Zo schrijf je een indrukwekkend vervoerder cv

In de wereld van transport en logistiek is er ontzettend veel concurrentie. Of je nu jarenlange ervaring achter het stuur hebt, of net begint aan je carrière als vervoerder, het hebben van een indrukwekkend cv is enorm belangrijk om jezelf te onderscheiden van de menigte.

Indeling :
Maat :
Aanpasbaar :
Word (Microsoft)
A4
Ja

Maar, wat maakt een goed vervoerder cv echt opmerkelijk? Het schrijven van een sterk cv gaat veel verder dan het enkel opsommen van je werkgeschiedenis en aantal rijbewijzen. Het draait om het vertellen van je persoonlijke verhaal, het benadrukken van je unieke vaardigheden en prestaties, en het overtuigen van werkgevers dat jij de ideale kandidaat bent voor de klus.

In dit artikel begeleiden we je bij het schrijven van zo’n cv. Of je nu op zoek bent naar een baan als vrachtwagenchauffeur, koerier, bezorger of logistiek manager, dit artikel helpt je je professionele reis op de juiste koers te zetten.

Vervoerder CV

Handleiding: zo schrijf je een sterk vervoerder cv

Als vervoerder ben je de ruggengraat van de moderne logistieke wereld. Je bent verantwoordelijk voor het verplaatsen van goederen en handhaaft een efficiënte supply chain. Je zorgt ervoor dat jouw ladingen veilig en tijdig aankomen. Over de weg, over het water of door de lucht. Jouw producten bereiken hun bestemming; of het nu gaat om de levering van goederen aan supermarkten of het transporteren van grondstoffen naar fabrieken.

Wil je opvallen in de wereld van transport en logistiek? Dan is het belangrijk een overtuigend cv te creëren. Hieronder leer je hoe je je transport cv naar nieuwe hoogten kunt tillen.

Lay-out

De inhoud van je cv is belangrijk, maar ook de opmaak ervan mag niet worden onderschat. De lay-out van je cv kan het verschil maken tussen bovenaan de stapel belanden of ergens onderop blijven liggen. Een doordachte lay-out biedt werkgevers een snel inzicht in je capaciteiten en professionele geschiedenis.

Belangrijke informatie, zoals je rijbewijsclassificaties, veiligheidscertificaten en relevante ervaring, moeten direct opvallen. Recruiters kunnen zo gemakkelijk beoordelen of je aan de vereisten van de functie voldoet. Denk aan het gebruik van duidelijke koppen, bullet points en een consistente opmaak. Vermijd overmatig gebruik van kleuren en grafische elementen; deze kunnen afleiden van de inhoud.

Format

In onze ogen is een chronologisch cv de ideale keuze voor vervoerders. Op een chronologisch cv kun je je professionele reis op een heldere manier presenteren. Werkgevers krijgen zo een duidelijk beeld van je groei en loopbaanontwikkeling. Doordat dit type cv de nadruk plaatst op je meest actuele verantwoordelijkheden en prestaties, laat je zien dat je voortdurend evolueert. Ook laat het zien dat je vaardigheden en ervaring in de loop der jaren zijn gegroeid en aangescherpt.

Vervoerder CV

Persoonlijke gegevens

Je begint je cv met het vermelden van je contactgegevens. De volgende gegevens krijgen hier een plekje: je volledige naam, je adresgegevens, je professionele e-mail en je (mobiele) telefoonnummer. Werkgevers moeten je gemakkelijk kunnen bereiken.

📌 Tip: Wees voorzichtig met het delen van te veel persoonlijke informatie. Het is in de meeste gevallen niet nodig om je geboortedatum, nationaliteit of burgerlijke staat in je cv op te nemen, tenzij hier specifiek naar wordt gevraagd. Houd de focus van je cv op je ervaring en professionele ervaring.

Persoonlijke gegevens:

Jan Gevolg

Plaatsing 123

1234AB Roosendaal

jangevolg@email.com

06-12345678


Werkervaring(en)

Een werknemer in de transportsector wordt vaak gekozen op basis van diens trackrecord en relevante ervaring. Het is belangrijk om potentiële werkgevers te laten zien dat je een waardevol lid van hun team kunt zijn.

Onder de kop ‘werkervaring’ voeg je details van je vorige posities toe. Dit omvat de naam van het bedrijf waarvoor je hebt gewerkt, de gemeente waarin het bedrijf is gevestigd, je functietitel en een beschrijving van je verantwoordelijkheden. Werkgevers krijgen zo een duidelijk beeld van wat je hebt bijgedragen aan voorgaande werkgevers.

Werkervaring:

Logistiek coördinator, Bedrijf ABC

Sept 2016 - heden

 • De dagelijkse operationele logistieke activiteiten coördineren en zorgen voor een vlotte werking van het netwerk.
 • Leidinggeven aan een team van transportmedewerkers en chauffeurs, inclusief werving en voortdurende coaching.
 • Initiëren en implementeren van optimalisatiestrategieën, waardoor de efficiëntie met 15% is toegenomen.

Vrachtwagenchauffeur, Bedrijf XYZ

Mei 2014 - Aug 2016

 • Veilig en tijdig transporteren van diverse producten naar diverse bestemmingen binnen de vastgestelde routes.
 • Zorgen voor een juiste bevestiging en correcte beveiliging van de lading.
 • Regelmatig onderhoud en inspecties van het voertuig uitvoeren, wat resulteerde in een foutloze operationele staat.
 • Strikte naleving van verkeersregels en voorschriften handhaven, en verkeersovertredingen vermijden.
 • Efficiënt communiceren met de transportcoördinator en eventuele vertragingen of problemen tijdig melden.

Opleiding(en)

Door je gevolgde opleiding(en) te vermelden, geef je werkgevers inzicht in je kwalificaties. Het is jouw recht om je competenties te onderstrepen. Laat zien dat jij goed uitgerust bent om te kiezen uit een breed scala van banen in de transportsector.

Het vermelden van je opleidingen is eenvoudig: noem de naam van de opleiding, de opleidingsinstelling, de start- en einddatum van de opleiding en specifieke diploma’s of certificaten.

Opleiding:

September 2011 - Mei 2014 Chauffeur wegvervoer (mbo-2), ROC Nederland


Vervoerder CV

Vaardigheden

Een goed samengestelde lijst van vaardigheden laat je cv nog meer opvallen. Deze vaardigheden vormen de kern van hoe je in staat stelt om taken met betrekking tot het beheren van voorraad, een bestelling en/of een betaling effectief uit te voeren. Ze maken van jou een waardevolle aanwinst voor elke werkgever.

Vaardigheden:
 • Bekwaam in het veilig besturen van verschillende voertuigen, met inbegrip van het voldoen aan verkeersregels en de geldende voorschriften.
 • In het bezit van de benodigde rijbewijzen voor het besturen van specifieke voertuigen, waaronder rijbewijs C (vrachtwagen) en rijbewijs D (bus).
 • Ervaren in het correct laden, vastzetten en lossen van goederen, met aandacht voor het voorkomen van schade.
 • Gedegen kennis van (transport)regelgeving en -voorschriften.
 • Kan duidelijk en effectief communiceren met collega's, transportcoördinatoren en klanten.
 • Blijft kalm onder druk en kan goed omgaan met onverwachte situaties en uitdagingen die zich tijdens het transport kunnen voordoen.

Vervoerder CV

Cv-profiel

Een cv-profiel, bij sommigen bekend als persoonlijk profiel, is een krachtige inleiding van je cv. Het speelt een belangrijke rol bij het wekken van de interesse van werkgevers. Een krachtig cv-profiel overtuigt hen dat ze verder moeten lezen.

Een cv-profiel biedt een kort, krachtig overzicht van wie je bent als professional, welke vaardigheden en ervaring je hebt, en wat je kunt bieden aan een potentiële werkgevers. Een goed geschreven cv-profiel laat jouw cv direct opvallen.

Cv-profiel:

Resultaatgerichte vervoerder met een bewezen staat van dienst in het veilig vervoeren van goederen over lange afstanden. Heeft een passie voor logistiek en leeft immer de geldende transportvoorschriften na. Beschikt over sterke leiderschaps- en communicatievaardigheden, met de mogelijkheid om effectief te coördineren en te communiceren met zowel teams als klanten. Klaar om mijn expertise in te zetten om bij te dragen aan het succes van {naam organisatie}.


Extra onderdelen

Of je wel of geen extra onderdelen toevoegt, is afhankelijk van verschillende factoren. Het belangrijkste is dat deze secties waarde moeten toevoegen aan je cv. Daarnaast dienen ze relevant te zijn voor de functie waarvoor je solliciteert.

Bijvoorbeeld; het toe voegen van je talenkennis kan voordelen zijn als je solliciteert naar een positie waarbij communicatie in meerdere talen is vereist. Hobby’s en/of interesses die geen directe relevantie hebben voor de functie, kun je beter achterwege laten. Tenzij je hobby’s aantonen dat je bepaalde vaardigheden hebt ontwikkeld die waardevol zijn voor de functie.

Talen:

Nederlands - moedertaal

Duits - vloeiend

Frans - basisvaardigheden


Vervoerder CV

Samenvatting: zo schrijf je een vervoerder of bezorger cv

Bekijk hieronder een korte samenvatting van ons artikel: 👇

 • De manier waarop je je cv presenteert is net zo belangrijk als de inhoud zelf.
 • Op een chronologisch cv kun je je loopbaanontwikkeling op een heldere wijze presenteren.
 • Wees voorzichtig met het delen van te veel persoonlijke informatie.
 • Voeg details van je vorige posities toe onder de kop ‘werkervaring’.
 • Geef werkgevers inzicht in je academische achtergrond door een kort overzicht te geven van je gevolgde opleiding(en).
 • Laat zien wat jou een goede vervoerder maakt door een overzicht te geven van jouw unieke vaardigheden.
 • Een goed geschreven cv-profiel kan direct de aandacht trekken (en vasthouden).
 • Overweeg goed de relevantie van eventuele extra onderdelen.

Ben je toch nog op zoek naar een duwtje in de juiste richting? 👉 Met onze cv-maker is het schrijven van een krachtig cv kinderspel!

Maak met de beste sjablonen uw cv

This is some text inside of a div block.

What’s a Rich Text element?

The rich text element allows you to create and format headings, paragraphs, blockquotes, images, and video all in one place instead of having to add and format them individually. Just double-click and easily create content.

Static and dynamic content editing

A rich text element can be used with static or dynamic content. For static content, just drop it into any page and begin editing. For dynamic content, add a rich text field to any collection and then connect a rich text element to that field in the settings panel. Voila!

How to customize formatting for each rich text

Headings, paragraphs, blockquotes, figures, images, and figure captions can all be styled after a class is added to the rich text element using the "When inside of" nested selector system.

Creëer binnen 15 minuten uw cv

Onze gratis collectie van vakkundig ontworpen cv-sjablonen zal u helpen om u van de massa te onderscheiden en u een stap dichter bij uw droombaan te brengen.

Creëer uw cv

Voorbeeldbrieven om te downloaden

Sjabloon voor een sollicitatiebrief
Ontwerp voor een sollicitatiebrief
Sollicitatiebrief-sjabloon voor studenten - universiteit
Sjabloon voor interessante sollicitatiebrief