Leer hier hoe je een overtuigend scrum master cv kunt schrijven

Een scrum master zijn is niet een alledaags baantje; het is een roeping voor diegenen die streven naar het bereiken van ultieme efficiëntie in projectmanagement. Als scrum master begeleid je teams op hun weg naar succes in de wereld van Scrum en Agile. Echter, voor je deze leidende rol op je kunt nemen, is er één cruciale stap die je moet zetten: het schrijven van een overtuigend cv. Een cv dat opvalt in een ontzettend competitieve arbeidsmarkt.

Indeling :
Maat :
Aanpasbaar :
Word (Microsoft)
A4
Ja

Voorbeeld cv scrum master

Persoonlijke gegevens:
Anna Noemer
Scrum 423
1234AB Moerdijk
annanoemer@email.com
06-12345678

Cv-profiel:
Ervaren scrum master met een bewezen staat van dienst in het begeleiden van Agile-teams naar succesvolle projectopleveringen. Mijn sterke communicatieve vaardigheden en diepgaande kennis van Agile-methodologieën, stellen me in staat om obstakels te overwinnen, teams te motiveren en zakelijke doelen te bereiken. Mijn passie voor continu verbetering en resultaatgerichtheid maken mij een waardevolle aanwinst voor elk team.

Werkervaring:
Scrum Master, internationale non-profit organisatie {naam}
Jan 2019 - heden

Als Scrum Master bij {naam}, ben ik toegewijd aan het faciliteren van Agile bijeenkomsten en het ondersteunen van onze organisatie in het realiseren van haar missie. Mijn verantwoordelijkheden omvatten onder andere:

 •  Agile bijeenkomsten georganiseerd: Actief bijdragen aan de organisatie van diverse Agile bijeenkomsten. Hierbij maakte ik gebruik van virtuele platforms om wereldwijde deelname mogelijk te maken.
 •  Agile: Het bevorderen van het 'kleine stukjes Agile' concept om de efficiëntie te vergroten, wat heeft geleid tot een betere samenwerking binnen cross-functionele teams.
 •  Strategische ondersteuning: Het leiderschapsteam assisteren bij strategische besluitvorming en het formuleren van operationele doelstellingen.

Scrum Master, Your Work
Mei 2017 - Jan 2019

Bij Your Work heb ik als Scrum Master de verantwoordelijkheid op me genomen voor het leiden van Agile initiatieven en het bevorderen van een cultuur waarin er constant ruimte is voor verbetering. Mijn taken omvatten onder meer:

 •  Scrum bijeenkomst via platformen: Het coördineren van virtuele bijeenkomsten om effectieve communicatie en samenwerking te waarborgen, vooral in een tijd waarin remote werk enorm belangrijk was.
 •  Agile werken: Actief promoten van Agile werken, met een focus op het identificeren en oplossen van obstakels, het verbeteren van processen en het handhaven van een resultaatgerichte aanpak.
 •  Leiderschap en coaching: Het bieden van leiderschap en coaching aan het team, met als resultaat aanzienlijke verbeteringen in teamproductiviteit.

Opleidingen:
Juni 2013 - September 2017 Agile, Scrum en Leanmanagement (certificaat), Hogeschool van Amsterdam

September 2013 - Mei 2017 Commerciële Economie (bachelor), Hogeschool van Amsterdam

Vaardigheden:

 • Uitgebreide kennis van Scrum-methodologieën en Agile-principes om effectief teams te begeleiden bij hun professionele reis.
 • Vaardigheid in het organiseren en leiden van Agile-bijeenkomsten, waar onder sprint planning, daily stand-ups, retrospectives en review meetings.
 • Het vermogen om effectief te communiceren en relaties op te bouwen met stakeholders, collega's en andere belanghebbenden.
 • Het vermogen om teams en individuen te coachen, te begeleiden en te motiveren om hun potentieel te bereiken.
 • Ervaring in het begeleiden van (Agile-)transformaties en het navigeren door veranderingen binnen organisaties.
 • Sterk analytisch denkvermogen om problemen vlot te identificeren en obstakels te overwinnen.
 • Uitstekende tijdmanagementvaardigheden om strakke deadlines te halen en effectief meerdere projecten te beheren.
 • In staat om belangrijke details te beheren en ervoor te zorgen dat projecten en processen nauwkeurig worden uitgevoerd.

Talen:
Nederlands - moedertaal
Engels - vloeiend
Spaans - vloeiend

In dit artikel helpen we je een cv te creëren dat niet alleen je vaardigheden en ervaring weerspiegelt, maar ook je passie voor Agile en Scrum weergeeft. Of je nu een doorgewinterde professional bent of je eerste stappen zet in dit opwindende vakgebied, met onze tips maak je vast en zeker indruk op potentiële werkgevers.

Hieronder vind je een voorbeeld van een cv waarmee je die ene gewilde scrum master positie vast en zeker binnenhaalt:

Scrum-master CV schrijven

Hoeveel kun je als scrum master verdienen?

Als echte scrum master ben je een cruciale schakel tussen het ontwikkelingsteam, de product owner en de lokale Agile gemeenschap. Naast dat het begeleiden van teams enorm veel voldoening geeft, is het ook belangrijk om te weten wat je in je portemonnee mag verwachten,

Het gemiddelde salaris van een scrum master is afhankelijk van ervaring, locatie en complexiteit van het project. Het minimale salaris ligt rond de € 2.600 per maand. Het gemiddelde salaris bedraagt € 3.800 per maand en het maximale maandsalaris ligt op € 5.000.

Handleiding: zo schrijf je een sterk scrum master cv

Navigeren in de hedendaagse bedrijfswereld vraagt om een unieke reeds vaardigheden en expertise. Als scrum master ben je de drijvende geest achter Agile transformaties en het leveren van waarde aan organisaties en teams. Je rol is van onschatbare waarde, aangezien je teams begeleidt bij het maximaliseren van efficiëntie.

Je bent uiteraard goed bekend met de Agila-werkwijze en bent bedreven in het faciliteren van scrums, retrospectieven en stand-ups. Je fungeert als een Agile coach en zorgt ervoor dat teams effectief samenwerken om projecten te voltooien.

Je passie voor verbetering en je probleemoplossende vermogen vormen de basis van je succes als scrum master. Je identificeert obstakels, lost ze op en zorgt ervoor dat team zich kan concentreren op het leveren van waarde aan de klant.

Wil je je carrière naar nieuwe hoogten tillen? Dan zul je een overtuigend cv moeten schrijven. Laat je expertise en passie zien en maak het verschil.

Lay-out

Niet alleen de inhoud van je cv is belangrijk, de prestatie ervan is net zo cruciaal. Dit is waarom de opmaak van je cv voldoende aandacht verdient:

 • Eerste indruk: Je cv is over het algemeen het eerste contactpunt tussen jou en potentiële werkgevers. Een overzichtelijke, aantrekkelijke lay-out maakt direct een goede indruk.
 • Leesbaarheid: Een heldere indeling maakt het voor recruiters gemakkelijker om vlot relevante informatie te vinden.
 • Efficiëntie: Een goed georganiseerd cv geeft beknopt je ervaring, vaardigheden en prestaties weer - zonder te overweldigen.
 • Visuele aantrekkingskracht: Een nette opmaak geeft aan dat je aandacht besteedt aan detail.
 • Nadruk op de inhoud: Een goede lay-out benadrukt je belangrijkste prestaties en vaardigheden.

De volgende onderdelen verdienen een plekje op je cv: 👇

 • persoonlijke gegevens
 • cv-profiel
 • werkervaring(en)
 • opleiding(en)
 • vaardigheden
 • optioneel: extra onderdelen, zoals 'talen' en/of 'hobby's en interesses'

Format

We raden je aan gebruik te maken van een zogeheten chronologisch cv. Een chronologisch cv is een krachtig hulpmiddel bij het presenteren van je professionele reis. De nadruk ligt in dit type cv op je loopbaanontwikkeling. Je werkervaringen worden in een omgekeerde chronologische volgorde weergegeven, beginnend met je meest recente positie. Recruiters kunnen zo gemakkelijk je carrièregroei volgen.

Scrum-master CV schrijven

Persoonlijke gegevens

In de moderne arbeidsmarkt is het niet langer gebruikelijk om uitgebreide persoonlijke informatie te vermelden. Basisinformatie omvat je volledige naam, adres, e-mailadres en telefoonnummer. Optioneel volstaat een linkje naar je LinkedIn-profiel of professionele website.

📌 Tip: Concentreer je op informatie die relevant is voor je professionele identiteit. Het vermelden van je geboortedatum, geslacht of nationaliteit is niet nodig en kan zelfs onnodige vooroordelen oproepen.

Persoonlijke gegevens:

Anna Noemer

Scrum 423

1234AB Moerdijk

annanoemer@email.com

06-12345678


Foto op je scrum master cv

Het toevoegen van een foto geeft je cv een persoonlijk tintje. Recruiters krijgen direct een beeld van de persoon achter het cv. Echter, het toevoegen van een foto brengt ook enkele nadelen met zich mee. Het kan onbedoelde vooroordelen creëren en afleiden van waar het echt om gaat: jouw bekwaamheid.

📌 Tip: Kies je er toch voor een foto toe te voegen? Zorg er dan voor dat deze professioneel en representatief is. Vakantiefoto's of kiekjes die gemaakt zijn tijdens het uitgaan, verdienen geen plek op een bekwaam cv .

Scrum-master CV schrijven

Werkervaring(en)

Je werkervaring is de ruggengraat van je cv. Het is dé plek waar je je bekwaamheid als scrum master kunt demonstreren en potentiële werkgevers kunt overtuigen van je waarde. Richt je bij het beschrijven van je werkervaring op het volgende:

 • Scrum master vereist: Benadruk dat je een gecertificeerde en bekwame scrum master bent, en dankzij jouw Agile gerelateerde ervaring in staat bent om teams te begeleiden en principes toe te passen.
 • Echte scrum master ervaring: Onderscheid jezelf door ‘echte’ scrum master-ervaring te benadrukken. Toon dat je niet alleen de titel draagt, maar ook daadwerkelijk succesvolle projecten hebt geleid.
 • Online scrum master vacatures: Zorg ervoor dat je cv geoptimaliseerd is voor online zoekopdrachten, aangezien veel recruiters naar online vacatures zoeken. Relevante trefwoorden vergoten je zichtbaarheid.
 • Omgekeerde chronologische volgorde: Begin bij je meest recente (misschien wel huidige) werkervaring en werk vervolgens terug in de tijd. Gebruik actiegerichte woorden om taken en verantwoordelijkheden te omschrijven.

Door je werkervaring op een heldere manier te presenteren, geef je werkgevers een diepgaand zicht in je capaciteiten en expertise als scrum master.

Werkervaring:

Scrum Master, internationale non-profit organisatie {naam}

Jan 2019 - heden


Als Scrum Master bij {naam}, ben ik toegewijd aan het faciliteren van Agile bijeenkomsten en het ondersteunen van onze organisatie in het realiseren van haar missie. Mijn verantwoordelijkheden omvatten onder andere:

 • Agile bijeenkomsten georganiseerd: Actief bijdragen aan de organisatie van diverse Agile bijeenkomsten. Hierbij maakte ik gebruik van virtuele platforms om wereldwijde deelname mogelijk te maken.
 • Agile: Het bevorderen van het 'kleine stukjes Agile' concept om de efficiëntie te vergroten, wat heeft geleid tot een betere samenwerking binnen cross-functionele teams.
 • Strategische ondersteuning: Het leiderschapsteam assisteren bij strategische besluitvorming en het formuleren van operationele doelstellingen.

Scrum Master, Your Work

Mei 2017 - Jan 2019


Bij Your Work heb ik als Scrum Master de verantwoordelijkheid op me genomen voor het leiden van Agile initiatieven en het bevorderen van een cultuur waarin er constant ruimte is voor verbetering. Mijn taken omvatten onder meer:

 • Scrum bijeenkomst via platformen: Het coördineren van virtuele bijeenkomsten om effectieve communicatie en samenwerking te waarborgen, vooral in een tijd waarin remote werk enorm belangrijk was.
 • Agile werken: Actief promoten van Agile werken, met een focus op het identificeren en oplossen van obstakels, het verbeteren van processen en het handhaven van een resultaatgerichte aanpak.
 • Leiderschap en coaching: Het bieden van leiderschap en coaching aan het team, met als resultaat aanzienlijke verbeteringen in teamproductiviteit.

Scrum-master CV schrijven

Opleiding(en)

Door je gevolgde opleidingen te vermelden, geef je werkgevers inzicht in je kennis, expertise en toewijding aan professionele groei. Het kan je echt onderscheiden van andere kandidaten. Vermeld alle opleidingen die relevant zijn voor je functie. Dit kunnen formele diploma’s zijn, maar ook certificaten, workshops, of online cursussen.

Opleidingen:

Juni 2013 - September 2017 Agile, Scrum en Leanmanagement (certificaat), Hogeschool van Amsterdam

September 2013 - Mei 2017 Commerciële Economie (bachelor), Hogeschool van Amsterdam


Vaardigheden

Het benadrukken van je vaardigheden is enorm belangrijk voor scrum masters die streven naar een nieuwe baan. Het stelt je in staat om je expertise op een gestructureerde manier te presenteren. Noem vaardigheden die aansluiten op de vacature, zoals je bekwaamheid in het coachen van scrum teams en je vermogen om Agile-principes toe te passen in projecten. Toon ook je communicatieve vaardigheden, die essentieel zijn voor het samenwerken met product owners, stakeholders en teamleden.

Vaardigheden:
 • Uitgebreide kennis van Scrum-methodologieën en Agile-principes om effectief teams te begeleiden bij hun professionele reis.
 • Vaardigheid in het organiseren en leiden van Agile-bijeenkomsten, waar onder sprint planning, daily stand-ups, retrospectives en review meetings.
 • Het vermogen om effectief te communiceren en relaties op te bouwen met stakeholders, collega's en andere belanghebbenden.
 • Het vermogen om teams en individuen te coachen, te begeleiden en te motiveren om hun potentieel te bereiken.
 • Ervaring in het begeleiden van (Agile-)transformaties en het navigeren door veranderingen binnen organisaties.
 • Sterk analytisch denkvermogen om problemen vlot te identificeren en obstakels te overwinnen.
 • Uitstekende tijdmanagementvaardigheden om strakke deadlines te halen en effectief meerdere projecten te beheren.
 • In staat om belangrijke details te beheren en ervoor te zorgen dat projecten en processen nauwkeurig worden uitgevoerd.

Scrum-master CV schrijven

Cv-profiel

Je cv-profiel, ook wel bekend als persoonlijk profiel, is een kort stukje tekst aan het begin van je cv. Het is bedoeld om recruiters een snel overzicht te geven van wie je bent, wat je vaardigheden zijn en wat je kunt bieden aan toekomstige werkgevers. Het is een kans om direct de aandacht te trekken en een positieve indruk achter te laten. Hieronder enkele tips voor het schrijven van een cv-profiel:

 • Kort, maar krachtig: Drie tot zes zinnen is meer dan voldoende.
 • Relevantie: Benadruk je belangrijkste vaardigheden en ervaring.
 • Gebruik actieve taal: Formuleer je profiel in actieve bewoordingen.
 • Wees specifiek: Gebruik concrete voorbeelden en, indien mogelijk, meetbare resultaten.
 • Toon enthousiasme: Laat je enthousiasme voor de functie en de branche doorschemeren.
 • Pas je cv-profiel aan per functie: Maximaliseer de relevantie door je profiel aan te passen voor elke sollicitatie.
GOED
Cv-profiel:

Ervaren scrum master met een bewezen staat van dienst in het begeleiden van Agile-teams naar succesvolle projectopleveringen. Mijn sterke communicatieve vaardigheden en diepgaande kennis van Agile-methodologieën, stellen me in staat om obstakels te overwinnen, teams te motiveren en zakelijke doelen te bereiken. Mijn passie voor continue verbetering en resultaatgerichtheid maken mij een waardevolle aanwinst voor elk Agile-team.


SLECHT
Cv-profiel:

Gemotiveerde professional die op zoek is naar nieuwe kansen en uitdagingen. Ik heb ervaring in verschillende aspecten van het bedrijfsleven en ben bereid om nieuwe dingen te leren.


Een cv-profiel is een krachtig hulpmiddel dat je cv direct op laat vallen, maar het moet zorgvuldig geschreven worden. Het dient relevant en specifiek te zijn en moet je unieke waarde en enthousiasme benadrukken. Het eerste voorbeeld is goed. Beknopt, specifiek en gericht op de kerncompetenties van scrum masters. Het tweede profiel is te algemeen. Het mist focus en specifieke informatie over de vaardigheden en ervaring van de kandidaat.

Extra onderdelen

Voor je zomaar extra onderdelen toe gaat voegen, is het belangrijk goed de relevantie van deze onderdelen af te wegen. Beheers je meerdere talen én is dit relevant voor de functie? Dan is het uiteraard zinvol om een sectie ‘talen’ op te nemen. Echter, als het niet relevant is, kan het juist afleiden van de inhoud.

Het opnemen van je hobby’s en interesses kan een persoonlijk tintje aan je cv toevoegen. Maar, wees ook hier weer selectief. Sluiten je hobby’s aan op de functie, dan kunnen ze je cv versterken. Is dit niet het geval, dan kun je de ruimte op je cv beter benutten voor relevante informatie.

Talen:

Nederlands - moedertaal

Engels - vloeiend

Duits - vloeiend


Scrum-master CV schrijven

Samenvatting: zo schrijf je een cv als scrum master

Je bent nu helemaal klaar om zelf aan de slag te gaan. Voor je begint met schrijven, is het waardevol onderstaande samenvatting nog een keer door te nemen:

 • De inhoud van je cv is belangrijk, maar besteed ook voldoende aandacht aan de lay-out van je cv. Een professioneel cv is overzichtelijk ingericht en visueel aantrekkelijk.
 • Vergeet niet om je werkervaring en vaardigheden te benadrukken, vooral degenen die relevant zijn voor de functie en de branche.
 • Het vermelden van je gevolgde opleidingen is belangrijk om je geschiktheid voor de functie te benadrukken.
 • Overweeg zorgvuldig welke vaardigheden je opneemt in je cv en hoe deze aansluiten bij de gestelde functie-eisen.
 • Een sterk cv-profiel kan recruiters meteen overtuigen van je geschiktheid voor de functie.
 • Het toevoegen van extra onderdelen aan je cv kan waardevol zijn als ze relevant zijn voor de functie.
 • Last but not least, zorg ervoor dat je cv altijd aangepast is aan de specifieke sollicitatie.

Weet je nog steeds niet zo goed waar je beginnen moet? 👉 Wij helpen je graag op weg!

Begeleidende brief

Naast een cv, zul je hoogstwaarschijnlijk ook een overtuigende motivatie- of sollicitatiebrief moeten schrijven. Het biedt je de mogelijkheid om persoonlijkheid toe te voegen aan je cv en dieper in te gaan op waarom jij de ideale kandidaat voor de functie bent. Een goed geschreven brief kan het verschil maken tussen een uitnodiging op een persoonlijk gesprek of onopgemerkt blijven.

Het schrijven van een goede brief is nog niet zo gemakkelijk. Bij onze cv-templates krijg je een voorbeeld van een sterke brief. Deze kun je gebruiken bij het schrijven van de jouwe.

Maak met de beste sjablonen uw cv

This is some text inside of a div block.

What’s a Rich Text element?

The rich text element allows you to create and format headings, paragraphs, blockquotes, images, and video all in one place instead of having to add and format them individually. Just double-click and easily create content.

Static and dynamic content editing

A rich text element can be used with static or dynamic content. For static content, just drop it into any page and begin editing. For dynamic content, add a rich text field to any collection and then connect a rich text element to that field in the settings panel. Voila!

How to customize formatting for each rich text

Headings, paragraphs, blockquotes, figures, images, and figure captions can all be styled after a class is added to the rich text element using the "When inside of" nested selector system.

Creëer binnen 15 minuten uw cv

Onze gratis collectie van vakkundig ontworpen cv-sjablonen zal u helpen om u van de massa te onderscheiden en u een stap dichter bij uw droombaan te brengen.

Creëer uw cv

Voorbeeldbrieven om te downloaden

Sjabloon voor een sollicitatiebrief
Ontwerp voor een sollicitatiebrief
Sollicitatiebrief-sjabloon voor studenten - universiteit
Sjabloon voor interessante sollicitatiebrief