Zo schrijf je een indrukwekkend recruiter zorg en welzijn cv

In de dynamische wereld van zorg en welzijn speel je als recruiter een belangrijke rol in het vinden van talent. Je bent als het ware de verbindende schakel tussen gepassioneerde professionals en organisaties die zich inzetten voor het welzijn van anderen.

Indeling :
Maat :
Aanpasbaar :
Word (Microsoft)
A4
Ja

Om te schitteren in deze veeleisende, maar erg belonende rol, heb je een indrukwekkend cv nodig. Een goed cv vertelt niet alleen je professionele verhaal, maar valt ook op bij potentiële werkgevers.

In dit artikel helpen we je jouw cv te onderscheiden van de massa. Stapsgewijs gaan we samen een indrukwekkend recruiter zorg en welzijn cv schrijven.

Handleiding: zo schrijf je een sterk recruiter zorg en welzijn cv

In de boeiende wereld van zorg en welzijn is jouw rol als recruiter van onschatbare waarde. Jouw expertise verbindt talentvolle individuen met organisaties die een positieve impact willen maken op mensenlevens.

Als recruiter in zorg en welzijn ben je bedreven in het identificeren van getalenteerde kandidaten en het beoordelen van hun ervaring en vaardigheden. Jij begrijpt de unieke uitdagingen van de zorgsector als geen ander en weet hoe je de juiste persoon op de juiste plaats kunt krijgen. Zo snap je onder andere dat het enorm belangrijk is, dat iedere medewerker die in de zorg werkt over de juiste papieren beschikt.

Wil jij jouw carrière als recruiter in zorg en welzijn naar nieuwe hoogten tillen? Je avontuur begint met het creëren van een professioneel en onderscheidend zorg cv.

Lay-out

In de wereld van recruitment zijn eerste indrukken van onschatbare waarde. Een aantrekkelijke lay-out zorgt ervoor dat je cv direct opvalt en nieuwsgierigheid opwekt bij werkgevers.

Zorg ervoor dat je cv je professionele aanpak weerspiegelt. Een goed georganiseerd cv toont dat je oog hebt voor detail en de moeite hebt genomen om je cv professioneel te presenteren.

Maak gebruik van duidelijke secties, opsommingstekens en voldoende witruimte. Hierdoor kunnen belangrijke details gemakkelijk worden opgemerkt én blijft je cv scanbaar. Houd de achtergrond van je cv neutraal en kies een duidelijk te lezen lettertype uit.

Format

Er bestaan verschillende soorten cv’s. Een chronologisch cv is, in onze ogen, de beste keuze voor recruiters. Het plaatst je werkervaring in een heldere tijdlijn, waardoor werkgevers direct je groei en toewijding in de sector kunnen zien. Werkgevers krijgen een duidelijk beeld van je professionele ontwikkeling en kunnen zo beter jouw relevantie voor de vacature begrijpen.

Recruiter zorg en welzijn CV

Persoonlijke gegevens

Je begint je cv uiteraard met het vermelden van je persoonlijke gegevens. Noem je naam, adresgegevens, e-mailadres en telefoonnummer. Daarnaast kan het plaatsen van een linkje naar een professioneel socialmediaprofiel, zoals LinkedIn, waardevol zijn.

Persoonlijke gegevens:
Mies Jansen
Brandlaan 23
1234AB Heerlen
miesjansen@email.com
06-12345678

Recruiter zorg en welzijn CV

Werkervaring(en)

Werkgevers willen een duidelijk beeld krijgen van jouw professionele geschiedenis en de waardevolle bijdragen die jij geleverd hebt in de sector. Door het opsommen van relevante taken en verantwoordelijkheden, toon je niet alleen je expertise, maar ook hoe goed je past bij het verwerven van toegewijde professionals in de sector zorg en welzijn. Laat zien dat jij de aangewezen persoon bent om de beste match te maken tussen talent en instellingen.

Werkervaring:
Recruiter Zorg en Welzijn, Instelling ABC
Apr 2019 - heden
 • Proactief werven en selecteren van gekwalificeerd zorg- en welzijnspersoneel.
 • Opbouwen en onderhouden van relaties met zorginstellingen en kandidaten om zo perfecte matches te kunnen realiseren.
 • Identificeren van talent en het voeren van diepgaande sollicitatiegesprekken, om zo de vaardigheden en passie van kandidaten te beoordelen.
Recruiter Zorg en Welzijn, Instelling XYZ
Feb 2017 - April 2019
 • Ontwikkelen en uitvoeren van effectieve wervingsstrategieën om de kandidatenpool te vergroten en te diversifiëren.
 • Evalueren van kandidaten en aanbevelingen doen aan zorginstellingen op basis van culturele fit, kwalificaties en competenties.
 • Bijdragen aan de ontwikkeling van het team door middel van coaching en training.

Recruiter zorg en welzijn CV

Opleiding(en)

Door het vermelden van je gevolgde opleiding(en) geef je werkgevers inzicht in je academische achtergrond. Vermeld welke relevante opleiding(en) je hebt gevolgd, de naam van de instelling en de periode waarin je studeerde.

Opleidingen:
Juli 2012 - Juli 2016 Human Resource Management (bachelor), Hanzehogeschool Groningen

📌 Tip: Ben je nog bezig met studeren? Benoem dan je verwachte afstudeerdatum.

Recruiter zorg en welzijn CV

Vaardigheden

Een ander belangrijk onderdeel is het vermelden van je vaardigheden. Want, wat maakt jou nu precies een goede recruiter? Belangrijke vaardigheden in deze sector zijn empathie, communicatie, probleemoplossend vermogen en teamwork. Daarnaast is het belangrijk dat je enkele technische vaardigheden benoemd, zoals kennis van wervingssoftware en online platforms.

Vaardigheden:
 • Diepgaand inzicht in de zorg- en welzijnssector, waardoor ik de specifieke vereisten en behoeften van kandidaten en instellingen begrijp.
 • Sterke wervingsvaardigheden om gekwalificeerd talent te identificeren en perfecte matches te realiseren met zorginstellingen.
 • Uitstekende interviewtechnieken om diepgaande sollicitatiegesprekken te voeren en de geschiktheid van kandidaten te beoordelen.
 • Ervaren met het gebruik van specifieke wervingssoftware om vacatures te plaatsen, kandidaten te volgen en het wervingsproces te beheren.
 • Bekend met ATS-systemen, voor het effectief beheren en organiseren van cv’s en sollicitatiegegevens.
 • Inzicht in SEO-technieken om vacatures te optimaliseren en een optimale vindbaarheid te creëren.

📌 Tip: Lees voor je begint met het maken van een opsomming de vacature nog een keer over en benoem voornamelijk vaardigheden die aansluiten op de gestelde functie-eisen.

Recruiter zorg en welzijn CV

Cv-profiel

Één van de belangrijkste onderdelen van je cv is je cv-profiel. Een cv-profiel is een kort maar krachtig stukje tekst aan het begin van je cv. In dit stukje tekst geef je een beknopt overzicht van wie je bent als professional, welke waarde je biedt en waarom jij de meest geschikte kandidaat bent voor de functie. Goede cv-profielen trekken direct de aandacht van werkgevers en nodigen hen uit om verder te lezen, waardoor je meer kans maakt op een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

GOED
Enthousiaste recruiter met zes jaar ervaring in het vinden van toegewijd zorgtalent voor gerenommeerde zorginstellingen. Bewezen trackrecord in het succesvol plaatsen van gekwalificeerde kandidaten en het opbouwen van sterke relaties. Bekend met verscheidene wervingsstrategieën en online sourcing om zo de beste matches te kunnen realiseren. Empathisch, communicatief goed vaardig en resultaatgericht. Vastbesloten om een positieve impact te maken op de dynamische zorg- en welzijnssector.

SLECHT
Hardwerkende professional op zoek naar een nieuwe uitdaging als recruiter. Ik ben gemotiveerd en heb zes jaar ervaring. Ik kan goed omgaan met de meeste wervingssoftware en job boards. Ik ga akkoord met een marktconform salaris en kan een gratis cv voorbeeld aanleveren.

Welke kandidaat zou jij eerder aannemen? Waarschijnlijk kies je voor de eerste. Het eerste cv-profiel is specifiek, biedt concrete informatie over ervaring, vaardigheden en prestaties van de schrijver. Het tweede voorbeeld is te algemeen en biedt weinig waardevolle informatie. Het zal niet opvallen tussen andere sollicitaties.

Extra onderdelen

Je cv is nu klaar om verstuurd te worden. Echter, je kunt er ook voor kiezen om je cv verder uit te breiden, bijvoorbeeld met een kopje ‘talen’ en/of ‘hobby’s en interesses’. Het toevoegen van extra onderdelen kan waardevol zijn, afhankelijk van de relevantie voor de functie en de beschikbare ruimte op je cv. Als recruiter kan het spreken van meerdere talen erg nuttig zijn, vooral als je regelmatig communiceert met kandidaten van verschillende achtergronden.

Recruiter zorg en welzijn CV

Samenvatting: zo schrijf je een recruiter zorg en welzijn cv

We hebben een hele hoop besproken vandaag. Hieronder zetten de belangrijkste punten nog een keer kort op een rijtje:

 • Het is belangrijk om je cv op te laten vallen in de competitieve wervingsbranche.
 • Een overzichtelijke lay-out verbetert de leesbaarheid van je cv.
 • Je kunt het best gebruikmaken van een zogeheten chronologisch cv.
 • Trek direct de aandacht met een pakkend cv-profiel.
 • Vermeld je persoonlijke gegevens, presenteer je werkervaring, benoem je gevolgde opleiding(en) en maak een opsomming van je belangrijkste vaardigheden.
 • Het toevoegen van extra onderdelen is afhankelijk van de relevantie voor de functie en de beschikbare ruimte.

Weet je nog steeds niet zo goed waar je beginnen moet? 👉 Wij helpen je graag op weg!

Begeleidende brief

Naast een professioneel cv, zul je ook een krachtige motivatie- of sollicitatiebrief moeten aanleveren. In deze brief toon je je persoonlijkheid, passie voor de sector en specifieke interesse in de functie. Een overtuigende brief inspireert en wekt het vertrouwen dat jij de juiste kandidaat bent voor de functie. Benadruk je unieke talenten en laat zien hoe jij waarde toevoegt aan het wervingsproces.

Het schrijven van een goede brief is nog niet zo gemakkelijk. Bij onze cv-templates krijg je een voorbeeld van een sterke brief. Deze kun je gebruiken bij het schrijven van de jouwe.

Maak met de beste sjablonen uw cv

This is some text inside of a div block.

What’s a Rich Text element?

The rich text element allows you to create and format headings, paragraphs, blockquotes, images, and video all in one place instead of having to add and format them individually. Just double-click and easily create content.

Static and dynamic content editing

A rich text element can be used with static or dynamic content. For static content, just drop it into any page and begin editing. For dynamic content, add a rich text field to any collection and then connect a rich text element to that field in the settings panel. Voila!

How to customize formatting for each rich text

Headings, paragraphs, blockquotes, figures, images, and figure captions can all be styled after a class is added to the rich text element using the "When inside of" nested selector system.

Creëer binnen 15 minuten uw cv

Onze gratis collectie van vakkundig ontworpen cv-sjablonen zal u helpen om u van de massa te onderscheiden en u een stap dichter bij uw droombaan te brengen.

Creëer uw cv

Voorbeeldbrieven om te downloaden

Sjabloon voor een sollicitatiebrief
Ontwerp voor een sollicitatiebrief
Sollicitatiebrief-sjabloon voor studenten - universiteit
Sjabloon voor interessante sollicitatiebrief