Zo schrijf je een indrukwekkend uitvoerend assistent cv

Als uitvoerend assistent heb je een uitdagende functie met vele verantwoordelijkheden. Je bent de rechterhand van je leidinggevenden en zorgt ervoor dat onder meer kantoorprocessen en belangrijke zakelijke taken soepel verlopen. Er is veel concurrentie op de arbeidsmarkt en het is dan ook erg belangrijk dat je een indrukwekkend cv hebt. Een cv waarmee je je onderscheidt van andere sollicitanten.

Indeling :
Maat :
Aanpasbaar :
Word (Microsoft)
A4
Ja

Voorbeeld uitvoerend assistent cv

Persoonlijke gegevens:

 Tom Thomas
Nieuweweg 567
 1234AB Vlissingen
 tomthomas@email.com
 06-12345678

Cv-profiel:

 Dynamische en gedreven uitvoerend assistent met ervaring in het ondersteunen van leidinggevenden en het optimaliseren van operationele processen. Uitstekende organisatorische en communicatieve vaardigheden, met een scherp oog voor detail en een sterke focus op klanttevredenheid. Ervaring met het beheren van complexe agenda's, het coördineren van vergaderingen en het leveren van hoogwaardige ondersteuning aan het management. Bewezen vermogen om vertrouwelijke informatie te beheren met hoge mate van discretie. Een proactieve teamspeler die gedijt in een dynamische werkomgeving en succes behaalt door effectieve samenwerking en probleemoplossing.

Werkervaring:

 Uitvoerend Assistent, Bedrijf ABC
 Jan 2019 - heden

 •  Ondersteunen van leidinggevenden bij verschillende dagelijkse activiteiten, waarbij gezorgd wordt voor een vlotte en efficiënte workflow.
 •  Beheren van de complexe agenda en het coördineren van afspraken, zowel intern als extern.
 •  Bijdragen aan strategische besluitvorming door het verstrekken van relevante gegevens en analyses.
 •  Verzorgen van reisarrangementen en logistieke ondersteuning bij evenementen.


Uitvoerend Assistent, Bedrijf DEF
 Sep 2017 - Jan 2019

 •  Het leveren van uitstekende ondersteuning en service aan leidinggevenden, collega's en klanten.
 •  Voorbereiden en afhandelen van correspondentie, rapporten en presentaties.
 •  Beheren van vertrouwelijke informatie en documenten met de hoogste mate van discretie.
 •  Fungeren als link tussen verschillende afdelingen om de samenwerking te bevorderen.


Opleidingen:

 Juli 2014 - Juni 2017 Management assistant (mbo-4), Zadkine te Rotterdam

Vaardigheden:

 •  Uitstekende organisatorische vaardigheden, waarbij ik in staat ben om complexe agenda's te beheren en een efficiënte workflow te waarborgen.
 •  Sterk probleemoplossend vermogen, met het vermogen om snel uitdagingen aan te gaan, oplossingen te vinden op ieder probleem en beslissingen te nemen in een drukke omgeving.
 •  Geavanceerde technische vaardigheden, onder meer bekwaamheid in het gebruik van kantoorsoftware, het beheren van e-mails en het omgaan met digitale documenten.
 •  Uitstekende time managementvaardigheden, waardoor deadlines worden behaald, tijd efficiënt wordt beheerd en de productiviteit wordt gemaximaliseerd.
 •  Hoge mate van discretie, met het vermogen om gevoelige informatie te beheren.
 •  Teamspeler met leiderschapskwaliteiten, met ervaring in het coördineren van een team.


Talen:

 Nederlands - moedertaal
 Frans - vloeiend
 Mandarijn - gevorderd

Echter, het schrijven van een cv kan behoorlijk lastig zijn. Waar moet je beginnen? Welke informatie moet je vermelden en wat kun je beter weglaten? Geen zorgen, in dit artikel zullen we je stap voor stap begeleiden bij het schrijven een indrukwekkend uitvoerend assistent cv. Aan de hand van voorbeelden en tips zorgen we ervoor dat jouw cv opvalt, zodat je je kansen op die droombaan vergroot.

Hieronder vind je een uitvoerend assistent cv voorbeeld: 👇

Hoeveel kun je als uitvoerend assistent verdienen?

Je wilt uiteraard een goed beeld hebben van het salaris dat je kunt verwachten als uitvoerend assistent. Het salaris kan variëren, afhankelijk van je ervaring, de locatie en de omvang van het bedrijf waar je werkzaam bent. Over het algemeen ligt het gemiddelde salaris binnen een redelijk aantrekkelijk bereik. Op basis van een fulltime dienstverband mag je tussen de € 2.500 en € 4.000 per maand verwachten.

Ervaring en vaardigheden spelen een grote rol bij het bepalen van je salarisniveau. Hoe meer ervaring je hebt, des te groter de kans op een hoger salaris.

Uitvoerend assistent CV

Handleiding: zo schrijf je een sterk uitvoerend assistent cv

Als uitvoerend assistent speel je een belangrijke rol in de zakelijke wereld. Je bent de rechterhand van je leidinggevenden en zorgt ervoor dat alle kantoorprocessen gestroomlijnd verlopen. Dankzij jouw expertise lopen de dagelijkse activiteiten soepel en functioneert de organisatie efficiënt.

Je beschikt uiteraard over een breed scala aan vaardigheden. Zo ben je een meester in organisatie en time management, en ben je in staat om meerdere taken tegelijk te beheren. Ook kun je prioriteiten sellen in een veeleisende werkomgeving. Je kunt goed communiceren met interne en externe belanghebbenden en bent een vertrouwde schakel tussen verschillende afdelingen.

Daarnaast ben je bekwaam in het gebruik van moderne kantoortechnologie en softwaretoepassingen. Je hebt een oog voor detail en bent nauwkeurig in het opstellen van documenten en rapporten. Je bent discreet en gaat vertrouwelijk om met gevoelige informatie. Tot slot denk je oplossingsgericht en kun je snel handelen in urgente situaties.

Heb je het gevoel dat deze rol gemaakt is voor jou? Dan is het essentieel om een professioneel cv te schrijven, alvorens je gaat solliciteren.

Lay-out

De inhoud van je cv is belangrijk, maar ook de opmaak ervan mag je niet onderschatten. Je cv dient visueel aantrekkelijk en scanbaar te zijn. Een juiste lay-out draagt bij aan de professionaliteit van je cv. Toekomstige werkgevers willen dat je goed kunt organiseren en dat begint al bij het maken van je cv. Een ongestructureerde lay-out zorgt ervoor dat je cv direct terzijde wordt gelegd.

Hieronder enkele tips:

 • Houd het eenvoudig: Kies een schoon ontwerp zonder te veel decoratieve elementen. Maak gebruik van een helder lettertype en een consistent kleurenschema.
 • Gebruik duidelijke koppen: Maak gebruik van duidelijke koppen om verschillende onderdelen van je cv te markeren. Hierdoor kunnen werkgevers je cv gemakkelijk navigeren en vlot de benodigde informatie terugvinden.
 • Maak gebruik van witruimte: Scheid verschillende onderdelen door middel van witregels. Dit vergroot de leesbaarheid van je cv en laat de belangrijkste informatie er echt uitspringen.
 • Voeg bullet points toe: Maak gebruik van bullet points om vaardigheden, verantwoordelijkheden en prestaties aan te geven.
 • Blijf consistent: Zorg ervoor dat de opmaak consistent blijft op je gehele cv. Gebruik eenzelfde lettertype en -grootte.

De volgende onderdelen krijgen een plekje op je executive assistant cv: 👇

 • persoonlijke gegevens
 • persoonlijk profiel
 • werkervaring(en)
 • opleiding(en)
 • vaardigheden
 • optioneel: talen en/of hobby's en interesses

Format

Het is belangrijk om je toekomstige werkgever een duidelijk beeld te geven van je ervaring en professionele groei. Je kunt dit het best doen in een chronologisch cv. In dit cv organiseer je je ervaring op een tijdlijn, waarbij de meest recente functies bovenaan worden vermeld. Werkgevers krijgen zo een duidelijk overzicht van je carrièreverloop.

Uitvoerend assistent CV

Persoonlijke gegevens

Je begint met het vermelden van je persoonlijke gegevens. Werkgevers moeten natuurlijk in staat zijn om contact met je op te nemen. Je noemt je volledige naam, adresgegevens, telefoonnummer en e-mailadres. Zorg ervoor dat deze gegevens correct en up-to-date zijn.

Gegevens als geboortedatum, nationaliteit of burgerlijke staat mag je weglaten. Werkgevers mogen niet selecteren op deze gegevens. Het is dan ook beter om deze informatie niet in je cv op te nemen.

Persoonlijke gegevens:

Tom Thomas

Nieuweweg 567

1234AB Vlissingen

tomthomas@email.com

06-12345678


Foto op je uitvoerend assistent cv

Het al dan niet toevoegen van een foto is een persoonlijke keuze waarbij verschillende factoren in overweging moeten worden genomen. Het opnemen van een foto kan mogelijk leiden tot discriminatie op basis van uiterlijk, geslacht, leeftijd of andere persoonlijke kenmerken. Werkgevers zouden je moeten beoordeling op basis van je ervaring en vaardigheden, niet op basis van je uiterlijke kenmerken. Daarnaast bescherm je door het weglaten van een foto je privacy.

Echter, er zijn gevallen waarin het juist waardevol is om een foto aan je cv toe te voegen. Bijvoorbeeld in een klantgerichte industrie. In dat geval kan een professionele foto een positieve indruk achterlaten.

Werkervaring(en)

Je werkervaring geeft werkgevers een beeld van je bekwaamheden en professionele achtergrond. Het is één van de belangrijkste factoren waar werkgevers naar kijken bij het evalueren van je geschiktheid voor een uitvoerend assistent functie.

Toon aan dat je vertrouwd bent met de belangrijke taken, verantwoordelijkheden en uitdagingen die gepaard gaan met de rol. Werkgevers willen weten welke functies je hebt bekleed, bij welke bedrijven je hebt gewerkt en welke verantwoordelijkheden je hebt gedragen. Aan de hand van je eerdere banen kunnen ze beter inschatten of je geschikt bent voor de nieuwe baan. Laat zien dat je in staat bent om jezelf te verbeteren en je over de benodigde vaardigheden beschikt om succesvol te zijn als uitvoerend assistent.

Werkervaring:

Uitvoerend Assistent, Bedrijf ABC

Jan 2019 - heden

 • Ondersteunen van leidinggevenden bij verschillende dagelijkse activiteiten, waarbij gezorgd wordt voor een vlotte en efficiënte workflow.
 • Beheren van de complexe agenda en het coördineren van afspraken, zowel intern als extern.
 • Bijdragen aan strategische besluitvorming door het verstrekken van relevante gegevens en analyses.
 • Verzorgen van reisarrangementen en logistieke ondersteuning bij evenementen.
Uitvoerend Assistent, Bedrijf DEF

Sep 2017 - Jan 2019

 • Het leveren van uitstekende ondersteuning en service aan leidinggevenden, collega's en klanten.
 • Voorbereiden en afhandelen van correspondentie, rapporten en presentaties.
 • Beheren van vertrouwelijke informatie en documenten met de hoogste mate van discretie.
 • Fungeren als link tussen verschillende afdelingen om de samenwerking te bevorderen.

📌 Tip: Vergeet niet om je ervaringen regelmatig bij te werken, zodat je cv altijd relevant en actueel blijft.

Uitvoerend assistent cv zonder (relevante) werkervaring

Ook zonder (relevante) werkervaring kun je je cv laten opvallen. Zonder ervaring leg je de nadruk op je andere pluspunten. Focus bijvoorbeeld op je opleidingen, stages of vrijwilligerswerk waar je aan overkoepelde vaardigheden hebt gewerkt. Met een goed gestructureerd cv dat je sterke punten benadrukt, maak je nog steeds kans op die droombaan.

Opleiding(en)

Opleidingen tonen aan dat je de vereiste theoretische basis hebt voor de functie uitvoerend assistent. Vermeld niet alleen welke opleidingen je hebt gevolgd, maar benoem ook de naam van de onderwijsinstelling, het niveau van de opleiding en de periode waarin je hebt gestudeerd. Ben je nog aan het studeren? Benoem dan je verwachte afstudeerdatum.

Opleidingen:

Juli 2014 - Juni 2017 Management assistant (mbo-4), Zadkine te Rotterdam


Uitvoerend assistent CV

Vaardigheden

Wat maakt jou een goede uitvoerend assistent? Door het vermelden van je vaardigheden laat je je toekomstige baas zien dat je over de juiste capaciteiten beschikt om de functie succesvol uit te voeren. Onderscheid jezelf van andere kandidaten en laat zien wat je kunt bijdragen aan het team en het bedrijf.

Begin met het identificeren van de vaardigheden die het meest relevant zijn voor de functie. Je vindt deze terug in de vacature-eisen. Benoem voornamelijk deze vaardigheden. Zo laat je zien dat je gemaakt bent de baan.

Bij het vermelden van je vaardigheden gebruik je concrete voorbeelden om je beweringen te ondersteunen. In plaats van simpelweg "goede communicatieve vaardigheden" te vermelden, kun je zeggen: "beschikt over uitstekende mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden, aangetoond door effectieve samenwerking met teamleden en heldere rapportage."

📌 Tip: Maak gebruik van bulletpoint om je vaardigheden scanbaar te maken. De meest relevante vaardigheden plaats je bovenaan de lijst, zodat ze direct de aandacht trekken.

Vaardigheden:
 • Uitstekende organisatorische vaardigheden, waarbij ik in staat ben om complexe agenda's te beheren en een efficiënte workflow te waarborgen.
 • Sterk probleemoplossend vermogen, met het vermogen om snel uitdagingen aan te gaan, oplossingen te vinden op ieder probleem en beslissingen te nemen in een drukke omgeving.
 • Geavanceerde technische vaardigheden, onder meer bekwaamheid in het gebruik van kantoorsoftware, het beheren van e-mails en het omgaan met digitale documenten.
 • Uitstekende time managementvaardigheden, waardoor deadlines worden behaald, tijd efficiënt wordt beheerd en de productiviteit wordt gemaximaliseerd.
 • Hoge mate van discretie, met het vermogen om gevoelige informatie te beheren.
 • Teamspeler met leiderschapskwaliteiten, met ervaring in het coördineren van een team.

Belangrijke vaardigheden als uitvoerend assistent

Hierboven heb je al over enkele belangrijke vaardigheden gelezen. Het is belangrijk dat je zowel harde (technische) als zachte vaardigheden benoemt. Harde vaardigheden, zoals kennis van speciale software, stellen je in staat om de operationele aspecten van de functie goed uit te voeren. Zachte vaardigheden, zoals communicatie, organisatie en klantgerichtheid zijn essentieel om succesvol te zijn in het coördineren van taken en beheren van relaties. Maak een goede eerste indruk en benoem beide typen vaardigheden op je cv.

Cv-profiel

Een cv-profiel is een korte, maar krachtige introductie die werkgevers aanspoort om verder te lezen. Het is een kans om jezelf te presenteren en werkgevers te laten zien wat jou onderscheidt van andere kandidaten. Zorg ervoor dat je een krachtig en specifiek profiel creëert, waarin je vaardigheden, ervaring en ambities worden benadrukt. Laat zien dat jij de ideale bent voor de functie bent!

GOED
Dynamische en gedreven uitvoerend assistent met ervaring in het ondersteunen van leidinggevenden en het optimaliseren van operationele processen. Uitstekende organisatorische en communicatieve vaardigheden, met een scherp oog voor detail en een sterke focus op klanttevredenheid. Ervaring met het beheren van complexe agenda's, het coördineren van vergaderingen en het leveren van hoogwaardige ondersteuning aan het management. Bewezen vermogen om vertrouwelijke informatie te beheren met hoge mate van discretie. Een proactieve teamspeler die gedijt in een dynamische werkomgeving en succes behaalt door effectieve samenwerking en probleemoplossing.

SLECHT
Gemotiveerde uitvoerend assistent met goede communicatieve vaardigheden. Flexibel en in staat om te multitasken. Ervaring met agenda- en vergaderbeheer. Goede teamspeler. Op zoek naar een nieuwe functie als uitvoerend assistent.

Welke managementassistent zou jij eerder aannemen? Grote kans dat je op basis van deze profielen voor de eerste kandidaat kiest. De schrijver geeft in diens profiel specifieke details over ervaring, prestaties en vaardigheden. Het tweede voorbeeld mist specifieke informatie en is te vaag.

Uitvoerend assistent CV

Extra onderdelen

Je kunt ervoor kiezen om extra onderdelen aan je cv toe te voegen, maar dat is niet per se nodig. Het is belangrijk om te overwegen of dergelijke onderdelen wel echt relevant zijn voor de functie en manager. Het presenteren van je talenkennis kan waardevol zijn als je solliciteert bij een bedrijf dat internationaal actief is. Wat betreft je interesses, is het raadzaam om deze enkel toe te voegen als relevant zijn voor de functie. Bijvoorbeeld als je vrijwilligerswerk hebt gedaan bij brancheverenigingen. Vermijd het vermelden van generieke hobby's, zoals reizen of lezen.

Gesproken talen

Het presenteren van je talenkennis kan je cv aantrekkelijker maken voor internationale bedrijven of bedrijven met een divers klantenbestand. Vermeld echter alleen de talen waarin je écht bekwaam bent. Geef ook het niveau van de taalbeheersing aan.

Talen:

Nederlands - moedertaal

Frans - vloeiend

Mandarijn - gevorderd


Samenvatting: zo schrijf je een cv als uitvoerend assistent

Als het goed is, ben je nu klaar om zelf aan de slag te gaan. Hieronder vatten we bovenstaande tekst nog een keer kort samen:

 • De inhoud van je cv is belangrijk, maar besteed ook voldoende aandacht aan de opmaak ervan.
 • Trek direct de aandacht van lezers met een pakkend cv-profiel.
 • Denk goed na over het al dan niet toevoegen van een foto.
 • Presenteer je werkervaringen in een chronologische volgorde.
 • Laat zien dat je over de juiste academische achtergrond beschikt.
 • Benoem zowel zachte als harde vaardigheden, en maak gebruik van duidelijke voorbeelden
 • Het wel of niet toevoegen van extra onderdelen is afhankelijk van de relevantie voor de functie.
 • Pas je cv aan op de gestelde vacature-eisen.
 • Lees je cv nog een keer goed over, alvorens deze te versturen.

Weet je nog steeds niet zo goed waar je beginnen moet? 👉 Wij helpen je graag op weg!

Begeleidende brief

Naast een goed cv, zul je ook een overtuigende motivatie- of sollicitatiebrief moeten schrijven. Sollicitatiebrieven bieden de mogelijkheid om je enthousiasme en motivatie te benadrukken. Je kunt dieper ingaan op de behoeften van het bedrijf en de toegevoegde waarde die jij kunt bieden. Een goed geschreven brief opent daadwerkelijk deuren naar het verkrijgen van een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Het schrijven van een goede brief is nog niet zo gemakkelijk. Bij onze cv-templates krijg je een voorbeeld van een sterke brief. Deze kun je gebruiken bij het schrijven van de jouwe.

Veelgestelde vragen

Moet ik referenties opnemen op mijn uitvoerend assistent cv?

Het is niet nodig om referenties op te nemen op je cv. Als je wilt, kun je vermelden dat referenties op verzoek beschikbaar zijn. Als werkgevers geïnteresseerd zijn, zullen ze je op een later moment in het sollicitatieproces vragen om je referenties te verstrekken.

Hoe kan ik mijn cv aanpassen aan een specifieke vacature?

Lees de vacature nog een keer goed door en identificeer de belangrijkste vaardigheden en vereisten. Pas je cv vervolgens aan door de nadruk te leggen op de vaardigheden en ervaringen die aansluiten bij deze specifieke behoeften. Vergeet niet om ook je motivatiebrief aan te passen om je interesse in specifiek dat bedrijf te tonen.

Maak met de beste sjablonen uw cv

This is some text inside of a div block.

What’s a Rich Text element?

The rich text element allows you to create and format headings, paragraphs, blockquotes, images, and video all in one place instead of having to add and format them individually. Just double-click and easily create content.

Static and dynamic content editing

A rich text element can be used with static or dynamic content. For static content, just drop it into any page and begin editing. For dynamic content, add a rich text field to any collection and then connect a rich text element to that field in the settings panel. Voila!

How to customize formatting for each rich text

Headings, paragraphs, blockquotes, figures, images, and figure captions can all be styled after a class is added to the rich text element using the "When inside of" nested selector system.

Creëer binnen 15 minuten uw cv

Onze gratis collectie van vakkundig ontworpen cv-sjablonen zal u helpen om u van de massa te onderscheiden en u een stap dichter bij uw droombaan te brengen.

Creëer uw cv

Voorbeeldbrieven om te downloaden

Sjabloon voor een sollicitatiebrief
Ontwerp voor een sollicitatiebrief
Sollicitatiebrief-sjabloon voor studenten - universiteit
Sjabloon voor interessante sollicitatiebrief