Zo kun je een overtuigend logistiek coördinator cv schrijven

In de dynamische wereld van supply chain management en logistiek heb jij als coördinator een ontzettend belangrijke rol. Je fungeert als spil van nauwkeurigheid en efficiëntie, waarbij je ervoor zorgt dat alle goederenstromen en operaties gestroomlijnd verlopen. Of je nu een professional of een enthousiaste beginner bent, je cv is enorm belangrijk.

Indeling :
Maat :
Aanpasbaar :
Word (Microsoft)
A4
Ja

Een overtuigend logistiek coördinator curriculum vitae gaat verder dan het enkel opsommen van je werkervaring en opleiding. Het is een krachtig instrument waarop je je unieke vaardigheden en prestaties op zo’n manier presenteert, dat je een blijvende indruk achterlaat. In dit artikel helpen we je stapsgewijs en met een cv-voorbeeld een opvallend cv te creëren. Laat je logistieke expertise stralen!

Hoeveel kun je als logistiek coördinator verdienen?

Wat je als logistiek coördinator verdient, is afhankelijk van verschillende factoren, waarover ervaring, locatie en de grootte van het bedrijf. Gemiddeld genomen verdient een logistiek coördinator tussen de € 30.000 en € 50.000 per jaar. Vaak liggen de salarissen in stedelijke centra zoals Amsterdam, Rotterdam of Utrecht aan de hogere kant van dit bereik vanwege de hogere kosten van levensonderhoud.

Bonussen, vakantiedagen en pensioenregelingen kunnen het totale beloningspakket aanzienlijk verrijken. Heb je aanvullende certificeringen en/of specialisaties in de logistiek? Dan biedt de markt vaak kansen voor hogere inkomens én loopbaangroei.

logistiek coördinator cv schrijven

Handleiding: zo schrijf je een sterk logistiek manager / coördinator cv

Jouw vaardigheden en expertise als logistiek coördinator zorgen ervoor dat bedrijven naadloze operationele stromen behouden. Je bent in deze functie verantwoordelijk voor het optimaliseren van de logistieke keten, waarbij je immer kostenbesparing en efficiëntie nastreeft. Je doet dit in samenwerking met magazijnmedewerkers , transporteurs en leveranciers, om ervoor te zorgen dat producten tijdig en in perfecte staat op locatie aankomen. Je bent een meester in het organiseren van logistieke processen en vindt gemakkelijk oplossingen bij eventuele knelpunten.

Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? De eerste stap die je neemt, is het creëren van een krachtig cv. Een sterk cv opent daadwerkelijk deuren naar geweldige carrièrekansen.

Lay-out

Naast de inhoud van je cv, speelt ook de visuele presentatie ervan een belangrijke rol bij het achterlaten van een blijvende indruk. Een goed gestructureerde lay-out benadrukt niet alleen je professionaliteit, maar maakt ook het lezen van je cv een moeiteloze ervaring. Hieronder lees je waarom het vormgeven van je cv voldoende aandacht verdient:

 • Eerste indruk: Een doordachte lay-out vangt direct de aandacht van werkgevers en wekt interesse om verder te lezen.
 • Leesbaarheid: Werkgevers besteden vaak maar enkele seconden aan het scannen van een cv, voor ze beslissen of het de moeite waard is om verder te lezen. Een overzichtelijke lay-out vergemakkelijkt het scannen en helpt essentiële informatie op te merken.
 • Professionele uitstraling: Een goed vormgegeven cv toont niet alleen je organisatorische vermogen, maar draagt ook bij aan de algehele professionele uitstraling van je cv.
 • Focus op de inhoud: Een goed ontworpen cv stuurt de aandacht van de lezer naar de inhoud die er écht toe doet.

De volgende onderdelen krijgen een plekje op je logistiek medewerker / operationeel manager cv: 👇

 • persoonlijke gegevens
 • cv-profiel
 • werkervaring
 • opleiding(en)
 • vaardigheden
 • optioneel: talen en/of hobby's en interesses

Format

Als logistiek coördinator kun je het best gebruikmaken van een chronologisch cv. In dit type cv ligt de nadruk op je professionele groei en loopbaanontwikkeling. Door je prestaties en werkervaring in een gestructureerde tijdlijn te tonen, krijgen werkgevers direct een beeld van je professionele traject. Daarnaast benadruk je er continuïteit en consistentie mee.

Persoonlijke gegevens

Om communicatie tussen jou en toekomstige werkgevers mogelijk te maken, begin je met het vermelden van je persoonlijke gegevens. Zorg ervoor dat deze informatie accuraat en up-to-date is. Vermijd het vermelden van gevoelige informatie, zoals je burgerservicenummer, burgerlijke staat en geboortedatum. Je volledige naam, adres, e-mailadres en telefoonnummer is over het algemeen meer dan voldoende.

Persoonlijke gegevens:

Floor Bouwman

Transportlaan 45

1234AB Oss

floorbouwman@email.com

06-12345678


logistiek coördinator cv schrijven

Werkervaring(en)

Het vermelden van gedetailleerde werkervaring is enorm waardevol bij het overtuigen van potentiële werkgevers. Werkervaring biedt hen inzicht in je vaardigheden en groeitraject binnen de logistieke sector. Door je functie bij je vorige werkgever te beschrijven, illustreer je je vermogen om logistieke uitdagingen aan te pakken. Een goed gepresenteerde werkervaring laat zien dat je klaar bent voor de volgende stap in je logistieke carrière.

Werkervaring:

Logistiek Coördinator, Bedrijf ABC

Jan 2019 - heden
 • Verantwoording dragen over alle logistieke activiteiten en een gestroomlijnde operationeel proces waarborgen.
 • Een team van 15 logistieke professionals leiden en inspireren, inclusief opleiden en begeleiden.
 • Procesoptimalisaties implementeren, wat leidde tot een aanzienlijke verbetering van de efficiëntie van het team.
 • Logistieke doelstellingen definiëren en succesvol projecten aansturen.
Logistiek Coördinator, Bedrijf XYZ

Nov 2016 - Jan 2019

 • Dagelijkse logistieke operaties beheren, met de focus op tijdige leveringen.
 • Leiden van een team van 10 logistieke medewerkers, met een nadruk op continu ontwikkeling en effectieve samenwerking.
 • Strategische plannen ontwerpen en logistieke doelstellingen opstellen ter ondersteuning van bedrijfsgroei.

Planner logistiek cv zonder (relevante) werkervaring

Hoewel ervaring een belangrijke troef is, kun je ook zonder logistieke achtergrond een blijvende indruk achterlaten. Begin je cv met een krachtig cv-profiel dat je passie voor de logistiek benadrukt. Focus op overdraagbare vaardigheden, richt je op educatieve prestaties en stages, en benoem projecten die je leiderschapskwaliteiten tonen. Noem je aanpassingsvermogen en je bereidheid om jezelf te ontwikkelen. Ook op deze manieren kun je tonen dat jij geschikt bent voor de functie.

Opleiding(en)

Benadruk je verworven kennis door je academische achtergrond te beschrijven. Je opleiding biedt inzicht in je expertise en capaciteit om complexe uitdagingen aan te gaan. Voeg, indien van toepassing, ook relevante cursussen en certificeringen toe. Een goede educatieve achtergrond versterkt je positie als gekwalificeerde logistiek coördinator.

Opleidingen:

Juli 2012 - Mei 2016 Logistics Management (bachelor), Hogeschool Utrecht


logistiek coördinator cv schrijven

Vaardigheden

Wat maakt jou een goede logistiek coördinator? Het vermelden van relevante vaardigheden is ontzettend waardevol. In deze sectie benoem je zowel technische als zachte vaardigheden die essentieel zijn voor jouw succes in de logistieke branche. Verwijs naar specifieke software en relevante tools waarmee je bekend bent, zoals dataverwerkingshulpmiddelen en ERP-systemen. Benadruk ook je vermogen om effectief samen te werken, gestroomlijnd te communiceren en onder druk te presteren. Een doordachte verzameling van vaardigheden maakt van jou de ideale coördinator voor de uitdagingen van vandaag én morgen.

Vaardigheden:
 • Deskundig in het verzamelen en analyseren van gegevens, om zo tijdig knelpunten te identificeren en passende oplossingen te vinden.
 • Comfortabel in het leiden van logistieke teams, waarbij ik ieders potentieel stimuleer en een goede samenwerking bevorder.
 • Bekwaam in het plannen en coördineren van complexe logistieke processen, wat resulteert in soepele operaties en klanttevredenheid.
 • Uitstekende (mondelinge en schriftelijke) communicatievaardigheden, waardoor ik logistieke informatie duidelijk aan belanghebbenden kan presenteren.
 • Kan meerdere projecten simultaan beheren, terwijl strakke deadlines worden nageleefd.
 • Vertrouwd met geavanceerde logistieke software en systemen, waaronder ERP-systemen en voorraadbeheertools.

Cv-profiel

Verover de aandacht van werkgevers met een goed cv-profiel. Een cv-profiel, ook wel bekend als persoonlijk profiel, is een inleidende paragraaf aan het begin van je cv. Je werkt er de nieuwsgierigheid van werkgevers mee en laat er een blijvende eerste indruk mee achter. Het is dan ook enorm belangrijk dat je voldoende aandacht aan dit korte stukje tekst besteedt.

👉 Houd je cv-profiel kort, maar krachtig. Geef een beschrijving van wie je bent, wat je doet en wat je te bieden hebt. Verwijs naar relevante ervaring, je pluspunten en je doelstellingen. Onthoud: Een doordachte echt cv-profiel plaatst jou direct in de schijnwerpers.

Cv-profiel:

Ervaren logistiek coördinator met uitstekende leiderschapscapaciteiten en uitgebreide kennis van logistieke processen. Is gedreven in het optimaliseren van logistieke operaties. Heeft onder andere passende strategieën ontwikkeld die hebben bijgedragen aan kostenbesparingen van maar liefst 15%. Bekwaam in het stroomlijnen van complexe logistieke trajecten en het oplossen van knelpunten. Nu op zoek naar een uitdagende nieuwe rol waarin ik mijn passie voor efficiëntie kan inzetten om bedrijfssucces te stimuleren.


logistiek coördinator cv schrijven

Extra onderdelen

Bij het samenstellen van je cv is het essentieel om een juiste balans te vinden tussen waardevolle informatie en overbodige details. Het is dan ook belangrijk om goed te overwegen of het toevoegen van extra onderdelen, zoals ‘talen’ en ‘hobby’s en interesses’ zinvol is voor de functie. Het presenteren van je talenkennis heeft een toegevoegde waarde als heldere communicatie en een goede beheersing van één of meerdere vreemde talen een vereiste is voor de rol.

Bij het overwegen van hobby’s en interesses, is het belangrijk om te beoordelen of ze relevantie hebben voor de logistieke rol. Sluiten je hobby’s aan bij vaardigheden zoals leiderschap, organisatie en teamwork, dan kunnen ze een aanvulling zijn. Kies verstandig en richt je op een breed scala aan informatie die direct relevant is voor de functie van een logistieke coördinator.

Talen:

Nederlands - moedertaal

Engels - vloeiend

Duits - gevorderd


Samenvatting: zo schrijf je een cv boekhouder

Je bent nu klaar om zelf aan de slag te gaan. Hieronder vind je een samenvatting van de belangrijkste punten die we vandaag besproken hebben:

 • De lay-out van je cv moet professioneel en overzichtelijk zijn.
 • Benadruk je carrièreontwikkeling door je cv op een chronologische volgorde in te delen.
 • Bescherm gevoelige informatie bij het vermelden van je persoonlijke gegevens.
 • Illustreer je logistieke prestaties aan de hand van je werkervaringen.
 • Wek de interesse van lezers met een pakkend cv-profiel.
 • Overweeg goed of het toevoegen van extra onderdelen waarde toevoegt aan je cv.

Weet je nog steeds niet zo goed waar je beginnen moet? 👉 Wij helpen je graag op weg!

Begeleidende brief

Een ander belangrijk onderdeel van je sollicitatieprocedure is het schrijven van een goede sollicitatie- of motivatiebrief. Je kunt in deze brief dieper ingaan op je professionele achtergrond, je passie voor de logistieke branche en je interesses in specifiek die functie. Een goed geschreven brief toont je unieke motivatie en legt verbanden tussen de functie-eisen en je ervaring. Presenteer jezelf als de ideale kandidaat en blink uit in de wereld van de logistieke coördinatie.

Het schrijven van een goede brief is nog niet zo gemakkelijk. Bij onze cv-templates krijg je een voorbeeld van een sterke brief. Deze kun je gebruiken bij het schrijven van de jouwe.

Maak met de beste sjablonen uw cv

This is some text inside of a div block.

What’s a Rich Text element?

The rich text element allows you to create and format headings, paragraphs, blockquotes, images, and video all in one place instead of having to add and format them individually. Just double-click and easily create content.

Static and dynamic content editing

A rich text element can be used with static or dynamic content. For static content, just drop it into any page and begin editing. For dynamic content, add a rich text field to any collection and then connect a rich text element to that field in the settings panel. Voila!

How to customize formatting for each rich text

Headings, paragraphs, blockquotes, figures, images, and figure captions can all be styled after a class is added to the rich text element using the "When inside of" nested selector system.

Creëer binnen 15 minuten uw cv

Onze gratis collectie van vakkundig ontworpen cv-sjablonen zal u helpen om u van de massa te onderscheiden en u een stap dichter bij uw droombaan te brengen.

Creëer uw cv

Voorbeeldbrieven om te downloaden

Sjabloon voor een sollicitatiebrief
Ontwerp voor een sollicitatiebrief
Sollicitatiebrief-sjabloon voor studenten - universiteit
Sjabloon voor interessante sollicitatiebrief