Zo creëer je een overtuigend leveranciersmanager cv

Een overtuigend cv is vergelijkbaar met een eerste indruk: het opent deuren en laat zien wat jij te bieden hebt. Een cv dat je vaardigheden, ervaring en persoonlijkheid op de juiste manier weergeeft, kan het verschil maken tussen een kansrijk gesprek of onderop de stapel belanden.

Indeling :
Maat :
Aanpasbaar :
Word (Microsoft)
A4
Ja

In dit artikel nemen we je mee door de essentiële stappen die je cv maken. Of je nu net begint in dit interessante vakgebied of een doorgewinterde professioneel bent, onze tips helpen je om een cv te creëren dat je potentieel op de beste manier weergeeft.

Hoeveel kun je als leveranciersmanager verdienen?

Wat je in deze rol precies verdient, is afhankelijk van je ervaring, de bedrijfstak, de grootte van het bedrijf en het aantal verantwoordelijkheden dat je draagt. Gemiddeld genomen verdient een leveranciersmanager zo’n € 45.000 tot € 70.000 per jaar (fulltime dienstverband). Heb je veel ervaring, uitgebreide expertise of leidinggevende verantwoordelijkheden? Dan kan dit bereik nog hoger liggen.

Leveranciersmanager CV

Handleiding: zo schrijf je een sterk leveranciersmanager cv

Als leveranciersmanager ben je een belangrijke schakel in de dynamische wereld van supplychain en bedrijfsvoering. Je verantwoordelijkheden omvatten onder meer het onderhouden van relaties met leveranciers, het waarborgen van een efficiënt leveringsproces en het optimaliseren van inkoopstrategieën. Dankzij jou bouwt een organisatie sterke partnerschappen op en groeit ze binnen een alsmaar veranderende markt.

Wil je jouw carrière naar nieuwe hoogten tillen? Dan is het belangrijk een professioneel cv te creëren. Een cv dat niet alleen je vaardigheden en ervaring weerspiegelt, maar ook je potentie en meerwaarde benadrukt.

Lay-out

Een overtuigend cv is meer dan enkel een goede inhoud; het omvat ook een aantrekkelijke presentatie ervan. Een doordachte lay-out speelt een belangrijke rol bij het creëren van een blijvende indruk.

Wanneer werkgevers vele cv’s doornemen, is een gestructureerde lay-out als een baken van overzichtelijkheid. Door gebruik te maken van duidelijke secties, opsommingstekens en witruimte kun je de aandacht van de lezer naar de meest belangrijke informatie sturen. Ook geeft het direct je vermogen om georganiseerd te presenteren weer.

Maak consistent gebruik van lettertypen en opmaak, en vermijd overmatige decoratieve elementen. Een professionele uitstraling onderstreept je kwalificaties. Presenteer jezelf op een aantrekkelijke manier en laat een blijvende indruk achter.

Format

We raden je aan gebruik te maken van een chronologisch cv. Dit type cv geeft duidelijk je carrièreverloop en groei weer. Werkgevers begrijpen snel je progressie en relevante ervaring. Ze kunnen vervolgens gemakkelijk bepalen of je al dan niet geschikt bent voor de nieuwe baan.

Persoonlijke gegevens

Bovenaan je cv komen je persoonsgegevens te staan. Het is belangrijk deze informatie relevant en beknopt te houden. Meer dan je naam, adres, e-mailadres en telefoonnummer hoef je niet te vermelden. Eventueel kan een linkje naar je LinkedIn-profiel nuttig zijn, maar dit is niet verplicht. Zorg ervoor dat de versterkte gegevens accuraat en actueel zijn.

Persoonlijke gegevens:
Ans Liers
Leveranciers 564
1234AB Emmen
ansliers@email.com
06-12345678

Leveranciersmanager CV

Werkervaring(en)

Bij het beschrijven van je relevante werkervaring krijg je de kans om je diepgaande begrip van supplychain management te demonstreren. Beschrijf, bijvoorbeeld, hoe je interne klanten hebt ondersteund door contact te leggen met nieuwe leveranciers. Leg de nadruk op je onderhandelingsvaardigheden en hoe je ervoor zorgt dat service level agreements worden behaald.

Geef voorbeelden van situaties waarin je je communicatieskills hebt toegepast in het effectief onderhouden van relaties met het management. Heb je deelgenomen aan Europese aanbestedingen? Belicht dan je bijdrage in het selectieproces. Door specifieke termen en concrete voorbeelden te gebruiken, kun je overtuigend aantonen dat jij waarde hebt toegevoegd aan eerdere werkgevers.

Werkervaring:
Contract- en leveranciersmanager, Bedrijf X
Maart 2019 - heden
 • Onderhouden van relaties met leveranciers om een optimale inkoopstrategie te waarborgen.
 • Opstellen en beheren van contractuele afspraken en tactisch contractmanagement.
 • Aanbestedingen leiden om concurrerende leveranciers te selecteren en kostenefficiënte oplossingen te realiseren.
 • Professionele samenwerkingsverbanden met interne klanten opbouwen om hun behoeften te begrijpen en passende oplossingen te bieden.
 • Bijdragen aan de ontwikkeling van nieuwe inkoopstrategieën en het hogere management adviseren over leveranciersgerelateerde kwesties.
Strategisch Leveranciersmanager ICT-onderhoud, Bedrijf X
Sept 2015 - Feb 2019
 • Beheren en monitoren van contracten om de prestaties van leveranciers te meten en te optimaliseren.
 • Onderhandelen over contractuele voorwaarden en prijsstellingen om kosten te besparen en waarde te maximaliseren.
 • Strategieën ontwikkelen voor het verbeteren van contractuele afspraken, rekening houdend met technologische ontwikkelingen.

Opleiding(en)

Door je opleidingsachtergrond te vermelden, onderstreep je je professionele ontwikkeling en expertise. Je bevestigt er je bekwaamheid mee. Begin met je meest recente opleiding, inclusief de naam van de onderwijsinstelling, de studierichting en het afstudeerjaar. Heb je aanvullende (relevante) cursussen of trainingen gevolgd? Benoem deze dan ook.

Opleidingen:
September 2013 - Juni 2014 Leveranciersmanagement (hbo-programma), NCOI
September 2009 - Juni 2013 Internationaal Business & Sales (mbo-4+), ROC Nederland

Vaardigheden

Het opnemen van je vaardigheden is de ideale kans je competenties in een inspirerende werkomgeving te demonstreren. Een hands-on aanpak bij het onderhandelen van overeenkomsten en het beheren van contracten is essentieel voor succes in deze rol. Je vermogen om goed samen te werken wordt erg gewaardeerd. En ook het nemen van verantwoordelijkheid bij het bewaken van contracten wordt erg op prijs gesteld.

Selecteer je vaardigheden zorgvuldig en leg de nadruk op diegene die het best aansluiten bij de functie-eisen. Het vermelden van je vaardigheden versterkt je cv en laat een positieve indruk achter bij potentiële werkgevers.

Vaardigheden:
 • In staat om complexe gegevens te analyseren en trends te identificeren, waardoor ik weloverwogen besluiten kan nemen voor leveranciersrelaties en inkoopprocessen.
 • Succesvol in het leiden van diverse teams van inkoopprofessionals en het inspireren van teamleden om hun volledige potentieel te bereiken.
 • Bekwaam in het onderhandelen over contractuele voorwaarden en prijsstellingen om optimale overeenkomsten te verkrijgen.
 • Sterk in het opbouwen en onderhouden van samenwerkingsverbanden met zowel leveranciers als interne belanghebbenden en andere betrokken partijen.
 • Uitstekende communicatievaardigheden om duidelijk informatie over te brengen en duurzame relaties op te bouwen.
 • Ervaring in het ontwikkelen en implementeren van innovatieve (inkoop)strategieën die kostenbesparing en meerwaarde stimuleren.

Persoonlijk profiel

Een doordacht cv-profiel legt in enkele zinnen je identiteit vast en overtuigt werkgevers om verder te lezen. Het biedt een krachtige introductie die je werkervaring, sterke punten en ambitie als leveranciersmanager belicht.

Cv-profiel:

Resultaatgerichte leveranciersmanager met zeven jaar werkervaring in strategisch inkopen en contractbeheer. Gedreven door het creëren van overeenkomsten die zowel kostenbesparing als kwaliteit verzekeren. Werkt samen met interne en externe partijen om soepel lopende supplychain ketens te waarborgen. Verantwoordelijk voor het ontwikkelen van duurzame (leveranciers)relaties en het leveren van waarde in verschillende sectoren. Gedreven om innovatie oplossingen te vinden en het bedrijf naar ongekende hoogten te tillen.


Extra onderdelen

Leveranciersmanager CV

Bij het toevoegen van extra onderdelen is het belangrijk om te overwegen of ze meerwaarde en relevantie aan je cv toevoegen. Het presenteren van je talenkennis bijvoorbeeld, is nuttig als je internationale leveranciersrelaties onderhoudt. Je hobby’s en interesses voegen persoonlijkheid aan je cv toe. Echter, als ze niet aansluiten bij de professionele context, kun je ze beter achterwege laten. Hobby’s die aansluiten zijn bijvoorbeeld schaken (onderhandelingsvaardigheden) en evenementenplanning (organisatie).

Talen:
Nederlands - moedertaal
Engels - vloeiend
Mandarijn - vloeiend

Samenvatting: zo schrijf je een leveranciersmanager cv

Je bent nu klaar om zelf aan de slag te gaan. Hieronder hebben we de belangrijkste punten nog een keer kort voor je op een rij gezet:

 • Om je waarde als professional te communiceren, is het cruciaal een overtuigend cv op te stellen.
 • Niet alleen de inhoud van je cv verdient aandacht, ook de opmaak ervan is enorm belangrijk.
 • Je kunt het best gebruikmaken van een chronologisch cv.
 • Gebruik actiegerichte taal en duidelijke voorbeelden bij het omschrijven van je relevante werkervaring.
 • Je opleidingen en behaalde certificaten geven je expertise weer.
 • Toon vaardigheden die aansluiten op de functie, zoals leiderschap, samenwerking en analytisch denken.
 • Een krachtig cv-profiel trekt direct de aandacht.
 • Denk goed na over de meerwaarde van eventuele extra onderdelen.

Weet je nog steeds niet zo goed waar je beginnen moet? 👉 Wij helpen je graag op weg!

Begeleidende brief

Met enkel je cv ben je er nog niet. Je zult ook een krachtige sollicitatie- of motivatiebrief moeten schrijven. In deze brief laat je je persoonlijkheid en motivatie schijnen. Leg uit waarom je specifiek geïnteresseerd bent in de rol én het bedrijf waarbij je solliciteert. Koppel je vaardigheden en ervaring aan de vereisten van de functie. Geef concrete voorbeelden en laat zien hoe jij van waarde kunt zijn voor het bedrijf.

Het schrijven van een goede brief is nog niet zo gemakkelijk. Bij onze cv-templates krijg je een voorbeeld van een sterke brief. Deze kun je gebruiken bij het schrijven van de jouwe.

Maak met de beste sjablonen uw cv

This is some text inside of a div block.

What’s a Rich Text element?

The rich text element allows you to create and format headings, paragraphs, blockquotes, images, and video all in one place instead of having to add and format them individually. Just double-click and easily create content.

Static and dynamic content editing

A rich text element can be used with static or dynamic content. For static content, just drop it into any page and begin editing. For dynamic content, add a rich text field to any collection and then connect a rich text element to that field in the settings panel. Voila!

How to customize formatting for each rich text

Headings, paragraphs, blockquotes, figures, images, and figure captions can all be styled after a class is added to the rich text element using the "When inside of" nested selector system.

Creëer binnen 15 minuten uw cv

Onze gratis collectie van vakkundig ontworpen cv-sjablonen zal u helpen om u van de massa te onderscheiden en u een stap dichter bij uw droombaan te brengen.

Creëer uw cv

Voorbeeldbrieven om te downloaden

Sjabloon voor een sollicitatiebrief
Ontwerp voor een sollicitatiebrief
Sollicitatiebrief-sjabloon voor studenten - universiteit
Sjabloon voor interessante sollicitatiebrief