Zo schrijf je een overtuigend vliegtuig mechanicus cv

Maak een vliegende start! De luchtvaartindustrie is een spannende wereld vol met technische uitdagingen. Een overtuigend cv kun je als jouw paspoort naar deze industrie zien.

Indeling :
Maat :
Aanpasbaar :
Word (Microsoft)
A4
Ja

In dit artikel helpen we je een cv te creëren dat niet alleen de aandacht trekt, maar ook daadwerkelijk deuren opent naar de banen die je altijd al hebt willen hebben.

Handleiding: zo schrijf je een sterk vliegtuig mechanicus cv

Als vliegtuig technicus speel je een belangrijke rol in de veeleisende wereld van de luchtvaart. Jij bent dé persoon achter de schermen die ervoor zorgt dat vliegtuigen veilig de lucht in gaan en ook weer veilig landen. Je bent verantwoordelijk voor onderhoud, eventuele reparaties en het inspecteren van vliegtuigen om ervoor te zorgen dat ze aan de strenge veiligheidsnormen voldoen.

Vanzelfsprekend beschik je als vliegtuig mechanicus over een diepgaande kennis van de complexe mechanische systemen van vliegtuigen en ben je bedreven in het gebruik van gespecialiseerde apparatuur en gereedschappen. Je doet dit niet alleen, maar in samenwerking met een team van vakmensen, zoals ingenieurs en inspecteurs. Tezamen zorgen jullie ervoor dat vliegtuigen in topconditie verkeren.

Wil je jouw carrière naar nieuwe hoogten tillen? Dan is het belangrijk om een overtuigend cv te creëren. Een cv dat jouw unieke vaardigheden en ervaring in deze dynamische markt op de juiste manier benadrukt.

Lay-out

De inhoud van je cv is belangrijk, maar ook het belang van een juiste lay-out mag niet worden onderschat. Denk er maar eens over na: net zoals in de luchtvaart, waar nauwkeurigheid van levensbelang is, speelt de visuele presentatie van je cv een cruciale rol in het maken van een goede eerste indruk.

Een goed ontworpen cv, met een professionele uitstraling en duidelijke structuur, trekt de aandacht en vergroot je kansen op een uitnodiging voor een persoonlijk gesprek. Het is net als het instrumentenpaneel van een vliegtuig; alles moet op de juiste plaats zitten en gemakkelijk te lezen zijn, zodat er geen ruimte is voor verwarring.

Maak gebruik van verschillende secties en scheid de onderdelen door middel van witregels. Kies een professioneel lettertype uit en vermijd overmatig gebruik van decoratieve elementen. Een kleurtje mag, maar zorg ervoor dat de achtergrond van je cv niet afleidt van de inhoud. Jouw kwaliteiten en ervaring moeten immer in de schijnwerpers staan.

De volgende onderdelen krijgen een plekje op je cv: 👇

 • persoonlijke gegevens
 • cv-profiel
 • werkervaring(en)
 • opleiding(en)
 • vaardigheden
 • optioneel: extra onderdelen, zoals 'talen' en/of 'hobby's en interesses'

Format

Als vliegtuigmonteur kun je, in onze ogen, het best gebruikmaken van een chronologisch cv. In dit type cv ligt de nadruk op je professionele evolutie, waardoor werkgevers een duidelijk beeld krijgen van je loopbaantraject. Je relevante ervaring en groei zijn enorm belangrijk in deze veeleisende rol.

Je begint op dit type cv met het vermelden van je meest recente functie. Vervolgens werk je terug in de tijd. Je meest recente prestaties komen dus in de schijnwerpers te staan. Werkgevers zien direct of je recente ervaring aansluit bij de eisen van de functie.

Vliegtuig mechanicus CV

Persoonlijke gegevens

Bovenaan je cv komen je persoonlijke gegevens te staan. Je vermeldt hier je volledige naam, adresgegevens, e-mailadres en telefoonnummer. Het is belangrijk dat deze gegevens correct en up-to-date zijn, zodat werkgevers gemakkelijk contact met je op kunnen nemen.

Persoonlijke gegevens:

Jip Onderhoud

Landingsbaan 123

1234AB Schiphol

jiponderhoud@email.com

06-12345678


Werkervaring(en)

Je werkervaring is het kloppende hart van je cv. Het is de plek waar je je prestaties en verantwoordelijkheden presenteert, zodat de hiring manager een duidelijk beeld krijgt van je professionele achtergrond. Je geeft je werkervaringen in een chronologische volgorde weer, waarbij je begint met de meest recente.

Werkervaring: Vliegtuigmonteur, Hiring manager Wubbo Kool Aug 2015 - heden
 • Uitvoeren van gedetailleerd onderhoud en reparaties aan vliegtuigen volgens de geldende veiligheidsvoorschriften.
 • Samenwerken met een team van technici om componenten te inspecteren, onderhouden en, indien nodig, repareren.
 • Verzorgt periodiek onderhoud en grondige inspecties om de luchtwaardigheid van vliegtuigen te waarborgen.
 • Bijdragen aan de betrouwbaarheid van de vloot door toewijding aan precisie en veiligheid.
Technisch Coördinator, Commerciële organisatie ABC Jan 2013 - Jun 2015
 • Coördineren van dagelijkse operationele activiteiten en zorgen voor een efficiënte workflow.
 • Leiden van een team van 12 medewerkers, onder meer door het geven van training en coaching.
 • Implementeren van verbeteringen in processen, wat resulteerde in een verhoogde productiviteit van het team met 20%.
 • Actief bijdragen aan strategische besluitvorming en het formuleren van operationele doelstellingen om de groei te ondersteunen.

Vliegtuig mechanicus CV

Opleiding(en)

Door je gevolgde opleidingen te vermelden, toon je dat je kan voldoen aan de hoge veiligheidsstandaard. In deze uitdagende branche met mooie doorgroeimogelijkheden is een juiste academische achtergrond enorm belangrijk. Je opleidingen tonen dat je toegewijd bent aan persoonlijke ontwikkeling en beschikt over de benodigde kennis en vaardigheden. Vergeet niet om je afgeronde mbo-opleidingen en eventuele aanvullende cursussen te vermelden.

Opleidingen: September 2008 - Juni 2012 Luchtvaarttechnologie (bachelor), Inholland Hogeschool

September 2004 - Juni 2008 Vliegtuigonderhoudstechnicus Mechanica (mbo-4), ROC van Amsterdam

September 2001 - Juni 2004 Eerste Monteur Vliegtuigonderhoud (mbo-3), ROC van Amsterdam


Vaardigheden

Een ander superbelangrijk deel van je cv is het vermelden van je vaardigheden. Je werkt in deze rol met best zware onderdelen en er is dan ook een bepaalde fitheid vereist voor vliegtuigmonteurs. Daarnaast zijn er, afhankelijk van de functie, nog vele andere vereiste specificaties, zoals het kunnen oplossen van mechanische en elektrische problemen.

Vrijwel alle werkzaamheden worden in teamverband verricht dus je werkt écht samen. Je vaardigheden op het gebied van communicatie, samenwerking en het begrijpen van de hoge veiligheidsstandaarden zijn essentieel voor succes. Zorg er dus voor dat je deze vaardigheden duidelijk benadrukt op je cv om je geschiktheid voor de rol te demonstreren.

Vaardigheden:
 • Uitgebreide kennis van vliegtuigsystemen, component repair en onderhoudsprocedures.
 • Beschikt over het vermogen om met de grootste zorg en aandacht voor detail te werken om de veiligheid te waarborgen.
 • Kan complexe technische problemen snel identificeren en effectieve oplossingen vinden.
 • Goede samenwerking met teamleden en andere professionals in de luchtvaartindustrie.
 • Duidelijke en effectieve communicatie, zowel mondeling als schriftelijk.
 • Diepgaand begrip en toewijding aan de hoge veiligheidsstandaard.
 • Is bereid om voortdurend nieuwe technologieën en procedures te leren en toe te passen.

Vliegtuig mechanicus CV

Cv-profiel

Je cv-profiel is vaak het eerste wat een werkgever leest wanneer ze je cv bekijken. Het is je kans om direct een sterke eerste indruk te maken. In een concurrerende markt, zoals de markt waarin Component Services bevindt, is een goed geschreven cv-profiel van onschatbare waarde.

Cv-profiel:

Als toegewijde vliegtuig mechanicus met een passie voor luchtvaart en een bewezen staat van dienst in de industrie, streef ik ernaar om bij te dragen aan de veiligheid en betrouwbaarheid van vliegtuigen. Met uitgebreide kennis van vliegtuigsystemen en -componenten ben ik vastberaden om effectief bij te dragen aan onderhouds- en reparatiewerkzaamheden. Mijn vermogen om zorgvuldig en nauwkeurig te werken, gecombineerd met mijn sterke probleemoplossende vaardigheden, stellen me in staat om complexe technische uitdagingen aan te gaan. Ik gedij uitstekend in een teamomgeving en ben in staat om helder te communiceren met zowel collega's als leidinggevenden. Mijn doel is om mijn expertise te blijven ontwikkelen en bij te dragen aan de operationele efficiëntie en veiligheid in de luchtvaartindustrie. Ik hoop dat ik de kans krijg om mijn vaardigheden en toewijding te tonen als ik de vacature krijg voor de positie van vliegtuigmonteur bij uw organisatie.


Extra onderdelen

Het toevoegen van extra onderdelen, zoals ‘talen’ of ‘hobby’s en interesses’ kan een positieve invloed hebben, maar het is belangrijk om de relevantie voor de vacature in gedachten te houden. Als deze extra onderdelen aansluiten bij de vacature kunnen ze je cv versterken.

Bijvoorbeeld, als de vacature vraagt om uitstekende beheersing van een specifieke taal, dan is het vermelden van je talenkennis van groot belang. Je laat ermee zien dat je aan de gestelde taalvereisten voldoet.

Talen:

Nederlands - moedertaal

Engels - vloeiend

Frans - vloeiend


Vliegtuig mechanicus CV

Begeleidende brief

Met enkel een goed cv ben je er nog niet. Je zult hiernaast nog een sterke motivatie- of sollicitatiebrief moeten schrijven. Met een goede brief kun je je kansen op de gewenste baan aanzienlijk vergroten. Het is dé gelegenheid om jezelf te presenteren, je motivatie te tonen en te benadrukken waarom je de ideale kandidaat bent voor de functie.

Het schrijven van een goede brief is nog niet zo gemakkelijk. Bij onze cv-templates krijg je een voorbeeld van een sterke brief. Deze kun je gebruiken bij het schrijven van de jouwe.

Maak met de beste sjablonen uw cv

This is some text inside of a div block.

What’s a Rich Text element?

The rich text element allows you to create and format headings, paragraphs, blockquotes, images, and video all in one place instead of having to add and format them individually. Just double-click and easily create content.

Static and dynamic content editing

A rich text element can be used with static or dynamic content. For static content, just drop it into any page and begin editing. For dynamic content, add a rich text field to any collection and then connect a rich text element to that field in the settings panel. Voila!

How to customize formatting for each rich text

Headings, paragraphs, blockquotes, figures, images, and figure captions can all be styled after a class is added to the rich text element using the "When inside of" nested selector system.

Creëer binnen 15 minuten uw cv

Onze gratis collectie van vakkundig ontworpen cv-sjablonen zal u helpen om u van de massa te onderscheiden en u een stap dichter bij uw droombaan te brengen.

Creëer uw cv

Voorbeeldbrieven om te downloaden

Sjabloon voor een sollicitatiebrief
Ontwerp voor een sollicitatiebrief
Sollicitatiebrief-sjabloon voor studenten - universiteit
Sjabloon voor interessante sollicitatiebrief