Zo schrijf je een indrukwekkend onderhoudsmonteur cv

Een goed geschreven cv opent deuren naar nieuwe, uitdagende carrièrekansen. Als onderhoudsmonteur is het belangrijk om je vaardigheden en expertise op de juiste manier te presenteren aan de arbeidsmarkt. Maar, hoe nu schrijf je nu een cv dat indruk maakt op werkgevers?

Indeling :
Maat :
Aanpasbaar :
Word (Microsoft)
A4
Ja

In dit artikel helpen we je een cv te schrijven dat uitblinkt tussen de concurrentie. We helpen je je unieke kwaliteiten op de voorgrond te plaatsen, zodat werkgevers niet om je heen kunnen. Of je nu solliciteert naar een nieuwe functie of op zoek bent naar je eerste baan als onderhoudsmonteur, onze handleiding helpt je je professionele potentieel optimaal te benutten.

Hoeveel kun je als onderhoudsmonteur verdienen?

Wat je als onderhoudsmonteur precies verdient, is afhankelijk van verschillende factoren, zoals locatie, je ervaringsniveau, het specifieke werkveld en de industrie waarin je werkzaam bent. Als starter verdien je gemiddeld tussen de € 2.100 en € 3.050 per maand. Een ervaren onderhoudsmonteur verdient maandelijks tot zo’n € 4.000, afhankelijk van de verantwoordelijkheden die ze dragen.

Onderhoudsmonteur CV

Handleiding: zo schrijf je een sterk onderhoudsmonteur cv

In de moderne technische wereld speel je als onderhoudsmonteur een belangrijke rol bij het soepel laten verlopen van operationele systemen. Je bent verantwoordelijk voor het onderhouden en, indien nodig, repareren van uiteenlopende apparatuur en machines.

Je expertise strekt zich vaak uit over verschillende technische gebieden, van mechanica en elektriciteit tot automatisering en preventief onderhoud. Je begeleidt het gehele onderhoudsproces en zorgt ervoor dat problemen tijdig geïdentificeerd en opgelost worden.

Vaak werk je samen met een divers team van professionals, zoals architecten en ingenieurs . Naast dat je technische taken uitvoert, is het dus ook belangrijk dat je goed met anderen kunt communiceren. Je weet hoe belangrijk preventie is en bent proactief in het identificeren van problemen.

Wil je je loopbaan naar nieuwe hoogten tillen? Begin dan met het opstellen van een professioneel cv. Een cv dat jouw technische vaardigheden en betrokkenheid op overtuigende wijze presenteert.

Lay-out

Als monteur weet je als geen ander dat een oog voor detail en precisie onmisbaar zijn bij het oplossen van technische problemen. Het is belangrijk om diezelfde zorgvuldigheid toe te passen bij het schrijven van je cv. De opmaak van je cv is het eerste dat in het oog springt en is het dan ook belangrijk dat je hier voldoende aandacht aan besteed.

Allereerst is het belangrijk dat je cv gemakkelijk te lezen is. Maak gebruik van duidelijke koppen, voldoende witruimte en opsommingstekens. Vermijd overmatig gebruik van lange alinea's en kies een duidelijk te lezen lettertype uit. Een goed ontworpen cv laat zien dat je aandacht besteedt aan alle aspecten van je carrière, inclusief de manier waarop je jezelf presenteert.

De volgende onderdelen verdienen een plekje op je cv: 👇

 • persoonlijke gegevens
 • cv-profiel
 • werkervaring
 • opleiding(en)
 • vaardigheden
 • optioneel: talen en/of hobby's en interesses

Format

Er bestaan vele verschillende soorten cv’s. Schrijf je een monteurs cv, dan raden we je aan gebruik te maken van een omgekeerde chronologische volgorde. Op dit type cv plaats je je werkervaring op een tijdlijn, waarbij je je meest recente baan als eerst vermeldt. Hierdoor krijgen werkgevers een duidelijk beeld van je carrièreverloop. Ze zien direct hoe je je hebt ontwikkeld in je vakgebied.

Onderhoudsmonteur CV

Persoonlijke gegevens

Bovenaan je cv komen je persoonlijke gegevens te staan. Werkgevers moeten natuurlijk gemakkelijk contact met je op kunnen nemen. Het is belangrijk om je eigen privacy te waarborgen en enkel relevante informatie te verstrekken. Het vermelden van je volledige naam, adresgegevens, e-mailadres en telefoonnummer is meer dan voldoende.

Persoonlijke gegevens:
Bas Ketel
Hoofdstraat 87
1234AB Roermond
basketel@email.com
06-12345678

Foto op je onderhoudsmonteur cv

Het toevoegen van een foto kent zowel voor- als nadelen. Een foto kan leiden tot onbewuste vooroordelen en een subjectieve beoordeling in de hand werken. Door geen foto toe te voegen, houd je de focus op de relevantie van je ervaring.

Word er in de vacaturetekst specifiek om een foto gevraagd? Dan voeg je deze uiteraard toe. Zorg er wel voor dat je een professionele foto uitkiest, met een gepaste uitstraling en een neutrale achtergrond.

Onderhoudsmonteur CV

Werkervaring(en)

Je werkervaring is van onschatbare waarde. Het is de kern van wat je als professional hebt bereikt en welke waardevolle vaardigheden je hebt ontwikkeld tijdens je loopbaan. Het is het bewijs van je toewijding aan het onderhoudsvak.

👉 Presenteer je werkervaring in een chronologische volgorde, waarbij je begint met je meest recente functie. Beschrijf waar je hebt gewerkt, je belangrijkste taken en de start- en einddatum van je dienstverband.

Werkervaring:
CV ketel monteur, Bedrijf ABC
Aug 2021 - heden
 • Periodiek of eenmalig onderhoud aan cv ketels uitvoeren, om storingen te voorkomen en optimale prestaties te waarborgen.
 • Cv ketel installaties uitvoeren, waaronder het controleren van gasleidingen en het aansluiten ervan.
 • Ontluchten van cv ketels om luchtbellen te verwijderen en een efficiënte werking te garanderen.
 • Slecht onderhouden cv ketel beoordelen en effectieve oplossingen implementeren om storingen te verhelpen.
 • Formuleren van veiligheidsprocedures en naleven van regelgeving om een veilige werkomgeving te creëren.
CV monteur, Bedrijf XYZ
Feb 2017 - Aug 2021
 • Preventief cv ketel onderhoud uitvoeren, inclusief reinigen en inspecteren van essentiële onderdelen.
 • Installatieteams begeleiden bij het plaatsen en aansluiten van cv ketels, waarbij de focus ligt op kwaliteit en veiligheid.
 • Ketel ontluchten om luchtproblemen op te lossen en een efficiënte warmteafgifte te waarborgen.
 • Opstellen van onderhoudsschema's en het bevorderen van veilige werkwijzen.

Onderhoudsmonteur cv zonder (relevante) werkervaring

Ook als beginnende onderhoudsmonteur kun je een krachtige indruk maken op potentiële werkgevers. Zonder werkervaring is het belangrijk om de nadruk te leggen op je technische kennis en vaardigheden. Vermeld relevante opleidingen en, indien van toepassing, welke aanvullende cursussen je hebt gevolgd. Je kunt hierbij denken aan certificeringen zoals ‘cv installatie’ of ‘onderhoud aan moderne ketels’.

Leg de nadruk bijvoorbeeld op je vermogen om cv installaties te onderhouden, zodat deze veilig en zuinig blijft werken. Hoe zorg je ervoor dat een goed onderhouden cv ketel veilig blijft werken? Met een goed samengesteld cv kun je, ook zonder werkervaring, aantonen dat je passie hebt voor het onderhoudsvak en klaar bent om te groeien.

Onderhoudsmonteur CV

Opleiding(en)

Je gevolgde opleidingen onderstrepen je expertise en technische bekwaamheid. Ze tonen aan dat je actief hebt geïnvesteerd in het verwerken van relevante kennis. Vermeld welke opleiding(en) je hebt gevolgd, de naam van de onderwijsinstelling en de periode waarin je hebt gestudeerd.

Opleidingen:
Juli 2015 - Jan 2017 Servicemonteur Installatietechniek (mbo-3), ROC Nederland

📌 Tip: Heb je naast je opleiding(en) nog aanvullende cursussen afgerond? Heb je bijvoorbeeld een VCA Vol Certificaat op zak? Vermeld dit dan! Dit laat zien dat je je vak serieus neemt en bereid bent te investeren in je toekomst.

Onderhoudsmonteur CV

Vaardigheden

Niemand zit te wachten op een verwarming die niet werkt of een koude douche. Jij weet natuurlijk hoe je deze problemen oplost. Maar, wat maakt jou nu precies een goede onderhoudsmonteur? Je vaardigheden geven werkgevers een duidelijk beeld van je expertise en kwaliteiten. Zorg ervoor dat je vaardigheden benoemt die direct relevant zijn voor de functie waar je naar solliciteert. Presenteer de vaardigheden op een gestructureerde manier, bijvoorbeeld in een aparte sectie met opsommingstekens. Een goed gepresenteerde lijst van vaardigheden trekt direct de aandacht.

Vaardigheden:
 • Sterk technisch inzicht met het vermogen om complexe problemen tijdig te identificeren en passende oplossingen te implementeren.
 • Ervaren in het uitvoeren van preventief onderhoud aan nieuwe ketels, onder meer door middel van automatische ontluchting om een energiezuinige werking te waarborgen.
 • Behendig in het hanteren van verschillende gereedschappen, waaronder meetinstrumenten, sleutels en lasapparatuur.
 • Bekend met alle geldende veiligheidsprotocollen en voorschriften, waardoor een risicoloze werkomgeving gewaarborgd blijft.
 • In staat effectief te multitasken en prioriteiten te stellen bij het onderhouden van meerdere systemen en machines.
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk, waardoor ik helder kan communiceren met teamleden, klanten en andere belanghebbenden.

Onderhoudsmonteur CV

Cv-profiel

Je cv-profiel, ook wel bekend als persoonlijk profiel, is één van de belangrijkste onderdelen van je cv. Het is een kort maar krachtig gedeelte aan het begin van je cv waarin je jezelf presenteert en je unieke waarde benadrukt. Een goed cv-profiel trekt direct de aandacht van werkgevers.

GOED
Gepassioneerde onderhoudsmonteur met acht jaar ervaring in het uitvoeren van preventief en correctief onderhoud aan verschillende installaties. Streeft immer naar technische perfectie en veiligheid. Is in staat storingen snel te identificeren en verhelpen, waarbij de efficiëntie en betrouwbaarheid van apparatuur aanzienlijk verbeterd. Comfortabel in het leiden van teaminspanningen. Mijn uitstekende communicatievaardigheden, zowel met klanten als collega’s, maken mij een waardevolle aanwinst voor elke organisatie die streeft naar een optimaal onderhoudsbeheer én klanttevredenheid.

SLECHT
Ervaren onderhoudsmonteur die nu op zoek is naar een nieuwe uitdaging. Voorkomt storingen en gevaarlijke situaties door regelmatig onderhoud en overige werkzaamheden uit te voeren. Beschikt over rijbewijs B en het zou zijn als een bedrijfsauto voorzien wordt. Ik hoop bij uw bedrijf te kunnen werken.

Welk cv-profiel spreekt jou het meest aan? Waarschijnlijk kies je, net als wij, voor de eerste. Dit voorbeeld benadrukt de expertise van de kandidaat, toont relevante vaardigheden en trekt de aandacht. Het tweede voorbeeld is vaag en mist essentiële details. Grote kans dat dit cv onderop de stapel belandt.

Extra onderdelen

Je cv is nu klaar om verstuurd te worden. Echter, als je wilt, kun je er ook voor kiezen één of meerdere extra onderdelen toe te voegen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen je talenkennis te presenteren onder de kop ‘gesproken talen’ of je hobby’s beschrijven onder de kop ‘hobby’s en interesses’.

Het vermelden van je talenkennis is vooral nuttig als je solliciteert bij een internationaal bedrijf of als de functie vereist dat je met klanten uit verschillende landen communiceert. Vermeld welke talen je spreekt en geef je niveau aan, zoals ‘vloeiend’, ‘gevorderd’ of ‘basis’.

Talen:
Nederlands - moedertaal
Engels - vloeiend
Duits - gevorderd

Samenvatting: zo schrijf je een cv als onderhoudsmonteur

We hebben een hele hoop besproken vandaag. Hieronder vatten de belangrijkste zaken kort samen:

 • De inhoud van je cv is belangrijk, maar ook de opmaak ervan verdient voldoende aandacht.
 • Overweeg de waarde van het al dan niet toevoegen van een foto.
 • Je kunt het best gebruikmaken van een chronologisch cv, omdat deze je werkervaring overzichtelijk weergeeft.
 • Benoem niet alleen waar je hebt gewerkt, maar ook welke taken je hebt uitgevoerd.
 • Toon je technische bekwaamheid door middel van je opleidingen en cursussen.
 • Trek direct de aandacht van werkgevers met een pakkend cv-profiel.
 • Voeg enkel extra onderdelen toe als deze relevant zijn voor de functie.

Weet je nog steeds niet zo goed waar je beginnen moet? 👉 Wij helpen je graag op weg!

Begeleidende brief

Naast een goed cv, zul je ook een overtuigende motivatie- of sollicitatiebrief moeten schrijven. In deze brief kun je je cv als het ware tot leven brengen en je unieke kwaliteiten nog beter benadrukken. Door de brief op maat te maken voor elke specifieke functie, laat je zien dat je onderzoek hebt gedaan naar het bedrijf en de functie. Een goed geschreven brief vergroot je kansen op een sollicitatiegesprek aanzienlijk.

Het schrijven van een goede brief is nog niet zo gemakkelijk. Bij onze cv-templates krijg je een voorbeeld van een sterke brief. Deze kun je gebruiken bij het schrijven van de jouwe.

Maak met de beste sjablonen uw cv

This is some text inside of a div block.

What’s a Rich Text element?

The rich text element allows you to create and format headings, paragraphs, blockquotes, images, and video all in one place instead of having to add and format them individually. Just double-click and easily create content.

Static and dynamic content editing

A rich text element can be used with static or dynamic content. For static content, just drop it into any page and begin editing. For dynamic content, add a rich text field to any collection and then connect a rich text element to that field in the settings panel. Voila!

How to customize formatting for each rich text

Headings, paragraphs, blockquotes, figures, images, and figure captions can all be styled after a class is added to the rich text element using the "When inside of" nested selector system.

Creëer binnen 15 minuten uw cv

Onze gratis collectie van vakkundig ontworpen cv-sjablonen zal u helpen om u van de massa te onderscheiden en u een stap dichter bij uw droombaan te brengen.

Creëer uw cv

Voorbeeldbrieven om te downloaden

Sjabloon voor een sollicitatiebrief
Ontwerp voor een sollicitatiebrief
Sollicitatiebrief-sjabloon voor studenten - universiteit
Sjabloon voor interessante sollicitatiebrief