Zo schrijf je een overtuigend taartdecorateur cv

Een sterk cv is de sleutel tot het openen van deuren naar uitdagende carrièrekansen. Of je nu een doorgewinterde decorateur bent of net aan je carrière begint, het creëren van een cv dat je passie weerspiegelt, is essentieel.

Indeling :
Maat :
Aanpasbaar :
Word (Microsoft)
A4
Ja

In dit artikel helpen we je een cv te schrijven dat een blijvende indruk achterlaat. Van het kiezen van de juiste lay-out tot het benadrukken van je creativiteit, met onze handleiding laat je jouw cv stralen.

Hoeveel kun je als taartdecorateur verdienen?

Wat je als taartdecorateur precies verdient, is afhankelijk van verschillende factoren. Zo hebben onder andere je ervaringsniveau, de locatie, het type werkgever en het soort evenementen waaraan je deelneemt invloed op de hoogte van je salaris. Een marktconform salaris voor taartdecorateurs in loondienst ligt tussen de € 1.000 en € 2.250 per maand.

Veel taartdecorateurs werken als zelfstandige. Zij kunnen hun eigen tarieven bepalen op basis van de complexiteit van de opdracht. Naarmate hun ervaring en reputatie groeit, stijgt ook het verdienpotentieel.

Taartdecorateur CV

Handleiding: zo schrijf je een sterk taartdecorateur cv

Als taartdecorateur breng je een vleugje magie in de culinaire wereld. Je transformeert gewone taarten in verbluffende kunstwerken. Met jouw passie en creativiteit creëer je unieke ontwerpen die onvergetelijke momenten markeren.

Je bent bekwaam in het kiezen van de juiste ingrediënten, het mengen van smaken en het toepassen van verschillende technieken om heerlijke én prachtige meesterwerken te maken. Jouw oog voor detail komt in elk aspect van je werk tot uiting; van het gladstrijken van fondant tot het vormgeven van suikerbloemen.

Als gepassioneerde taartdecorateur ben je immer op zoek naar nieuwe technieken om je werken naar een hoger niveau te tillen. Je cv is de perfecte manier om deze passie te presenteren. Laat zien hoe jij je vaardigheden inzet om kunstwerken te creëren die vele harten veroveren.

Lay-out

De lay-out van je cv is net zo belangrijk als de balans tussen smaken en texturen in je taartontwerpen. Een overzichtelijke lay-out trekt direct de aandacht van potentiële werkgevers of klanten. Het zorgt ervoor dat je cv gemakkelijker te lezen is en professioneel overkomt. Creëer een onvergetelijke indruk, net als een prachtig versierde taart dat kan doen.

Dus; deel je cv op in overzichtelijke secties en scheidt deze onderdelen door middel van witregels. Zorg ervoor dat de opmaak van je cv consistent is en vermijd een overvloed aan decoratieve elementen. Kies een gemakkelijk te lezen lettertype en maak gebruik van rustige kleuren.

De volgende onderdelen krijgen een plekje op je cv: 👇

 • persoonsgegevens
 • persoonlijk profiel
 • werkervaring(en)
 • opleiding(en)
 • vaardigheden
 • optioneel: talen en/of hobby's en interesses

Format

Er bestaan vele verschillende cv-formats. Voor je taartdecorateur cv, raden we je aan gebruik te maken van een chronologisch cv. Dit type cv brengt verschillende voordelen met zich mee. Zo ligt de focus op groei en progressie, waardoor werkgevers je professionele ontwikkeling gemakkelijk kunnen begrijpen. Bovendien zijn je belangrijkste vaardigheden opvallend zichtbaar en biedt het een gestructureerd verhaal van je ervaring.

Persoonlijke gegevens

Bovenaan je cv komen je persoonlijke gegevens te staan. Het is belangrijk je hier te beperken tot essentiële informatie. Het vermelden van je naam, adresgegevens, e-mailadres en telefoonnummer is meer dan voldoende. Wees je bewust van je privacy en deel enkel informatie die nodig is voor communicatie. Je burgerservicenummer, burgerlijke staat, geboortedatum en nationaliteit mag je achterwege laten.

Persoonlijke gegevens:

Ans Willems

Cupcake 345

1234AB Ruurlo

answillems@email.com

06-12345678


📌 Tip: Heb je een online portfolio of een professionele website? Voeg dan een linkje naar je profiel toe.

Taartdecorateur CV

Recente werkervaring(en)

Je werkervaring kun je ook wel vergelijken met het onthullen van lagen in een prachtig gelaagde taart. Het biedt inzicht in je prestaties, groei en vaardigheden. Werkgevers krijgen een tastbaar beeld van je expertise en hoe je deze toepast.

👉 Bovenaan de lijst komt je meest recente (misschien wel huidige) baantje te staan. Vervolgens werk je terug de tijd in.

Werkervaring:

Taartdecorateur, Patisserie XYZ

Jan 2018 - heden

 • Eigen taartdecoratiebedrijf beheren; het takenpakket bestond onder meer uit het onderhouden van klantrelaties, wat heeft geleid tot een consistent positieve reputatie.
 • Ontwerpen en vormgeven van gepersonaliseerde taartcreaties voor verschillende gelegenheden, variërend van bruiloften tot verjaardagspartijen.
 • Voortdurend bijwerken van mijn kennis en vaardigheden aan de hand van de nieuwste trends en technieken in taartdecoratie, wat heeft geresulteerd in frisse en eigentijdse ontwerpen.
 • Effectief samenwerken met klanten om hun visie te begrijpen en unieke taartontwerpen te creëren die niet alleen de smaakpapillen betoveren, maar ook visueel aantrekkelijk zijn.
Taartdecorateur, Bakker ABC

Aug 2015 - Jan 2018

 • Verantwoordelijk voor het creëren van adembenemende taarten, desserts en gebak die voldoen aan de wensen van klanten.
 • Innoveren van decoratietechnieken en -materialen, wat heeft geleid tot nieuwe ontwerpen die de klanttevredenheid met 25% verhoogden.
 • Duidelijk communiceren met klanten om hun creatieve concepten te begrijpen en deze vervolgens om te zetten in prachtige taartcreaties.

Opleiding(en)

Door je gevolgde opleiding(en) te vermelden, geef je inzicht in de basis van je vaardigheden. Heb je formele cursussen of workshops gevolgd? Benoem deze dan ook. Noem de naam van de opleiding / cursus, de naam van de onderwijsinstelling en de start- en einddatum. Je academische achtergrond toont niet alleen je kennis, maar ook je bereidheid om te investeren in je ambacht.

Opleidingen:

September 2013 - Mei 2015 Patissier (mbo-4), Onderwijsinstelling Amsterdam

Augustus 2011 - Juni 2013 Zelfstandig werkend bakker (mbo-3), Onderwijsinstelling Amsterdam


Taartdecorateur CV

Vaardigheden

Wat maakt jou een goede taartdecorateur? Door je vaardigheden te noemen, benadruk je veelzijdigheid en expertise op verschillende gebieden. Vermeld zowel ‘harde’ (technische) vaardigheden, als ‘zachte’ vaardigheden. Voorbeelden van harde vaardigheden zijn het kunnen werken met fondant, het beheersen van specifieke taartontwerp-software of het kunnen maken van suikerbloemen.

📌 Tip: Leg de nadruk op vaardigheden die relevant zijn voor de sector en de specifieke rol waarin je geïnteresseerd bent.

Vaardigheden:
 • Dankzij mijn analytische inzicht ontdek ik vlot trends in de wereld van taartdecoratie, wat bijdraagt aan vernieuwende ontwerpen voor cake, chocolade, taart en cupcakes.
 • Succesvol in het leiden van teams van getalenteerde taartdecorateurs, waarbij ik hen immer aanmoedig hun creatieve grenzen te verleggen.
 • Mijn organisatorische vaardigheden komen tot uiting in het vlekkeloos plannen en uitvoeren van diverse diensten en producten, waarbij klanttevredenheid altijd vooropstaan.
 • Mijn uitstekende communicatievaardigheden stellen me in staat heldere aanwijzingen en tips te geven aan zowel collega’s als klanten.
 • Scherp gevoel voor tijdmanagement, waardoor ik in staat om ben tijdig te leveren en meerdere projecten tegelijkertijd te coördineren.

Persoonlijk profiel

Een cv-profiel, ook wel bekend als persoonlijk profiel, is een kort stukje tekst waarin je je professionaliteit en persoonlijkheid laat zien. Het vangt direct de aandacht van klanten en werkgevers en geeft inzicht in wie jij bent en wat je te bieden hebt. Houd het kort, maar krachtig en stem de tekst af op de rol waarvoor je solliciteert.

Cv-profiel:

Ambitieuze taartdecorateur met passie voor het creëren van heerlijke én visueel aantrekkelijke meesterwerken. Mijn toewijding aan het perfectioneren van technieken rondom taart decoreren, heeft me geholpen een eigen merk te ontwikkelen dat zich richt op de voorkeuren van moderne klanten. Met mijn scherpe oog voor detail breng ik unieke visies tot leven in elk kunstwerk dat ik creëer. Is vastberaden haar expertise te delen en haar creaties te laten spreken.


Taartdecorateur CV

Extra onderdelen

Overweeg goed of het toevoegen van extra onderdelen, zoals ‘talen’ en ‘hobby’s en interesses’ waarde toevoegt aan je cv. Het presenteren van je talenkennis is nuttig als je in een internationale omgeving werkt. Het benoemen van je hobby’s toont je karakter. Als taartdecorateur kun je ‘bakken’ noemen als je passie, wat interesse voor het vak laat zien. Echter, wees selectief en kies enkel informatie die je professionele imago aanvult.

Talen:
Nederlands - moedertaal

Engels - vloeiend

Duits - vloeiend


Samenvatting: zo schrijf je een cv als taartdecorateur

We hebben een hoop besproken hierboven. De belangrijkste punten hebben we hieronder voor je samengevat:

 • Een overzichtelijke lay-out maakt je cv gemakkelijk leesbaar en visueel aantrekkelijk.
 • Illustreer je groei en prestaties door je werkervaring te beschrijven.
 • Toon je toewijding aan het vak door relevante opleidingen te benadrukken.
 • Breng je expertise tot uiting door zowel harde als zachte vaardigheden te vermelden.
 • Trek direct de aandacht met een pakkend cv-profiel.
 • Overweeg de toegevoegde waarde van eventuele extra onderdelen.

Weet je nog steeds niet zo goed waar je beginnen moet? 👉 Wij helpen je graag op weg!

Voeg je portfolio toe

Presenteer een galerij van je meest smaakvolle en visueel verbluffende creaties door een portfolio aan je cv toe te voegen. Hiermee geef je werkgevers zicht op je reis en expertise als taartdecorateur. Een goed samengesteld portfolio illustreert je stijl, vakmanschap en veelzijdigheid. Zorg ervoor dat je portfolio heldere foto’s en duidelijke beschrijvingen bevat, zodat de kijker een voorproefje krijgt van jouw talent. Je kunt je cv er echt mee tot leven brengen.

Maak met de beste sjablonen uw cv

This is some text inside of a div block.

What’s a Rich Text element?

The rich text element allows you to create and format headings, paragraphs, blockquotes, images, and video all in one place instead of having to add and format them individually. Just double-click and easily create content.

Static and dynamic content editing

A rich text element can be used with static or dynamic content. For static content, just drop it into any page and begin editing. For dynamic content, add a rich text field to any collection and then connect a rich text element to that field in the settings panel. Voila!

How to customize formatting for each rich text

Headings, paragraphs, blockquotes, figures, images, and figure captions can all be styled after a class is added to the rich text element using the "When inside of" nested selector system.

Creëer binnen 15 minuten uw cv

Onze gratis collectie van vakkundig ontworpen cv-sjablonen zal u helpen om u van de massa te onderscheiden en u een stap dichter bij uw droombaan te brengen.

Creëer uw cv

Voorbeeldbrieven om te downloaden

Sjabloon voor een sollicitatiebrief
Ontwerp voor een sollicitatiebrief
Sollicitatiebrief-sjabloon voor studenten - universiteit
Sjabloon voor interessante sollicitatiebrief