Zo schrijf je een opmerkelijk projectleider cv

Als projectleider kun je aan de slag in verschillende sectoren. Je bent ontzettend breed inzetbaar! Op je cv is het echter belangrijk dat je jezelf toespitst op één specifiek gebied en je deze aanpast op de functie waar je naar solliciteert. Je laat zien wie je bent, wat je al hebt bereikt en waar jouw kwaliteiten liggen.

Indeling :
Maat :
Aanpasbaar :
Word (Microsoft)
A4
Ja

Voorbeeld cv projectleider

Personalia:
Janneke Bakker
Nieuweweg 12
5678YZ Zwolle
jannekebakker@email.com
06-12345678
Rijbewijs: BE
LinkedIn.com/jannekebakker

Cv-profiel:
Enthousiaste projectmanager met meer dan zes jaar ervaring in het plannen en uitvoeren van complexe bouwprojecten. Dankzij mijn uitstekende leidersvaardigheden, duidelijke communicatie en klantgerichte aanpak leid ik ieder project in de juiste banen. Mijn strategische aanpak en goed georganiseerde planning zorgt ervoor dat ieder project tijdig en binnen budget wordt afgerond. Nu op zoek naar een nieuwe uitdaging waarin ik mijn leidinggevende skills mag toepassen in grotere teams.

Werkervaring:
Project manager, Bedrijf ABC Zwolle
Januari 2019 - heden

 •  Projecten realiseren, rekening houdend met budget, kwaliteit en tijd.
 •  Het aansturen van het projectteam bestaande uit 12 man.
 •  Signaleren van knelpunten en het project tijdig bijstellen waar nodig.
 •  Nauw contact houden met de klant en zowel vragen van klanten als collega’s accuraat beantwoorden.

Junior projectleider, Bedrijf XYZ Zwolle
December 2015 - Januari 2019

 •  Opmaken van een risicoplanning en risico’s gedurende het hele project blijven monitoren.
 •  Projectteam opzetten, maken van planningen en aansturen van het team.
 •  Begrotingen maken, strategieën ontwikkelen, budget bewaken.

Opleidingen:
September 2010 - Mei 2014, Bachelor Bedrijfskunde, Hanzehogeschool te Groningen

Cursussen:
Mei 2018 - Scrum
Juni 2017 - IPMA

Vaardigheden:

 •  Dankzij mijn leidinggevende vaardigheden kan ik mijn team correct en doelgericht aansturen.
 •  Ik ga doelgericht te werk en houdt immer het beoogde doel voor ogen.
 •  Kennis van Scrum en IPMA.
 •  Stressbestendig, analytisch denker, betrouwbaar en georganiseerd.

Talen:

 •  Nederlands (moedertaal)
 •  Engels (vloeiend)
 •  Spaans (vloeiend)

Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging? Dan heb je een sterk cv nodig. Een cv waarop je je kwaliteiten, kennis en kunnen overzichtelijk beschrijft.

In dit artikel leer je stap voor stap een sterk projectleider cv op te stellen.

Je kunt onderstaand voorbeeld gebruiken bij het schrijven van jouw projectleider curriculum vitae: 👇

Hoeveel kun je als projectleider verdienen?

De salarissen van projectleiders lopen sterk uiteen. Het is een baan met vele verantwoordelijkheden, waar dan ook een prima salaris tegenover staat. Een starter verdient zo’n € 2.800 per maand. Een ervaren projectleider kan € 6.000 per maand verdienen.

Gemiddeld genomen ligt het salaris van een projectleider rond de € 4.400 per maand. Ben je tijdelijk in dienst? Dan krijg je vaak een extra bonus.

Projectleider CV

Handleiding: zo schrijf je een cv als projectleider

Een projectleider, soms ook projectmanager genoemd, is verantwoordelijk voor het plannen en begeleiden van een project. In samenwerking met je team zorg je ervoor dat het project tijdig en binnen het budget wordt afgerond. Je taken zijn erg divers en er zijn vele verschillende soorten projecten waar je aan mee kunt werken. Niet alleen bedrijven hebben baat bij projectleiders, ook (non-profit)organisaties en de overheid zijn geregeld op zoek naar projectmanagers.

Ben je op zoek naar een nieuw, uitdagend project? Dan is het belangrijk dat je een overzichtelijk cv schrijft. Een cv die is aangepast op de functie waar je naar solliciteert. Niet alleen de inhoud van je cv is belangrijk, je moet ook voldoende aandacht besteden aan de opmaak. Met een goed ingericht projectmanagers cv heb je een streepje voor op je medesollicitanten.

Lay-out

Je hebt vast een heleboel projecten afgerond en dus veel om over te vertellen. Loop niet te hard van stapel en besteed allereerst voldoende aandacht aan het inrichten van je cv. Het is belangrijk dat lezers vlot door je cv kunnen scannen. We raden je aan de volgende indeling aan te houden:

 • personalia
 • cv-profiel
 • werkervaring(en)
 • opleiding(en) en cursussen
 • vaardigheden en kwaliteiten
 • extra onderdelen (optioneel)

Format

Er bestaan verschillende cv-formatten. Wij raden je aan een chronologische volgorde voor je cv aan te houden. Het is een bekend format die je vast en zeker al vaak bent tegengekomen. Op een chronologisch cv krijgen je meest recente werkervaringen en opleidingen een plek bovenaan de lijst. Deze springen hierdoor meteen in het oog.

Verder is het belangrijk dat je je cv overzichtelijk indeelt. Je hebt hierboven al kunnen lezen welke onderdelen een plekje op je cv verdienen. Je scheidt deze onderdelen door middel van kopteksten en witregels. Kies een duidelijk lettertype en houdt de achtergrond van je cv rustig.

Personalia

Net als ieder op ander cv begin je met het vermelden van je persoonsgegevens. Naast de standaardgegevens zoals je naam, adres, e-mailadres en telefoonnummer, is het ook waardevol om een linkje te plaatsen naar je LinkedIn-profiel. Daarnaast zul je als projectleider veel onderweg zijn. Bezit je een rijbewijs? Vermeld dan niet alleen dat je deze bezit, maar ook wel type. Zet de gegevens overzichtelijk onder elkaar:

GOED
Personalia:

Janneke Bakker

Nieuweweg 12

5678YZ Zwolle

jannekebakker@email.com

06-12345678

Rijbewijs: BE

LinkedIn.com/jannekebakker


Link naar LinkedIn-profiel

Hoewel het niet verplicht is, is het als projectleider verstandig om een link naar je LinkedIn-profiel te plaatsen. Je kunt hier veel meer informatie over afgeronde projecten kwijt dan op je cv. De twee vullen elkaar naadloos aan. Het is belangrijk dat alle gegevens overeenkomen en dat je je profiel up-to-date houdt. Plaats zowel op je cv als op je LinkedIn-profiel een professionele, recente foto van jezelf.

Projectleider CV

Zo vermeld je je werkervaring(en)

Het hebben van ervaring is ontzettend belangrijk als projectmanager. Je toekomstige werkgever wilt maar al te graag weten welke projecten je in het verleden hebt afgerond. Hij of zij kan vervolgens makkelijker inschatten of je al dan niet geschikt bent voor het leiden van diens project. Het is belangrijk dat je enkel relevante informatie opneemt in je cv.

Je meest recente werkervaring krijgt een plek bovenaan de lijst. Je werkt de lijst vervolgens af naar je eerste (relevante) werkervaring. Benoem waar je hebt gewerkt en welke werkzaamheden je hebt uitgevoerd.

Werkervaring:

Projectleider, Bedrijf ABC Zwolle

Januari 2019 - heden

 • Het succesvol realiseren van projecten, rekening houdend met praktische zaken zoals budget, kwaliteit en tijd.
 • Het aansturen van het projectteam bestaande uit 12 man.
 • Signaleren van knelpunten en het project tijdig bijstellen waar nodig.
 • Nauw contact houden met de klant en zowel vragen van klanten als collega’s accuraat beantwoorden.
Junior projectleider, Bedrijf XYZ Zwolle

December 2015 - Januari 2019

 • Als junior projectmanager begeleidde ik een team van vijf personen.
 • Opmaken van een risicoplanning en risico’s gedurende het hele project blijven monitoren.m.
 • Begrotingen maken, strategieën ontwikkelen, budget bewaken.

Projectleider cv zonder werkervaring

Ben je net afgestudeerd? Dan heb je nog niet veel werkervaring opgedaan. Maak je geen zorgen, ook als net-afgestudeerde kun je een sterk cv opstellen. Je hebt tijdens je opleiding ongetwijfeld stage gelopen. Ook tijdens deze stages heb je waardevolle ervaring opgedaan. Schroom dan ook niet om deze ervaringen te beschrijven. Welke taken heb je tijdens je stage(s) mogen uitvoeren?

Benoem je gevolgde opleidingen(en) en cursussen

Er is geen opleiding die je specifiek opleidt tot projectleider. Wel wordt er vaak van je verwacht dat je minimaal een bachelor-diploma op zak hebt. Vaak wordt er zelfs academisch werk- en denkniveau gevraagd. Daarnaast heb je ook vaak kennis nodig van een specifieke projectmethodiek, zoals Scrum, IPMA of Prince2. Naast je opleidingen, benoem je ook welke aanvullende cursussen je hebt gevolgd. Je kunt dit op onderstaande manier vormgeven:

Opleidingen:

September 2010 - Mei 2014, Bachelor Bedrijfskunde, Hanzehogeschool te Groningen


Cursussen:

Mei 2018 - Scrum

Juni 2017 - IPMA


Omschrijf je vaardigheden

Als (senior) projectmanager ben je stressbestendig, kun je goed leiding geven en ben je een analytische denker. Je durft taken uit te besteden, kunt mensen motiveren en durft beslissingen te nemen. Je werkt doel- en resultaatgericht. Je kunt plannen maken en past ze onderweg aan waar nodig. Al de eigenschappen die van jou een goede projectmanager maken, neem je op onder de kop ‘vaardigheden’.

📌 Tip: Voor je begint met het opsommen van jouw vaardigheden, is het waardevol om de vacature nog een keer goed over te lezen. Benoem voornamelijk vaardigheden die passen bij de functieomschrijving. Zo laat je zien dat jij geknipt bent voor de rol.

Vaardigheden:
 • Dankzij mijn leidinggevende vaardigheden kan ik mijn team correct en doelgericht aansturen.
 • Ik ga doelgericht te werk en houdt immer het beoogde doel voor ogen.
 • Kennis van Scrum en IPMA.
 • Stressbestendig, analytisch denker, betrouwbaar en georganiseerd.

Benodigde vaardigheden als projectleider

Als projectmanager zijn er vele complexe projecten waar je aan mee kunt werken. Voor de ene functie heb je andere vaardigheden nodig dan voor de ander. Toch zijn er een aantal vaardigheden waar vrijwel iedere toekomstige werkgever naar op zoek is:

 • Communicatie: Als projectmanager moet je goed kunnen communiceren. Leiderschap en communicatie gaan immers hand in hand. Je weet niet alleen de juiste woorden te vinden, maar weet ook welke lichaamstaal en toon je dient te gebruiken. Je bent duidelijk, bent een goede luisteraar en kunt je goed inleven in anderen.

 • Probleemoplossend vermogen: Jij wacht niet af tot er iets mis gaat. In tegendeel; je brengt risico’s vroegtijdig in kaart en houdt ze nauwlettend in de gaten. Je kunt problemen tot in detail analyseren en vindt gemakkelijk de oorzaak ervan. Vervolgens vind je tijdig oplossingen voor alle mogelijke uitkomsten.

 • Leiderschap: We blijven het benoemen; leiderschap is een onmisbare vaardigheid als projectmanager. Je bent in staat teams te vormen en aan te sturen. Je kunt en durft taken uit handen te geven en weet precies wie je met welke taak kunt belasten.

 • Tijdbewaking: Als projectmanager is het essentieel dat je kunt plannen. Je motiveert je team zodat alle gestelde doelen tijdig worden behaald.
Projectleider CV

Cv-profiel

Een van de belangrijkste onderdelen van je cv is het cv-profiel. Hoewel het een plekje bovenaan je cv krijgt, raden we je aan dit onderdeel pas als laatst te schrijven. Na het schrijven van de rest van je cv ben je vaak beter op de hoogte van je eigen kwaliteiten en ambities. Deze neem je mee bij het schrijven van deze korte samenvatting over jezelf.

Het cv-profiel, ook wel persoonlijk profiel genoemd, is een kort stukje tekst waarin je meer verteld over jouw vaardigheden, kennis en ambities. Je kunt er direct de aandacht van potentiële werkgevers mee trekken. Hoewel het geen verplicht onderdeel op het cv is, is het in onze ogen toch onmisbaar.

GOED

Cv-profiel:

Enthousiaste projectmanager met meer dan zes jaar ervaring in het plannen en uitvoeren van complexe bouwprojecten. Dankzij mijn uitstekende leidersvaardigheden, duidelijke communicatie en klantgerichte aanpak leid ik ieder project in de juiste banen. Mijn strategische aanpak en goed georganiseerde planning zorgt ervoor dat ieder project tijdig en binnen budget wordt afgerond. Nu op zoek naar een nieuwe uitdaging waarin ik mijn leidinggevende skills mag toepassen in grotere teams.


SLECHT
Cv-profiel:

Projectleider met zes jaar ervaring. Nu tijd over voor een nieuwe uitdaging. Heeft ervaring met het aansturen van grotere teams. Kan leidinggeven, goed communiceren en werkt klantgericht.


Zie je de verschillen tussen bovenstaande twee voorbeelden? De schrijver van cv-profiel één komt professioneel en enthousiast over. Je hebt na het lezen van de tekst een duidelijk beeld van diens kwaliteiten en ambities. De schrijver van voorbeeld lijkt helemaal niet gemotiveerd te zijn.

Extra onderdelen op je cv

Je cv is nu zo goed als af. Je kunt hem zo versturen, maar je kunt er ook voor kiezen nog een aantal extra onderdelen toe te voegen. Zo kan het handig zijn om je talenkennis om te nemen onder het kopje ‘talen’. Je kunt er ook voor kiezen om een kopje ‘hobby’s en interesses’ in je cv op te nemen. Dit heeft vooral meerwaarde als je hobby’s en interesses overeen komen met de gevraagde competenties.

Talen

Als projectmanager komt het geregeld voor dat je werkt met teamleden of klanten die geen Nederlands spreken. Dat geldt al helemaal wanneer je solliciteert naar een functie in de technische sector of de bouw. Spreek je naast Nederlands ook nog een andere vreemde taal? Schroom dan niet om je talenkennis op te nemen in je cv.

Talen:
 • Nederlands (moedertaal)
 • Engels (vloeiend)
 • Spaans (vloeiend)

Projectleider CV

Samenvatting: zo maak je een goed projectleider cv

Je weet nu hoe je een professioneel projectleider cv op kunt stellen. Hieronder zetten we de belangrijkste punten nog een keer voor je op een rijtje:

 • Richt je cv overzichtelijk in.
 • Maak gebruik van een chronologische volgorde.
 • Vergeet geen LinkedIn-linkje te plaatsen (als je deze hebt).
 • Trek de aandacht met een pakkend cv-profiel.
 • Vat je werkervaringen bondig samen.
 • Vermeld welke studies en cursussen je hebt afgerond.
 • Benoem je belangrijkste vaardigen.
 • Schroom niet je talenkennis te presenteren.

Weet je nog niet zo goed waar je beginnen moet? 👉 Wij helpen je graag op weg.

Begeleidende motivatie- of sollicitatiebrief

Naast dat je een sterk cv nodig hebt, zul je ongetwijfeld ook een motivatie- of sollicitatiebrief moeten schrijven. In deze brief ga je dieper in op de punten die je al kort op je cv hebt genoemd. Wat maakt jou nu echt de meest geschikte kandidaat voor de functie? Vertel niet alleen wat je kunt en al hebt bereikt, maar maak het duidelijk aan de hand van een aantal voorbeelden.

Het schrijven van een goede brief is nog niet zo gemakkelijk. Maak je gebruik van één van onze cv-templates ? Dan krijg je van ons een voorbeeldbrief.

Veelgestelde vragen

Wat is belangrijk bij het schrijven van een projectleider cv?

Resultaat en professionaliteit zijn twee kernwaarden voor iedere projectmanager. Je wilt dit dan ook naar voren laten komen op je cv. Gebruik een overzichtelijke lay-out en maak gebruik van kopteksten en witregels. Verder is het belangrijk dat je gebruikmaakt van een duidelijk lettertype en een rustige achtergrond.

Moet ik een foto toevoegen aan mijn projectleider cv?

Het toevoegen van een foto is niet verplicht, maar wel verstandig. Je kunt er vanuit gaan dat vrijwel iedere werkgever online informatie over je gaat opzoeken. Door een foto aan je cv toe te voegen, houd je zelf de regie in handen over welke foto een recruiter als eerst van je ziet.

Maak met de beste sjablonen uw cv

This is some text inside of a div block.

What’s a Rich Text element?

The rich text element allows you to create and format headings, paragraphs, blockquotes, images, and video all in one place instead of having to add and format them individually. Just double-click and easily create content.

Static and dynamic content editing

A rich text element can be used with static or dynamic content. For static content, just drop it into any page and begin editing. For dynamic content, add a rich text field to any collection and then connect a rich text element to that field in the settings panel. Voila!

How to customize formatting for each rich text

Headings, paragraphs, blockquotes, figures, images, and figure captions can all be styled after a class is added to the rich text element using the "When inside of" nested selector system.

Creëer binnen 15 minuten uw cv

Onze gratis collectie van vakkundig ontworpen cv-sjablonen zal u helpen om u van de massa te onderscheiden en u een stap dichter bij uw droombaan te brengen.

Creëer uw cv

Voorbeeldbrieven om te downloaden

Sjabloon voor een sollicitatiebrief
Ontwerp voor een sollicitatiebrief
Sollicitatiebrief-sjabloon voor studenten - universiteit
Sjabloon voor interessante sollicitatiebrief