Bedrijfsleider cv-voorbeelden

Een bedrijfsleider formuleert en implementeert bedrijfsstrategieën, houdt toezicht op de bedrijfsactiviteiten en evalueert de bedrijfsdoelstellingen om te verzekeren dat het bedrijf succesvol is.

Indeling :
Maat :
Aanpasbaar :
Word (Microsoft)
A4
Ja

Bedrijfsleiders moeten soms meerdere rollen op zich nemen, afhankelijk van de grootte van het bedrijf. Daarom is het belangrijk om een indrukwekkende bedrijfsleider cv te kunnen presenteren als u een baan in bedrijfsmanagement wilt vinden. Het is een goed idee om de wervingsmanager te laten zien dat u over de vaardigheden beschikt waar zij naar op zoek zijn in een kandidaat.

Een bedrijfsmanager moet beschikken over sterke interpersoonlijke vaardigheden, probleemoplossende vaardigheden en technieken voor gegevensanalyse. En het allerbelangrijkste: omdat u verantwoordelijk bent voor alle bedrijfsactiviteiten, moet u een uitstekend zakelijk inzicht hebben en zorgen voor geweldige bedrijfsprestaties.

De eerste stap op weg naar die positie als bedrijfsmanager is een professioneel cv dat opvalt en de aandacht van de wervingsmanager trekt. Laten we eens kijken naar enkele tips die u kunt gebruiken om een bedrijfsleider cv op te stellen die u kan helpen bij het krijgen van uw droombaan.

Dit moet er in een bedrijfsleider cv staan


Bedrijfsleider cv-voorbeelden

Het opstellen van een bedrijfsleider cv is niet altijd even makkelijk. Het kan een goed idee zijn om een voorbeeld van een bedrijfsleider cv te bekijken die u kunt begeleiden bij het maken van uw eigen cv. Bekijk onze cv-voorbeelden om u te helpen uw bedrijfsleider cv te creëren als u geen idee heeft hoe u het moet aanpakken.

Dus, welke secties moet u opnemen in uw bedrijfsleider cv?

 • Koptekst

In de kop vermeldt u uw functie, volledige naam en contactinformatie.

 • Samenvatting of doelstelling van het cv

De samenvatting of doelstelling van uw cv vat uw carrièredoelen en prestaties of vaardigheden in een paar zinnen samen om de wervingsmanager te overtuigen de rest van uw bedrijfsleider cv te lezen.

 • Werkervaring

In deze sectie vermeldt u al uw relevante werkgeschiedenis.

 • Opleiding

Als u een bachelordiploma in bedrijfsbeheer of een andere opleiding hebt, vermeldt u dat hier op uw cv.

 • Vaardigheden

Een baan als bedrijfsleider vereist een aantal vaardigheden die u in deze sectie vermeldt.

 • Extra secties

De aanvullende secties bevatten certificeringen, prijzen of vrijwilligerservaringen die relevant zijn voor de baan. Deze zijn essentieel in een bedrijfsleider cv omdat ze u onderscheiden van andere werkzoekenden.

Begin met het kiezen van de beste opmaak voor uw bedrijfsleider cv

U kunt de beste kwalificaties in bedrijfsbeheer hebben en toch veel geweldige kansen mislopen als u de verkeerde cv opmaak gebruikt. Met de juiste opmaak kunt u uw ervaring en vaardigheden zo presenteren dat ze de aandacht van de potentiële werkgever trekken.

Enkele opmaken die u zou moeten overwegen voor uw bedrijfsleider cv zijn:

 • Omgekeerd chronologische opmaak

Met het omgekeerd chronologische formaat kunt u uw werkervaring en professionele prestaties presenteren. Uw meest recente baan staat bovenaan, gevolgd door de vorige banen. De meeste wervingsmanagers verkiezen deze opmaak boven anderen omdat het gemakkelijk te scannen is door ATS-systemen (Applicant Tracking Systems). Het is ook perfect voor kandidaten met veel ervaring.

Deze opmaak legt de nadruk op werkervaring; deze komt bovenaan na de header-sectie die uw contactgegevens bevat. De opleidingssectie komt daarna, gevolgd door de vaardighedensectie.

 • Functioneel cv

Dit cv wordt ook wel een cv op basis van vaardigheden genoemd. Het legt de nadruk op uw vaardigheden in plaats van op uw werkervaring. Als u van loopbaan verandert of als bedrijfsmanager begint, werkt deze opmaak het best.

Uw vaardigheden komen bovenaan uw cv na de kopregel, gevolgd door de opleidingssectie. De werkervaring komt als laatste in dit formaat omdat het niet de belangrijkste focus is.

 • Combinatie cv

Het combinatie/hybride cv combineert de beste eigenschappen van het omgekeerd chronologische en het functionele cv. Het legt de nadruk op uw werkervaring en vaardigheden en werkt het best voor mensen met veel ervaring.

De vaardigheden komen eerst in dit formaat na de koptekst. De werkervaringssectie wordt als volgende vermeld en dan volgt de opleidingssectie.

Bedrijfsmanagement samenvatting voor cv

Een samenvatting van een bedrijfsleider cv dient als een verkooppraatje en moet de wervingsmanager overtuigen om de rest van uw cv te lezen. Het is altijd beter om actiewerkwoorden te gebruiken in uw samenvatting en uw professionele prestaties te benadrukken om indruk te maken op uw potentiële werkgever. Het is ook een goed idee om uw prestaties te kwantificeren om de waarde die u voor het bedrijf zult hebben aan de manager te demonstreren.

Een bedrijfsmanager cv doelstelling werkt goed als u nog geen ervaring heeft als bedrijfsleider. Vermeld de overdraagbare vaardigheden die u in eerdere banen hebt opgedaan en laat de wervingsmanager zien hoe uw carrièredoelen aansluiten bij de doelen van het bedrijf.

Voorbeelden van een professionele samenvatting

CORRECT

Ervaren bedrijfsanalist met MBA en specialisatie in bedrijfskunde. Sterke vaardigheden in bedrijfsconcepten, financiële planning en organisatiebrede strategische planning. Behaalde succes ten opzichte van de concurrentie door uitzonderlijke kennis van bedrijfsstrategieën en uitmuntende theorieën op operationeel niveau. Vermogen om bedrijfsactiviteiten te analyseren om het management oplossingen te bieden om de omzetgroei te verbeteren, wat leidde tot een stijging van tweeëntwintig procent.


Bedrijfsleider cv-voorbeelden

Sectie arbeidsverleden in het cv van een bedrijfsleider

Er zijn veel factoren die u moet overwegen voordat u uw arbeidsverleden opsomt. Bedrijfsmanagers moeten laten zien dat ze in staat zijn zakelijke kansen te benutten en een superieure klantenservice te bieden.

De vorige banen die u toevoegt aan deze sectie moeten relevant zijn voor de positie waarvoor u solliciteert. Op deze manier kan de wervingsmanager weten welke waarde u het bedrijf kunt bieden op basis van wat u op uw vorige werkplekken hebt gedaan.

Voorbeelden van werkervaring

CORRECT

Business Development Manager

KTDA

Januari 2019 - heden

 • Ondersteunde het senior management bij het invoeren van operationele verbeteringen en het bijwerken van het handboek voor werknemersprocedures, wat resulteerde in uitzonderlijke service en klantloyaliteit.
 • Fungeerde als teamleider voor twee cross-functionele teams en ondersteunde bedrijfsontwikkelingsinspanningen om nauwe samenwerking te bevorderen om informatie te delen en bevredigende oplossingen te ontwikkelen om verschillende diensten met succes te leveren.
 • Speelde een hoofdrol bij het opstarten van de vastgoedbeheeractiviteiten van het bedrijf.

CORRECT

Bedrijfsanalist

Jovy Investments

December 2016 - december 2018

 • Assisteerde andere afdelingsmanagers bij het invoeren van gegevens, verwerken van salarisadministratie en crediteurenadministratie.
 • Analyseerde maandelijkse financiële overzichten en behandelde algemene boekhoudkundige functies zoals crediteuren en kasbeheer.
 • Ondersteunde bij het ontwikkelen van processen die de verkoopafdeling hielpen om de klanten beter en tijdig te bedienen.

Zo schrijft u een opleidingssectie voor een bedrijfsleider cv

Voor de meeste functies als bedrijfsmanager moet u in het bezit zijn van een bachelordiploma in een bedrijfsgerelateerde richting. Als u een masterdiploma heeft, kunt u uw middelbare school diploma weglaten. De opleidingssectie is belangrijk omdat het de potentiële werkgever laat zien dat u een technische opleiding hebt gevolgd die nodig is voor een baan als bedrijfsmanager.

Dit onderdeel is van essentieel belang voor beginnende bedrijfsmanagers die nog niet veel ervaring hebben. Als u aan een schoolproject heeft gewerkt waarbij u statistische gegevens heeft geanalyseerd of een uitgebreid bedrijfsplan heeft opgesteld, vermeld dat dan in deze sectie. Het is ook belangrijk om de functiebeschrijving door te nemen om op de hoogte te zijn van de kwalificaties die de functie vereist.

Opleidingssectie voorbeelden

CORRECT
Master in bedrijfsadministratie, MBA
Erasmus Universiteit Rotterdam
2019 - 2021

Bachelordiploma in bedrijfskunde
Universiteit van Amsterdam
2017 - 2020
 • Kwam als beste student naar voren in de administratieve managementklas.
 • Blonk uit in de klassen boekhouding en human resources.
 • Ontving een prijs voor het beste project in het laatste schooljaar.

NIET CORRECT

Master in bedrijfsadministratie, MBA


Bedrijfsleider cv-voorbeelden

Beste vaardigheden om op te nemen in een bedrijfsleider cv

In de sectie vaardigheden kunt u de vaardigheden opnoemen die relevant zijn voor de baan waarvoor u solliciteert.  Een goede tip bij het opstellen van uw vaardigheden is om de functieverantwoordelijkheden te bekijken van de functies waarvoor u wilt solliciteren en uw cv af te stemmen op die specifieke functies. Dit is van cruciaal belang omdat wervingsmanagers software gebruiken die cv's zonder de vereiste vaardigheden eruit filtert.

Als u niet zeker weet waar u uw vaardigheden op uw cv voor bedrijfsleider moet plaatsen, kunt u een cv-bouwer of template gebruiken om u te helpen een cv op te stellen dat opvalt. Bekijk onze cv-templates .

Bedrijfsmanagers moeten beschikken over uitstekend leiderschap en communicatieve vaardigheden om efficiënt toezicht te houden op activiteiten. Enkele van de andere vaardigheden van  bedrijfsleiders die u in uw cv moet hebben, zijn:

Hard skills
 • Strategisch plannen
 • Projectmanagement
 • Microsoft office suite
 • Budgetbeheer
 • Personeelsbeleid
 • Talentmanagement
 • Bedrijfsstrategie
 • Financiële analyse
 • Geldbeheer
 • Bedrijfsontwikkeling
 • Kennis van de industrie
Soft skills
 • Interpersoonlijke vaardigheden
 • Leiderschapsvaardigheden
 • Communicatieve vaardigheden
 • Probleemoplossend vermogen
 • Tijdmanagementvaardigheden
 • Aandacht voor details
 • Organisatie vaardigheden
 • Kritisch denken
 • Samenwerking
 • Besluitvorming

Extra tips voor het maken van een opvallend bedrijfsleider cv

Een bedrijfsleider heeft een professioneel cv nodig dat de wervingsmanager laat zien dat hij meer dan één bedrijfseenheid aankan en kan helpen bij het bereiken van de bedrijfsdoelstellingen. U moet misschien financiële rapporten opstellen, leiding geven aan uw teamleden en tegelijkertijd de verkoop stimuleren om de bedrijfsdoelstellingen te bereiken.

Als u een baan als bedrijfsleider wilt krijgen, moet u een aantal extra onderdelen toevoegen om ervoor te zorgen dat uw cv opvalt. Het is indrukwekkend dat u in uw vorige baan een cruciale rol speelde in het stimuleren van de omzetgroei met dertig procent, maar wat onderscheidt u nog meer?

Enkele extra secties die u aan uw bedrijfsleider cv zou moeten toevoegen zijn:

 • Certificeringen

Als u een certificering hebt die uw bedrijfsleider cv zal doen opvallen, voeg deze dan toe aan deze sectie. Soms is het lastig voor de wervingsmanager om uw certificeringen te zien wanneer ze onder de opleidingssectie staan, daarom is het beter om deze apart te vermelden.

 • Vrijwilligerswerk

Als u vrijwilligerswerk hebt gedaan in een kunstgalerie en onder de manager van kunstzaken of kantoormanager hebt gewerkt, vermeld dat dan in deze sectie. Elke relevante vrijwilligerservaring , vooral als u solliciteert naar een startersfunctie en niet veel ervaring heeft, kan dit u helpen uw kansen te vergroten.

 • Conferenties

Als u belangrijke conferenties hebt bijgewoond die uw cv als bedrijfsleider indrukwekkend maken, kunt u die in deze sectie vermelden

 • Eerbetonen en prijzen

Als u prijzen heeft ontvangen voor het zijn van een uitstekende bedrijfsleider, moet u een sectie awards in uw cv hebben en deze vermelden, aangezien dit u zal onderscheiden van andere werkzoekenden.

 • Talen

Vermeld uw taalvaardigheden in een aparte sectie in plaats van ze toe te voegen aan de sectie vaardigheden. De wervingsmanager moet uw talenkennis en vaardigheidsniveau duidelijk kunnen zien, want dit kan uw cv helpen opvallen.

 • Begeleidende brief

Hoewel sommige banen niet om een begeleidende brief vragen, is het altijd cruciaal om er een bij uw cv te voegen. U kunt het hebben over uw prestaties en taken als bedrijfsmanager, zoals het implementeren van budgetten, zorgen voor het effectieve gebruik van de juiste middelen en concurrentie-inlichtingen. Begeleidende brieven geven u de kans om te vertellen over uw passie voor de baan en geven de potentiële werkgever een idee van wie u bent.

U kunt een voorbeeld van een bedrijfsleider cv gebruiken om u te helpen uw cv goed op te maken. Hierdoor vergroot u de kans dat de wervingsmanager de rest van uw cv leest.

Belangrijkste punten

Het maken van een bedrijfsleider cv dat opvalt is essentieel als u uw droombaan wilt krijgen. U wilt de wervingsmanager laten zien dat u meer managementvaardigheden heeft waar het bedrijf van kan profiteren dan de andere kandidaten.

Bedrijfsleider cv-voorbeelden

Laten we eens kijken naar een paar van de belangrijkste punten uit dit artikel over wat u in uw bedrijfsleider cv moet hebben.

 • Gebruik de juiste opmaak voor uw cv.
 • Voeg een overtuigende samenvatting of doelstelling toe aan uw cv
 • Vermeld altijd relevante werkervaring in uw cv.
 • Vermeld uw onderwijskwalificaties in de opleidingssectie.
 • Vermeld uw vaardigheden in de vaardighedensectie.
 • Voeg enkele extra secties toe om uw cv te laten opvallen.

Veelgestelde vragen

Moeten bedrijfsleiders projecten in hun cv opnemen?

Bedrijfsleiders moeten projecten in hun cv opnemen omdat ze daarmee hun ervaring kunnen benadrukken, vooral als het succesvolle projecten waren.

Hoe lang moet een cv van een bedrijfsleider zijn?

Een cv van een bedrijfsleider zou één pagina lang moeten zijn, maar als u veel werkervaring heeft, kunt u het uitbreiden tot twee pagina's.

Welke banen kan ik krijgen met een business management diploma?

U kunt onder andere de volgende banen krijgen met een business management diploma: Project Manager, Business Development Manager, Business Analist, Accountant, Data Scientist, Investment Banker.

Hoeveel verdienen bedrijfsleiders?

Het gemiddelde loon voor een manager was € 91.963,36 in 2020, wat betekent dat er veel potentieel is om nog meer te verdienen dan dit.

Maak met de beste sjablonen uw cv

This is some text inside of a div block.

What’s a Rich Text element?

The rich text element allows you to create and format headings, paragraphs, blockquotes, images, and video all in one place instead of having to add and format them individually. Just double-click and easily create content.

Static and dynamic content editing

A rich text element can be used with static or dynamic content. For static content, just drop it into any page and begin editing. For dynamic content, add a rich text field to any collection and then connect a rich text element to that field in the settings panel. Voila!

How to customize formatting for each rich text

Headings, paragraphs, blockquotes, figures, images, and figure captions can all be styled after a class is added to the rich text element using the "When inside of" nested selector system.

Creëer binnen 15 minuten uw cv

Onze gratis collectie van vakkundig ontworpen cv-sjablonen zal u helpen om u van de massa te onderscheiden en u een stap dichter bij uw droombaan te brengen.

Creëer uw cv

Voorbeeldbrieven om te downloaden

Sjabloon voor een sollicitatiebrief
Ontwerp voor een sollicitatiebrief
Sollicitatiebrief-sjabloon voor studenten - universiteit
Sjabloon voor interessante sollicitatiebrief