Zo schrijf je een overtuigend televerkoop cv

Heb je je weleens afgevraagd waarom sommige mensen moeiteloos slagen in de wereld van televerkoop, terwijl anderen maar blijven worstelen? Het antwoord kan wel eens verborgen liggen in iets eenvoudigs als je cv. Je curriculum vitae is de allereerste indruk die een potentiële werkgevers van je krijgt, en kan het verschil maken tussen een afwijzing en een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Indeling :
Maat :
Aanpasbaar :
Word (Microsoft)
A4
Ja

In dit artikel gaan we dieper in op de kunst van het schrijven van een overtuigend cv. We onthullen unieke inzichten en strategieën die je helpen op te vallen in de competitieve wereld van de televerkoop. Of je nu een doorgewinterde verkoper bent of net begint in deze spannende branche; een krachtig cv opent deuren naar lucratieve verkoopkansen.

Televerkoop cv

Handleiding: zo schrijf je een sterk televerkoop cv

In de boeiende wereld van televerkoop bekleed je als telemarketeer een belangrijke rol in het vormgeven van zakelijke interacties. Jij bent degene die producten en/of diensten aan de man brengt, met een scherp oog voor klantbehoeften en een doelgerichte aanpak voor het sluiten van deals. Jij bent de stem van het bedrijf; de persoon die bruggen slaat tussen vraag en aanbod.

Wil jij excelleren in je televerkoopcarrière? Voor je een nieuw contract kunt binnenslepen, zul je een overtuigend cv op moeten stellen.

Lay-out

Een cruciaal, maar vaak onderschat gedeelte van je cv is het creëren van een indrukwekkende lay-out. De eerste indruk die je met je cv maakt, kan van doorslaggevend belang zijn.

Een professionele lay-out is als een visueel kompas voor degenen die jouw cv bekijken. Het zorgt ervoor dat de informatie gemakkelijk te scannen is, waardoor werkgevers snel begrijpen wie je bent en wat je te bieden hebt. Denk hierbij aan een heldere structuur, met goed georganiseerde koppen die de aandacht vestigen op de belangrijkste punten.

Ook een uitgebalanceerd kleurenschema en een duidelijk leesbaar lettertype dragen bij aan de esthetische aantrekkingskracht van je cv. Maak verstandig gebruik van witruimte om de tekst ademruimte te geven. Ten slotte, zorg ervoor dat de opmaak van je cv consistent blijft. Een uniforme stijl wekt vertrouwen en laat zien dat je aandacht besteedt aan details.

De volgende onderdelen krijgen een plekje op je cv: 👇

 • persoonlijke gegevens
 • cv-profiel
 • werkervaring(en)
 • opleiding(en)
 • vaardigheden
 • optioneel: extra onderdelen, zoals 'talen' en/of 'hobby's en interesses'

Format

In de wereld van televerkoop is een chronologisch cv vaak de meest effectieve keuze. In dit type cv ligt de nadruk op je werkgeschiedenis, beginnend met je meest recente functie en teruggaand in de tijd. Werkgevers krijgen hierdoor een duidelijk beeld van je professionele groei.

Televerkoop cv

Persoonlijke gegevens

Bovenaan je cv komen je persoonsgegevens te staan. Het is hierbij belangrijk beknopt en strategisch te zijn. In de moderne arbeidswereld is het niet langer nodig om uitgebreide details zoals geboortedatum, nationaliteit of burgerlijke staat op te nemen. Focus je op de cruciale informatie: je volledige naam, adresgegevens, e-mailadres en telefoonnummer.

Persoonlijke gegevens:

Ans Telesales

Hoofdweg 1

1234AB Amsterdam

anstelesales@email.com

06-12345678


Werkervaring(en)

In het gedeelte van je cv dat gewijd is aan werkervaring, is het belangrijk om je capaciteit om potentiële klanten te benaderen en effectieve verkoopgesprekken te voeren te benadrukken. Vermeld de producten en/of diensten waar je mee hebt gewerkt en beschrijf hoe je klantrelaties opgebouwd en onderhouden hebt. Het draait allemaal om resultaten, dus benoem specifieke prestaties, zoals het aantal nieuwe leads dat je hebt gegenereerd of het percentage conversie dat je hebt bereikt.

Werkervaring:

Gespecialiseerd telemarketeer, Bedrijf ABS

Jan 2020 - heden

 • Potentiële consumenten telefonisch benaderen om onze producten aan hen te presenteren.
 • Leiden van een team van 6 telemarketeers, inclusief voortdurende coaching om verkoopvaardigheden te verbeteren.
 • Helpen bij het ontwikkelen en implementeren van nieuwe verkoopstrategieën, wat heeft geresulteerd in een toename van de conversieratio met 15%.
 • Bijdragen aan strategische besluitvorming door feedback te verstrekken over markttrends en helpen bij het formuleren van nieuwe verkoopdoelstellingen.
Telemarketeer, Bedrijf DEF

Jul 2015 - Dec 2019

 • (Uitgaande) telefoongesprekken voeren om nieuwe leads te benaderen.
 • Groeien in een team van ervaren telemarketeers, waarbij ik waardevolle training ontving.
 • Sterke toewijding aan klanttevredenheid demonstreren om zo positieve klantrelaties op te bouwen.

Opleiding(en)

Toon dat je beschikt over de relevante kennis en vaardigheden om te excelleren in deze branche door een overzicht van je academische achtergrond te presenteren. Je vermeldt hier alle opleidingen die direct verband houden met televerkoop en verkoopstrategieën . Je kunt hierbij denken aan cursussen over verkooptechnieken, communicatievaardigheden en klantrelatiebeheer. Vermeld de naam van de onderwijsinstelling, de behaalde diploma’s of certificaten en de eind- en startdatum.

Opleidingen:

September 2011 - Juni 2015 Marketing en Communicatie (mbo-4), ROC Nederland


Televerkoop cv

Vaardigheden

Om werkgevers een duidelijk beeld te geven van wat je te bieden hebt, is het van essentieel belang om je vaardigheden te vermelden. Je cv moet niet alleen je productkennis en gespreksvaardigheden benadrukken, maar ook je commercieel inzicht en vermogen om een indrukwekkend klantenbestand op te bouwen.

Vaardigheden:
 • Uitstekende (telefonische) communicatievaardigheden, met de mogelijkheid om overtuigende boodschappen aan potentiële klanten over te brengen.
 • Diepgaande kennis van het betreffende product om vragen van klanten te beantwoorden en hen te voorzien van gedetailleerde informatie.
 • Bekwaam in het gebruik van CRM-software en verkooptools.
 • Echte teamspeler die graag samenwerkt met collega-telemarketeers.
 • Doorzettingsvermogen om afwijzingen te overwinnen en aanhoudende inspanningen te leveren.
 • Reageert snel op veranderende marktomstandigheden en werkzaamheden.

Cv-profiel

Je cv-profiel is een korte, maar krachtige sectie aan het begin van je cv. Het biedt werkgevers een eerste indruk van wie je bent, wat je te bieden hebt en waarom je geschikt bent voor de functie. Het biedt de mogelijkheid om je persoonlijke stempel op je sollicitatie te drukken, waardoor je je onderscheidt van andere kandidaten.

Cv-profiel:

Gespecialiseerde telemarketeer met een passie voor het overtreffen van verkoopdoelen. Is vastbesloten om de groei van {naam bedrijf} klantenbestand te garanderen. Mijn sterke communicatievaardigheden, aantrekkelijke telefoonetiquette en diepgaande kennis van consumentengedrag stellen me in staat om waardevolle gesprekken te voeren en deals te maken. Is enthousiast om de uitdagingen van deze functie aan te gaan.


Extra onderdelen

Het toevoegen van extra onderdelen, zoals ‘talen’ of ‘hobby’s en interesses’ kan, maar het moet met zorg worden gekozen. Als je extra onderdelen relevante vaardigheden benadrukken die relevant zijn voor de functie, kan dit je cv versterken. Bijvoorbeeld, als de functie vereist dat je in telecommunicatie werkt, kan het vermelden van meerdere talen een aantrekkelijk pluspunt zijn.

Hobby’s en interesses voegen een persoonlijk tintje toe aan je cv, maar dit moet in de juiste context gebeuren. Als je hobby’s relevant zijn voor de functie, kan dit een positieve indruk achterlaten. Als deze details geen waarde toevoegen, is het vaak het best om ze achterwege te laten.

Talen:

Nederlands - moedertaal

Engels - vloeiend

Duits - vloeiend


Televerkoop cv

Samenvatting: zo schrijf je een cv als telemarketeer

We hebben een hoop besproken vandaag. Hieronder vatten we de belangrijkste punten nog een keer bondig samen:

 • Bij het schrijven van een televerkoop cv, weerspiegel je je unieke vaardigheden en ervaring, met een focus op het verkoopproces.
 • Een overzichtelijke lay-out is essentieel om werkgevers te helpen belangrijke informatie vlot terug te vinden.
 • Een chronologisch cv benadrukt je professionele groei in de televerkoop.
 • Persoonsgegevens moeten beknopt worden vermeld.
 • Werkervaring dient aan te tonen hoe je leads genereert en klanten overtuigt.
 • Leg de nadruk op opleidingen, cursussen en trainingen die aansluiten bij televerkoop.
 • Door je vaardigheden te vermelden, toon je je geschiktheid voor de functie.
 • Een krachtig cv-profiel trekt onmiddellijk de aandacht.
 • Extra onderdelen zoals 'talen' en 'hobby's en interesses' moeten zorgvuldig worden overwogen.

Weet je nog steeds niet zo goed waar je beginnen moet? 👉 Wij helpen je graag op weg!

Begeleidende brief

Het schrijven van een effectieve sollicitatie- of motivatiebrief is een tweede belangrijke stap in het sollicitatieproces. Deze brief biedt je de kans om je passie en motivatie te tonen, en om te benadrukken waarom jij de ideale kandidaat voor de functie bent. Verbind je ervaringen en vaardigheden met de specifieke vereisten van de baan en gebruik concrete voorbeelden om je claims te ondersteunen. Een goed geschreven brief kan het verschil maken tussen een afwijzing of een uitnodiging voor een persoonlijk gesprek.

Het schrijven van een goede brief is nog niet zo gemakkelijk. Bij onze cv-templates krijg je een voorbeeld van een sterke brief. Deze kun je gebruiken bij het schrijven van de jouwe.

Maak met de beste sjablonen uw cv

This is some text inside of a div block.

What’s a Rich Text element?

The rich text element allows you to create and format headings, paragraphs, blockquotes, images, and video all in one place instead of having to add and format them individually. Just double-click and easily create content.

Static and dynamic content editing

A rich text element can be used with static or dynamic content. For static content, just drop it into any page and begin editing. For dynamic content, add a rich text field to any collection and then connect a rich text element to that field in the settings panel. Voila!

How to customize formatting for each rich text

Headings, paragraphs, blockquotes, figures, images, and figure captions can all be styled after a class is added to the rich text element using the "When inside of" nested selector system.

Creëer binnen 15 minuten uw cv

Onze gratis collectie van vakkundig ontworpen cv-sjablonen zal u helpen om u van de massa te onderscheiden en u een stap dichter bij uw droombaan te brengen.

Creëer uw cv

Voorbeeldbrieven om te downloaden

Sjabloon voor een sollicitatiebrief
Ontwerp voor een sollicitatiebrief
Sollicitatiebrief-sjabloon voor studenten - universiteit
Sjabloon voor interessante sollicitatiebrief