Zo schrijf je een overtuigend winkelmedewerker cv

Het vinden van de ideale baan begint altijd met het schrijven van een overtuigend cv. Je cv is de eerste indruk die je bij potentiële werkgevers creëert; jouw kans om te laten zien dat je niet alleen bekend bent met de wereld van verkoop, maar ook dat je erin uitblinkt.

Indeling :
Maat :
Aanpasbaar :
Word (Microsoft)
A4
Ja

In dit artikel helpen we je een overtuigend winkelmedewerker cv te creëren. Door middel van praktische tips, waardevolle inzichten en concrete voorbeelden helpen we je op te vallen te midden van de concurrentie. Of je nu aan het begin van je carrière staat of je cv een flinke boost wilt geven, hier vind je alles wat je nodig hebt om de volgende stap in je loopbaan te zetten.

Hoeveel kun je als winkelmedewerker verdienen?

Wat je als winkelmedewerker precies verdient, is afhankelijk van verschillende factoren. Zo hebben het type winkel, je ervaring en de locatie allen invloed op de hoogte van je salaris. Gemiddeld genomen verdient een voltijdse winkelmedewerker tussen de € 1.800 en € 2.500 per maand. Een deeltijdse medewerker verdient doorgaans tussen de € 10 en € 15 per uur.

Winkelmedewerker CV

Handleiding: zo schrijf je een sterk verkoopmedewerker cv

Als winkelmedewerker ben je de schakel tussen producten en klanten. Jouw passie en inzet zijn van onschatbare waarde voor een fijne winkelervaring. Je weet hoe je een glimlach op het gezicht van de klant kunt toveren en hun vragen kunt beantwoorden met een professionele én vriendelijke houding.

Om je carrière als winkelmedewerker of verkoopmedewerker te versterken, is het creëren van een overtuigend cv een essentiële stap. Een professioneel verkopers cv opent daadwerkelijk deuren naar uitdagende carrièrekansen.

Lay-out

Je kunt de lay-out van je cv ook wel met de etalage van een winkel vergelijken: het moet de aandacht trekken en een blijvende indruk maken. Een goed ontworpen cv is niet alleen visueel aantrekkelijk, maar ook een weerspiegeling van je professionaliteit. Een slordig cv leidt af van je ervaring en kwalificaties.

Dus; houd je cv gestructureerd en gemakkelijk te scannen. Maak gebruik van duidelijke sectiekoppen, bullet points en voldoende witruimte. Kies een professioneel cv-sjabloon uit en vermijd overmatige decoraties en kleuren. Houd de uitstraling van je cv uniform door het lettertype, de tekstgrootte en de opmaak consistent te houden.

👉 Met een goed vormgegeven cv heb je direct een streepje voor op de concurrentie.

De volgende onderdelen krijgen een plekje op je cv: 👇

 • persoonsgegevens
 • persoonlijk profiel
 • werkervaring(en)
 • opleiding(en)
 • vaardigheden
 • optioneel: talen en/of hobby's en interesses

Format

Er bestaan vele verschillende cv-formats. Wij raden je aan je cv in een chronologische volgorde weer te geven. Een chronologisch cv is als het ware een tijdlijn van je professionele reis. Het toont je groei, consistentie en evolutie in je loopbaan. Werkgevers kunnen gemakkelijk je carrièrepad volgen; van je eerste stappen tot je meest recente prestaties.

Persoonlijke gegevens

Bovenaan je cv komen je persoonsgegevens te staan. Je vermeldt hier je naam, adresgegevens, e-mailadres en telefoonnummer. Het is tegenwoordig niet meer nodig om je burgerlijke staat, nationaliteit of geboortedatum te vermelden. Houd de informatie die je in deze sectie geeft beknopt en relevant.

Persoonlijke gegevens:

Jos Bakker

Winkelstraat 456

1234AB Scheemda

josbakker@email.com

06-12345678


Winkelmedewerker CV

Recente werkervaring(en)

Heb je werkervaring opgedaan? Dan wil je dit natuurlijk laten zien. Onder de kop ‘werkervaring’ vertel je waar je hebt gewerkt en hoe je hebt bijgedragen. Leg de nadruk op je taken, verantwoordelijkheden en behaalde resultaten. Plaats je werkervaringen in een omgekeerde chronologische volgorde, met je meest recente ervaring bovenaan.

Werkervaring:

Winkelmedewerker, Winkel XYZ

Jan 2018 - heden

 • Klanten adviseren bij hun aankopen en zorgen voor een efficiënte en comfortabele winkelervaring.
 • De winkelomgeving opgeruimd en aantrekkelijk houden, door regelmatig bij te vullen en producten netjes te presenteren.
 • Actief inspelen op de behoeften van de klant en eventuele vragen beantwoorden met een vriendelijke houding.
 • Effectief samenwerken met teamleden om verkoopdoelen te bereiken en de sfeer in de winkel aangenaam te houden.
Winkelmedewerker, Winkel ABC

Aug 2015 - Jan 2018

 • Klanten van advies voorzien over verschillende producten, van grote elektronische apparaten tot gadgets.
 • De kassa beheren, transacties verwerken en zorgen voor een nauwkeurige afhandeling.
 • Productdisplays onderhouden en producten overzichtelijk en aantrekkelijk presenteren.

Winkelmedewerker cv zonder relevante werkervaring

Heb je nog geen werkervaring opgedaan? Dan is het belangrijk de focus van je cv op je andere pluspunten te leggen. Benadruk bijvoorbeeld relevante vaardigheden, zoals communicatie en teamwork, en toon hoe je aan deze vaardigheden hebt gewerkt. Je kunt hierbij denken aan vrijwilligerswerk of stages. Toon je passie voor de detailhandel en je bereidheid om te leren en groeien.

Opleiding(en)

Je opleiding geeft werkgevers inzicht in je relevante kennis. Ook je opleidingen vermeld je weer in een chronologische volgorde, met de meest recente bovenaan. Benadruk enkel diploma’s en certificaten die direct verband houden met de detailhandel.

📌 Tip: Heb je een mbo- of hbo-diploma op zak? Dan hoef je niet te vermelden dat je de middelbare school hebt afgerond.

Opleidingen:

Juli 2013 - Juni 2015 Verkoper Detailhandel (mbo-4), ROC Nederland


Winkelmedewerker CV

Vaardigheden

Je vaardigheden laten je cv er écht uitspringen. Naast je werkervaring en opleidingen, tonen je vaardigheden aan wat jou onderscheidt van je medesollicitanten. Focus op zowel ‘harde’ vaardigheden, zoals productkennis en kassabeheer, als ‘zachte’ vaardigheden, zoals samenwerkingsskills en goed communicatieve vaardigheden. Een goede mix van vaardigheden laat je toekomstige werkgever zien dat je klaar bent om de uitdagingen van de detailhandel aan te gaan.

Vaardigheden:
 • Commercieel inzicht: Uitgebreide kennis van verkoop- en upsellingtechnieken, waardoor ik verkopen kan stimuleren en aan klantbehoeften kan voldoen.
 • Klantgericht: Begroet iedere klant met een glimlach en creëert een vriendelijke en behulpzame winkelervaring.
 • Aandacht voor detail: Gaat nauwkeurig te werk bij kassatransacties en het bijhouden van de voorraad.
 • Samenwerken: Werkt actief samen met collega's en draagt bij aan een soepele workflow.
 • Creatief: Creëert aantrekkelijke en verleidelijke winkeldisplays die direct de aandacht van voorbijgangers trekken.
 • Leert snel: Pikt vlot nieuwe productinformatie op en kan nieuwe verkoopstrategieën gemakkelijk toepassen.

Persoonlijk profiel

Een persoonlijk profiel is een inleidend stukje tekst die bovenaan je cv komt te staan. Werkgevers hebben na het lezen ervan een duidelijk beeld van wie je bent en wat je te bieden hebt. Het is de ideale kans om je unieke kwaliteiten te benadrukken en te vertellen wat jij in huis hebt. Een indrukwekkend cv-profiel wekt direct de interesse van werkgevers.

Persoonlijk profiel:

Gemotiveerde en ervaren winkelmedewerker met uitstekende communicatieve vaardigheden. Immer gedreven om klanttevredenheid te overtreffen. Beschikt over diepgaande kennis van zowel de aangeboden producten als de klantbehoeften. Altijd bereid om teamleden te ondersteunen en bij te dragen aan een fijne sfeer en efficiënte winkelomgeving.

Extra onderdelen

Hoewel het niet nodig is, kun je ervoor kiezen extra onderdelen aan je cv toe te voegen. Voor je zomaar secties toe gaat voeren, is het belangrijk dat je de relevantie ervan overweegt. Het presenteren van je talenkennis kan nuttig zijn als je meertalige omgeving werkt. Het benoemen van je hobby’s en interesses is nuttig als ze aansluiten op de functie. Bijvoorbeeld, als je solliciteert voor een rol in een outdoorwinkel en je zelf een passie hebt voor wandelen. Je hobby benadrukt dan je affiniteit met het assortiment.

Talen:

Nederlands - moedertaal

Engels - vloeiend

Duits - vloeiend


Winkelmedewerker CV

Samenvatting: zo schrijf je een cv als winkelmedewerker

We hebben een hele hoop besproken vandaag. Hieronder vatten we de belangrijkste punten nog een keer bondig samen:

 • Trek direct de aandacht met een pakkend cv-profiel dat jouw relevante sterke punten benadrukt.
 • Deel je cv overzichtelijk in; met sectiekoppen, consistentie en voldoende witregels.
 • Vermeld niet alleen waar je hebt gewerkt, maar benadruk ook relevante taken en prestaties.
 • Benoem, indien mogelijk, zowel harde als zachte vaardigheden.
 • Overweeg of extra onderdelen zoals 'talen' en 'hobby's en interesses' waarde aan je cv toevoegen.
 • Vul je cv aan met een sterke motivatie- of sollicitatiebrief.

Weet je nog steeds niet zo goed waar je beginnen moet? 👉 Wij helpen je graag op weg!

Begeleidende brief

Met enkel een krachtig cv ben je er voor niet. Voor je gaat solliciteren, zul je ook nog een sollicitatie- of motivatiebrief moeten schrijven. In deze brief kun je je cv tot leven brengen en werkgevers er echt van overtuigen dat jij de perfecte match bent. Bied inzicht in je passie, persoonlijkheid, emotionele aspecten en motivatie. Laat zien dat je de moeite hebt genomen om het bedrijf en de functie te begrijpen, en verbind jouw persoonlijke vaardigheden met de behoeften van het bedrijf.

Het schrijven van een goede brief is nog niet zo gemakkelijk. Bij onze cv-templates krijg je een voorbeeld van een sterke brief. Deze kun je gebruiken bij het schrijven van de jouwe.

Maak met de beste sjablonen uw cv

This is some text inside of a div block.

What’s a Rich Text element?

The rich text element allows you to create and format headings, paragraphs, blockquotes, images, and video all in one place instead of having to add and format them individually. Just double-click and easily create content.

Static and dynamic content editing

A rich text element can be used with static or dynamic content. For static content, just drop it into any page and begin editing. For dynamic content, add a rich text field to any collection and then connect a rich text element to that field in the settings panel. Voila!

How to customize formatting for each rich text

Headings, paragraphs, blockquotes, figures, images, and figure captions can all be styled after a class is added to the rich text element using the "When inside of" nested selector system.

Creëer binnen 15 minuten uw cv

Onze gratis collectie van vakkundig ontworpen cv-sjablonen zal u helpen om u van de massa te onderscheiden en u een stap dichter bij uw droombaan te brengen.

Creëer uw cv

Voorbeeldbrieven om te downloaden

Sjabloon voor een sollicitatiebrief
Ontwerp voor een sollicitatiebrief
Sollicitatiebrief-sjabloon voor studenten - universiteit
Sjabloon voor interessante sollicitatiebrief