Zo schrijf je een indrukwekkend voetbalspeler cv

Het is de droom van iedere voetballer: op het veld staan, het stadion horen juichen en bewonderende blikken van scouts voelen. Maar, om die droom te verwezenlijken, moet je meer doen dan enkel indruk maken met je spel. Je hebt namelijk ook een voetbalspeler cv nodig dat je in de schijnwerpers plaatst als beste speler voor de job.

Indeling :
Maat :
Aanpasbaar :
Word (Microsoft)
A4
Ja

In dit artikel vind je een handige handleiding en algemene tips waarmee je een cv maakt dat opvalt tussen de vele andere cv’s. Of je nu een jonge, hoopvolle speler of een doorgewinterde professional bent, we hebben je gedekt.


Handleiding: zo schrijf je een sterk voetbal cv

Als voetbalspeler speel je de belangrijkste rol in de voetbalwereld. Je vertoont je vaardigheden op het voetbalveld, levert topprestaties en vormt de ruggengraat van je team. Jij speelt om te winnen.

Je beschikt uiteraard over uitgebreide ervaring in verschillende aspecten van het spel; van technische beheersing van de bal tot tactisch inzicht en teamwork. In samenwerking met je teamgenoten lever je voetbalwedstrijden van de hoogste kwaliteit.

Fysieke fitheid, snel denken en het vermogen om onder druk te kunnen presteren zijn essentiële vaardigheden voor de rol. Je kunt beslissende acties uitvoeren die voldoen aan de verwachtingen van je team en de supporters.

Wil je jouw carrière naar nieuwe hoogten tillen? Dan is een eerste stap het creëren van een indrukkend cv.

Lay-out

Een voetbalspeler cv is veel meer dan enkel een opsomming van je prestaties op het veld. Het is een representatie van je professionaliteit en toewijding aan het spel. De presentatie van je cv is net zo belangrijk als de inhoud zelf. Een overzichtelijke lay-out zorgt ervoor dat je cv er professioneler uitziet en gemakkelijk te lezen is.

Zorg er allereerst voor dat je een gestructureerde opmaak gebruikt. Kies een eenvoudig lettertype en een professionele stijl uit. Vermijd onnodige afleidingen, zoals te veel kleuren of overdreven decoratieve elementen. Gebruik duidelijke sectiekoppen en scheidt de verschillende onderdelen door middel van witregels.

De volgende onderdelen krijgen een plekje op je cv: 👇

 • persoonlijke gegevens
 • cv-profiel
 • werkervaring(en)
 • opleiding(en)
 • vaardigheden
 • optioneel: extra onderdelen, zoals 'talen' en/of 'hobby's en interesses'

Format

Een chronologisch cv is de meest effectieve keuze voor voetbalspelers. In dit type cv ligt de nadruk op je groei en ontwikkeling. Het begint met je meest recente prestaties en ervaring, gevolgd door eerdere carrièrestappen. Scouts en coaches zijn hierdoor in staat je ontwikkeling in het voetbal nauwkeurig te volgen.


Persoonlijke gegevens

Bovenaan je cv komen je persoonlijke gegevens te staan. Je volledige naam, adresgegevens, e-mailadres en telefoonnummer moeten duidelijk worden weergegeven.

📌 Tip: Optioneel kun je ook je geboortedatum en spelerslicentienummer onder deze kop opnemen. Deze details kunnen van belang zijn bij het beoordelen van je geschiktheid voor bepaalde teams of competities.

Persoonlijke gegevens:

Jan Janssen

Wendbaarheid 123

1234AB Amsterdam

basbureau@e-mail .com

06-12345678


Werkervaring(en)

Je werkervaring is van onschatbare waarde. Hierin leg je niet alleen vast bij welke clubs je hebt gespeeld, maar ook je individuele prestaties en hoeveel wedstrijden je hebt gespeeld. Werkervaring is de spil van je cv, omdat het scouts inzicht biedt in je achtergrond én je potentieel.

Vergeet niet de namen van je coaches of trainers op te nemen. Dit wekt vertrouwen en versterkt je cv. Bovendien is het verstandig om referenties van coaches en/of teamgenoten beschikbaar te hebben. Een referentie kan bevestigen wat je hebt vermeld.

Werkervaring:

Professioneel voetballer, Club {Naam}

Jan 2020 - heden

 • Actief deelnemen aan trainingen en wedstrijden om de gestelde teamdoelen te overtreffen.
 • Nauw samenwerken met coaches en medespelers om de tactische benadering van het spel te verbeteren.
 • Voortdurende persoonlijke ontwikkeling, zowel fysiek als technisch.
 • Bijdragen aan strategische besluitvorming door inzichten te delen.
Jeugdspeler, Club {Naam}

Jul 2015 - Dec 2019

 • Actieve deelname aan trainingssessies en jeugdwedstrijden.
 • Leren van ervaren trainers en coaches.
 • Verbeteren van mijn spelintelligentie en begrip van tactische benaderingen.
 • Bijwonen van (scouting)evenementen en (proef)wedstrijden om mijn talent te laten zien.

Opleiding(en), trainingen en cursussen

Hoewel je voetbaltalent en je fysieke kenmerken enorm belangrijk zijn, is ook het vermelden van je gevolgde opleidingen cruciaal. Je opleidingen tonen je inzet voor persoonlijke groei en je interesse in voortdurende ontwikkeling als speler. Naast formele academische opleidingen, benoem je ook eventuele voetbalgerelateerde cursussen, workshops en/of seminars die je hebt bijgewoond. Laat zien dat je zowel op het veld als daarbuiten toegewijd bent aan je voetbalcarrière.

Opleidingen:

Juni 2015 - Conditietrainer voetbal, START2MOVE VOETBAL ACADEMY

Jan 2015 - Hersteltrainer voetbal, START2MOVE VOETBAL ACADEMY

Dec 2014 - Video analist voetbal, START2MOVE VOETBAL ACADEMY

Aug 2014 - Periodisering voetbal, START2MOVE VOETBAL ACADEMYVaardigheden

Een ander belangrijk onderdeel is het vermelden van je vaardigheden. Naast je technische vaardigheden op het veld, kan je vermogen om samen te werken met andere spelers je cv enorm versterken.

In deze sectie kun je je harde vaardigheden duidelijk definiëren. Je kunt hierbij denken aan balcontrole, schotprecisie, passing en dribbelvaardigheden. Gebruik waar mogelijk statistieken om je prestaties te onderbouwen. Vermeld bijvoorbeeld het aantal doelpunten, assists of reddingen om een duidelijk beeld te geven van je bijdrage aan het team.

Vaardigheden:
 • Uitstekende balcontrole, en is in staat om de bal met precisie te dribbelen en te passen.
 • Krachtige en nauwkeurige schotvaardigheden, waardoor doelpunten geregeld mogelijk zijn.
 • Sterke verdedigingsvaardigheden, waaronder tackles en onderscheppingen.
 • Is snel en wendbaar om tegenstanders te slim af te zijn.
 • Tactisch inzicht en de mogelijkheid om snel te wisselen tussen verschillende speelstijlen.
 • Is in staat medespelers te inspireren en te motiveren.
 • Bereid om samen te werken met diverse persoonlijkheden en speelstijlen.
 • Kan goed met druk en tegenslagen omgaan.
 • Toewijding aan training en continue verbetering, om het maximale potentieel te kunnen bereiken.

Cv-profiel

Een cv-profiel, ook wel bekend als persoonlijk profiel, is een krachtig stukje tekst waarmee je direct de aandacht kunt trekken. Het is vaak het eerste dat een potentiële werkgevers leest en het kan bepalend zijn voor de indruk die je creëert. Een krachtig cv-profiel biedt een beknopt overzicht van jou als professional, wat je te bieden hebt en waarom je de meest geschikte kandidaat voor de baan bent. Het is je kans om direct nieuwsgierigheid te wekken om verder te lezen.

Cv-profiel:

Toegewijde voetbalspeler met indrukwekkende prestaties op het veld. Met meer dan 10 jaar ervaring in professioneel voetbal, heb ik bewezen een waardevolle aanwinst te zijn voor ieder team. Mijn tactisch inzicht en vermogen om onder druk te presteren hebben bijgedragen aan het behalen van mijn succes. Ik ben een teamspeler in hart en nieren, altijd bereid om mijn medespelers te ondersteunen en bij te dragen aan een positieve teamdynamiek. Mijn passie voor voetbal en mijn vastberadenheid om te blijven groeien en verbeteren, maken me klaar voor nieuwe uitdagingen en prestaties op hoog niveau.


Extra onderdelen

Of je wel of geen aanvullende informatie aan je cv toevoegt, is afhankelijk van de relevantie van deze onderdelen voor de positie waarvoor je solliciteert. Als de informatie direct verband houdt met je voetbalcarrière of je profiel als speler, kan het nuttig zijn.

Bijvoorbeeld, als je meerdere talen spreekt en je solliciteert voor een positie in een team met internationale spelers of coaches, is het presenteren van je talenkennis relevante informatie. Evenzo kunnen hobby’s en interesses die je fysieke conditie of toewijding aan het spel illusteren waardevol zijn.

Talen:

Nederlands - moedertaal

Engels - vloeiend

Spaans - vloeiendSamenvatting: zo schrijf je een voetbal cv

We hebben hierboven een hoop besproken. Hieronder vatten we de belangrijkste punten nog een keer nodig samen:

 • De presentatie van je cv is net zo belangrijk als de inhoud ervan.
 • Je kunt het best gebruikmaken van een chronologisch cv.
 • Heb je een spelerslicentienummer? Vergeet deze dan niet op te nemen.
 • Vermeld niet alleen waar je hebt gespeeld, maar ook de prestaties die je hebt behaald.
 • Toon je inzet voor persoonlijke groei door je gevolgde opleidingen te vermelden.
 • Noem een mix van technische (harde) en zachte vaardigheden.
 • Trek direct de aandacht met een pakkend cv-profiel.
 • Overweeg goed de meerwaarde van eventuele extra onderdelen.

Weet je nog steeds niet zo goed waar je beginnen moet? 👉 Wij helpen je graag op weg!

Maak met de beste sjablonen uw cv

This is some text inside of a div block.

What’s a Rich Text element?

The rich text element allows you to create and format headings, paragraphs, blockquotes, images, and video all in one place instead of having to add and format them individually. Just double-click and easily create content.

Static and dynamic content editing

A rich text element can be used with static or dynamic content. For static content, just drop it into any page and begin editing. For dynamic content, add a rich text field to any collection and then connect a rich text element to that field in the settings panel. Voila!

How to customize formatting for each rich text

Headings, paragraphs, blockquotes, figures, images, and figure captions can all be styled after a class is added to the rich text element using the "When inside of" nested selector system.

Creëer binnen 15 minuten uw cv

Onze gratis collectie van vakkundig ontworpen cv-sjablonen zal u helpen om u van de massa te onderscheiden en u een stap dichter bij uw droombaan te brengen.

Creëer uw cv

Voorbeeldbrieven om te downloaden

Sjabloon voor een sollicitatiebrief
Ontwerp voor een sollicitatiebrief
Sollicitatiebrief-sjabloon voor studenten - universiteit
Sjabloon voor interessante sollicitatiebrief