Zo kun je een overtuigend assistent manager cv schrijven

Een baan als assistent manager is vaak een belangrijke stap in een succesvolle carrière in het bedrijfsleven. Als assistent manager ben je niet alleen verantwoordelijk voor het soepel laten verlopen van de dagelijkse activiteiten, maar ben je ook een belangrijke schakel in het succes van je team en de organisatie. Maar, hoe zorg je er nu voor dat jij opvalt tussen de andere ambitieuze kandidaten? Het antwoord ligt in één belangrijk document: je cv.

Indeling :
Maat :
Aanpasbaar :
Word (Microsoft)
A4
Ja

Je kunt je cv ook wel als je persoonlijke visitekaartje zien. Het is het eerste dat potentiële werkgevers van je te zien krijgen en het kan verschil maken tussen uitgenodigd worden voor een sollicitatiegesprek of onder op de stapel belanden. In dit artikel gaan we dieper in op de kunst van het schrijven van een indrukwekkend cv. We voorzien je van waardevolle inzichten, praktische tips en een krachtig cv voorbeeld. Tezamen schrijven we een cv dat niet alleen uniek is, maar ook je potentieel optimaal weerspiegelt.


Handleiding: zo schrijf je een sterk assistent manager cv

Als assistent manager bekleed je een belangrijke rol in het dynamische landschap van bedrijfsmanagement. Je bent verantwoordelijk voor het ondersteunen van de dagelijkse operationele activiteiten, terwijl je ook een leidinggevende rol op je neemt. Jouw expertise speelt een belangrijke rol bij het bevorderen van de efficiëntie en het realiseren van organisatiedoelen. Jij bent de drijvende kracht achter het succes van het team en de algehele prestaties van het bedrijf.

Streef je naar vooruitgang in je carrière? Dan is het van vitaal belang om een indrukwekkend cv te ontwikkelen. Het is je kans om je waarde en capaciteiten op een overtuigende wijze te presenteren, en werkgevers te laten zien dat jij de manager bent waar ze naar op zoek zijn.

Lay-out

Je hebt ongetwijfeld wel eens gehoord dat een eerste indruk blijvend is, en dat geldt zeker voor je cv. Niet alleen de inhoud van je cv telt, maar ook de manier waarop je deze informatie presenteert. Een juiste lay-out kan het verschil maken tussen een cv dat direct de aandacht trekt en een cv dat in de vergetelheid raakt. Hieronder enkele redenen waarom de lay-out van je cv voldoende aandacht verdient:

 • Professionele uitstraling: Als assistent manager heb je een belangrijke rol. De uitstraling van je cv moet overeenkomen met de verwachtingen van deze functie. Kies een zakelijke en formele lay-out die getuigt van jouw toewijding.
 • Informatie toegankelijker: Op een goed ontworpen cv kunnen werkgevers gemakkelijker de belangrijke informatie terugvinden. Gebruik duidelijke sectiekoppen, bullet points en een gestructureerde opmaak.
 • Visuele aantrekkingskracht: Mensen zijn visueel ingesteld, en je cv dient aantrekkelijk zijn om te lezen. Gebruik een professioneel lettertype en een consistente opmaak.
 • Leesbaarheid: Zorg ervoor dat je cv gemakkelijk te lezen is, zowel op papier als op een computerscherm.

De volgende onderdelen verdienen een plekje op je assistent manager of secretaresse cv: 👇

 • persoonlijke gegevens
 • cv-profiel
 • werkervaring(en)
 • opleiding(en)
 • vaardigheden
 • optioneel: extra onderdelen, zoals 'talen' en/of 'hobby's en interesses'

Format

Er bestaan verschillende cv-formats. Voor een assistent (operationeel) manager raden we een chronologisch cv aan. Dit type cv is als een gestructureerd verhaal van je carrière. Het begint met je meest recente werkervaring en werkt terug in de tijd. Werkgevers krijgen zo een duidelijk beeld van je groei en loopbaanontwikkeling.

Persoonlijke gegevens

Bovenaan je cv komen je persoonlijke gegevens te staan. Het vermelden van je persoonlijke informatie is essentieel, maar moet met zorg worden behandeld. Beperk je tot de volgende informatie: volledige naam, adresgegevens, e-mailadres en telefoonnummer. Heb je een LinkedIn-profiel? Dan kun je overwegen de URL hiervan op te nemen. Werkgevers kunnen hier meer over je professionele achtergrond leren.

Persoonlijke gegevens:

Jos Bakker

Baan 427

1234AB Luttelgeest

josbakker@email.com

06-12345678


📌 Tip: Zorg ervoor dat je e-mailadres een professionele opmaak heeft. Bijvoorbeeld voor+achternaam@email.com.

Assistent manager CV schrijven

Werkervaring(en)

Je werkervaring is als het kloppende hart van je cv. Het biedt je toekomstige baas een gedetailleerd inzicht in je professionele achtergrond en je vermogen in de rol te excelleren.

Om je werkervaring effectief te presenteren, begin je met je meest recente functie en werk je terug in de tijd. Vermijd het simpelweg opsommen van repeterende taken. In plaats daarvan, leg je de nadruk op de belangrijke taken die je hebt uitgevoerd en de impact die je hebt gehad. Toon je kennis van gestructureerd werken, bijvoorbeeld in projecten beheren, deadlines halen en teams coördineren. Laat je ondersteunende rol zien, of het nu gaat om het assisteren van managers, het trainen van teamleden of het optimaliseren van processen.

Het doel is om je toekomstige werkgever een georganiseerde indruk te geven van je capaciteiten en eerder behaalde prestaties. Laat zien dat je klaar bent om met vertrouwen en efficiëntie leiding te geven.

Werkervaring:

Assistent manager, Bedrijf ABC

Jan 2020 - heden

 • Dagelijkse operationele activiteiten coördineren, waaronder inventarisbeheer en personeelsroosters.
 • Leidinggeven aan een team van 15 medewerkers, onder meer door doelgerichte training en continu coaching.
 • Strategische verbeteringen in klantenserviceprocessen initiëren, wat resulteerde in een toename van de klanttevredenheidsscores met 20%.
 • Actief betrokken bij het opstellen van operationele doelen om de algehele efficiëntie en winstgevendheid van de winkel te stimuleren.
Assistent manager, Bedrijf XYZ

Jul 2015 - Dec 2019

 • Coördineren van dagelijkse operationele activiteiten, waaronder projectplanning en budgetbeheer.
 • Leiden van een team bestaande uit 10 professionals, met de nadruk op het stellen van duidelijke doelen en het zorgen voor resultaatgerichte inspanningen.
 • Actief bijdragen aan het bepalen van de marketingstrategieën en het formuleren van meetbare KPI's.

Opleiding(en)

Door je gevolgde mbo-opleiding, hbo-opleiding, gevolgde trainingen en aanvullende cursussen te omschrijven, geef je aan dat je over de juiste basis beschikt. Je krijgt in dit vak met voortdurende technologische ontwikkelingen te maken en je bereidheid jezelf te ontwikkelen is dan ook erg belangrijk. Door je opleidingen op een beknopte manier weer te geven, versterk je je geloofwaardigheden en je bekwaamheid om de volgende taken als assistent manager met succes uit te voeren.

Opleidingen: September 2011 - Juni 2015 Commercieel Business Management (mbo-4), TIO Business School Amsterdam

September 2008 - Juni 2011 Business & Management (mbo-3), Lentiz BleiswijkVaardigheden

Wat zijn jouw sterke punten? Het vermelden van je vaardigheden is net zo cruciaal als het hebben van een goed cv zelf. Dit is sectie waarin je onder andere je communicatieve vaardigheden op de voorgrond kunt plaatsen. Heldere communicatie is immers van onschatbare waarde in de rol van assistent manager. Ook een flexibele instelling is een flexibele vaardigheid waar werkgevers naar op zoek zijn. Het stelt je in staat om snel te kunnen schakelen bij veranderende omstandigheden.

Vaardigheden:
 • Bewezen ervaring in het leiden, motiveren en inspireren van teams om hun doelen te bereiken.
 • Sterke organisatorische vaardigheden en een delegerend vermogen om operationele processen te kunnen plannen en coördineren.
 • Uitstekende communicatievaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk, waardoor ik duidelijk en effectief kan communiceren met het management, teamleden en klanten.
 • Het vermogen om strategische beslissingen te nemen en bij te dragen aan de ontwikkeling van operationele doelen.
 • Uitstekend in timemanagement, met het vermogen om strakke deadlines te halen en meerdere projecten gelijktijdig te beheren.
 • Sterk analytisch denkvermogen om gegevens te verzamelen, trends te identificeren en innovatieve oplossingen te vinden.

Cv-profiel

Een cv-profiel, ook wel bekend als persoonlijk profiel, is vaak het eerste wat je toekomstige werkgevers leest. Het is een beknopte inleiding die in een paar regels samenvat wie je bent, wat je kunt bieden en waarom je geschikt bent voor de positie. Het belang van een sterk persoonlijk profiel mag niet worden onderschat; je kunt er direct de aandacht mee trekken én vasthouden.

Voorbeeld cv-profiel:

Ervaren assistent manager met veel ambitie. Brengt een bewezen staat van dienst in leiderschap, teamcoördinatie en operationele efficiëntie met zich mee. Mijn sterke punten omvatten onder meer strategische planning, communicatie en probleemoplossend vermogen. Dankzij mijn flexibele instelling pas ik uitstekend in dynamische omgevingen. Ik ben vastbesloten om mijn team te inspireren om hun volledige potentieel te bereiken, terwijl ik bijdraag aan de groei en succes van onze organisatie.


Extra onderdelen

Bij het overwegen of je extra onderdelen zoals ‘talen’ en/of ‘hobby’s en interesses’ aan je cv moet toevoegen, is het belangrijk om je doel voor ogen te houden: de recruiter overtuigen dat je de geschikte kandidaat bent voor de functie van managementassistent. Spreek je naast de Nederlandse taal nog meer talen, en is dit relevant voor de functie? Dan kan het presenteren van je talenkennis je een streepje voor geven op je collega’s.

Het opnemen van je hobby’s en interesses kan interessant zijn als deze aansluiten bij de vereiste vaardigheden of persoonlijkheidskenmerken van een managementassistent. Bijvoorbeeld, als je aangeeft dat je graag teambuildingactiviteiten organiseert.

Talen:

Nederlands - moedertaal

Engels - vloeiend

Spaans - vloeiendSamenvatting: zo schrijf je een cv als assistent manager

Je bent nu klaar om zelf aan de slag te gaan. Hieronder vatten we de belangrijkste punten nog een keer bondig samen:

 • Een goed georganiseerd cv trekt direct de aandacht.
 • Een overzichtelijke lay-out is essentieel voor de visuele aantrekkingskracht en leesbaarheid van je cv.
 • Neem een krachtig en beknopt cv-profiel op in je cv, waarin je geschiktheid voor de functie duidelijk naar voren komen.
 • Het vermelden van persoonlijke gegevens dient beperkt te blijven tot contactinformatie.
 • Bij het beschrijven van je werkervaring, is het essentieel om je taken, verantwoordelijkheden en prestaties op een duidelijke en overtuigende manier te presenteren.
 • Vergeet niet om je opleidingen en eventuele specifieke prestaties of onderscheidingen op te nemen.
 • Benadruk je geschiktheid voor de functie van assistent manager door je vaardigheden te omschrijven.
 • Het toevoegen van extra secties zoals 'talen' of 'hobby's en interesses' kan waardevol zijn als deze relevant zijn voor de functie.

Op zoek naar meer inspiratie? 👉 Vind hier verschillende cv-voorbeelden, van het cv van een administratief medewerker tot een cv voorbeeld secretaresse.

Maak met de beste sjablonen uw cv

This is some text inside of a div block.

What’s a Rich Text element?

The rich text element allows you to create and format headings, paragraphs, blockquotes, images, and video all in one place instead of having to add and format them individually. Just double-click and easily create content.

Static and dynamic content editing

A rich text element can be used with static or dynamic content. For static content, just drop it into any page and begin editing. For dynamic content, add a rich text field to any collection and then connect a rich text element to that field in the settings panel. Voila!

How to customize formatting for each rich text

Headings, paragraphs, blockquotes, figures, images, and figure captions can all be styled after a class is added to the rich text element using the "When inside of" nested selector system.

Creëer binnen 15 minuten uw cv

Onze gratis collectie van vakkundig ontworpen cv-sjablonen zal u helpen om u van de massa te onderscheiden en u een stap dichter bij uw droombaan te brengen.

Creëer uw cv

Voorbeeldbrieven om te downloaden

Sjabloon voor een sollicitatiebrief
Ontwerp voor een sollicitatiebrief
Sollicitatiebrief-sjabloon voor studenten - universiteit
Sjabloon voor interessante sollicitatiebrief