Zo schrijf je een overtuigend stagiair apotheker cv

Als student apotheker sta je op het punt je eerste stappen te zetten in de richting van een veelbelovende carrière. Een cruciaal onderdeel van je opleiding is het lopen van een stage. Echter, voor je die ene gewilde stageplek binnenhaalt, zul je een overtuigend cv moeten schrijven.

Indeling :
Maat :
Aanpasbaar :
Word (Microsoft)
A4
Ja

Voorbeeld stagiair apothekers cv

Persoonlijke gegevens:
Hans Smit
Farmaland 353
1234AB Zoetermeer
hanssmit@email.com
06-12345678

Cv-profiel:
Uiterst gemotiveerde stagiair apotheker met een passie voor het waarborgen van een optimale patiëntenzorg. Ervaren in het controleren van voorgeschreven recepten en het samenwerken met artsen om de juiste geneesmiddelen te bepalen. Schrijven artsen medicijnen voor die niet kant-en-klaar geleverd kunnen worden, dan kan ik ze zelf bereiden. Mijn doel is om mijn farmaceutische kennis in te zetten om bij te dragen aan de gezondheid en het welzijn van anderen.

Opleidingen:
September 2019 - Juni 2025 Farmacie, Universiteit Utrecht

Stage-ervaring:
Stagiair apotheker, Apotheek ABC
Feb 2022 - Jan 2022

 •  Ondersteunen van apothekers bij hun dagelijkse activiteiten om een soepele patiëntenzorg te garanderen.
 •  In samenwerking met de geregistreerd openbaar apotheker medicatie bereiden, etiketteren en controleren.
 •  Deelnemen aan medicatiebeoordelingen en evaluaties rondom bijwerkingen, waarbij ik mijn kennis effectief toepas en bijspijker.
 •  Bestaande processen verbeteren door suggesties te doen voor een efficiëntere workflow, wat resulteerde in een kortere wachttijd voor patiënten.

Stagiair apotheker, Klinische OnderzoekseenheidMei 2021 - Dec 2021

 •  Klinische onderzoeksprojecten ondersteunen door middel van dataverzameling.
 •  Assisteren bij het monitoren van de naleving van patiënten bij farmaceutisch onderzoek.
 •  Bijwonen van vergaderingen om de voortgang van studies te bespreken.

Vaardigheden:

 •  Farmaceutische deskundigheid, waaronder doseringsvormen, farmacokinetiek en medicatiebeoordeling.
 •  Vaardig in het nauwkeurig bereiden en etiketteren van medicatie, waarbij immer de strikte protocollen worden gevolgd.
 •  Empathisch en patiëntgericht, met het vermogen om instructies te geven en patiëntvragen uiterst nauwkeurig te beantwoorden.
 •  Betrouwbaar in tijdmanagement, het tijdig voltooien van taken en het voldoen aan de medisch farmaceutische beslisregels.
 •  Uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk, om een goede samenwerking met andere zorgverleners te garanderen.
 •  Passie voor het voortdurend bijhouden van de nieuwste ontwikkelingen in de farmaceutische industrie.

Talen:
Nederlands - moedertaal
Engels - vloeiend
Spaans - basisvaardigheden

Een goed geschreven cv maakt het verschil tussen een standaard stageplek en de mogelijkheid om jezelf écht te onderscheiden. In dit artikel helpen we je een cv te creëren dat niet alleen je academische achtergrond weergeeft, maar ook je persoonlijkheid en toewijding naar voren brengt.

Hieronder vind je een sterk cv voorbeeld: 👇

Stagiair apotheker CV

Hoeveel kun je als stagiair apotheker verdienen?

Het is vrij gebruikelijk om als stagiair apotheker een vergoeding te ontvangen voor je stage-inspanningen. Hoewel het salaris natuurlijk lager ligt dan het salaris van een geregistreerde apotheker , is het toch een erkenning van je bijdrage. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het type stage, de duur van de stage en het type apotheek. Sommige apotheken bieden naast een vergoeding ook extra voordelen, zoals een reiskostenvergoeding en toegang tot trainingen.

Handleiding: zo schrijf je een sterk stagiair apothekers cv

Als stagiair apotheker ben je betrokken bij verschillende aspecten van de apotheekpraktijk. Zo leer je medicijnen te bereiden, mogelijke bijwerkingen te beoordelen en patiënten te adviseren over medicijngebruik. Ook is het belangrijk dat je voorgeschreven recepten controleert en interpreteert. Je hebt kennis van farmaceutische geneeskunde en wetgeving, en gaat ethisch te werk. Dit doe je uiteraard niet alleen, maar in samenwerking met ervaren apothekers en andere gezondheidsprofessionals.

Of je nu op zoek bent naar een stage in een ziekenhuisapotheek, openbare apotheek of onderzoekslaboratorium, het is van belang een cv te creëren dat je passie, vaardigheden en inzet weerspiegelt. Toon je betrokkenheid bij de farmaceutische wereld en je wens om bij te dragen aan de gezondheid van anderen.

Lay-out

Een professioneel apothekers cv zit niet alleen inhoudelijk goed in elkaar, ook de vormgeving speelt een belangrijke rol in het maken van een sterke eerste indruk. Een juiste lay-out kan het verschil maken tussen een cv dat opvalt en een cv dat in de grote stapel verdwijnt.

Een georganiseerde lay-out maakt het voor de lezer gemakkelijker om belangrijke informatie terug te vinden. Dus; maak gebruik van duidelijke kopteksten en scheidt de verschillende onderdelen door middel van witregels. Maak gebruik van bullet points en houd de achtergrond van je cv rustig. Gebruik neutrale kleuren en vermijd een overvloed van decoratieve elementen.

De volgende onderdelen krijgen een plekje op je cv: 👇

 • persoonlijke gegevens
 • persoonlijk profiel
 • opleiding(en)
 • werkervaring(en)
 • vaardigheden
 • optioneel: talen en/of hobby's en interesses

Format

We raden je aan gebruik te maken van een chronologisch cv. Je kunt dit type cv ook wel zien als je reis van groei. Het toont je educatieve evolutie en professionele ontwikkelingen in een chronologische volgorde, waardoor werkgevers je progressie direct begrijpen.

Persoonlijke gegevens

Bovenaan je cv komen je persoonlijke gegevens te staan. Vermeld je volledige naam, adresgegevens, e-mailadres en telefoonnummer. Je kunt er voor kiezen een linkje naar je LinkedIn-profiel te plaatsen, maar dit is niet verplicht. Zorg ervoor dat de gegevens accuraat en actueel zijn.

Persoonlijke gegevens:

Hans Smit

Farmaland 353

1234AB Zoetermeer

hanssmit@email.com

06-12345678


📌 Tip: Bescherm je eigen privacy. Je geboortedatum, nationaliteit en burgerlijke staat mag je achterwege laten.

Foto op je stagiair apotheker cv

Het toevoegen van een foto kent zowel voor- als nadelen. Er zijn geen strikte regels en je kunt zelf overwegen of een foto meerwaarde biedt. Door een foto toe te voegen krijgt je cv een persoonlijker tintje. Werkgevers hebben een idee van wie jij bent en het vergroot de herkenbaarheid tijdens sollicitatiegesprekken.

Aan de andere kant bestaat het risico dat werkgevers je onbewust beoordelen op basis van uiterlijk, wat afleidt van je professionele kwaliteiten. De focus van je cv moet immer op je vaardigheden en kennis liggen, niet op je uiterlijke kenmerken.

Stagiair apotheker CV

Opleiding(en)

Je opleiding biedt inzicht in je academische achtergrond en je kennisniveau. Heb je meerdere opleidingen gevolgd? Zet dan je meest recente opleiding bovenaan de lijst. Vermeld de naam van de opleiding, naam van de onderwijsinstelling, en start- en einddatum. Hoogstwaarschijnlijk ben je nog bezig met je opleiding. Bij de einddatum mag je dan je verwachte afstudeerdatum vermelden.

Opleidingen:

September 2019 - Juni 2025 Farmacie, Universiteit Utrecht


Werk- en stage-ervaring

Als apotheker in opleiding heb je waarschijnlijk nog geen relevante werkervaring opgedaan. Vermijd de focus op betaalde banen en richt je in plaats daarvan op relevante stages en vrijwilligerswerk. Daar de farmaceutische sector continu verandert, is je betrokkenheid bij farmaceutische initiatieven van grote waarde. Door specifieke prestaties te beschrijven, toon je je toewijding aan de farmaceutische wereld.

📌 Tip: Wees eerlijk over je ervaring en put kracht uit de waardevolle lessen die je hebt opgedaan.

Stage-ervaring:

Stagiair apotheker, Apotheek ABC

Feb 2022 - Jan 2022
 • Ondersteunen van apothekers bij hun dagelijkse activiteiten om een soepele patiëntenzorg te garanderen.
 • In samenwerking met de geregistreerd openbaar apotheker medicatie bereiden, etiketteren en controleren.
 • Deelnemen aan medicatiebeoordelingen en evaluaties rondom bijwerkingen, waarbij ik mijn kennis effectief toepas en bijspijker.
 • Bestaande processen verbeteren door suggesties te doen voor een efficiëntere workflow, wat resulteerde in een kortere wachttijd voor patiënten.
Stagiair apotheker, Klinische Onderzoekseenheid Mei 2021 - Dec 2021
 • Klinische onderzoeksprojecten ondersteunen door middel van dataverzameling.
 • Assisteren bij het monitoren van de naleving patiënten bij farmaceutisch onderzoek.
 • Bijwonen van vergaderingen om de voortgang van studies te bespreken.

Vaardigheden

Wat maakt jou een goede apotheker? Je vaardigheden benadrukken welke unieke bijdrage jij levert als stagiair apotheker. Combineer ‘harde’ vaardigheden, zoals farmaceutische kennis, medicatie-interacties en kennis van bepaalde software met ‘zachte’ vaardigheden, zoals communicatievaardigheden, samenwerkingsskills en empathie.

Gebruik specifieke voorbeelden om je woorden kracht bij te zetten. Stagebegeleiders kunnen zo gemakkelijk een beeld van jou als professional schetsen. Wees eerlijk over je ervaringsniveau, maar laat zien dat je bereid bent om te groeien.

Vaardigheden:
 • Farmaceutische deskundigheid, waaronder doseringsvormen, farmacokinetiek en medicatiebeoordeling.
 • Vaardig in het nauwkeurig bereiden en etiketteren van medicatie, waarbij immer de strikte protocollen worden gevolgd.
 • Empathisch en patiëntgericht, met het vermogen om instructies te geven en patiëntvragen nauwkeurig te beantwoorden.
 • Betrouwbaar in tijdmanagement, het tijdig voltooien van taken en het voldoen aan de medisch farmaceutische beslisregels.
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk, om een goede samenwerking met andere zorgverleners te garanderen.
 • Passie voor het voortdurend bijhouden van de nieuwste ontwikkelingen in de farmaceutische industrie.

Stagiair apotheker CV

Cv-profiel

Één van de belangrijkste onderdelen van je cv is je persoonlijk profiel. In een persoonlijk profiel vertel je kort wie je bent, wat je te bieden hebt en wat je ambities zijn. Een goed profiel trekt direct de aandacht en nodigt uit om verder te lezen. Laat je passie zien en toon hoe jij kunt bijdragen aan de gezondheidszorg.

Cv-profiel: Uiterst gemotiveerde stagiair apotheker met een passie voor het waarborgen van een optimale patiëntenzorg. Ervaren in het controleren van voorgeschreven recepten en het samenwerken met artsen om de juiste geneesmiddelen te bepalen. Schrijven artsen medicijnen voor die niet kant-en-klaar geleverd kunnen worden, dan kan ik ze zelf bereiden. Mijn doel is om mijn farmaceutische kennis in te zetten om bij te dragen aan de gezondheid en het welzijn van anderen.

Extra onderdelen

Bij het al dan niet toevoegen van extra onderdelen is het belangrijk om de relevantie ervan te bepalen. Heeft het toevoegen van bijvoorbeeld je talenkennis of persoonlijke interesses een meerwaarde? Beperk je tot de informatie die er écht toe doet.

In een internationale omgeving kan het spreken van meerdere talen erg nuttig zijn. Is het spreken van één of meerdere vreemde talen een gestelde eis, dan vermeld je uiteraard welke talen je spreekt en op welk niveau. Heb je hobby’s die direct verband houden met de farmaceutische wereld? Dan wil je deze uiteraard benoemen.

Talen:

Nederlands - moedertaal

Engels - vloeiend

Spaans - basisvaardigheden


Samenvatting: zo schrijf je een cv als stagiair apotheker

Je bent nu helemaal klaar om zelf aan de slag te gaan. Hieronder hebben we de belangrijkste punten nog een keer kort samengevat: 👇

 • Een overtuigend cv benadrukt de waarde van je farmaceutische expertise en passie voor patiëntenzorg.
 • Een overzichtelijke lay-out met duidelijke secties verbetert de leesbaarheid van je cv.
 • Een chronologisch cv toont je groei en ontwikkeling in de farmaceutische wereld.
 • Het toevoegen van een foto kent zowel voor- als nadelen.
 • Je persoonlijke gegevens moeten accuraat en actueel zijn.
 • Door relevante stage-ervaring en/of vrijwilligerswerk te vermelden, bied je werkgevers inzicht in je betrokkenheid.
 • Een goed geschreven cv-profiel vat je unieke kenmerken samen en toont je passie voor het vak.
 • Door zowel technische als zachte vaardigheden te benadrukken, toon je op welke manier jij bijdraagt aan de gezondheidszorg.
 • Denk goed na over de meerwaarde van eventuele extra onderdelen.

Weet je nog steeds niet zo goed waar je beginnen moet? 👉 Wij helpen je graag op weg!

Stagiair apotheker CV

Begeleidende brief

Naast een cv zul je hoogstwaarschijnlijk ook een overtuigende motivatie- of sollicitatiebrief moeten schrijven. In deze brief kun je dieper ingaan op je passie, motivatie en specifieke redenen voor het nastreven van een stage in de farmacie. Beschrijf je achtergrond en op welke manier jouw unieke vaardigheden aansluiten bij de organisatie. Waarom ben jij de ideale kandidaat? Wees concreet over je leerdoelen en vertel wat je hoopt te bereiken tijdens je stage. Een goed geschreven brief toont je betrokkenheid en enthousiaste, en kan het verschil maken tussen een die ene droomstage op onderop de stapel belanden.

Het schrijven van een goede brief is nog niet zo gemakkelijk. Bij onze cv-templates krijg je een voorbeeld van een sterke brief. Deze kun je gebruiken bij het schrijven van de jouwe.

Veelgestelde vragen

Kan ik werkervaring of stages vermelden die niet direct gerelateerd zijn aan farmacie?

Ja, dat kan. Als je hiervoor kiest, is het belangrijk je te richten op de overdraagbare vaardigheden waar je aan hebt gewerkt. Voorbeelden van overdraagbare vaardigheden zijn communicatie, teamwork en organisatie.

Hoe kan ik mijn cv laten opvallen, als mijn academische achtergrond gelijk is aan dat van andere sollicitanten?

Om je cv te onderscheiden, is het belangrijk je te focussen op jouw unieke pluspunten en meerwaarde. Welke specifieke prestaties heb je behaald? Welke opvallende projecten heb je afgerond? Beschrijf unieke taken die je hebt uitgevoerd. Dit zal je cv een persoonlijke touch geven en aantonen dat jij de ideale kandidaat bent.

Maak met de beste sjablonen uw cv

This is some text inside of a div block.

What’s a Rich Text element?

The rich text element allows you to create and format headings, paragraphs, blockquotes, images, and video all in one place instead of having to add and format them individually. Just double-click and easily create content.

Static and dynamic content editing

A rich text element can be used with static or dynamic content. For static content, just drop it into any page and begin editing. For dynamic content, add a rich text field to any collection and then connect a rich text element to that field in the settings panel. Voila!

How to customize formatting for each rich text

Headings, paragraphs, blockquotes, figures, images, and figure captions can all be styled after a class is added to the rich text element using the "When inside of" nested selector system.

Creëer binnen 15 minuten uw cv

Onze gratis collectie van vakkundig ontworpen cv-sjablonen zal u helpen om u van de massa te onderscheiden en u een stap dichter bij uw droombaan te brengen.

Creëer uw cv

Voorbeeldbrieven om te downloaden

Sjabloon voor een sollicitatiebrief
Ontwerp voor een sollicitatiebrief
Sollicitatiebrief-sjabloon voor studenten - universiteit
Sjabloon voor interessante sollicitatiebrief