tip: gebruik een professioneel uitziend e-mailadres. Voeg geen e-mail toe met grappige woorden of onduidelijke nummers. Het e-mailadres moet overeenkomen met de toon van het operationele teamleider cv. Het is ook aan te raden om een LinkedIn profiel toe te voegen als uw concurrentie dat ook heeft gedaan.

Belangrijkste punten en aanvullende tips voor een teamleider cv

Hieronder staan de belangrijkste punten voor het opstellen van het perfecte cv:

 • Ontwerp uw cv specifiek voor de functie van teamleider waarvoor u solliciteert.
 • Uw professionele samenvatting of doelstelling moet uw bekwaamheid, carrièrevoortgang, ontwikkeling en functiegerelateerde vaardigheden beknopt weergeven.
 • Toon waarde aan door belangrijke punten en prestaties uit uw vorige werk aan te stippen.
 • Vermeldt uw werkervaringen in een omgekeerd chronologische volgorde.
 • Koppel uw vaardigheden en ervaringen op een passende manier aan de functie.

Veelgestelde vragen

Wat is een cv?

Een cv is een document waarin u schrijft over uw vaardigheden, arbeidsverleden, professionele ontwikkeling en kwalificaties. Een cv gebruikt u om op te sturen en te solliciteren bij verschillende wervingsmanagers van bedrijven.

Wat zijn relevante verantwoordelijkheden van een teamleider?

Teamleiders zijn verantwoordelijk voor het motiveren van teamleden en het beoordelen van hun prestaties en vorderingen. Een aantal van hun dagelijkse operationele taken zijn onder andere, veiligheidsvoorschriften en deadlines met aangewezen teams.

cv voor een teamleider

Wat maakt iemand tot een goede teamleider?

Goede voorbeelden van teamleiders moeten hun team met succes beheren en motiveren, sterke communicatieve vaardigheden hebben en in staat zijn hun extra taken uit te voeren. Een bachelordiploma hebben kan ook helpen.

De verantwoordelijkheden van een teamleider verschillen per functie, maar het is de verantwoordelijkheid van een operationeel teamleider om verantwoording af te leggen over de prestaties van het hele team, om beslissingen te nemen, teamleden te coachen en soms om te gaan met derden.

Moet ik referenties opnemen in een operationeel teamleider cv?

Hoewel het niet noodzakelijk is, zal het toevoegen van referenties aan uw arbeidsverleden de kans op succes vergroten. Geïnteresseerde wervingsmanagers kunnen contact opnemen met deze verwijzingen om meer informatie te krijgen over uw vaardigheden.

Verwijzingen kunnen ook meer geloofwaardigheid geven aan uw operationele teamleider functieomschrijving en cv.

Hoe voeg ik een sollicitatiebrief toe aan een cv voor een operationele teamleider?

Leg in één of twee alinea's het verband tussen uw prestaties in het verleden en de vereisten in de functieomschrijving. Focus op uw meest relevante ervaring, kwalificaties en vaardigheden. Indien mogelijk, kwantificeert u prestaties aan de hand van feiten en gegevens. Vermijd het herhalen van de opsommingstekens uit uw cv.

Klik hier voor meer voorbeelden van hoe u een begeleidende brief bij een cv voor een teamleider kunt voegen.

Maak met de beste sjablonen uw cv

This is some text inside of a div block.

What’s a Rich Text element?

The rich text element allows you to create and format headings, paragraphs, blockquotes, images, and video all in one place instead of having to add and format them individually. Just double-click and easily create content.

Static and dynamic content editing

A rich text element can be used with static or dynamic content. For static content, just drop it into any page and begin editing. For dynamic content, add a rich text field to any collection and then connect a rich text element to that field in the settings panel. Voila!

How to customize formatting for each rich text

Headings, paragraphs, blockquotes, figures, images, and figure captions can all be styled after a class is added to the rich text element using the "When inside of" nested selector system.

Creëer binnen 15 minuten uw cv

Onze gratis collectie van vakkundig ontworpen cv-sjablonen zal u helpen om u van de massa te onderscheiden en u een stap dichter bij uw droombaan te brengen.

Creëer uw cv

Voorbeeldbrieven om te downloaden

Sjabloon voor een sollicitatiebrief
Ontwerp voor een sollicitatiebrief
Sollicitatiebrief-sjabloon voor studenten - universiteit
Sjabloon voor interessante sollicitatiebrief