Zo schrijf je een indrukwekkend oppas cv

Wil je ouders overtuigen van jouw kwaliteiten als oppas? Een goed geschreven cv is de sleutel tot succes. Je cv is je eerste kans om een positieve indruk te maken en te laten zien waarom jij de perfecte oppas bent. Of je nu net begint met oppassen of al enige ervaring hebt, een indrukwekkend cv laat jou opvallen tussen de concurrentie.||Wil je ouders overtuigen van jouw kwaliteiten als oppas? Een goed geschreven cv is de sleutel tot succes. Je cv is je eerste kans om een positieve indruk te maken en te laten zien waarom jij de perfecte oppas bent. Of je nu net begint met oppassen of al enige ervaring hebt, een indrukwekkend cv laat jou opvallen tussen de concurrentie.

Indeling :
Maat :
Aanpasbaar :
Word (Microsoft)
A4
Ja

Voorbeeld cv oppas

Persoonlijke gegevens:

Anneke Becker
Autoweg 17
1234AB Gouda
annekebecker@email.com
06-12345678

Verantwoordelijke en liefdevolle oppas met een passie voor kinderen en hun ontwikkeling. Met 4 jaar ervaring in het oppassen op kinderen van verschillende leeftijden, ben ik toegewijd aan het creëren van een veilige en stimulerende omgeving. Mijn geduld, creativiteit en vermogen om effectief te communiceren met zowel kinderen als ouders stellen mij in staat om de behoeften van kinderen te begrijpen en hen te ondersteunen bij hun groei en ontwikkeling. Met een positieve en energieke houding zorg ik voor een plezierige ervaring, terwijl ik ook verantwoordelijkheid en betrouwbaarheid toon. Ik ben gekwalificeerd in EHBO voor kinderen en ik heb een passie voor het organiseren van educatieve en leuke activiteiten die de nieuwsgierigheid en creativiteit van kinderen stimuleren.

Beschikbaarheid:

 •   Maandag:    17:00 - 22:00 uur
 •   Woensdag:    17:00 - 22:00 uur
 •   Vrijdag:    12:00 - 23:00 uur
 •   Zaterdag:    09:00 - 23:00 uur
 •   Zondag:    09:00 - 23:00 uur


Werkervaring:

Parttime oppas, Gezin van de familie Jansen, Amsterdam
Jan 2019 - heden

 •  Organiseerde en begeleidde leeftijdsgerichte spelactiviteiten voor drie kinderen in de leeftijd van 3 tot 8 jaar.
 •  Bereidde gezonde maaltijden en snacks voor de kinderen en volgde eventuele dieetbeperkingen op.
 •  Hielp bij het begeleiden van huiswerk en het bevorderen van educatieve activiteiten.
 •  Zorgde voor een veilige en stimulerende omgeving door het plannen van uitstapjes naar parken en musea.
 •  Ontwikkelde een sterke band met de kinderen en ontving positieve feedback van de ouders over mijn geduld en betrokkenheid.
 •  Beheren van dagelijkse routines, waaronder bedtijd, badtijd en huiswerkbegeleiding.


Parttime oppas, Gezin van de familie Petersen, Amsterdam
Aug 2017 - Jan 2019

 •  Zorgen voor de veiligheid en het welzijn van kinderen in de leeftijd van 1 tot 4 jaar.
 •  Creëren van een gestructureerde dagelijkse routine met betrekking tot maaltijden, dutjes en speeltijd.
 •  Organiseren van creatieve en educatieve activiteiten, zoals knutselen en voorlezen.
 •  Onderhouden van open communicatie met ouders over de dagelijkse activiteiten en eventuele speciale behoeften.


Assisteren bij huishoudelijke taken in verband met de zorg voor de kinderen, zoals lichte opruimwerkzaamheden en het wassen van kleding.

Opleidingen:

Juli 2014 - Mei 2017 Pedagogisch Medewerker Kinderopvang (mbo-4), ROC van Amsterdam
Juli 2012 - Jan 2014 Pedagogisch medewerker (mbo-3), ROC Nederland

Cursussen:

2022 - Kinder-EHBO, Rode Kruis

Vaardigheden:

 •  Dankzij mijn uitstekende mondelinge en schriftelijke communicatievaardigheden kan ik effectief communiceren met zowel kinderen als ouders.
 •  Ik bezit het vermogen om geduldig te zijn en empathie te tonen bij het omgaan met kinderen en het begrijpen van hun behoeften en emoties.
 •  Ervaring met het organiseren van educatieve en leuke activiteiten die de ontwikkeling van kinderen stimuleren, zoals voorlezen, knutselen en buitenspelen.
 •  Kennis van veiligheidsprotocollen en basisvaardigheden op het gebied van kinder-EHBO om de veiligheid en het welzijn van kinderen te waarborgen.
 •  Ik toon verantwoordelijkheid en betrouwbaarheid bij het zorgen voor de veiligheid en het welzijn van kinderen.


Talen:

 •  Nederlands - moedertaal
 •  Engels - vloeiend
 •  Spaans - basisvaardigheden

In dit artikel delen we waardevolle tips, handige richtlijnen en duidelijke voorbeelden om je te helpen een indrukwekkend oppasser cv te creëren. Leer hoe je jouw vaardigheden, ervaring en persoonlijkheid kunt benadrukken, zodat ouders direct vertrouwen hebben in jouw capaciteiten als oppas.

Hieronder vind je een voorbeeld van een krachtig babysitter cv: 👇

Hoeveel kun je als oppas verdienen?

Wat je als oppas verdient, is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het aantal kinderen waar je verantwoordelijk voor bent, je leeftijd en de specifieke taken die van je worden verwacht. Over het algemeen varieert het uurloon van een oppas tussen de €8 en €15 per uur.

Ook het aantal uren dat je werkt en de tijd van de dag hebben invloed op de hoogte van je salaris. Vaak wordt er voor de weekenden en avonden een hoger uurloon gerekend. Heb je extra verantwoordelijkheden? Zoals het bereiden van maaltijden of het helpen bij huiswerk? Dan kunnen je verdiensten al snel hoger oplopen.

Oppas CV

Handleiding: zo schrijf je een sterk cv als oppas

Als oppasser speel je een belangrijke rol in het leven van kinderen en gezinnen. Je biedt een veilige en zorgzame opvang, waarbij je de ontwikkeling en welzijn van de kinderen bevordert. Jouw passie voor kinderen en betrouwbaarheid zorgen ervoor dat ouders jou met hun kinderen vertrouwen.

Je hebt een scherp oog voor de behoeften van kinderen, kunt goed omgaan met verschillende leeftijdsgroepen en bent in staat een stimulerende en fijne omgeving te creëren. Je bent flexibel en kunt gemakkelijk inspelen op veranderende situaties, waarbij je altijd controle en rust behoudt. Bovendien heb je een groot verantwoordelijkheidsgevoel en ben je in staat te reageren op noodsituaties met kalmte en doortastendheid.

Naast dat je oppas- en verzorgingsdiensten biedt, help je soms ook bij het maken van huiswerk, het organiseren van activiteiten en het stimuleren van spel en creativiteit. Je hebt een liefdevolle en warme benadering, waarbij je kinderen aanmoedigt te groeien, leren en plezier te hebben.

Wil je werkervaring opdoen als oppas? Dan is het belangrijk een goed cv te creëren. Een cv dat laat zien dat je betrouwbaar, liefdevol en bekwaam bent in het zorgen voor kinderen. Een cv dat ouders er direct van overtuigt dat jij de perfecte oppas bent voor hun kinderen.

Lay-out

Je cv is je eerste kans om ouders te overtuigen van jouw geschiktheid. Niet alleen de inhoud van je cv is belangrijk, ook de opmaak verdient voldoende aandacht. Een gestructureerde lay-out zorgt ervoor dat je cv gemakkelijker te lezen is. Ouders kunnen zo vlot belangrijke informatie terugvinden. Maak gebruik van duidelijke koppen, witregels en bulletpoints. Dit vergroot de leesbaarheid en zorgt ervoor dat de aandacht gevestigd blijft op je kwalificaties en kwaliteiten.

Het is belangrijk een professioneel lettertype uit te kiezen en de lettergrootte consistent te houden. Gebruik een nette en aantrekkelijke vormgeving die bij jouw persoonlijke stijl en de oppasbranche past. Een goed doordachte lay-out toont niet alleen je professionaliteit, maar laat ook zien dat je georganiseerd bent.

Onderstaande onderdelen verwerk je in je cv: 👇

 • persoonlijke gegevens
 • cv-profiel
 • werkervaring(en)
 • opleiding(en) en cursussen
 • vaardigheden
 • talen en/of hobby's en interesses (optioneel)

Format

Je kunt je cv op vele verschillende manieren opbouwen. Wij raden je aan gebruik te maken van een chronologische volgorde. Door je oppaservaringen in chronologische volgorde te presenteren (je meest recente werkervaring bovenaan), kunnen ouders gemakkelijk jouw werkgeschiedenis volgen en zien hoe je je hebt ontwikkeld als oppas.

De nadruk ligt in dit type cv op je meest relevante oppaservaringen, waardoor ouders snel inzicht krijgen in je vaardigheden. Een chronologisch cv is overzichtelijk en helpt ouders snel de benodigde informatie terug te vinden. Houd je cv kort. Twee A4'tjes is meer dan voldoende.

Oppas CV

Persoonlijke gegevens

Ouders moeten natuurlijk contact met je op kunnen nemen. Je begint je cv dan ook met het vermelden van je naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres. Ook kan het handig zijn om je beschikbaarheid aan te geven, zoals welke dagen en tijden je beschikbaar bent om op te passen. Meer informatie vermelden is niet nodig, tenzij hier specifiek om wordt gevraagd.

Persoonlijke gegevens:

Anneke Becker

Autoweg 17

1234AB Gouda

annekebecker@email.com

06-12345678


Beschikbaarheid:
 • Maandag: 17:00 - 22:00 uur
 • Woensdag: 17:00 - 22:00 uur
 • Vrijdag: 12:00 - 23:00 uur
 • Zaterdag: 09:00 - 23:00 uur
 • Zondag: 09:00 - 23:00 uur

Foto op je oppas cv

Je mag een foto aan je cv toevoegen, maar dit is niet verplicht. Oppassen is gebaseerd op vertrouwen en professionaliteit, en een foto kan vooroordelen bij potentiële werkgevers oproepen. Wordt er in de vacatureomschrijving specifiek om een foto gevraagd? Dan is het uiteraard belangrijk dat je deze toevoegt. Let er wel op dat het een professionele foto met positieve uitstraling is.

Werkervaring(en)

Door je eerdere werkervaringen toe te voegen, geef je ouders inzicht in je ervaring als oppas. Het laat zien dat je bekend bent met de uitdagingen en vereisten van de rol, en dat je vertrouwd bent met de zorg voor kinderen.


Vermeld welke oppasfunctie je hebt bekleed, wanneer je hier hebt opgepast en welke verantwoordelijkheden je hebt gehad. Eventueel kun je bijzondere prestaties of successen die je hebt behaald benoemen. Voorbeelden hiervan zijn het ontvangen van positieve feedback van ouders, het implementeren van effectieve routines of het opbouwen van een goede band met de kinderen.

Werkervaring:

Parttime oppas, Gezin van de familie Jansen, Amsterdam

Jan 2019 - heden

 • Organiseerde en begeleidde leeftijdsgerichte spelactiviteiten voor drie kinderen in de leeftijd van 3 tot 8 jaar.
 • Bereidde gezonde maaltijden en snacks voor de kinderen en volgde eventuele dieetbeperkingen op.
 • Hielp bij het begeleiden van huiswerk en het bevorderen van educatieve activiteiten.
 • Zorgde voor een veilige en stimulerende omgeving door het plannen van uitstapjes naar parken en musea.
 • Ontwikkelde een sterke band met de kinderen en ontving positieve feedback van de ouders over mijn geduld en betrokkenheid.
 • Beheren van dagelijkse routines, waaronder bedtijd, badtijd en huiswerkbegeleiding.

Parttime oppas, Gezin van de familie Petersen, Amsterdam

Aug 2017 - Jan 2019

 • Zorgen voor de veiligheid en het welzijn van kinderen in de leeftijd van 1 tot 4 jaar.
 • Creëren van een gestructureerde dagelijkse routine met betrekking tot maaltijden, dutjes en speeltijd.
 • Organiseren van creatieve en educatieve activiteiten, zoals knutselen en voorlezen.
 • Onderhouden van open communicatie met ouders over de dagelijkse activiteiten en eventuele speciale behoeften.
 • Assisteren bij huishoudelijke taken in verband met de zorg voor de kinderen, zoals lichte opruimwerkzaamheden en het wassen van kleding.

👉 Door je werkervaring op een gestructureerde manier te presenteren, kun je ouders laten zien dat je capabel bent als oppas. En, dat je beschikt over de vaardigheden die nodig zijn om voor hun kinderen te zorgen.

Oppasser cv zonder (relevante) werkervaring

Geen zorgen, ook zonder werkervaring kun je een krachtig cv opstellen. Je legt in dat geval de nadruk op je andere pluspunten. Zoals je relevante vaardigheden, persoonlijke kwaliteiten of opleiding. Hoewel werkervaring altijd nuttig is, zijn er ook andere aspecten die ouders overtuigen van je kunnen.

 • Leg de nadruk op je vaardigheden: Focus op vaardigheden die relevant zijn voor het oppassen, zoals communicatievaardigheden, geduld, creativiteit, probleemoplossend vermogen, organisatie en het vermogen om een veilige omgeving te creëren.
 • Toon je opleiding: Vermeld je opleiding, inclusief relevante cursussen, certificeringen of workshops met betrekking tot kinderopvang, EHBO, pedagogiek of ontwikkelingspsychologie.
 • Verwijs naar vrijwilligerswerk: Als je ervaring hebt met het oppassen op familieleden, buren of tijdens vrijwilligerswerk, vermeld dit dan. Ook dit laat zien dat je over de nodige kennis beschikt.
 • Focus op persoonlijke kwaliteiten: Ouders willen een oppas vinden die betrouwbaar, liefdevol, geduldig en verantwoordelijk is. Benadruk deze persoonlijke kwaliteiten in je cv en illustreer ze met voorbeelden.
Oppas CV

Opleiding(en)

Aan de hand van je gevolgde opleiding(en) krijgen ouders een beter beeld van je opleidingsniveau en achtergrond. Vermeld de naam van de opleiding die je hebt gevolgd, de naam van je school en de periode waarin je de opleiding hebt gevolgd. Leg de focus op opleidingen of cursussen die relevant zijn voor oppaswerk, zoals pedagogiek, kinderopvang, of EHBO.

Opleidingen:

Juli 2014 - Mei 2017 Pedagogisch Medewerker Kinderopvang (mbo-4), ROC van Amsterdam

Juli 2012 - Jan 2014 Pedagogisch medewerker (mbo-3), ROC Nederland


Cursussen:

2022 - Kinder-EHBO, Rode Kruis


📌 Tip: Heb je een mbo-, hbo- of wo-opleiding afgerond? Dan hoef je niet te vermelden dat je ook je middelbare school diploma hebt behaald.

Vaardigheden

Wat maakt jou een goede oppas? Aan de hand van je vaardigheden kunnen ouders beter inschatten of je al dan niet geschikt bent voor de rol. Bij het opsommen van je vaardigheden is het belangrijk dat je ze specifiek houdt voor oppaswerk. Mogelijk kun je voorbeelden geven, waaruit blijkt hoe je deze vaardigheden in eerdere banen hebt toegepast. Gebruik een combinatie van harde en zachte vaardigheden. Zo krijgen ouders een duidelijk beeld van jouw competenties.

Vaardigheden:
 • Dankzij mijn uitstekende mondelinge en schriftelijke communicatievaardigheden kan ik effectief communiceren met zowel kinderen als ouders.
 • Ik bezit het vermogen om geduldig te zijn en empathie te tonen bij het omgaan met kinderen en het begrijpen van hun behoeften en emoties.
 • Ervaring met het organiseren van educatieve en leuke activiteiten die de ontwikkeling van kinderen stimuleren, zoals voorlezen, knutselen en buitenspelen.
 • Kennis van veiligheidsprotocollen en basisvaardigheden op het gebied van kinder-EHBO om de veiligheid en het welzijn van kinderen te waarborgen.
 • Ik toon verantwoordelijkheid en betrouwbaarheid bij het zorgen voor de veiligheid en het welzijn van kinderen.

Belangrijke vaardigheden als oppas

Er zijn vele vaardigheden die van jou een goede oppas maken. Hieronder lichten we enkele van deze vaardigheden toe: 👇

 • Communicatievaardigheden: Het is uiterst belangrijk dat je goed kunt communiceren. Zowel met kinderen als diens ouders.
 • Organisatie en planning: Als oppas moet je in staat zijn om dagelijkse routines te beheren, activiteiten te plannen en toezicht houden op de tijdsplanning.
 • Creativiteit: Het is belangrijk dat je leuke en educatieve activiteiten kunt bedenken. Benadruk je creativiteit en vermogen om kinderen creatief te leren denken.
 • Geduld en empathie: Zorg voor kinderen vereist geduld en het vermogen om hun behoeften en emoties te begrijpen.
 • Probleemoplossend vermogen: Het vermogen om snel en effectief problemen op te lossen is ontzettend waardevol als oppas. Ook in onverwachte situaties houd jij je hoofd koel.
Oppas CV

Cv-profiel

Een cv-profiel is een korte samenvatting aan het begin van je cv waarin je een overzicht geeft van wie je bent, wat je te bieden hebt en waarom jij de meest geschikte oppas bent. Met een pakkend cv-profiel trek je direct de aandacht.

GOED
Verantwoordelijke en liefdevolle oppas met een passie voor kinderen en hun ontwikkeling. Met 4 jaar ervaring in het oppassen op kinderen van verschillende leeftijden, ben ik toegewijd aan het creëren van een veilige en stimulerende omgeving. Mijn geduld, creativiteit en vermogen om effectief te communiceren met zowel kinderen als ouders stellen mij in staat om de behoeften van kinderen te begrijpen en hen te ondersteunen bij hun groei en ontwikkeling. Met een positieve en energieke houding zorg ik voor een plezierige ervaring, terwijl ik ook verantwoordelijkheid en betrouwbaarheid toon. Ik ben gekwalificeerd in EHBO voor kinderen en ik heb een passie voor het organiseren van educatieve en leuke activiteiten die de nieuwsgierigheid en creativiteit van kinderen stimuleren.

SLECHT
Oppas met enige ervaring in het oppassen op kinderen. Ik vind het leuk om met kinderen om te gaan en ik ben verantwoordelijk. Beschikbaar om te werken op flexibele uren.

Welke oppas zou jij op jouw kinderen laten passen? Grote kans dat je voor de schrijver van cv-profiel één kiest. Dat doen wij in ieder geval wel. Je vindt in dit voorbeeld relevante details over ervaring, kwaliteiten en vaardigheden. Het tweede voorbeeld is te algemeen.

Extra onderdelen

Het toevoegen van extra onderdelen, zoals 'talen' of 'hobby's en interesses', kan zowel voor- als nadelen hebben, afhankelijk van de relevantie voor de oppasrol. Zo kan het vermelden van talen nuttig zijn als je meerdere talen spreekt en in een meertalige omgeving werkt. Vermeld alleen de talen die je op een vaardig niveau beheerst.

Het toevoegen van hobby's en interesses kan een persoonlijk tintje aan je cv geven en ouders helpen een beeld te vormen van wie je bent buiten je oppaswerk. Vermeld hobby's die relevant zijn voor het werken met kinderen, zoals sporten, knutselen of muziek. Dit laat zien dat je een actieve en betrokken oppas bent. Vermijd hobby's die mogelijk ongepast kunnen zijn.

Talen

Spreek jij één of meerdere vreemde talen? Dan kun je ervoor kiezen om deze op te nemen onder het kopje 'talen'. Vermeld niet alleen welke talen je spreekt, maar ook op welk niveau:

Talen:
 • Nederlands - moedertaal
 • Engels - vloeiend
 • Spaans - basisvaardigheden

Samenvatting: zo schrijf je een cv als oppas

Als het goed is ben je nu helemaal klaar om aan de slag te gaan met je eigen cv. Hieronder vatten we de belangrijkste informatie nog een keer kort voor je samen:

 • Besteed voldoende aandacht aan details en zorg ervoor dat je cv overzichtelijk is ingedeeld.
 • Trek direct de aandacht met een pakkend cv-profiel.
 • Je werkervaring geeft ouders inzicht in je verantwoordelijkheden en prestaties.
 • Je gevolgde opleidingen geven inzicht in je achtergrond en tonen je kwalificaties.
 • Aan de hand van je vaardigheden kunnen ouders goed inschatten of je geschikt bent voor de rol.
 • Het toevoegen van extra onderdelen, zoals 'talen' of 'hobby's en interesses', kan nuttig zijn als ze relevant zijn voor de oppasrol.
 • Lees je cv nog een keer goed na, voordat je deze verstuurt.

Weet je nog steeds niet zo goed waar je beginnen moet? 👉 Wij helpen je graag op weg!

Begeleidende brief

Een goede motivatiebrief geeft ouders een dieper inzicht in jou als persoon en waarom je geschikt bent voor de oppasrol. Een overtuigende brief toont je passie, je betrouwbaarheid en bekwaamheid. Het stelt ouders gerust dat je gemotiveerd en toegewijd bent aan het welzijn van hun kinderen. Door specifieke voorbeelden te geven kun je ouders ervan overtuigen dat jij de meest geschikte oppas voor het gezin bent.

Oppas CV

Het schrijven van een goede brief is nog niet zo gemakkelijk. Bij onze cv-templates krijg je een voorbeeld van een sterke brief. Deze kun je gebruiken bij het schrijven van de jouwe.

Veelgestelde vragen

Moet ik al mijn oppaservaringen vermelden, zelfs als het informeel is?

Ja. Het is belangrijk om al je oppaservaring te vermelden, zelfs als het informeel is. Ouders willen een goed beeld krijgen van je ervaring. Ook als je voor familieleden, vrienden of buren hebt opgepast, mag je dit benoemen.

Moet ik mijn certificeringen of trainingen vermelden?

Ja, het vermelden van relevante certificeringen en trainingen is erg waardevol. Het toont aan dat je toegewijd bent aan het verbeteren van je oppasvaardigheden en dat je extra kennis hebt opgedaan. Certificeringen en trainingen voegen waarde toe aan je cv en wekken vertrouwen bij ouders.

Maak met de beste sjablonen uw cv

This is some text inside of a div block.

What’s a Rich Text element?

The rich text element allows you to create and format headings, paragraphs, blockquotes, images, and video all in one place instead of having to add and format them individually. Just double-click and easily create content.

Static and dynamic content editing

A rich text element can be used with static or dynamic content. For static content, just drop it into any page and begin editing. For dynamic content, add a rich text field to any collection and then connect a rich text element to that field in the settings panel. Voila!

How to customize formatting for each rich text

Headings, paragraphs, blockquotes, figures, images, and figure captions can all be styled after a class is added to the rich text element using the "When inside of" nested selector system.

Creëer binnen 15 minuten uw cv

Onze gratis collectie van vakkundig ontworpen cv-sjablonen zal u helpen om u van de massa te onderscheiden en u een stap dichter bij uw droombaan te brengen.

Creëer uw cv

Voorbeeldbrieven om te downloaden

Sjabloon voor een sollicitatiebrief
Ontwerp voor een sollicitatiebrief
Sollicitatiebrief-sjabloon voor studenten - universiteit
Sjabloon voor interessante sollicitatiebrief