Zo schrijf je een overtuigend tandartsassistente cv

Als tandartsassistente bekleed je een belangrijke rol in de tandheelkundige praktijk, waarbij je zowel klinische ondersteuning biedt als administratieve taken op je neemt. Of je nu net begint als tandartsassistent of al ervaring hebt, voor je solliciteert naar een nieuwe rol heb je een goed geschreven cv nodig.

Indeling :
Maat :
Aanpasbaar :
Word (Microsoft)
A4
Ja

Cv voorbeeld tandartsassistente

Persoonlijke gegevens:

Monica Dresden
Tandenborstel 123
1234AB Emmen
monicadresden@email.com
06-12345678

Cv-profiel:

Gemotiveerde tandartsassistent met uitgebreide ervaring in het assisteren bij tandheelkundige procedures en het bieden van uitstekende patiëntenzorg. Uitgebreide kennis van onder andere tandheelkundige instrumenten en sterilisatieprocedures. Dankzij mijn sterke communicatieve vaardigheden en vermogen om goed samen te werken in een team, blijft een efficiënte workflow gewaarborgd. Gedreven, empathisch en toegewijd aan het bieden van comfortabele en professionele tandheelkundige ervaringen voor patiënten van alle leeftijden.

Werkervaring:

Tandartsassistent, Tandartspraktijk A
Dec 2018 - heden

 •  Assisteren bij tandheelkundige procedures, waaronder het voorbereiden van tandheelkundige instrumenten en het assisteren van de tandarts tijdens ingrepen.
 •  Coördineren van de sterilisatieprocessen, onder meer het zorgen voor een juiste reiniging en sterilisatie, en het naleven van hygiënevoorschriften.
 •  Assisteren bij het nemen van röntgenfoto's en het uitvoeren van tandheelkundige afdrukken voor diagnostische doeleinden.
 •  Samenwerken met het tandheelkundige team om een efficiënte workflow te behouden en te zorgen voor optimale zorg.


Tandartsassistent, Tandartspraktijk B
 Jan 2015 - Nov 2018

 •  Beheren van patiëntendossiers, inclusief het bijwerken van medische geschiedenis, het plannen van afspraken en het verstrekken van informatie aan patiënten over nazorg.
 •  Patiënten geruststellen door empathische en professionele communicatie, het beantwoorden van vragen en het verlichten van eventuele angsten.
 •  Beheren van voorraden en inventaris, inclusief het bestellen en opslaan van benodigdheden en het zorgen voor een georganiseerde werkomgeving.


Opleidingen:

 Juli 2013 - Mei 2017 Tandartsassistent (mbo-4), KNMT

Vaardigheden:

 •  Diepgaande kennis van tandheelkundige instrumenten en procedures, waaronder het beheren van sterilisatieprocessen en het assisteren bij tandheelkundige ingrepen.
 •  Beschikt over een oog voor detail en nauwkeurigheid bij het beheren van patiëntendossiers, inclusief het inplannen van afspraken en het invoeren van medische gegevens.
 •  Uitstekende communicatievaardigheden, waardoor er effectief gecommuniceerd kan worden met tandartsen, collega's en patiënten.
 •  Sterke organisatorische vaardigheden, waarbij de voorraad wordt beheerd, apparatuur wordt onderhouden en de praktijk hygiënisch wordt gehouden.
 •  Beschikt over stressbestendigheid en het vermogen om efficiënt te werken in een drukke omgeving, waarbij er meerdere taken en verantwoordelijkheden tegelijkertijd worden uitgevoerd.
 •  Kent de hygiënevoorschriften en infectiepreventieprotocollen en leeft deze strikt na, om zo een veilige en gezonde omgeving te waarborgen.


Talen:

 Nederlands - moedertaal
 Engels - vloeiend
 Frans - basisvaardigheden

In dit artikel begeleiden we je bij het schrijven van een tandartsassistent cv dat opvalt en direct indruk maakt op je toekomstige werkgever. We doen dit aan de hand van waardevolle richtlijnen en nuttige tips. Onderscheidt jezelf van andere sollicitanten en vergroot je kansen op die ene felbegeerde positie in de tandheelkunde.

Hieronder vind je een voorbeeld cv van een tandartsassistente:👇

Hoeveel kun je als tandartsassistente verdienen?

Beginnende tandartsassistenten kunnen een basissalaris tussen de € 1.800 en € 2.300 per maand verwachten. Hoe meer ervaring je opdoet, hoe meer dit salaris groeit. Naast ervaring hebben ook de grootte van de tandheelkundige praktijk, je opleidingsniveau en de locatie van de praktijk invloed op de hoogte van je uiteindelijke salaris.

Je salaris weerspiegelt niet alleen de waarde van je diensten, maar ook de verantwoordelijkheden die bij de functie horen. Bij het zoeken naar een nieuwe baan is het niet alleen belangrijk dat je naar het salaris kijkt, maar ook naar de groeimogelijkheden, het werkplezier en de voldoening die je uit het werk kan halen.

Tandarts assistente CV

Handleiding: zo schrijf je een sterk tandartsassistente cv

Als tandartsassistent ondersteun je de tandartsen en zorg je ervoor dat de werkzaamheden in de praktijk soepel verlopen. Jouw kennis en vaardigheden dragen bij aan het leveren van kwaliteitszorg, waardoor patiënten hun gezonde glimlach blijven behouden.

Je beschikt over een breed scala aan vaardigheden. Zo ben je bekwaam in het assisteren bij tandheelkundige ingrepen, kun je goed met tandheelkundige instrumenten overweg en weet je hoe de steriliteit in de behandelkamer waarborgt. Daarnaast verwelkom je patiënten, beheer je de agenda en handel je administratieve taken af. Je bent een echte duizendpoot!

Wil je je carrière naar een hoger niveau tillen? Dan is het van belang dat je een overtuigend cv creëert. Een professioneel cv dat je vaardigheden, ervaring en persoonlijke kenmerken benadrukt, zodat je potentiële werkgevers direct overtuigd van jouw geschiktheid voor de functie.

Bij het schrijven van je cv is het niet alleen belangrijk dat je voldoende aandacht besteed aan de inhoud van je cv, maar ook aan de opmaak. Hieronder leer je stap voor stap een overtuigend curriculum vitae te schrijven.

Lay-out

Het is belangrijk dat je je tandartsassistent cv overzichtelijk indeelt. Je wilt immers een goed georganiseerde en professionele indruk op je potentiële werkgever achterlaten. Een goed ontworpen cv helpt je je vaardigheden en ervaring op een effectieve manier te presenteren.

Het is raadzaam om te kiezen voor een verzorgde cv uitstraling. Gebruik een eenvoudig lettertype en zorg voor een consistente opmaak in het gehele document. Voor het scheiden van de verschillende onderdelen gebruik je kopteksten en witregels. Een goed gestructureerde lay-out helpt werkgevers vlot de relevante informatie te vinden.

Niet alleen is een overzichtelijke lay-out belangrijk voor de leesbaarheid, het toont ook je vermogen om gestructureerd te werken. Leg de nadruk op jouw unieke kwaliteiten als tandartsassistent(e). Door gebruik te maken van een juiste lay-out vergroot je de kans om de aandacht van werkgevers te trekken en uitgenodigd te worden voor een sollicitatiegesprek.

De volgende onderdelen krijgen een plekje op je tandartsassistent cv: 👇

 • persoonlijke gegevens
 • cv-profiel
 • werkervaring(en)
 • opleiding(en)
 • vaardigheden
 • talen en/of hobby's en interesses (optioneel)

Format

We raden je aan gebruik te maken van het zogeheten chronologische cv. In dit type cv ligt de nadruk op je werkervaring en de progressie in je carrière. Je begint met je meest recente baan en werkt vervolgens terug in de tijd, waardoor werkgevers je groei kunnen volgen. Hierdoor krijgen ze een duidelijk beeld van je ervaring en zijn ze beter in staat om in te schatten of je al dan niet geschikt bent voor de functie.

Tandarts assistente CV

Persoonlijke gegevens

Bovenaan je cv komen je persoonlijke gegevens te staan. Werkgevers moeten immers wel contact met je op kunnen nemen. Je neemt de volgende gegevens op onder deze kop:

 • je volledige naam
 • je adres
 • je e-mailadres
 • je telefoonnummer
 • eventueel een linkje naar je LinkedIn-profiel of andere professionele website
Persoonlijke gegevens:

Monica Dresden

Tandenborstel 123

1234AB Emmen

monicadresden@email.com

06-12345678


Foto op je tandartsassistente cv

Het wel of niet toevoegen van een foto aan je cv, is een persoonlijke keuze. Je wilt natuurlijk dat werkgevers je beoordelen op je vaardigheden, kwalificaties en ervaring, niet op basis van je uiterlijk. Echter, je kunt er vandaag de dag eigenlijk altijd vanuit gaan dat je werkgever online informatie over je zal opzoeken. Door een foto aan je cv toe te voegen, houd je zelf de regie in handen over de foto die je werkgever als eerst van je ziet.

Heb je besloten een foto toe te voegen aan je cv? Zorg er dan voor dat deze professioneel en representatief is. Je kunt het best kiezen voor een foto met een neutrale achtergrond en waarop je gepaste kleding draagt.

📌 Tip: Bekijk de website van de praktijk eens. Staat iedere werknemer met foto en al op de website? Dan doe je er waarschijnlijk goed aan om een foto toe te voegen aan je cv.

Tandarts assistente CV

Werkervaring(en)

Door je relevante werkervaring te vermelden, kan je werkgever een duidelijk beeld vormen van je praktische vaardigheden en tandheelkundige kennis. Vermeld de naam van de praktijk waar je hebt gewerkt, de locatie en de periode waarin je hier werkte. Beschrijf kort welke taken en verantwoordelijkheden je hier hebt gehad. Het is raadzaam de nadruk te leggen op specifieke vaardigheden, zoals klinische procedures, röntgenologie en sterilisatieprotocollen.

Werkervaring:

Tandartsassistent, Tandartspraktijk A

Dec 2018 - heden

 • Assisteren bij tandheelkundige procedures, waaronder het voorbereiden van tandheelkundige instrumenten en het assisteren van de tandarts tijdens ingrepen.
 • Coördineren van de sterilisatieprocessen, onder meer het zorgen voor een juiste reiniging en sterilisatie, en het naleven van hygiënevoorschriften.
 • Assisteren bij het nemen van röntgenfoto's en het uitvoeren van tandheelkundige afdrukken voor diagnostische doeleinden.
 • Samenwerken met het tandheelkundige team om een efficiënte workflow te behouden en te zorgen voor optimale zorg.
Tandartsassistent, Tandartspraktijk B

Jan 2015 - Nov 2018

 • Beheren van patiëntendossiers, inclusief het bijwerken van medische geschiedenis, het plannen van afspraken en het verstrekken van informatie aan patiënten over nazorg.
 • Patiënten geruststellen door empathische en professionele communicatie, het beantwoorden van vragen en het verlichten van eventuele angsten.
 • Beheren van voorraden en inventaris, inclusief het bestellen en opslaan van benodigdheden en het zorgen voor een georganiseerde werkomgeving.

Tandartsassistente cv zonder (relevante) werkervaring

Het maken van een tandartsassistent cv zonder werkervaring kan een behoorlijke opgave lijken. Toch is het zeker mogelijk. Je kunt je potentieel ook op de volgende manieren benadrukken:

 • Opleidingsachtergrond: Leg de focus op de opleiding(en) en eventuele aanvullende cursussen die je hebt gevolgd.
 • Stage-ervaring: Grote kans dat je als onderdeel van je opleiding stage hebt gelopen in een praktijk of kliniek. Ook hier heb je waardevolle werkervaring opgedaan. Ook hier geef je weer een korte beschrijving van de taken en verantwoordelijkheden die je hebt gehad.
 • Vaardigheden: Je kunt je ook richten op je vaardigheden die relevant zijn voor tandartsassistenten. Je kunt hierbij denken aan het assisteren, het beheren van tandheelkundige instrumenten, het nemen van röntgenfoto's of het verzorgen van patiëntencomfort.
 • Soft skills: Hierboven hebben we harde / technische vaardigheden beschreven. Je doet er goed aan deze te combineren met zogeheten soft skills, zoals communicatievaardigheden, teamwork, klantenservice en aandacht voor detail.

Hoewel werkervaring altijd gewaardeerd wordt, toon je ook met bovenstaande elementen aan dat je geschikt bent voor de functie. Laat zien dat je gemotiveerd bent, over de benodigde vaardigheden beschikt en bereid bent om te leren en groeien.

Opleiding(en)

Werkgevers willen zicht hebben op je kennisniveau en specialisaties. Het is dan ook belangrijk dat je duidelijk vermeld welke opleiding(en) je hebt gevolgd. Vermeld de naam van de opleiding, de instelling en de periode waarin je de opleiding hebt gevolgd. Heb je aanvullende cursussen of trainingen gevolgd? Dan benoem je deze uiteraard ook. Orden je opleidingen op chronologische volgorde, met je meest recent gevolgde opleiding bovenaan.

Opleidingen:

Juli 2010 - Mei 2014 Tandartsassistent (mbo-4), KNMT


📌 Tip: Ben je nog bezig met je opleiding? Vermeld dan de verwachte afstudeerdatum. Op deze manier toon je dat je actief bezig bent met je educatieve ontwikkeling.

Tandarts assistente CV

Vaardigheden

Wat maakt jou een goede tandartsassistent? Laat je toekomstige werkgever zien dat je een waardevolle bijdrage kunt leveren door je vaardigheden te benoemen. Hieronder vind je enkele tips voor het vermelden van vaardigheden op je cv:

 • Identificeer de belangrijke vaardigheden die relevant zijn voor de functie. Bekijk ook de gevraagde vaardigheden in de vacature. Kies vervolgens vaardigheden uit die hierop aansluiten en benadruk deze op je cv.
 • Benoem zowel harde (technische) vaardigheden als soft skills. Technische vaardigheden zijn gerelateerd aan de tandheelkunde, zoals het kunnen gebruiken van tandheelkundige apparatuur en instrumenten. Soft skills zijn persoonlijke eigenschappen, zoals communicatievaardigheden, samenwerkingsvaardigheden en probleemoplossend vermogen.
 • Wees concreet en specifiek. Gebruik actieve werkwoorden en geef voorbeelden van situaties waarin je deze vaardigheden hebt toegepast.
 • Orden je vaardigheden op een gestructureerde manier, bijvoorbeeld in een lijst met bullet points.
Vaardigheden:
 • Diepgaande kennis van tandheelkundige instrumenten en procedures, waaronder het beheren van sterilisatieprocessen en het assisteren bij tandheelkundige ingrepen.
 • Beschikt over een oog voor detail en nauwkeurigheid bij het beheren van patiëntendossiers, inclusief het inplannen van afspraken en het invoeren van medische gegevens.
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden, waardoor er effectief gecommuniceerd kan worden met tandartsen, collega's en patiënten.
 • Sterke organisatorische vaardigheden, waarbij de voorraad wordt beheerd, apparatuur wordt onderhouden en de praktijk hygiënisch wordt gehouden.
 • Beschikt over stressbestendigheid en het vermogen om efficiënt te werken in een drukke omgeving, waarbij er meerdere taken en verantwoordelijkheden tegelijkertijd worden uitgevoerd.
 • Kent de hygiënevoorschriften en infectiepreventieprotocollen en leeft deze strikt na, om zo een veilige en gezonde omgeving te waarborgen.

Belangrijke vaardigheden voor tandartsassistenten

Er zijn verschillende vaardigheden waar werkgevers naar op zoek zijn in tandartsassistentes. Hierboven heb je er al een aantal kunnen lezen. Het is uiteraard essentieel dat je kennis hebt van tandheelkundige procedures en instrumenten , en dat je in staat bent deze correct te gebruiken. Daarnaast heb je goede communicatievaardigheden nodig om duidelijk te kunnen communiceren met je collega's en patiënten.

Bij het plannen van afspraken en beheren van dossiers is het noodzakelijk nauwkeurig te werk te gaan. Om een vlotte workflow te waarborgen zijn organisatorische vaardigheden onmisbaar. Bovendien zijn geduld, vriendelijkheid en empathie cruciaal bij het omgaan met patiënten en het creëren van een fijne tandheelkundige ervaring.

Maak met de beste sjablonen uw cv

This is some text inside of a div block.

What’s a Rich Text element?

The rich text element allows you to create and format headings, paragraphs, blockquotes, images, and video all in one place instead of having to add and format them individually. Just double-click and easily create content.

Static and dynamic content editing

A rich text element can be used with static or dynamic content. For static content, just drop it into any page and begin editing. For dynamic content, add a rich text field to any collection and then connect a rich text element to that field in the settings panel. Voila!

How to customize formatting for each rich text

Headings, paragraphs, blockquotes, figures, images, and figure captions can all be styled after a class is added to the rich text element using the "When inside of" nested selector system.

Creëer binnen 15 minuten uw cv

Onze gratis collectie van vakkundig ontworpen cv-sjablonen zal u helpen om u van de massa te onderscheiden en u een stap dichter bij uw droombaan te brengen.

Creëer uw cv

Voorbeeldbrieven om te downloaden

Sjabloon voor een sollicitatiebrief
Ontwerp voor een sollicitatiebrief
Sollicitatiebrief-sjabloon voor studenten - universiteit
Sjabloon voor interessante sollicitatiebrief