Zo kun je een indrukwekkend UI-designer cv schrijven

Dankzij de digitale revolutie is het beroep van een UI-designer, ook wel user interface designer genoemd, uitgegroeid tot één van de meest gewilde en dynamische functies. Als user interface designer ben je de architect van digitale producten. Je zorgt ervoor dat deze niet alleen functioneel zijn, maar ook visueel aantrekkelijk en gebruiksvriendelijk. Maar, hoe zorg je er nu voor dat jouw talenten opvallen in deze overvolle markt? Het antwoord ligt in één document: je cv.

Indeling :
Maat :
Aanpasbaar :
Word (Microsoft)
A4
Ja

Voorbeeld UI-designer resume

Persoonlijke gegevens:
Michelle Braam
Javascript 123
1234AB Schiphol
michellebraam@email.com
06-12345678
{link naar portfolio}

Cv-profiel:
Ervaren UI-designer met een passie voor het creëren van intuïtieve en visueel aantrekkelijke gebruikersinterfaces. Is gedreven door innovatie en gebruikt haar creatieve vaardigheden om boeiende ontwerpoplossingen te leveren die voldoen aan zowel gebruikersbehoeften als zakelijke doelstellingen. Focust zich op het bieden van hoogwaardige designs die een blijvende indruk achterlaten.

Werkervaring:
UI-designer, Bedrijf {naam}
Jan 2020 - heden

 •  Ontwerpinspanningen voor digitale producten leiden, met een focus op het creëren van intuïtieve en aantrekkelijke gebruikersinterfaces.
 •  In samenwerking met een multidisciplinair team werken aan het tot leven brengen van ontwerpen en ervoor zorgen dat deze voldoen aan de hoogste normen.
 •  Gebruikersgedrag analyseren om iteratieve ontwerpverbeteringen te stimuleren.
 •  Betrokkenheid tonen bij de strategische besluitvorming rondom designrichtlijnen.

UI-designer, Bedrijf {naam}
Jul 2015 - Dec 2019

 •  Conceptualiseren en creëren van visueel aantrekkelijke gebruikersinterfaces voor diverse digitale platforms.
 •  Ontwerpvereisten interpreteren en vervolgens vertalen naar innovatieve en gebruiksvriendelijke ontwerpoplossingen.
 •  Onderzoeken uitvoeren om diepgaand inzicht te verkrijgen in de behoeften van gebruikers.
 •  Continu streven naar verbeteringen in het ontwerpproces.

Opleidingen:
September 2012 - Juni 2015 Interface Design (bachelor), AP Hogeschool Antwerpen

Vaardigheden:

 •  Is in staat om innovatieve en visueel aantrekkelijke ontwerpen te bedenken en te creëren.
 •  Ervaring in zowel User Experience (UX) als User Interface (UI) design.
 •  Bekwaam in tools zoals Adobe XD, Sketch, Figma en andere ontwerpsoftware.
 •  Beschikt over het vermogen om interactieve prototypes te maken om ontwerpen te testen en verbeteren.
 •  Ervaren in het uitvoeren van onderzoek om inzicht te krijgen in de behoeften en verwachtingen van gebruikers.
 •  Sterk analytisch denkvermogen om innovatieve oplossingen te vinden.
 •  Effectieve samenwerking met multidisciplinaire teams, inclusief ontwikkelaars en marketeers.
 •  Kan ontwerpen kritisch evalueren en itereren om de beste resultaten te bereiken.
 •  In staat om strakke deadlines te halen en meerdere projecten gelijktijdig te beheren.
 •  Uitstekende communicatievaardigheden, zowel verbaal als visueel.

Talen:
Nederlands - moedertaal
Engels - vloeiend
Spaans - vloeiend

Je cv is je visitekaartje voor potentiële werkgevers. Het is de sleutel tot het krijgen van die ene felbegeerde kans. In dit artikel helpen we je een cv te creëren dat niet alleen uniek is, maar ook opvallend én gemakkelijk te begrijpen. Of je nu een doorgewinterde professional bent of je eerste stappen in deze industrie zet, onze tips helpen je je cv te transformeren tot een krachtig marketinginstrument.

Ontdek hieronder hoe je UI-designer cv eruit kan zien:

Hoeveel kun je als UI-designer verdienen?

Als UI-designer kun je doorgaans rekenen op aantrekkelijke beloningen voor je creativiteit en expertise. Het gemiddelde salaris varieert, afhankelijk van je ervaring en de specifieke industrie waarin je werkt. Voor beginnende UI-designer ligt het salaris tussen de € 40.000 en € 70.000 per jaar. Naarmate je ervaring en vaardigheden toenemen, kun je aanzienlijk meer verdienen, met salarissen die variëren tussen de € 80.000 en € 150.000 of zelfs meer.

UI-designer CV schrijven

Handleiding: zo schrijf je een sterk UI-designer cv

Navigeren in een dynamische wereld zoals UI-design is al een kunst op zich. Als UI-designer vervul je een belangrijke rol in het vormgeven van de digitale gebruikservaring. Je ontwerp interfaces die zowel functioneel als esthetisch aantrekkelijk zijn. Jouw werk bepaalt voor een groot deel hoe gebruikers met services en/of digitale producten omgaan, en jouw rol is dan ook van onschatbare waarde voor bedrijven wereldwijd.

Je bent bedreven in het visualiseren van ideeën, het creëren van intuïtieve gebruikersinterfaces en het samenwerken met andere professionals om designs tot leven te brengen. Je hebt een scherp oog voor detail, een passie voor esthetiek en uiteraard een diepgaand begrip van interactieontwerp. Je creativiteit stelt je in staat om alsmaar oplossingen te vinden op complexe problemen.

In deze dynamische rol is het belangrijk om immer op de hoogte te blijven van de laatste trends en ontwikkelingen. Je vermogen om nieuwe technologie en methodologieën te omarmen én ze te integereren in je werk, zorgt ervoor dat je ontwerpen fris en innovatief zijn.

Wil je je carrière een vliegende start geven of naar nieuwe hoogten tillen? Dan zul je moeten beginnen met het creëren van een cv dat jouw unieke vaardigheden en passie voor design op de juiste manier weerspiegelt.

Lay-out

De inhoud van je cv is belangrijk. Echter, gebruikmaken van de juiste lay-out is misschien nog wel belangrijker. Het is niet alleen een visuele weergave van je ontwerpstijl, maar dient ook als een hulpmiddel om de aandacht van lezers te trekken en je kwalificaties duidelijk te communiceren. Hieronder meer over de redenen waarom de opmaak van je cv voldoende aandacht verdient:

 • Eerste indruk: Je cv is vaak het eerste dat een potentiële werkgever van je ziet. De lay-out moet direct een positieve indruk achterlaten. Een aantrekkelijke opmaak toont je oog voor detail; een belangrijke vaardigheid voor UI-designers.
 • Leesbaarheid: Een goed gestructureerd cv is gemakkelijk en vlot te lezen. Maak gebruik van duidelijke koppen, opsommingsteken en voldoende witruimte.
 • Your portfolio: Als UI-designer wil je je beste werk in de schijnwerpers zetten. Een doordachte lay-out helpt bij het integreren van visuele voorbeelden van je ontwerpen. Werkgevers zien direct wat je in huis hebt.
 • Mobielvriendelijkheid: De moderne wereld is mobielgedreven. Het is dan ook belangrijk dat je cv op verschillende schermformaten goed eruitziet. Een responsieve lay-out is een groot pluspunt.
 • Duidelijkheid: Vermijd overbodige decoratie die af kan leiden van de inhoud. De nadruk moet immer op de belangrijkste informatie blijven liggen.
 • Personalisatie: Je mag gerust wat van je stijl en persoonlijk op je cv laten zien. Echter, overdrijf niet. Een subtiele toets van creativiteit onderscheidt je cv, zonder afbreuk te doen aan je professionaliteit.

Het kiezen van de juiste lay-out is je kans om je ontwerpvaardigheden te tonen en een blijvende indruk te maken. Een goed ontworpen cv kan het verschil maken tussen opgemerkt worden en over het hoofd worden gezien.

De volgende onderdelen krijgen een plekje op je UI-designer cv: 👇

 • persoonlijke gegevens
 • cv-profiel
 • werkervaring(en)
 • opleiding(en)
 • vaardigheden
 • optioneel: extra onderdelen, zoals 'talen' en/of 'hobby's en interesses'

Format

Er zijn vele verschillende soorten cv’s, waaronder functionele cv’s, vaardigheden cv’s en chronologische cv’s. In onze ogen kun je als UI-designer het best gebruikmaken van het laatste soort cv.

Een chronologisch cv plaatst je werkervaring in een tijdlijn, beginnend met je meest recente baan en terugwerkend in de tijd. Werkgevers kunnen zo gemakkelijk je professionele ontwikkeling en groei in de loop van der tijd volgen. De nadruk ligt op je progressie in de industrie. Het toont hoe je vaardigheden zijn aangescherpt en illustreert je betrokkenheid en consistentie.

UI-designer CV schrijven

Persoonlijke gegevens

Bovenaan je cv komen je persoonlijke gegevens te staan. Dit omvat je volledige naam, je adresgegevens, e-mailadres en telefoonnummer. Werkgevers moeten snel contact met je kunnen leggen. Zorg ervoor dat je persoonsgegevens correct en up-to-date zijn.

Je hoeft geen gedetailleerde persoonlijke informatie op te nemen. Je burgerlijke staat, nationaliteit of geboortedatum mag je gerust achterwege laten. Over het algemeen is dit niet relevant voor je sollicitatie in de UI-brache.

📌 Tip: Heb je een professionele website of een online portfolio? Schroom dan niet een linkje naar je werk te plaatsen. Door je portfolio te delen, geef je werkgevers de mogelijkheid om je werk te bekijken en een dieper inzicht te krijgen in je ontwerpstijl. Zorg ervoor dat je link actueel en goed georganiseerd is, zodat werkgevers vlot door je beste projecten kunnen navigeren.

Persoonlijke gegevens:

Michelle Braam

Javascript 123

1234AB Schiphol

michellebraam@email.com

06-12345678

{link naar portfolio}

Foto op je UI-designer cv

Het toevoegen van een foto aan je cv kent zowel voor- als nadelen. Zo kan een foto een gevoel van menselijkheid aan je cv toevoegen, waardoor je voor werkgevers gedenkwaardig wordt. Een goed gekozen professionele foto kan je cv een gepolijste uitstraling geven en laten zien dat je zorg besteedt aan je presentatie.

Echter, een foto kan ook afleiden van de belangrijke informatie, zoals je ervaring en vaardigheden. Werkgevers kunnen zich onbedoeld laten leiden door je uiterlijke kenmerken. Bovendien kan het toevoegen van een foto de deur openen tot vooroordelen op basis van leeftijd, geslacht of etniciteit. Dit kan (onbedoeld) leiden tot ongelijke kansen tijdens het sollicitatieproces.

UI-designer CV schrijven

Werkervaring(en)

In je UI-designer cv is het vermelden van je werkervaring op het hoogste niveau enorm belangrijk om potentiële werkgevers te overtuigen. Het toont aan wat en hoe je hebt bijgedragen aan het succes van producten, gebruikmakend van geavanceerde software en designmethodologieën. Je werkervaring is een weerspiegeling van je diepgaande interesse in UI-design en je vermogen om te voldoen aan de criteria van zowel gebruikers als het bedrijf.

In je vorige rollen heb je hoogstwaarschijnlijk aan producten gewerkt die gericht waren op het bereiken van uitstekende gebruikstevredenheid. Je hebt mogelijk gebruikersonderzoek uitgevoerd om inzicht te krijgen in de wensen en behoeften van gebruikers om designbeslissingen te sturen. Deze ervaringen hebben je geholpen om ontwerpen die maken die niet alleen visueel aantrekkelijk, maar ook functioneel zijn.

Werkervaring:

UI-designer, Bedrijf {naam}

Jan 2020 - heden

 • Ontwerpinspanningen voor digitale producten leiden, met een focus op het creëren van intuïtieve en aantrekkelijke gebruikersinterfaces.
 • In samenwerking met een multidisciplinair team werken aan het tot leven brengen van ontwerpen en ervoor zorgen dat deze voldoen aan de hoogste normen.
 • Gebruikersgedrag ontleden om iteratieve ontwerpverbeteringen te stimuleren.
 • Betrokkenheid tonen bij de strategische besluitvorming rondom designrichtlijnen.
UI-designer, Bedrijf {naam}

Jul 2015 - Dec 2019

 • Conceptualiseren en creëren van visueel aantrekkelijke gebruikersinterfaces voor diverse digitale platforms.
 • Ontwerpvereisten interpreteren en vervolgens vertalen naar innovatieve en gebruiksvriendelijke ontwerpoplossingen.
 • Onderzoeken uitvoeren om diepgaand inzicht te verkrijgen in de behoeften van gebruikers.
 • Continu streven naar verbeteringen in het ontwerpproces.

UI-designer cv zonder (relevante) werkervaring

Zelfs zonder relevante werkervaring is het mogelijk een indrukwekkend cv op te stellen. Hieronder vind je meerdere tips:

 • Focus op academische achtergrond: Ben je recent afgestudeerd? Leg de nadruk dan op je opleiding. Vermeld wat en waar je hebt gestudeerd, aan welke projecten je hebt gewerkt en waarin je je vaardigheden hebt toegepast.
 • Stage ervaring: Heb je stage gelopen of vrijwilligerswerk gedaan op het gebied van UI-design? Beschrijf dan de taken en prestaties van deze rollen.
 • Persoonlijke projecten: Heb je zelfstandig aan projecten gewerkt? Dan mag je dit als waardevolle ervaring accepteren. Geef details over deze projecten, inclusief informatie over de gebruikte tools en technologieën.
 • Vaardigheden: Leg de nadruk op je vaardigheden die relevant zijn voor UI-design, zoals Adobe XD, Sketch, Figma, HTML, CSS en UX-designprincipes.
 • Portfolio: Hoewel je weinig tot geen ervaring hebt, kan een sterk portfolio van persoonlijke projecten je ontwerpcapaciteiten demonstreren.
 • Blijf leren: Laat zien dat je toegewijd bent aan voortdurende zelfontwikkeling en groei.

Een gebrek aan work experience hoeft geen struikelblok te zijn. Met de juiste focus op je educatie, vaardigheden en passie kun je nog steeds voldoen aan the job description.

UI-designer CV schrijven

Opleiding(en)

Toon dat je over de nodige kennis beschikt door je academische achtergrond te beschrijven. Noteer de namen van de diploma’s of certificaten die je hebt behaald, inclusief de naam van de onderwijsinstelling, data van afstuderen en eventuele relevante onderscheidingen. Door je opleidingen op de juiste manier te vermelden kun je je cv versterken en werkgevers laten zien dat je de nodige achtergrond hebt om succesvol te zijn in het veld.

Opleidingen:

September 2012 - Juni 2015 Interface Design (bachelor), AP Hogeschool Antwerpen


Vaardigheden

Wat maakt jou een goede UI-designer? Het vermelden van je vaardigheden is essentieel. Met welke tools kun je werken om een succesvol eindproduct te leveren? Vaardigheden zijn je bouwstenen; ze laten zien hoe je voldoet aan de vereisten van de industrie.

Vermeld zowel harde (technische) als zachte vaardigheden. Voorbeelden van harde vaardigheden zijn kennis van specifieke software, tools en ontwerpplatforms. Voorbeelden van zachte vaardigheden zijn communicatie, samenwerkingsskills en een probleemoplossend vermogen.

Vaardigheden:
 • Is in staat om innovatieve en visueel aantrekkelijke ontwerpen te bedenken en te creëren.
 • Ervaring in zowel User Experience (UX) als User Interface (UI) design.
 • Bekwaam in tools zoals Adobe XD, Sketch, Figma en andere ontwerpsoftware.
 • Beschikt over het vermogen om interactieve prototypes te maken om ontwerpen te testen en verbeteren.
 • Ervaren in het uitvoeren van onderzoek om inzicht te krijgen in de behoeften en verwachtingen van gebruikers.
 • Sterk analytisch denkvermogen om innovatieve oplossingen te vinden.
 • Effectieve samenwerking met multidisciplinaire teams, inclusief webontwikkelaars en marketeers.
 • Kan ontwerpen kritisch evalueren en itereren om de beste resultaten te bereiken.
 • In staat om strakke deadlines te halen en meerdere projecten gelijktijdig te beheren.
 • Uitstekende communicatievaardigheden, zowel verbaal als visueel.

UI-designer CV schrijven

Cv-profiel

Je cv-profiel, ook wel bekend als persoonlijk profiel, is een kort en krachtig stukje tekst dat bovenaan je cv komt te staan. Je kunt er direct de aandacht van werkgevers mee trekken en hen een kort overzicht bieden van wie je bent als professional. Het is je kans om een sterke eerste indruk te maken en werkgevers te overtuigen van het feit dat jij de juiste kandidaat voor de functie bent. Hieronder enkele tips voor het schrijven van een cv-profiel:

 • Beknopt: Houd je cv-profiel kort. Twee tot vijf zinnen is meer dan voldoende. Focus op de meest relevante informatie en toon waarom je geschikt bent voor de functie.
 • Doel: Vertel wat je wilt bereiken in je carrière en waarom je geïnteresseerd bent in de specifieke rol.
 • Vaardigheden én persoonlijkheid: Vermeld zowel je belangrijkste vaardigheden als enkele persoonlijke eigenschappen.
 • Trefwoorden: Integreer trefwoorden die relevant zijn voor de functie en industrie waarin je solliciteert. Dit kan je zichtbaarheid aanzienlijk vergroten.
GOED
Cv-profiel:

Ervaren UI-designer met een passie voor het creëren van intuïtieve en visueel aantrekkelijke gebruikersinterfaces. Is gedreven door innovatie en gebruikt haar creatieve vaardigheden om boeiende ontwerpoplossingen te leveren die voldoen aan zowel gebruikersbehoeften als zakelijke doelstellingen. Focust zich op het bieden van hoogwaardige designs die een blijvende indruk achterlaten.


SLECHT
Cv-profiel:

Vriendelijke en harde werker met ervaring in UI-design. Ik wil graag groeien in mijn carrière en nieuwe dingen leren.


Zie je de verschillen tussen de twee voorbeelden? Het eerste voorbeeld is beknopt en relevant. De schrijver benoemt diens doel en toont passie. Ze vermeldt belangrijke vaardigheden én persoonskenmerken. Bovendien bevat het voorbeeld relevante trefwoorden. Het tweede voorbeeld is te algemeen. Er worden geen concrete vaardigheden of prestaties genoemd. Na het lezen van dit voorbeeld heb je geen duidelijk beeld van de schrijver.

📌 Tip: Het is vaak het best om je cv-profiel als laatste te schrijven. Na het formuleren van je werkervaring, vaardigheden en opleiding heb je vaak een beter beeld van je professionele identiteit. Je kunt op dit moment een meer nauwkeurige en doelgerichte samenvatting creëren die de inhoud van je cv ondersteunt.

UI-designer CV schrijven

Extra onderdelen

Bij het overwegen van extra onderdelen, zoals ‘talen’ of ‘hobby’s en interesses’, is het belangrijk om de relevantie ervan te identificeren en af te wegen of ze noodzakelijk zijn voor het specifieke product (je cv) dat je aan werkgevers presenteert.

Gesproken talen

Het presenteren van je talenkennis kan nuttig zijn als je solliciteert naar een functie waarbij je werkt met internationale klanten. Het laat zien dat je in staat bent om in verschillende taalomgevingen te werken. Echter, als taalvaardigheden niet essentieel zijn voor de specifieke functie, kan het toevoegen ervan ruimte innemen die je beter kunt gebruiken voor relevantere informatie.

Talen:

Nederlands - moedertaal

Engels - vloeiend

Spaans - vloeiend


Hobby's en interesses

Heb je hobby’s en/of interesses die aansluiten bij de functie? Dan kan het toevoegen ervan een persoonlijk tintje aan je cv geven. Werkgevers leren je beter kennen als individu. Ook hier geldt weer: hobby’s die niet relevant zijn kunnen afleiden van de inhoud die er echt toe doet. Houd rekening met de beperkte ruimte van je cv en zorg ervoor dat alle toevoegde secties een duidelijk doel dienen.

UI-designer CV schrijven

Samenvatting: zo schrijf je een cv als UI-designer

Je bent nu helemaal klaar om zelf aan de slag te gaan. We snappen dat bovenstaande informatie overweldigend kan zijn. Dat is waarom we hieronder de belangrijke informatie nog een keer bondig voor je hebben samengevat:

 • Het schrijven van een effectief UI-designer cv vereist aandacht voor zowel inhoud als opmaak.
 • Een overzichtelijke lay-out verbetert de leesbaarheid van je cv en helpt werkgevers snel relevante informatie te vinden.
 • Een chronologisch cv legt de nadruk op je werkervaring en professionele groei.
 • Het vermelden van privacy gevoelige informatie, zoals je geslacht, nationaliteit en geboortedatum, is meestal niet nodig.
 • Het toevoegen van een link naar je portfolio geeft werkgevers direct toegang tot je werk.
 • Het toevoegen van een foto aan je designer cv kent zowel voor- als nadelen.
 • Door je werkervaring te omschrijven creëer je geloofwaardigheid als UI-designer.
 • Geef een duidelijke omschrijving van je opleidingsachtergrond.
 • Vermeld zowel harde (technische) en zachte vaardigheden.
 • Besteed voldoende aandacht aan het schrijven van je cv-profiel: je kunt hier direct een sterke eerste indruk mee maken.
 • Extra onderdelen zoals 'talen' en 'hobby's en interesses' moeten met zorg worden gekozen.

Weet je nog steeds niet zo goed waar je beginnen moet? 👉 Wij helpen je graag op weg!

Begeleidende brief

Met enkel een krachtig cv ben je er nog niet. Je zult hiernaast hoogstwaarschijnlijk nog een indrukwekkende sollicitatie- of motivatiebrief moeten schrijven. Deze brief biedt je de gelegenheid om werkgevers echt te overtuigen van het feit dat jij de meest geschikte kandidaat voor de job bent.

Personaliseer de brief en pas hem aan op de specifieke functie en het bedrijf. Dit toont aan dat je organisatie en de functie begrijpt. Leg uit hoe je vaardigheden en ervaring aansluiten bij de vereisten van de functie. Gebruik concrete voorbeelden om je beweringen te ondersteunen. Een krachtige brief is overtuigend en vergroot je kansen op een uitnodiging voor een persoonlijk gesprek.

Het schrijven van een goede brief is nog niet zo gemakkelijk. Bij onze cv-templates krijg je een voorbeeld van een sterke brief. Deze kun je gebruiken bij het schrijven van de jouwe.

Maak met de beste sjablonen uw cv

This is some text inside of a div block.

What’s a Rich Text element?

The rich text element allows you to create and format headings, paragraphs, blockquotes, images, and video all in one place instead of having to add and format them individually. Just double-click and easily create content.

Static and dynamic content editing

A rich text element can be used with static or dynamic content. For static content, just drop it into any page and begin editing. For dynamic content, add a rich text field to any collection and then connect a rich text element to that field in the settings panel. Voila!

How to customize formatting for each rich text

Headings, paragraphs, blockquotes, figures, images, and figure captions can all be styled after a class is added to the rich text element using the "When inside of" nested selector system.

Creëer binnen 15 minuten uw cv

Onze gratis collectie van vakkundig ontworpen cv-sjablonen zal u helpen om u van de massa te onderscheiden en u een stap dichter bij uw droombaan te brengen.

Creëer uw cv

Voorbeeldbrieven om te downloaden

Sjabloon voor een sollicitatiebrief
Ontwerp voor een sollicitatiebrief
Sollicitatiebrief-sjabloon voor studenten - universiteit
Sjabloon voor interessante sollicitatiebrief