Zo schrijf je een indrukwekkend student in de verpleegkunde cv

Een belangrijk onderdeel van je studie verpleegkunde is het lopen van stage. Ook bij het solliciteren naar stages is een goed geschreven cv van onschatbare waarde. In je cv krijg je de kans jezelf te presenteren aan potentiële werkgevers en te laten zien dat je de juiste vaardigheden, passie en toewijding bezit om een uitstekende verpleegkundige te worden. Maar, hoe schrijf je nu zo'n indrukwekkend cv dat opvalt tussen de concurrentie?

Indeling :
Maat :
Aanpasbaar :
Word (Microsoft)
A4
Ja

Student-verpleegkundige cv voorbeeld

Persoonlijke gegevens:

Michelle Top
Hoofdweg 45
1234AB Emmen
michelletop@email.com
06-12345678

Cv-profiel:

Als enthousiaste en toegewijde student verpleegkunde ben ik vastbesloten om mijn klinische vaardigheden en medische kennis te ontwikkelen om hoogwaardige zorg te kunnen bieden aan patiënten. Met een solide basis in klinische zorg, medicatiebeheer en empathische communicatie, streef ik ernaar om een positieve impact te hebben op het welzijn van individuen en gemeenschappen. Mijn passie voor het verlenen van zorg en mijn vermogen om effectief samen te werken met multidisciplinaire teams stellen me in staat om uitdagingen aan te gaan en optimale zorgresultaten te bereiken. Door mijn sterke probleemoplossende vaardigheden en aandacht voor detail, ben ik in staat om nauwkeurige medische documentatie bij te houden en de behoeften van patiënten te begrijpen en te vervullen. Ik ben vastberaden om mezelf voortdurend te blijven ontwikkelen en bij te dragen aan het verbeteren van de gezondheidszorg.

Stage:

Klinische Stage, Medisch Centrum ABC, Afdeling Chirurgie
Januari 2022 - Maart 2022

 •  Assisteren bij patiëntenzorg, waaronder het meten van vitale functies en het geven van medicatie.
 •  Bijdragen aan het bijhouden van medische dossiers en het assisteren bij administratieve taken.
 •  Ondersteunen bij pre-operatieve voorbereiding, zoals het verzamelen van benodigde medische informatie en het controleren van allergieën.
 •  Assisteren bij wondzorg en verbandwissels volgens voorgeschreven protocollen.
 •  Coördineren van patiëntentransport naar andere afdelingen.


Vrijwilligerswerk:

Lokale Hospice Stichting
2020-heden

 •  Bieden van emotionele steun aan terminaal zieke patiënten en hun families.
 •  Assisteren bij maaltijden, persoonlijke verzorging en het onderhouden van een comfortabele omgeving.
 •  Faciliteren van recreatieve activiteiten om het welzijn van de patiënten te bevorderen.
 •  Ondersteunen bij medicatiebeheer volgens voorgeschreven protocollen.
 •  Coördineren van logistieke taken om een efficiënte werking van de hospice te waarborgen.


Opleidingen:

Juli 2020 - Juni 2024 (Verwachte afstudeerdatum) Verpleegkunde (hbo), Hogeschool van Amsterdam
Juli 2016 - Juni 2020 Verpleegkundige (mbo-4), ROC van Amsterdam

Cursussen:

Aug 2022 Verpleegkundige zorg in de acute setting
Mei 2020 Farmacologie
Juli 2019 Geneesmiddelenbeheer
Dec 2018 Communicatievaardigheden in de gezondheidszorg

Vaardigheden:

 •  Ervaring met het bieden van directe patiëntenzorg, waaronder het meten van vitale functies, het geven van medicatie en het assisteren bij dagelijkse activiteiten.
 •  Effectieve communicatie met patiënten, families en multidisciplinaire zorgteams om informatie over te brengen en samen te werken aan de beste zorgresultaten.
 •  Bekendheid met het bijhouden van accurate en gedetailleerde medische dossiers volgens de geldende protocollen en richtlijnen.
 •  Vermogen om een ondersteunende en empathische benadering te bieden aan patiënten in verschillende zorgsituaties.


Talen:

 •  Nederlands (moedertaal)
 •  Engels (vloeiend)
 •  Duits (vloeiend)

In dit artikel delen we handige tips, duidelijke cv voorbeelden en richtlijnen om jou te helpen een cv te creëren dat deuren opent naar uitdagende stagekansen. Of je nu net begint aan je verpleegkundige opleiding of bijna klaar bent om de professionele wereld te betreden, met ons tips laat je je cv schitteren.

Hieronder vind je een professioneel cv voorbeeld verpleegkundige: 👇

Hoeveel kun je als student verpleegkundige verdienen?

De meeste studenten verpleegkunde krijgen tijdens hun stageperiode een stagevergoeding. De hoogte hiervan kan variëren, afhankelijk van het stageprogramma en de instelling. In sommige gevallen is er een cao van toepassing. Deze bevat afspraken over de hoogte van de vergoeding.

De stagevergoeding is meestal bescheiden en niet gelijk aan het salaris dat je ontvangt als volledig gekwalificeerd verpleegkundige . Het doel van de stagevergoeding is je tegemoet komen aan de kosten die je mogelijk maakt, zoals reiskosten en studiemateriaal.

Student in de verpleegkunde CV

Handleiding: zo schrijf je een sterk cv als student verpleegkunde

Als verpleegkundige in opleiding bekleed je een belangrijke rol in de gezondheidszorg. Je staat aan de frontlinie van patiëntenzorg, waarbij je hoogwaardige zorg levert en patiënten steunt tijdens hun herstelproces. Welke werkzaamheden je precies uitvoert, is afhankelijk van de instelling waar je stage loopt. Zo ziet een stage in de thuiszorg er heel anders uit als een stage op de afdeling oncologie.

Het maakt niet waar je werkzaam bent, als verpleegkundige beschik je over een breed scala aan kennis en vaardigheden. Dit kan variëren van het toedienen van medicatie en het uitvoeren van medische procedures tot het bieden van emotionele ondersteuning aan patiënten en hun families. Je werkt nauw samen met een multidisciplinair team van artsen, verpleegkundigen en andere zorgprofessionals om de beste zorg te garanderen.

Empathie, communicatieve vaardigheden en een sterk ethisch besef zijn van onschatbare waarde in deze rol. Je hebt het vermogen om mensen te troosten, gerust te stellen en te begeleiden tijdens moeilijke momenten in hun leven. Bovendien ben je alert en nauwkeurig, waarbij je de gezondheidstoestand van patiënten zorgvuldig monitort en reageert op veranderingen in hun situatie.

Als je jouw carrière als verpleegkundige naar nieuwe hoogten wilt tillen, is het cruciaal om een indrukwekkend curriculum vitae te creëren. Een cv dat jouw vaardigheden en passie voor de zorg weerspiegelt. Laat zien dat je gedreven bent om anderen te helpen, beschrijf je relevante ervaringen en benadruk je vermogen om effectief samen te werken in een team. Met een overtuigend cv vergroot je jouw kansen op het bemachtigen van een waardevolle stage en het starten van een succesvolle loopbaan in de verpleegkunde.

Lay-out

Niet alleen de inhoud van je cv is belangrijk, ook de opmaak ervan verdient voldoende aandacht. De opmaak is immers het eerste dat de lezer ziet. Een goed gestructureerde cv-layout kan het verschil maken tussen opgemerkt worden of verloren gaan in de stapel sollicitaties.

Zorg allereerst voor een logische opbouw van je cv, waarbij je gebruikmaakt van duidelijke secties. Gebruik duidelijke koppen en maak gebruik van bullet points om informatie gestructureerd weer te geven. Kies een duidelijk te lezen lettertype uit en houd de achtergrond van je cv rustig. Gebruik witruimte om verschillende onderdelen van elkaar te scheiden.

De volgende onderdelen krijgen een plekje op je cv:

 • persoonlijke gegevens
 • cv-profiel
 • werkervaring(en)
 • opleiding(en)
 • vaardigheden
 • extra onderdelen (optioneel)
📌 Tip: Voorkom spelling- en grammaticafouten en zorg ervoor dat de informatie correct en up-to-date is. Een verzorgde presentatie toont je nauwkeurigheid en aandacht voor detail - belangrijke eigenschappen in de verpleegkunde.

Format

Er bestaan vele verschillende typen cv, waaronder functioneel, chronologisch en combinatie. Ieder format kent zijn eigen voor- en nadelen. Voor studenten in de verpleegkunde raden wij een chronologische volgorde aan. In dit type cv ligt de nadruk op je werkervaring en opleidingen in omgekeerd chronologische volgorde, waarbij de meest recente bovenaan staat. Werkgevers krijgen direct een duidelijk beeld van je relevante ervaring. Het biedt een overzichtelijke tijdlijn van je prestaties, wat belangrijk is voor potentiële stageplekken in de verpleegkunde.

Student in de verpleegkunde CV

Persoonlijke gegevens

Bovenaan je cv komen je persoonlijke gegevens te staan. Je vermeldt je volledige naam, je telefoonnummer, je e-mailadres en, indien relevant, een linkje naar je LinkedIn-profiel. Je geboortedatum, nationaliteit, burgerservicenummer en burgerlijke staat hoef je niet te vermelden, tenzij hier specifiek om wordt gevraagd in de vacature-eisen. De focus van je cv moet op je kwalificaties, vaardigheden en ervaring blijven liggen.

Persoonlijke gegevens:

Michelle Top

Hoofdweg 45

1234AB Emmen

michelletop@email.com

06-12345678


Foto op je student verpleegkunde cv

Je mag een foto toevoegen aan je cv, maar dit is niet verplicht. Het toevoegen van een foto kent zowel voor- als nadelen. Door geen foto toe te voegen, wordt de kans op discriminatie op basis van uiterlijk, geslacht, leeftijd, of andere persoonlijke kenmerken verkleind. Je creëert meer ruimte voor het presenteren van relevante informatie, waarmee je werkgevers kunt overtuigen van je geschiktheid voor de functie.

Anderzijds kun je er eigenlijk altijd vanuit gaan dat je toekomstige werkgever online informatie over je zal opzoeken. Door een foto aan je cv toe te voegen, houd je de regie in handen over welke foto je toekomstige werkgever als eerst van je ziet. Voeg je een foto toe, zorg er dan voor dat deze professionaliteit uitstraalt.

Werkervaring(en)

Hoewel je als student verpleegkunde waarschijnlijk weinig recente werkervaring hebt, is het toch belangrijk om de relevante werkervaring die je hebt op je cv te vermelden. Werkgevers zijn erg geïnteresseerd in je vaardigheden, toewijding en ervaring in de gezondheidszorg. Er zijn verschillende manieren waarmee je aantoont dat je toch over waardevolle ervaring beschikt:

Stages

Heb je al één of meerdere stages gelopen? Vermeld dan het ziekenhuis, de kliniek of de zorginstelling waar je stage gelopen hebt en beschrijf welke taken je hebt uitgevoerd. Bijvoorbeeld assisteren bij patiëntenzorg, het bijhouden van medische dossiers en het ondersteunen van verpleegkundigen.

Stage:

Klinische Stage, Medisch Centrum ABC, Afdeling Chirurgie

Januari 2022 - Maart 2022

 • Assisteren bij patiëntenzorg, waaronder het meten van vitale functies en het geven van medicatie.
 • Bijdragen aan het bijhouden van medische dossiers en het assisteren bij administratieve taken.
 • Ondersteunen bij pre-operatieve voorbereiding, zoals het verzamelen van benodigde medische informatie en het controleren van allergieën.
 • Assisteren bij wondzorg en verbandwissels volgens voorgeschreven protocollen.
 • Coördineren van patiëntentransport naar andere afdelingen.

Vrijwilligerswerk

Heb je vrijwilligerswerk gedaan in de gezondheidszorg? Bijvoorbeeld in een verpleeghuis, een hospice of een hulporganisatie? Vermeld dit dan. Ook hier heb je waardevolle werkervaring opgedaan. Beschrijf ook hier weer welke verantwoordelijkheden je hebt gehad en benadruk de vaardigheden die je hebt ontwikkeld. Denk hierbij aan vaardigheden als empathie, communicatie en het bieden van ondersteuning aan patiënten.

Vrijwilligerswerk:

Lokale Hospice Stichting

2020-heden

 • Bieden van emotionele steun aan terminaal zieke patiënten en hun families.
 • Assisteren bij maaltijden, persoonlijke verzorging en het onderhouden van een comfortabele omgeving.
 • Faciliteren van recreatieve activiteiten om het welzijn van de patiënten te bevorderen.
 • Ondersteunen bij medicatiebeheer volgens voorgeschreven protocollen.
 • Coördineren van logistieke taken om een efficiënte werking van de hospice te waarborgen.

Werkgevers begrijpen echt wel dat je als student beperkte werkervaring hebt opgedaan. Benadruk je passie voor de verpleegkunde, je leergierigheid en je vermogen om effectief samen te werken in een zorgteam. Gebruik voorbeelden om je geschiktheid uit de drukken.

Student in de verpleegkunde CV

Opleiding(en)

Vooral als je nog studeert, is het vermelden van je gevolgde opleiding(en) van groot belang. Potentiële werkgevers krijgen zo direct inzicht in je academische achtergrond en de relevantie ervan voor de functie waar je naar solliciteert.

Geef duidelijk aan dat je momenteel studeert en vermeld de naam van de opleiding, de instelling en de verwachte afstudeerdatum.

Opleidingen:

Juli 2020 - Juni 2024 (Verwachte afstudeerdatum) Verpleegkunde (hbo), Hogeschool van Amsterdam

Juli 2016 - Juni 2020 Verpleegkundige (mbo-4), ROC van Amsterdam


Cursussen

Als onderdeel van je opleiding heb je wellicht verschillende cursussen gevolgd die relevant zijn voor de verpleegkunde. Schroom niet om deze te benoemen.

Cursussen:

Aug 2022 Verpleegkundige zorg in de acute setting

Mei 2020 Farmacologie

Juli 2019 Geneesmiddelenbeheer

Dec 2018 Communicatievaardigheden in de gezondheidszorg


Vaardigheden

Wat maakt jou een goede verpleegkundige? Onder de kop 'vaardigheden' benoem je de specifieke vaardigheden die je hebt ontwikkeld tijdens je studie en eventuele ervaringen. Het is belangrijk dat je vaardigheden noemt die direct verband houden met de verpleegkunde en de stage waarvoor je solliciteert.

Maak hierbij gebruik van zowel technische (harde) als zachte vaardigheden. Technische vaardigheden omvatten specifieke kennis en praktische vaardigheden die je hebt opgedaan, zoals het gebruik van medische apparatuur of software voor medische documentatie. Zachte vaardigheden zijn persoonlijke eigenschappen en gedragingen, zoals empathie, communicatievaardigheden, probleemoplossend vermogen en stressbestendigheid.

Vaardigheden:
 • Ervaring met het bieden van directe patiëntenzorg, waaronder het meten van vitale functies, het geven van medicatie en het assisteren bij dagelijkse activiteiten.
 • Effectieve communicatie met patiënten, families en multidisciplinaire zorgteams om informatie over te brengen en samen te werken aan de beste zorgresultaten.
 • Bekendheid met het bijhouden van accurate en gedetailleerde medische dossiers volgens de geldende protocollen en richtlijnen.
 • Vermogen om een ondersteunende en empathische benadering te bieden aan patiënten in verschillende zorgsituaties.

Cv-profiel

Een cv-profiel is een korte samenvatting van wie jij bent en wat je te bieden hebt. Een goed cv-profiel kan een krachtige indruk maken. Werkgevers krijgen direct een beeld van je vaardigheden en ambities. Presenteer jezelf als een gemotiveerde en competente student met een duidelijke passie voor de zorg.

GOED
Als enthousiaste en toegewijde student verpleegkunde ben ik vastbesloten om mijn klinische vaardigheden en medische kennis te ontwikkelen om hoogwaardige zorg te kunnen bieden aan patiënten. Met een solide basis in klinische zorg, medicatiebeheer en empathische communicatie, streef ik ernaar om een positieve impact te hebben op het welzijn van individuen en gemeenschappen. Mijn passie voor het verlenen van zorg en mijn vermogen om effectief samen te werken met multidisciplinaire teams stellen me in staat om uitdagingen aan te gaan en optimale zorgresultaten te bereiken. Door mijn sterke probleemoplossende vaardigheden en aandacht voor detail, ben ik in staat om nauwkeurige medische documentatie bij te houden en de behoeften van patiënten te begrijpen en te vervullen. Ik ben vastberaden om mezelf voortdurend te blijven ontwikkelen en bij te dragen aan het verbeteren van de gezondheidszorg.

✅ Bovenstaand cv-profiel is goed. Het geeft een beknopt overzicht van de belangrijkste sterke punten, eigenschappen en vaardigheden van de student. De schrijver toont enthousiasme, toewijding en een passie voor de verpleegkunde. Daarnaast benadrukt de schrijver specifieke vaardigheden en kwaliteiten die relevant zijn voor het vakgebied, zoals klinische zorg, medicatiebeheer, communicatie en probleemoplossend vermogen.

SLECHT
Ik ben een toegewijde verpleegkundige die op zoek is naar een stageplaats. Ik wil graag ervaring opdoen in het werken met patiënten en leren van professionals in het veld. Ik hoop dat ik de kans krijg om mijn vaardigheden te ontwikkelen en mijn kennis uit te breiden.

❌ Dit persoonlijk profiel is vaag en te algemeen. Het biedt geen specifieke informatie over de sterke punten of vaardigheden van de student. Na het lezen heb je geen duidelijk beeld van de schrijver en diens kwaliteiten.

Student in de verpleegkunde CV

Extra onderdelen

Het toevoegen van extra onderdelen, zoals 'talen' of 'hobby's en interesses', op je stagiaire verpleegkundige cv kan zowel voor- als nadelen hebben. Het vermelden van talen kan waardevol zijn als je meerdere talen spreekt en dit relevant is voor de functie waarop je solliciteert. Vermeld enkel de talen die je goed beheerst. Als je geen extra talen spreekt, is het niet noodzakelijk om dit onderdeel toe te voegen.

Het toevoegen van een sectie over hobby's en interesses kan persoonlijkheid en diversiteit tonen, maar het is belangrijk om selectief te zijn. Overweeg hobby's en interesses die relevant zijn voor de zorgsector of die vaardigheden demonstreren die nuttig zijn voor het werk, zoals teamwerk, leiderschap of creativiteit.

Talen

Als je meerdere talen spreekt, kan dit een groot voordeel zijn in de zorgsector, waar je mogelijk te maken krijgt met diverse culturen en taalbehoeften. Vermeld niet alleen welke talen je spreekt, maar ook op welk niveau.

Talen:
 • Nederlands (moedertaal)
 • Engels (vloeiend)
 • Duits (vloeiend)

Samenvatting: zo schrijf je een cv als student verpleegkundige

Je bent nu helemaal klaar om zelf aan de slag te gaan met je cv. Hieronder vatten we de belangrijkste informatie nog een keer kort samen: 👇

 • Het schrijven van een indrukwekkend zorg-cv is essentieel voor het vinden van een stage als mbo- of hbo-verpleegkundige.
 • Het vermelden van relevante werkervaring is belangrijk, zelfs als je als student beperkte ervaring hebt.
 • Aan de hand van gevolgde opleidingen en cursussen toon je je kennis en academische achtergrond.
 • Het vermelden van relevante vaardigheden, zoals communicatie, teamwork en probleemoplossing, is van groot belang.
 • Een cv-profiel is een goede manier om jezelf te presenteren en direct de aandacht te trekken.
 • Besteed voldoende aandacht aan de opmaak van je cv.

Weet je nog steeds niet zo goed waar je beginnen moet? 👉 Wij helpen je graag op weg!

Begeleidende brief

Met enkel een perfect cv ben je er nog niet. Naast een verpleegkundigen cv, zul je ook een begeleidende motivatie- of sollicitatiebrief aan moeten leveren. In deze brief toon je je enthousiasme, passie en motivatie voor het vak. Benadruk de specifieke redenen waarom je hebt gekozen voor het verpleegkundige beroep en waarom je graag bij deze bepaalde instelling stage wilt lopen. Presenteer je unieke kwaliteiten en persoonlijkheid, en toon aan dat je wilt bijdragen aan de zorg en het welzijn van patiënten. Een goed geschreven brief vergroot je kansen op het verkrijgen van een gewilde stageplek.

Het schrijven van een goede brief is nog niet zo gemakkelijk. Bij onze cv-templates krijg je een voorbeeld van een sterke brief. Deze kun je gebruiken bij het schrijven van de jouwe.

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik mijn cv aanpassen aan specifieke stageplaatsen in de verpleegkunde?

Het is belangrijk dat je de vereisten en verwachtingen van elke stageplek begrijpt. Pas je cv aan door de relevante vaardigheden, ervaringen en kwalificaties te benadrukken die aansluiten bij de specifieke stage. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat je bepaalde stages of cursussen meer naar voren haalt, of dat je specifieke verantwoordelijkheden en prestaties benadrukt die relevant zijn.

Hoe kan ik mijn cv onderscheiden van andere studenten die ook solliciteren naar dezelfde stageplaats?

Benadruk je unieke kwaliteiten en prestaties. Voeg een cv-profiel toe waarin je je sterke punten, doelen en motivatie samenvat. Gebruik actiegerichte taal en concrete voorbeelden om je vaardigheden en ervaringen te illustreren. En vergeet niet om je cv zorgvuldig bij te werken en ervoor te zorgen dat het overzichtelijk en goed ingericht is.

Maak met de beste sjablonen uw cv

This is some text inside of a div block.

What’s a Rich Text element?

The rich text element allows you to create and format headings, paragraphs, blockquotes, images, and video all in one place instead of having to add and format them individually. Just double-click and easily create content.

Static and dynamic content editing

A rich text element can be used with static or dynamic content. For static content, just drop it into any page and begin editing. For dynamic content, add a rich text field to any collection and then connect a rich text element to that field in the settings panel. Voila!

How to customize formatting for each rich text

Headings, paragraphs, blockquotes, figures, images, and figure captions can all be styled after a class is added to the rich text element using the "When inside of" nested selector system.

Creëer binnen 15 minuten uw cv

Onze gratis collectie van vakkundig ontworpen cv-sjablonen zal u helpen om u van de massa te onderscheiden en u een stap dichter bij uw droombaan te brengen.

Creëer uw cv

Voorbeeldbrieven om te downloaden

Sjabloon voor een sollicitatiebrief
Ontwerp voor een sollicitatiebrief
Sollicitatiebrief-sjabloon voor studenten - universiteit
Sjabloon voor interessante sollicitatiebrief