Zo schrijf je een indrukwekkend stemacteur cv

Als stemacteur is je cv als je allereerste auditie - het moet opvallen, de aandacht vasthouden en bovenal je unieke talent in de schijnwerpers zetten. Als stemacteur heb je de gave om verhalen tot leven te brengen met slechts je stem, je cv is het eerste script dat potentiële klanten ‘horen’.

Indeling :
Maat :
Aanpasbaar :
Word (Microsoft)
A4
Ja

Of je nu een doorgewinterde professional bent of net begint, in dit artikel helpen we je veelzijdige talenten en ervaringen in de spotlight te zetten. We laten je aan de hand van voorbeelden zien hoe je je vocale vaardigheden omzet naar een overtuigend cv. Een cv dat daadwerkelijk deuren opent in de wereld van voice-over en (stem) acteren.

Handleiding: zo schrijf je een sterk stemacteur cv

Als stemacteur speel je een betoverende rol in de wereld van verhalen en geluid. Je bent een kunstenaar die woorden daadwerkelijk tot leven brengt en luisteraars meeneemt op een auditieve reis. Je cv is het podium waarop je deze unieke kunst presenteert. Hieronder ontdek je welke secties onderdeel uitmaken van je cv.

Lay-out

Niet alleen de inhoud van je cv is belangrijk, ook de opmaak ervan verdient voldoende aandacht. Een goed ontworpen cv vormt de basis van een onvergetelijke indruk. Jij weet als geen ander dat iedere toon en elke nuance een betekenis heeft. Ook je cv moet visueel akkoord zijn en harmonieus samenvallen.

Kies een professioneel en duidelijk leesbaar lettertype uit. Houd de tekstgrootte en stijl consistent, om visuele afleidingen te vermijden. Maak gebruik van duidelijke secties en voeg subtiele scheidingselementen toe. Je mag kleuren toevoegen, maar zorg ervoor dat ze niet overstemmen.

Een overzichtelijke lay-out helpt potentiële opdrachtgevers om moeiteloos door je cv te navigeren. Het benadrukt je professionaliteit en toewijding. Je cv is de eerste indruk die je maakt. En die is, net als bij elke eerste opname, van onschatbare waarde.

Format

Ook de volgorde waarop je informatie presenteert, is belangrijk. Plaats je meest recente ervaringen bovenaan en werk naar beneden in een chronologische volgorde. Klanten kunnen hierdoor gemakkelijk de progressie in je carrière volgen. Het onthult niet alleen je hoogtepunten, maar laat ook je constante groei zien. Een chronologisch cv is als een meeslepend verhaal - het neemt lezers mee op een reis door je indrukwekkende kunst.

Stemacteur CV

Persoonlijke gegevens

Uiteraard komen bovenaan je cv je persoonlijke gegevens te staan. Je vermeldt in deze sectie je volledige naam, adresgegevens, e-mailadres en telefoonnummer. Wees terughoudend met het delen van te veel persoonlijke details om je privacy te beschermen. Je burgerlijke staat en burgerservicenummer bijvoorbeeld, mag je achterwege laten.

📌 Tip:Heb je een portfolio of een professionele website? Plaats hier dan een linkje van.

Persoonlijke gegevens:
Hans Films
Monster High 525
1234AB Hoensbroek
hansfilms@email.com
06-12345678
{Link naar professionele website}

Werkervaring(en)

Door je werkervaring te beschrijven, geef je werkgevers inzicht in je vocale reis. Onthul de veelzijdigheid van je stem en je vermogen om diverse personages tot leven te brengen.

Je kunt je werkervaringen opdelen op basis van verschillende media, zoals tv-commercials, animatieprojecten of sociale media. Benadruk de specifieke rollen waarin je geschitterd hebt. Misschien heb je de unieke kans gehad om een onvergetelijk personage, zoals Boss Baby, tot leven te brengen? Dergelijke ervaringen tonen je veelzijdigheid en mogen dan ook niet op je cv ontbreken.

Zoals we hierboven al benoemden, kun je je werkervaringen het best in een chronologische volgorde presenteren. Begin bij de meest recente en werk vervolgens terug de tijd in.

Werkervaring:
Stemacteur, Studio ABC
Jan 2016 - heden
 • De stem van diverse personages in filmproducties inspreken, variërend van animatiefilms tot documentaires en tv-programma's.
 • In samenwerking met regisseurs en producenten de gewenste emotie en diepgang aan iedere rol toevoegen.
 • Dialogen en monologen inspreken om de persoonlijkheden van personages echt tot leven te kunnen brengen.
 • Scripts interpreteren en vocale nuances perfectioneren om de kracht van elk personage te benadrukken.
Voice-over artiest, Studio XYZ
Jun 2013 - dec 2015
 • Inspreken van tv-commercials en radiospots voor diverse merken en producten.
 • Het wekken van emotie in iedere uitgesproken zin om de verkoop van producten en/of diensten te stimuleren.
 • Actief meewerken bij het verbeteren van inspreektechnieken om de impact van advertenties te vergroten.

Stemacteur CV

Opleiding(en), cursussen en certificaten

Je opleiding toont de basis van je stemkunst. Bovendien laat het je bereidheid om je vaardigheden te verfijnen zien. Bouw geloofwaardigheid op en laat zien dat je investeert in je groei als (stem) acteur.

Naast relevante oplevingen, noem je ook (voice-over) workshops, acteerlessen of spraaktrainingen. Vermeld de onderwijsinstelling, de naam van de opleiding of cursus en de datum van voltooiing.

📌 Tip: Ben je lid van een erkende vakvereniging, zoals World Voices Organization (WoVo)? Vermeld deze dan. Het laat je professionaliteit en betrokkenheid bij de gemeenschap zien.

Opleidingen:
September 2009 - Mei 2013 AV-specialist (mbo-4), ROC Nederland

Cursussen:
Jan 2023 - Masterclass luisterboeken - Voiceovercollege Amsterdam
Mei 2021 - Masterclass audiotechniek voor voiceovers - Voiceovercollege Amsterdam
Dec 2020 - Basiscursus stemacteren - Voiceovercollege Amsterdam

Vaardigheden

Door je vaardigheden te omschrijven, toon je de diversiteit van je talenten. Laat zien dat jij veelzijdigheid biedt aan elke opname. Voorbeelden van vaardigheden zijn je vermogen om verschillende stemvariaties te leveren, emoties over te brengen of complexe scripts vlot te begrijpen. Laat zien waar jij in uitblinkt!

Vaardigheden:
 • Beschikt over het vermogen om zijn stem op verschillende manieren aan te passen, waardoor uiteenlopende personages en stemmingen tot leven gebracht kunnen worden.
 • Begrijpt scripts snel en effectief, en kan emoties en tonen op de juiste manier overbrengen.
 • Kan uitstekend samenwerken met onder andere produceren, andere acteurs en regisseurs, om samen het gewenste resultaat te bereiken.
 • Kan verschillende accenten en uitspraken nauwkeurig reproduceren voor geloofwaardige karakterisering.
 • Is flexibel en in staat om moeiteloos tussen verschillende karakterrollen en stemstijlen te wisselen - zelfs binnen één opnamesessie.
 • Kan tussen de regels doorlezen en een karakter echt diepgang geven.

Stemacteur CV

Cv-profiel

Je cv-profiel is als de opening van een meeslepend lied - het grijpt direct de aandacht en geeft een voorproefje van je persoonlijkheid en vocale kracht. Je kunt er een krachtige eerste indruk mee creëren.

Een cv-profiel is kort, maar krachtig. Wat maakt jou uniek als stemacteur? Vermeld je beste vaardigheden of ervaringen en laat zien wat je hoopt te bereiken als stemacteur.

Cv-profiel:
Dynamische stemacteur met een uniek én veelzijdig palet van stemstijlen, variërend van speels en komisch tot diep en emotioneel. Is gedreven om verhalen tot leven te brengen met een focus op ieder klein detail. Beschikt over een passie voor het creëren van gedenkwaardige vertolkingen die in ieders hoofd blijven hangen. Heeft de ambitie om door middel van vocale kunst emoties te raken en luisteraars te blijven betoveren.

Extra onderdelen

Extra onderdelen kunnen cv verrijken, maar ze moeten met zorg worden gekozen. Het presenteren van je talenkennis, bijvoorbeeld, is relevant als je vaardig bent in het spreken en interpreteren van scripts in vreemde talen. Het kan je een voorsprong geven bij opdrachtgevers die specifieke taalvaardigheden vereisen.

Wil je je hobby’s en interesses vermelden? Beperk je dan tot hobby’s die relevant zijn voor stemacteurs en het vakgebied. Relevante hobby’s kunnen deelname aan een musical, het volgen van theater lessen of andere stemgerelateerde activiteiten zijn. Je toont hiermee je passie voor acteren en stemwerk.

Talen:
Nederlands - moedertaal
Engels - vloeiend
Spaans - basisvaardigheden

Stemacteur CV

Samenvatting: zo schrijf je een stemacteur cv

We hebben een hoop besproken vandaag. Hieronder vatten we de belangrijkste punten nog een keer bondig samen: 👇

 • Besteed voldoende aandacht aan de vormgeving van je cv.
 • Toon de evolutie van je carrière door je cv in een chronologische volgorde in te richten.
 • Bescherm je eigen privacy bij het vermelden van je persoonlijke gegevens.
 • Vermeld niet alleen waar je hebt gewerkt, maar ook wat je hebt gedaan.
 • Toon je academische achtergrond.
 • Benadruk zowel harde (technische) als zachte vaardigheden.
 • Trek direct de aandacht met een pakkend cv-profiel.
 • Overweeg de relevantie van eventuele extra onderdelen.

Weet je nog steeds niet zo goed waar je beginnen moet? 👉 Wij helpen je graag op weg!

Begeleidende brief

Met enkel een indrukwekkend cv ben je er nog niet. Je zult hiernaast nog een sterke motivatie- of sollicitatiebrief moeten schrijven. In deze brief kun je dieper ingaan op je passie voor stemacteren en je enthousiasme voor specifieke projecten. Waarom vind je dit vakgebied precies zo interessant?

Het schrijven van een goede brief kan best lastig zijn. Bij onze cv-templates krijg je een voorbeeld van een sterke brief. Deze kun je gebruiken bij het schrijven van de jouwe.

Maak met de beste sjablonen uw cv

This is some text inside of a div block.

What’s a Rich Text element?

The rich text element allows you to create and format headings, paragraphs, blockquotes, images, and video all in one place instead of having to add and format them individually. Just double-click and easily create content.

Static and dynamic content editing

A rich text element can be used with static or dynamic content. For static content, just drop it into any page and begin editing. For dynamic content, add a rich text field to any collection and then connect a rich text element to that field in the settings panel. Voila!

How to customize formatting for each rich text

Headings, paragraphs, blockquotes, figures, images, and figure captions can all be styled after a class is added to the rich text element using the "When inside of" nested selector system.

Creëer binnen 15 minuten uw cv

Onze gratis collectie van vakkundig ontworpen cv-sjablonen zal u helpen om u van de massa te onderscheiden en u een stap dichter bij uw droombaan te brengen.

Creëer uw cv

Voorbeeldbrieven om te downloaden

Sjabloon voor een sollicitatiebrief
Ontwerp voor een sollicitatiebrief
Sollicitatiebrief-sjabloon voor studenten - universiteit
Sjabloon voor interessante sollicitatiebrief