Zo schrijf je een meesterlijk python ontwikkelaar cv

Of je nu een doorgewinterde expert bent of op zoek bent naar je eerste ontwikkelingsbaan, het samenstellen van een overtuigend cv is enorm belangrijk. In de concurrerende wereld van de softwareontwikkeling is je cv het eerste wat potentiële werkgevers van je te zien krijgen. Maak een blijvende eerste indruk en overtuig hen van jouw unieke bijdrage aan hun team.

Indeling :
Maat :
Aanpasbaar :
Word (Microsoft)
A4
Ja

In dit artikel vertellen we je alles over de essentiële stappen om een cv te creëren dat opvalt. Van het benadrukken van je Python-vaardigheden tot het presenteren van je meest opmerkelijke projecten. Volg onze richtlijnen en laat je cv het verhaal vertellen van je vaardigheden, passie en toewijding als Python ontwikkelaar.

Hoeveel kun je als python ontwikkelaar verdienen?

Het salaris is een belangrijke factor bij het evalueren van potentiële kansen en het nemen van weloverwogen beslissingen. Met de juiste vaardigheden en ervaring, biedt de wereld van Python ontwikkeling veelbelovende financiële vooruitzichten. Hoeveel je precies verdient, is afhandeling van je ervaringsniveau, specialisatie en het type bedrijf waarvoor je werkt. De meeste Python software developers verdienen tussen de € 2.500 en € 7.000 per maand. Gemiddeld genomen komt dit neer op een maandsalaris van € 4.750.

ontwikkelaar cv

Handleiding: zo schrijf je een python ontwikkelaar cv

Als Python ontwikkelaar vervul je een belangrijke rol in het moderne digitale landschap. Je ontwerpt, codeert en ontwikkelt innovatieve softwaretoepassingen die de ruggengraat vormen van gevarieerde technische oplossingen. Dankzij jouw diepgaande kennis van Python ben je in staat bedrijven te laten groeien in een voortdurend evoluerende omgeving.

De rol van een software engineer omvat een breed scala aan vaardigheden. Je bent niet alleen een codeerexpert, maar ook een innovatieve denker en een creatieve probleemoplosser. Complexe vraagstukken schrikken je niet af; jij ziet immer kansen voor vernieuwende oplossingen. Je constante drang voor verbetering zorgt ervoor dat je toekomstbestendige oplossingen bedenkt voor de uitdagingen van vandaag én morgen.

Als je je carrière naar nieuwe hoogten wilt tillen, begint dat met het creëren van een cv dat jouw unieke expertise weerspiegelt. Een cv dat de aandacht trekt en deuren opent naar uitdagende kansen in de softwareontwikkelingwereld.

Lay-out

Een goed cv is niet alleen een weergave van je professionele ontwikkeling, maar ook een visuele representatie van wie je bent als software ontwikkelaar. Een doordachte lay-out kan het verschil maken tussen een cv dat een blijvende indruk achterlaat en een cv dat over het hoofd wordt gezien. Wist je dat werkgevers vaak slechts enkele seconden spenderen aan het scannen van een cv? Een heldere lay-out met duidelijke secties en een gemakkelijk te lezen lettertype maakt het mogelijk om snel de meest relevante informatie te vinden.

De volgende onderdelen krijgen een plekje op je cv: 👇

 • persoonlijke gegevens
 • cv-profiel
 • werkervaring
 • opleiding(en)
 • vaardigheden
 • optioneel: talen en/of hobby's en interesses
📌 Tip: Je cv moet gemakkelijk te lezen zijn, zowel op verschillende schermen als bij het afdrukken. Daar veel recruiters cv’s op mobiele apparaten bekijken, is het belangrijk dat je cv op ieder schermformaat goed wordt weergegeven.

Format

We raden je aan gebruik te maken van een zogeheten ‘chronologisch cv’. In dit type cv wordt ieder hoofdstuk van je carrière netjes en logisch gepresenteerd. Door je werkervaring op een chronologische volgorde te presenteren, kan een potentiële werkgever je groei als ontwikkelaar gemakkelijk volgen. Door je meest recente ervaring bovenaan te plaatsen, valt de nadruk op je meest actuele expertise en projecten. Dit laat zien dat je kennis up-to-date is met de nieuwste ontwikkelingen in de branche.

ontwikkelaar cv

Persoonlijke gegevens

De eerste stap die je neemt, is het vermelden van je persoonlijke gegevens. Noem je naam, adresgegevens, e-mailadres en telefoonnummer. Eventueel kun je een linkje naar je portfolio of LinkedIn-profiel toevoegen. Zorg ervoor dat de gegevens accuraat en actueel zijn.

📌 Vergeet niet: minder is vaak meer. Focus op relevantie en privacy. Het benoemen van je burgerlijke staat, burgerservicenummer en nationaliteit is niet nodig.

Persoonlijke gegevens:

Bram Beijers

Lombokweg 34

1234AB Groningen

brambeijers@email.com

06-12345678


Foto op je python ontwikkelaar cv

Weeg het al dan niet toevoegen van een foto zorgvuldig af. Een foto kan je cv een persoonlijk tintje geven, maar het toevoegen ervan kan ook nadelig werken. Je kunt onbewust beoordeeld worden op basis van je uiterlijke kenmerken. Je wilt beoordeeld worden op je vaardigheden en ervaring, niet op je uiterlijk. Het toevoegen van een foto is vooral waardevol in functies waarin persoonlijke presentatie een rol speelt, bijvoorbeeld een klantgerichte rol.

Werkervaring(en)

Het vermelden van je werkervaring is enorm belangrijk, omdat het tastbaar bewijs vormt van je vaardigheden, prestaties en groei in het veld. Het biedt werkgevers een diepgaande kijk op hoe jij je technische bekwaamheden in de praktijk hebt toegepast. Je toont ermee dat je niet alleen vertrouwd met Python, maar ook daadwerkelijk in staat bent om softwareoplossingen te ontwikkelen.

Werkervaring:

Python ontwikkelaar, Bedrijf ABC

Apr 2018 - heden
 • Ontwerpen, ontwikkelen en implementeren van geavanceerde softwaretoepassingen, met de nadruk op Python-programmering.
 • In samenwerking met een team van ontwikkelaars complexe technische uitdagingen aanpakken en passende oplossingen bouwen.
 • Bestaande codes en algoritmen optimaliseren, wat resulteerde in aanzienlijke verbeteringen in de prestaties van mobiele applicaties.
 • Definiëren van projectdoelstellingen, waardoor er optimale resultaten behaald kunnen worden.
Python Ontwikkelaar, Bedrijf XYZ Jun 2015 - Apr 2018
 • Creëren en implementeren van geavanceerde (Python) softwaretoepassingen voor gegevensanalyse en visualisatie.
 • Bestaande codebase en architectuur verbeteren, wat resulteerde in een verhoogde systeemrespons en dataverwerkingssnelheid.
 • Samenwerken met externe stakeholders om technische vereisten te vertalen naar praktische oplossingen.

Python ontwikkelaar cv zonder (relevante) werkervaring

Het schrijven van een cv zonder relevante ervaring is een uitdagende, maar haalbare taak. Hoewel je nog geen professionele achtergrond hebt, zijn er meerdere manieren waarop je je cv aantrekkelijk maakt:

 • Projecten: Leg de nadruk op persoonlijke projecten die je technische skills demonstreren.
 • Vaardigheden: Breng je technische expertise onder de aandacht door je vaardigheden op de voorgrond te plaatsen.
 • Educatie: Vermeld de opleiding die je hebt genoten, vermeld je academische achtergrond en benoem de projecten waaraan je hebt gewerkt.
 • Vrijwilligerswerk: Benoem je vrijwilligerswerk, stage-ervaring of andere extracurriculaire activiteiten waaraan je aan je technische vaardigheden of leiderschapsvaardigheden hebt gewerkt.
ontwikkelaar cv

Opleiding(en)

Onderstreep je technische bekwaamheid en voorbereiding voor de rol door je gevolgde opleiding(en) te vermelden. Je academische achtergrond weerspiegelt niet alleen je theoretische kennis, maar ook je vastberadenheid om je vaardigheden te ontwikkelen. Vermeld alle opleidingen, aanvullende cursussen en behaalde certificaten die aansluiten bij de rol.

Opleidingen:

Juli 2011 - Mei 2015 HBO-ICT (bachelor), Hogeschool Utrecht


Cursussen:
 • 2020 - Python voor webdevelopment
 • 2014 - Python Advanced
 • 2013 - Python Fundamentals

📌 Tip: Ook hier komen je meest recente opleidingen weer bovenaan de lijst te staan.

Vaardigheden

Wat maakt jou een goede software developer? Door je vaardigheden te benadrukken, toon je je technische expertise en potentieel. Benoem zowel zachte als technische vaardigheden. Technische vaardigheden zijn bijvoorbeeld je kennis van een bepaalde programmeertaal (zoals Python), frameworks (zoals Django) en databases (zoals MySQL). Heb je specifieke ervaring met back-end of front-end programmering ? Dan kun je dit hier benoemen. Voorbeelden van zachte vaardigheden zijn communicatievaardigheden of samenwerkingsskills.

Vaardigheden:
 • Diepgaande kennis van Python-programmering, met expertise in het ontwikkelen van efficiënte code voor diverse toepassingen.
 • Vaardig in het gebruik van populaire Python-frameworks zoals Django en Flask.
 • Bekwaamheid in het werken met databases zoals MySQL, PostgreSQL en MongoDB voor gegevensopslag en -beheer.
 • Beschikt over een sterk analytisch denkvermogen om complexe problemen te begrijpen en effectieve oplossingen te ontwerpen.
 • Goede samenwerking binnen ontwikkelingsteams, waarbij er effectief wordt gewerkt aan gezamenlijke doelen.
 • Proactieve houding, leert graag bij en is op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in de softwareontwikkeling.

ontwikkelaar cv

Cv-profiel

Je cv-profiel, ook wel bekend als persoonlijk profiel, is een krachtige inleiding die werkgevers een snel overzicht biedt van wie je bent en wat je te bieden hebt. Het is je kans om onmiddellijk de aandacht te trekken en nieuwsgierigheid te wekken om verder te lezen. Een goed geschreven cv-profiel onderscheidt jou van andere kandidaten.

Cv-profiel:

Ervaren Python ontwikkelaar met een passie voor het bouwen van schaalbare en innovatieve softwareoplossingen. Beschikt over diepgaande kennis van Python-programmering en is ervaren in het ontwerpen met behulp van Django. Mijn toewijding aan het leveren van kwaliteit komt onder andere tot uiting in mijn vermogen om bugs te identificeren, deze te verhelpen en het algehele systeem te verbeteren. Is vastberaden om voortdurend te leren en te evolueren in het vlot veranderende software-landschap.

Extra onderdelen

Eventueel kun je je software developer cv aanvullen met één of meerdere extra onderdelen. Als je meerdere talen spreekt, kan dit aantonen dat je een breder scala aan taken kunt aanpakken. Het benoemen van je hobby’s en interesses kan je curriculum vitae een persoonlijker tintje geven. Heb je bijvoorbeeld aan open-sourse projecten gewerkt? Dan kun je dit hier benoemen. Hobby’s als het bouwen van apps, het ontwerpen van websites of het deelnemen aan hackathons tonen je passie voor software-engineering en hoe je streeft naar groei. Echter, als je hobby’s niet direct relevant zijn voor de nieuwe baan, kun je ze het best achterwege laten.

Talen:

Nederlands - moedertaal

Engels - vloeiend

Spaans - gevorderd


ontwikkelaar cv

Samenvatting: zo schrijf je een cv als python ontwikkelaar

We hebben een hele hoop besproken vandaag. Hieronder vatten we de belangrijkste punten nog een keer kort samen: 👇

 • De inhoud van je cv is belangrijk, maar besteed ook voldoende aandacht aan de opmaak ervan.
 • Wek de nieuwsgierigheid met een pakkend cv-profiel.
 • Benadruk je professionele groei door je werkervaring te omschrijven.
 • Overtuig werkgevers van je kennis door je gevolgde opleiding(en) te vermelden.
 • Benoem vaardigheden die aansluiten op de gestelde functie-eisen.
 • Geef je cv op een chronologische volgorde weer.
 • Vul je cv aan met een sterke motivatiebrief.

Weet je nog steeds niet zo goed waar je beginnen moet? 👉 Wij helpen je graag op weg!

Begeleidende brief

Naast een goed curriculum vitae, zul je ook een overtuigende motivatie- of sollicitatiebrief moeten schrijven. In deze brief kun je je persoonlijkheid, passie en aanvullende inzichten op de voorgrond zetten. Toon je interesse in de rol en het bedrijf en geef aan hoe jij waarde toevoegt.

Het schrijven van een goede brief is nog niet zo gemakkelijk. Bij onze cv-templates krijg je een voorbeeld van een sterke brief. Deze kun je gebruiken bij het schrijven van de jouwe.

Maak met de beste sjablonen uw cv

This is some text inside of a div block.

What’s a Rich Text element?

The rich text element allows you to create and format headings, paragraphs, blockquotes, images, and video all in one place instead of having to add and format them individually. Just double-click and easily create content.

Static and dynamic content editing

A rich text element can be used with static or dynamic content. For static content, just drop it into any page and begin editing. For dynamic content, add a rich text field to any collection and then connect a rich text element to that field in the settings panel. Voila!

How to customize formatting for each rich text

Headings, paragraphs, blockquotes, figures, images, and figure captions can all be styled after a class is added to the rich text element using the "When inside of" nested selector system.

Creëer binnen 15 minuten uw cv

Onze gratis collectie van vakkundig ontworpen cv-sjablonen zal u helpen om u van de massa te onderscheiden en u een stap dichter bij uw droombaan te brengen.

Creëer uw cv

Voorbeeldbrieven om te downloaden

Sjabloon voor een sollicitatiebrief
Ontwerp voor een sollicitatiebrief
Sollicitatiebrief-sjabloon voor studenten - universiteit
Sjabloon voor interessante sollicitatiebrief