Zo schrijf je een overtuigend schoonheidsspecialiste cv

Een belangrijk onderdeel van het sollicitatieproces is het schrijven van een sterk cv. Je schoonheidsspecialiste cv kun je ook wel zien als je visitekaartje, waarmee je laat zien wie je bent, welke ervaring en vaardigheden je hebt, en waarom jij de perfecte kandidaat bent voor de functie. Maar, hoe schrijf je nu een opvallend schoonheidsspecialiste cv?

Indeling :
Maat :
Aanpasbaar :
Word (Microsoft)
A4
Ja

Voorbeeld schoonheidsspecialiste cv

Persoonlijke gegevens:

Hannah Jansen
Oogpotlood 101
1234AB Utrecht
hannahjansen@email.com
06-12345678

Cv-profiel:

Ervaren schoonheidsspecialiste met een passie voor het verbeteren van de huidconditie en het creëren van een fijne ervaring voor klanten. Beschikt over uitgebreide kennis van huidverzorgingstechnieken en behandelingsmethoden, evenals sterke communicatieve vaardigheden om klanten te adviseren en op maat gemaakte schoonheidsoplossingen te bieden. Gedreven door resultaten en toegewijd aan het leveren van uitstekende service. Wilt haar expertise graag verder uitbreiden, om zo elke klant een onvergetelijke schoonheidservaring te kunnen bieden.

Werkervaring:

 Schoonheidsspecialiste, Beauty Salon X
 Feb 2019 - heden

 •  Uitvoeren van verschillende schoonheidsbehandelingen, waaronder gezichtsbehandelingen, manicures, pedicures, ontharing en massages.
 •  Klanten adviseren over de beste behandelingen en producten op basis van hun individuele behoeften en huidtype.
 •  Behandeld gemiddeld 10-15 klanten per dag, zorgend voor een hoge kwaliteit van dienstverlening en klanttevredenheid.
 •  Op de hoogte blijven van de nieuwste trends en ontwikkelingen in de schoonheidsindustrie door regelmatig trainingen te volgen.


Schoonheidsspecialiste, Beauty Salon Y
 Aug 2017 - Feb 2019

 •  Bijhouden van gedetailleerde klantinformatie, behandelingen en financiële administratie.
 •  Voert professionele huidanalyses uit om problemen te identificeren en op maat gemaakte behandelplannen te ontwikkelen.
 •  Deelnemen aan teamvergaderingen en bijdragen aan de ontwikkeling van nieuwe behandelingsprotocollen.


Opleidingen:

 Juli 2014 - Juni 2017 Allround Schoonheidsspecialist (mbo-4), ROC van Amsterdam

Cursussen:

Jan 2023 - Manuele Lymfedrainage
Feb 2022 - Huidverzorging Acne-Specialist
Jan 2018 - Ontspanningsmassage
Nov 2016 - Acrylnagels

Vaardigheden:

 •  Diepgaande kennis van huidtypen, huidproblemen en de juiste behandelingen om de huid te verbeteren en verzorgen.
 •  Gaat nauwkeurig en zorgvuldig te werk bij behandelingen zoals gezichtsbehandelingen, ontharing, nagelverzorging en make-up applicatie.
 •  Beschikt over het vermogen om klanten te begrijpen, juist te adviseren en tevreden te stellen, met aandacht voor individuele behoeften en wensen.
 •  Bekendheid met verschillende merken en producten op het gebied van huidverzorging, make-up, nagelverzorging en andere schoonheidsgerelateerde producten.
 •  Leeft hygiënevoorschriften strikt na, onder meer door het schoonmaken en steriliseren van gereedschappen en apparatuur om een veilige werkomgeving te waarborgen.


Talen:

Nederlands - moedertaal
Engels - vloeiend
Spaans - basisvaardigheden

In dit artikel helpen we je aan de hand van waardevolle tips en richtlijnen bij het opstellen van een krachtig schoonheidsspecialiste cv. Een cv dat direct de aandacht trekt, zodat je je kansen op een uitnodiging voor een persoonlijk gesprek aanzienlijk vergroot. Val op in de beauty-industrie!

Hieronder vind je een sterk cv voorbeeld: 👇

Hoeveel kun je als schoonheidsspecialiste verdienen?

Wat je als schoonheidsspecialiste in loondienst verdient, is afhankelijk van verschillende factoren, zoals je ervaring, je reputatie en je locatie. Over het algemeen kun je rekenen op een salaris tussen de € 1.500 en € 2.500 per maand.

Opvallend is de toename van het aantal freelance schoonheidsspecialistes. Als beauty professional kun je ervoor kiezen je eigen bedrijf te staren. Je geniet op deze manier meer vrijheid en flexibiliteit. Je kunt je eigen tarief bepalen, je eigen klanten uitkiezen en je eigen werkschema beheren. Hoewel dit erg voordelig klinkt, brengt werken als freelancer ook uitdagingen met zich mee. Zo moet je zelf je verzekeringen regelen en je eigen klantbestand opbouwen. Hoeveel je als freelance schoonheidsspecialiste verdient, is afhankelijk van het tarief dat je hanteert en het aantal opdrachten dat je binnenhaalt.

schoonheidsspecialiste cv

Handleiding: zo schrijf je een sterk schoonheidsspecialiste cv

Schoonheidsspecialisten bekleden een uitdagende rol in de bloeiende beauty-industrie. De ene beauty-specialiste is bedreven in het verzorgen van de huid en het haar, de ander is een echte nagel artiest. Weer een ander is van alle markten thuis; vele schoonheidsspecialisten zijn echte allrounders. Wat jouw expertise ook is, je zorgt ervoor dat je klanten zich weer zelfverzekerd en stralend voelen.

Naast schoonheidsbehandelingen, heb je meestal ook kennis van gezichtsverzorging, make-up, ontharingstechnieken en manicure/pedicure. Je begrijpt de individuele behoeften en wensen van je klanten, en biedt ze op maat gemaakte adviezen.

Naast inhoudelijke vakkennis, beschik je ook over passie, creativiteit en een oog voor detail. Jij weet hoe je de unieke schoonheid van iedere klant accentueert en zo hun zelfvertrouwen vergroot. Je bent bovendien altijd op de hoogte van de nieuwste trends, technieken en producten in de branche.

Wil jij jouw carrière als schoonheidsspecialiste naar nieuwe hoogten tillen? Dan is het belangrijk dat je een overtuigend schoonheidsspecialiste cv creëert. Een cv waarop je je vaardigheden, ervaring en passie op een overtuigende presenteert, waardoor werkgevers direct inzien dat jij de ideale kandidaat bent.

Lay-out

Als schoonheidsspecialiste werk je in een sector waar professionaliteit en esthetiek centraal staan. Het is dan ook essentieel dat je een cv creëert dat niet alleen je ervaring en vaardigheden weerspiegelt, maar ook je oog voor stijl en detail. Een goed ontworpen cv kan het verschil maken tussen opvallen of onopgemerkt blijven.

Ga op zoek naar de juiste balans tussen professionaliteit en creativiteit. Op je schoonheidsspecialiste cv mag je gerust je ontwerpkwaliteiten tonen, maar pas op dat je niet gaat overdrijven. De leesbaarheid van je cv mag niet opgeofferd worden. Kies voor een gestructureerde opmaak die gemakkelijk te scannen is. Lezers kunnen zo gemakkelijk de benodigde informatie terugvinden.

Je krijgt maar één keer de kans om een goede eerste indruk te maken. Een zorgvuldig ontwerpen cv trekt direct de aandacht van je toekomstige werkgever. Het laat niet alleen zien dat je bekwaam bent als schoonheidsspecialiste, maar ook aandacht besteedt aan de presentatie van jezelf als professional.

De volgende onderdelen krijgen een plekje op je cv: 👇

 • persoonlijke gegevens
 • cv-profiel
 • werkervaring(en)
 • opleiding(en)
 • vaardigheden
 • optioneel: talen en/of hobby's en interesses

Format

Er zijn verschillende soorten cv's te onderscheiden. Als schoonheidsspecialiste kun je het best kiezen voor een chronologisch cv. In dit type cv ligt de nadruk op je werkgeschiedenis en groei in de branche. Je werkgever ziet direct hoe je bent geëvolueerd. Werkgevers krijgen een duidelijk beeld van je carrière, waarna zij beter kunnen inschatten of je al dan niet geschikt bent voor de nieuwe baan.

schoonheidsspecialiste cv

Persoonlijke gegevens

Je toekomstige baas moet je natuurlijk wel kunnen bereiken. Het is dan ook belangrijk dat je cv begint met je persoonsgegevens. Vermeld je naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres. Je kunt ervoor kiezen meer gegevens te vermelden, maar dit is meestal niet nodig. Wij raden je aan dit onderdeel zo kort mogelijk te houden.

Persoonlijke gegevens:

Hannah Jansen

Oogpotlood 101

1234AB Utrecht

hannahjansen@email.com

06-12345678


Foto op je schoonheidsspecialiste cv

Het wel of niet toevoegen van een foto, is een persoonlijke keuze. Een foto geeft je curriculum vitae een persoonlijk tintje en werkgevers krijgen direct een beeld van je professionele uitstraling. Het kan je cv net wat meer op laten vallen.

Aan de andere kant is het belangrijk om af te wegen of het toevoegen van een foto meerwaarde aan je cv biedt. Je wilt natuurlijk niet op basis van je foto beoordeeld worden. Kies je ervoor een foto toe te voegen? Zorg er dan voor dat deze van hoge kwaliteit is en professioneel oogt. Gebruik geen foto's waarop je informeel gekleed bent. Een foto mag nooit afleiden, het moet een aanvulling zijn op het geheel.

📌 Tip: Stem je keuze af op de normen van de plek waar je solliciteert. Houd rekening met de verwachtingen van het bedrijf. Staan alle werknemers met foto en al op de website? Dan doe je er waarschijnlijk goed aan om een foto aan je cv toe te voegen.

schoonheidsspecialiste CV

Werkervaring(en)

Werkervaring geeft werkgevers inzicht in je professionele achtergrond en bekwaamheid in de beauty branche. Naast dat je vermeldt waar je hebt gewerkt, beschrijf je ook welke taken en verantwoordelijkheden je hier hebt gehad. Benadruk specifieke technieken, (cosmetische) behandelingen en producten waar je ervaring mee hebt. Je meest recente werkervaring vermeld je als eerst.

Werkervaring:

Schoonheidsspecialiste, Beauty Salon X

Feb 2019 - heden

 • Uitvoeren van verschillende schoonheidsbehandelingen, waaronder gezichtsbehandelingen, manicures, pedicures, ontharing en massages.
 • Klanten adviseren over de beste behandelingen en producten op basis van hun individuele behoeften en huidtype.
 • Behandeld gemiddeld 10-15 klanten per dag, zorgend voor een hoge kwaliteit van dienstverlening en klanttevredenheid.
 • Op de hoogte blijven van de nieuwste trends en ontwikkelingen in de schoonheidsindustrie door regelmatig trainingen te volgen.
Schoonheidsspecialiste, Beauty Salon Y

Aug 2017 - Feb 2019

 • Bijhouden van gedetailleerde klantinformatie, behandelingen en financiële administratie.
 • Voert professionele huidanalyses uit om problemen te identificeren en op maat gemaakte behandelplannen te ontwikkelen.
 • Deelnemen aan teamvergaderingen en bijdragen aan de ontwikkeling van nieuwe behandelingsprotocollen.

Schoonheidsspecialiste cv zonder (relevante) werkervaring

Heb je nog geen werkervaring opgedaan? Niet getreurd, ook zonder werkervaring kun je een uitstekend cv opstellen. Je legt in dat geval de nadruk op andere onderdelen, zoals je opleiding, vaardigheden en eventuele relevante stages. Benadruk ook je passie voor het vak en je bereidheid om te blijven leren en groeien.

schoonheidsspecialiste cv

Opleiding(en)

Aan de hand van je gevolgde opleidingen geef je werkgevers inzicht in je formele scholing en kennis van het vakgebied. Ze zijn hierdoor beter in staat een beeld te vormen van je expertise en vaardigheden. Je vermeldt de naam van de opleiding die je hebt gevolgd, de naam van de onderwijsinstelling en de periode waarin je hebt gestudeerd.

Opleidingen:

Juli 2014 - Juni 2017 Allround Schoonheidsspecialist (mbo-4), ROC van Amsterdam


Aanvullende cursussen

Er zijn verschillende cursussen die je kunt volgen om je vaardigheden verder te ontwikkelen. Heb je één of meerdere van deze cursussen gevolgd? Benoem ze dan! Je laat hier niet alleen mee zien dat je over uitgebreide kennis beschikt, maar ook dat je bereid bent om bij te leren. Relevante cursussen kunnen gericht zijn op gezichtsbehandelingen, (permanente) make-up, lichaamsbehandelingen, nagelverzorging, ontharing en meer.

Cursussen:
Jan 2023 - Manuele Lymfedrainage

Feb 2022 - Huidverzorging Acne-Specialist

Jan 2018 - Ontspanningsmassage

Nov 2016 - Acrylnagels


schoonheidsspecialiste CV

Vaardigheden

Door het vermelden van je vaardigheden laat je zien dat je over de nodige competenties beschikt om succesvol te zijn als schoonheidsspecialiste. 👉 Zorg ervoor dat je vaardigheden kiest die aansluiten op de specifieke vereisten uit de vacature.

Vaardigheden:
 • Diepgaande kennis van huidtypen, huidproblemen en de juiste behandelingen om de huid te verbeteren en verzorgen.
 • Gaat nauwkeurig en zorgvuldig te werk bij behandelingen zoals gezichtsbehandelingen, ontharing, nagelverzorging en make-up applicatie.
 • Beschikt over het vermogen om klanten te begrijpen, juist te adviseren en tevreden te stellen, met aandacht voor individuele behoeften en wensen.
 • Bekendheid met verschillende merken en producten op het gebied van huidverzorging, make-up, nagelverzorging en andere schoonheidsgerelateerde producten.
 • Leeft hygiënevoorschriften strikt na, onder meer door het schoonmaken en steriliseren van gereedschappen en apparatuur om een veilige werkomgeving te waarborgen.

Belangrijke vaardigheden als schoonheidsspecialiste

Wat maakt jou een goede schoonheidsspecialiste? Er zijn verschillende goed eigenschappen waar werkgevers naar op zoek gaan op je schoonheidsspecialiste cv, onder meer de volgende vaardigheden: 👇

 • Productkennis, kennis van specifieke huidverzorgingstechnieken en kennis van veel voorkomende schoonheidsbehandelingen.
 • Vaardigheid in make-up applicatie en het creëren van diverse looks.
 • Bekwaamheid in nagelverzorging, inclusief manicures, pedicures en het aanbrengen van kunstnagels en nagellak.
 • Kennis van ontharingstechnieken, zoals waxen en harsen.
 • Klantgerichtheid en het vermogen om klanten te adviseren over de meest geschikte oplossingen voor uiterlijke verzorging.
 • Hygiënevoorschriften naleven en een veilige en schone werkomgeving creëren.
 • Verkoopvaardigheden om diensten en/of producten aan te bevelen en te verkopen.
 • Handigheid en precisie bij het uitvoeren van behandelingen.
 • Empathie en klantgerichtheid om een ontspannen ervaring voor klanten te creëren.
schoonheidsspecialiste cv

Cv-profiel

Je cv-profiel, ook wel persoonlijk profiel genoemd, is een kort en krachtig stukje tekst aan het begin van je cv. Een goed cv-profiel biedt een samenvatting van je vaardigheden, ervaring en persoonlijkheid. Onderscheid jezelf, gebruik specifieke voorbeelden en benadruk relevante kwalificaties. Een sterk cv-profiel trekt direct de aandacht.

GOED
Ervaren schoonheidsspecialiste met een passie voor het verbeteren van de huidconditie en het creëren van een fijne ervaring voor klanten. Beschikt over uitgebreide kennis van huidverzorgingstechnieken en behandelingsmethoden, evenals sterke communicatieve vaardigheden om klanten te adviseren en op maat gemaakte schoonheidsoplossingen te bieden. Gedreven door resultaten en toegewijd aan het leveren van uitstekende service. Wilt haar expertise graag verder uitbreiden, om zo elke klant een onvergetelijke schoonheidservaring te kunnen bieden.

SLECHT
Hardwerkende schoonheidsspecialiste met een positieve houding en goede communicatie vaardigheden. Ik ben goed in het uitvoeren van verschillende behandelingen en het helpen van klanten. Nu op zoek naar een nieuwe functie.

Zie je de verschillen tussen de twee voorbeelden? Het eerste voorbeeld benadrukt de essentiële aspecten van een schoonheidsspecialiste, zoals ervaring, passie en klantgerichtheid. De schrijver is duidelijk toegewijd aan het leveren van kwaliteit en klanttevredenheid. Het tweede voorbeeld mist specifieke details. Het is te vaag en nodigt niet uit om het cv verder te lezen.

📌 Tip: Hoewel een persoonlijk profiel één van de belangrijkste onderdelen van je cv is, raden we je aan deze als laatste te schrijven. Je kunt dan vaak beter inspelen op de specifieke behoeften van de functie waarvoor je solliciteert.

Extra onderdelen

Je cv is nu klaar om verstuurd te worden. Je kunt er ook voor kiezen om extra onderdelen aan je cv toe te voegen. Onderdelen zoals 'talen' en/of 'hobby's en interesses'. Het toevoegen van deze onderdelen kent zowel voor- als nadelen. Zo kan het vermelden van talen nuttig zijn als dit relevant is voor de functie. Het opnemen van je hobby's en interesses geeft je cv een persoonlijk tintje. Let er wel op dat je vermelde hobby's relevant en professioneel zijn. Overweeg goed of ze de gewenste boodschap overdragen en een positieve indruk achterlaten.

Gesproken talen

Spreek je meerdere talen? Dan kan het waardevol zijn om dit te vermelden op je cv. Zo laat je zien dat je in staat bent om effectief te communiceren met diverse klanten. Je kunt dit op de volgende manier doen:

Talen:

Nederlands - moedertaal

Engels - vloeiend

Spaans - basisvaardigheden


Samenvatting: zo schrijf je een cv als schoonheidsspecialiste

Je bent nu klaar om zelf aan de slag te gaan! Hieronder vatten we de belangrijkste punten nog een keer kort samen:

 • Een goed cv begint met een aantrekkelijk, overzichtelijke lay-out.
 • Vermeld beknopt je persoonlijke gegevens.
 • Trek direct de aandacht met een pakkend cv-profiel.
 • Denk goed na over welke foto het best tot zijn recht komt op je cv.
 • Beschrijf je werkervaringen en welke taken je hier hebt uitgevoerd.
 • Als je geen werkervaring hebt, richt je dan op opleidingen, stages, cursussen en relevante vaardigheden.
 • Benadruk je belangrijkste vaardigheden, zoals communicatie, behandelingsvaardigheden en productkennis.
 • Denk goed na over het toevoegen van extra onderdelen, zoals talen of hobby's, afhankelijk van hun relevantie voor de functie.

Weet je nog steeds niet zo goed waar je beginnen moet? 👉 Wij helpen je graag op weg!

Begeleidende brief

De begeleidende brief is een ideale kans om jezelf te presenteren en je motivatie te benadrukken. Het stelt je in staat om je unieke vaardigheden en passie voor schoonheid te presenteren. Ga bijvoorbeeld dieper in op je ervaring, opleiding en waarom je gekozen hebt voor het vak. Een goed geschreven motivatie- of sollicitatiebrief toont aan dat je onderzoek hebt gedaan naar het bedrijf en hoe jouw vaardigheden en ervaringen een waardevolle aanvulling zijn. Het is een goede kans om je te onderscheiden van andere sollicitanten.

Het schrijven van een goede brief is nog niet zo gemakkelijk. Bij onze cv-templates krijg je een voorbeeld van een sterke brief. Deze kun je gebruiken bij het schrijven van de jouwe.

Veelgestelde vragen

Moet ik mijn klantenbestand vermelden op mijn schoonheidsspecialiste cv?

Het vermelden van je klantenbestand is niet gebruikelijk. Hoewel het laten zien van een groot klantenbestand een indicatie kan zijn van je succes, is het belangrijker je vaardigheden en ervaring te benadrukken. Om de kwaliteit van je werk te tonen, kun je de focus leggen op concrete resultaten, zoals klanttevredenheidscores.

Hoe kan ik mijn cv aanpassen voor verschillende soorten schoonheidsbanen?

Het is belangrijk om de focus te leggen op de relevante aspecten van elke functie. Solliciteer je voor een baan als huidverzorgingsspecialist? Benadruk dan je expertise in huidverzorgingstechnieken. Voor een make-upartiesten rol, kun je het best de nadruk leggen op je creativiteit.

Maak met de beste sjablonen uw cv

This is some text inside of a div block.

What’s a Rich Text element?

The rich text element allows you to create and format headings, paragraphs, blockquotes, images, and video all in one place instead of having to add and format them individually. Just double-click and easily create content.

Static and dynamic content editing

A rich text element can be used with static or dynamic content. For static content, just drop it into any page and begin editing. For dynamic content, add a rich text field to any collection and then connect a rich text element to that field in the settings panel. Voila!

How to customize formatting for each rich text

Headings, paragraphs, blockquotes, figures, images, and figure captions can all be styled after a class is added to the rich text element using the "When inside of" nested selector system.

Creëer binnen 15 minuten uw cv

Onze gratis collectie van vakkundig ontworpen cv-sjablonen zal u helpen om u van de massa te onderscheiden en u een stap dichter bij uw droombaan te brengen.

Creëer uw cv

Voorbeeldbrieven om te downloaden

Sjabloon voor een sollicitatiebrief
Ontwerp voor een sollicitatiebrief
Sollicitatiebrief-sjabloon voor studenten - universiteit
Sjabloon voor interessante sollicitatiebrief