Zo schrijf je een overtuigend uitvoerend directeur cv

In de zakelijke wereld kun je je cv ook wel zien als je visitekaartje. Het is dé kans om op te vallen tussen alle andere sollicitanten en de aandacht te trekken van werkgevers. Of je nu een doorgewinterde uitvoerend directeur bent of op zoek bent naar je eerste rol als leidinggevende, het creëren van een indrukwekkend cv is een kunst die ook jij kunt beheersen.

Indeling :
Maat :
Aanpasbaar :
Word (Microsoft)
A4
Ja

Dit artikel is je kompas bij het opstellen van een cv dat niet alleen je professionele prestaties weerspiegelt, maar ook je unieke visie en leiderschapsstijl weergeeft. Aan de hand van een aantal cv-voorbeelden illustreren we hoe je je verhaal op onvergetelijke wijze presenteert.

Hoeveel kun je als uitvoerend directeur verdienen?

Wat je als uitvoerend directeur precies verdient, is onder andere afhankelijk van de industrie waarin je werkzaam bent, de grootte van het bedrijf en je ervaring. Gemiddeld genomen verdien je tussen de € 120.000 en € 300.000 per jaar. Startende uitvoerend directeurs zullen aan de lagere kant van dit spectrum beginnen, terwijl ervaren leiders bij grote bedrijven vaak hoger in het salarisbereik vallen.

Uitvoerend Directeur CV

Handleiding: zo schrijf je een sterk uitvoerend of algemeen directeur cv

Als uitvoerend directeur bekleed je een belangrijke functie in de bedrijfswereld. Jij staat aan het roer van strategische besluitvorming en stuurt een bedrijf in de juiste richting. De drijvende krachten achter het bereiken van bedrijfsdoelen zijn je unieke visie en uitstekende leiderschapsvaardigheden. Je kunt complexe scenario’s analyseren, problemen identificeren en innovatieve oplossingen bedenken. Je kunt kansen benutten en tegelijkertijd weet je risico’s te beheren.

Ben je op zoek naar een uitdagende nieuwe functie? Om je leiderschapspotentieel te tonen, is het belangrijk een boeiend cv te creëren. Hieronder leer je je verhaal op unieke wijze te presenteren.

Lay-out

Je cv is niet alleen een opsomming van je werkervaring, maar ook een visuele weergave van je professionele identiteit. De vormgeving van je curriculum vitae speelt hierin een belangrijke rol. Een juiste lay-out trekt onmiddellijk de aandacht en leidt de lezer op een moeiteloze manier door je prestaties.

Zelfs bij een vluchtige scan moeten lezers gemakkelijk belangrijke informatie terug kunnen vinden. Gebruik duidelijke koppen en secties, en scheid de verschillende onderdelen door middel van witregels. Kies een duidelijk te lezen lettertype uit en houd consistentie in de opmaak.

Je mag je cv best versterken door visuele elementen toe te voegen die jouw persoonlijke merk weerspiegelen. Je kunt hierbij denken aan een subtiel kleuraccent of een symbool dat bij de branche past. Echter, vermijd overmatige decoratie. Eenvoud en leesbaarheid staat op nummer één.

Het doel van een doordachte lay-out is om je cv visueel aantrekkelijk te maken, je cv een persoonlijke uitstraling te geven en je verhaal te versterken. Een goed ontworpen cv maakt lezers nieuwsgierig en biedt een prettige leeservaring.

De volgende onderdelen krijgen een plekje op je cv: 👇

 • persoonlijksgegevens
 • cv-profiel
 • werkervaring(en)
 • opleiding(en)
 • vaardigheden
 • optioneel: extra onderdelen, zoals 'talen' en/of 'hobby's en interesses'

Format

We raden je aan gebruik te maken van een chronologisch cv. In dit type cv ligt de nadruk op je professionele ontwikkeling; van je eerste carrièrestappen tot je huidige positie. Het toont je groei in verantwoordelijkheden en biedt helderheid in je loopbaantraject. Werkgevers zien direct welke professionele ervaringen je hebt opgedaan en hoe je vaardigheden in de loop der tijd zijn ontwikkeld.

Uitvoerend Directeur CV

Persoonlijke gegevens

Bovenaan je cv komen je persoonsgegevens te staan. In dit onderdeel hoort de focus op revelatie en professionaliteit te liggen. Vermeld je naam, adresgegevens, e-mailadres en telefoonnummer. Eventueel kun je een link naar je LinkedIn-profiel toevoegen.

Persoonlijke gegevens:

Mieke Byro

Vacaturestraat 56

1234AB Utrecht

miekebyro@email.com

06-12345678


📌 Tip: Vermijd overbodige details zoals je burgerlijke staat, geboortedatum en nationaliteit.

Werkervaring(en)

Heb je ervaring opgedaan? Dan wil je dit natuurlijk benoemen. Bij het omschrijven van je werkervaringen, is het belangrijk de impact van iedere functie te illustreren. Benadruk je leiderschap en strategisch inzicht, en focus op hoogtepunten en resultaten. Gebruik actiegerichte taal om je taken en verantwoordelijkheden te omschrijven. Recente functies komen bovenaan te staan.

Werkervaring:

Uitvoerend Directeur, Bedrijf X

Jan 2019 - heden

 • Sturing geven aan de algehele bedrijfsstrategie en -ontwikkeling, wat resulterende in een jaarlijkse omzetgroei van 17%.
 • Een multidisciplinair team van 40+ professionals leiden, waarbij de focus lag op het bevorderen van innovatie.
 • Operationele optimalisaties introduceren die de operationele kosten met 12% hebben verminderd.
 • Langetermijnvisie en doelstellingen vormgeven, wat leidde tot uitbreiding naar nieuwe markten.

Algemeen Directeur, Bedrijf X

Jun 2014 - Jan 2019

 • Strategische groeikansen identificeren en evalueren, leidend tot nieuwe samenwerkingen en een stijging van 30% in marktaandeel.
 • High-performance team van 20+ man personeel opzetten, gericht op cross-functionele samenwerkingen.
 • Onderhandelen van overeenkomsten met belangrijke stakeholders en klanten, wat resulteerde in een omzettoename van 25%.

Opleiding(en)

Geef inzicht in je educatieve fundament door je gevolgde opleidingen te vermelden. Focus op relevant onderwijs en aanvullende trainingen waarbij je aan je leiderschapsvaardigheden hebt gewerkt. 👉 Vermeld de naam van de onderwijsinstelling, de behaalde graad en het afstudeerjaar.

Opleidingen:

September 2013 - Juni 2014 Business Administration (master), Rijksuniversiteit Groningen

September 2009 - Juni 2013 Bedrijfskunde (bachelor), Hanzehogeschool Groningen


Uitvoerend Directeur CV

Vaardigheden

Wat maakt jou een goede uitvoerend directeur? De sectie ‘vaardigheden’ is de perfecte gelegenheid om je veelzijdigheid te benadrukken. Leg de focus op leiderschaps -gerelateerde competenties, zoals strategische planning, teamontwikkeling en probleemoplossende vaardigheden. Vul de lijst aan met soft skills, zoals communicatie , onderhandeling en besluitvaardigheid. Door een evenwichtige mix van hard en soft skills op te nemen, geef je werkgevers een volledig beeld van je capaciteiten.

Vaardigheden:
 • Bekwaam in het ontwerpen en implementeren van strategische plannen om bedrijfsdoelen te overtreffen.
 • Bekwaamheid in financieel management en budgettering, waarbij de focus ligt op rendementsverbetering en kostenbeheersing.
 • Bewezen leiderschapskwaliteiten, met ervaring in het opbouwen en sturen van multidisciplinaire teams.
 • Uitstekende communicatievaardigheden, met het vermogen om complexe ideeën helder te presenteren.
 • Voortreffelijk in tijdmanagement, in staat om prioriteiten te stellen en resultaten tijdig te behalen.
 • Uitmuntend in risicobeoordeling en crisisbeheer, met de mogelijkheid om vlot en adequaat te reageren op veranderingen.

Persoonlijk profiel

Een krachtig cv-profiel is je kans om direct indruk te maken en de aandacht van recruiters te grijpen. In een aantal zinnen vat je je professionele identiteit samen en toon je hoe jij van waarde kunt zijn voor het bedrijf.

Cv-profiel:

Gemotiveerde uitvoerend directeur met meer dan tien jaar ervaring in het aansturen van bedrijfsvoering en financiën voor grootschalige bedrijven. Mijn bewezen trackrecord omvat onder meer het initiëren van strategische beslissingen die de jaaromzet hebben vergroot en de efficiëntie aanzienlijk hebben verbeterd. Als gedreven leidinggevende combineer ik mijn diepgaande zakelijke kennis met passie voor duurzame groei en succes.


Extra onderdelen

Afhankelijk van de relevantie, kunnen extra onderdelen je cv verrijken of juist afleiden. Je kunt bij extra onderdelen denken aan onderdelen als ‘talen’ of ‘hobby’s en interesses’. Het presenteren van je talenkennis is nuttig als je in een internationale omgeving werkt. Het vermelden van je hobby’s en interesses toont je persoonlijkheid, maar wees selectief. Kies enkel hobby’s uit die aansluiten bij de vereisten van de vacature. Bijvoorbeeld, teamgericht sporten of vrijwilligerswerk die je betrokkenheid bij de gemeenschap toont.

Talen:

Nederlands - moedertaal

Engels - vloeiend

Spaans - vloeiend


Uitvoerend Directeur CV

Samenvatting: zo schrijf je een cv als uitvoerend of algemeen directeur

Je bent nu klaar om aan de slag te gaan. Hieronder vatten we de belangrijkste punten nog een keer kort samen: 👇

 • Een overtuigend cv toont je leiderschapspotentieel en zorgt ervoor dat je opvalt in de competitieve zakelijke wereld.
 • Een goed doordachte lay-out versterkt de leesbaarheid en visuele aantrekkingskracht van je cv.
 • Een chronologisch cv benadrukt je groei en ontwikkeling als leidinggevende.
 • Je persoonlijke gegevens dienen relevant en professioneel te zijn.
 • Het cv-profiel is een unieke kans om in het kort je leiderschapskwaliteiten en toegevoegde waarde te tonen.
 • Toon een mix van technische expertise en zachte vaardigheden die relevant zijn voor een uitvoerend directeur.
 • Extra onderdelen dienen relevant te zijn voor de functie.

Weet je nog steeds niet zo goed waar je beginnen moet? 👉 Wij helpen je graag op weg!

Begeleidende brief

Met enkel een professioneel cv ben je er nog niet. Voor je kunt solliciteren, zul je nog een overtuigende motivatie- of sollicitatiebrief moeten schrijven. In deze brief kun je je unieke leiderschapsstijl benadrukken, aangeven hoe jouw ervaring aansluit op de functieomschrijving en het beleid, en je enthousiasme voor de rol tonen.

Het schrijven van een goede brief is nog niet zo gemakkelijk. Bij onze cv-templates krijg je een voorbeeld van een sterke brief. Deze kun je gebruiken bij het schrijven van de jouwe.

Maak met de beste sjablonen uw cv

This is some text inside of a div block.

What’s a Rich Text element?

The rich text element allows you to create and format headings, paragraphs, blockquotes, images, and video all in one place instead of having to add and format them individually. Just double-click and easily create content.

Static and dynamic content editing

A rich text element can be used with static or dynamic content. For static content, just drop it into any page and begin editing. For dynamic content, add a rich text field to any collection and then connect a rich text element to that field in the settings panel. Voila!

How to customize formatting for each rich text

Headings, paragraphs, blockquotes, figures, images, and figure captions can all be styled after a class is added to the rich text element using the "When inside of" nested selector system.

Creëer binnen 15 minuten uw cv

Onze gratis collectie van vakkundig ontworpen cv-sjablonen zal u helpen om u van de massa te onderscheiden en u een stap dichter bij uw droombaan te brengen.

Creëer uw cv

Voorbeeldbrieven om te downloaden

Sjabloon voor een sollicitatiebrief
Ontwerp voor een sollicitatiebrief
Sollicitatiebrief-sjabloon voor studenten - universiteit
Sjabloon voor interessante sollicitatiebrief