Zo schrijf je een indrukwekkend landschapsarchitect cv

Of je nu een ervaren landschapsarchitect bent of net je eerste stappen in deze boeiende industrie zet, één ding is zeker: je cv opent deuren naar uitdagende, nieuwe carrièrekansen. Een goed cv is veel meer dan een opsomming van je werkgeschiedenis; het weerspiegelt je unieke visie, creativiteit en bekwaamheid.

Indeling :
Maat :
Aanpasbaar :
Word (Microsoft)
A4
Ja

In dit artikel vertellen we je alles over hoe je je landschapsarchitecten cv het best kan vormgeven. We voorzien je van praktische tips en nuttige voorbeelden, zodat je een cv kan creëren dat een blijvende indruk achterlaat. Jouw cv verdient het om net zo meeslepend te zijn als de buitenruimtes die jij creëert.

Hoeveel kun je als landschapsarchitect verdienen?

Naast de voldoening die dit beroep je geeft, is het begrijpelijk dat je ook benieuwd bent naar de financiële beloning die je mag verwachten als landschapsarchitect. Het salaris is een belangrijke factor bij het kiezen van je carrièrepad en het evalueren van je eventuele groeimogelijkheden.

Wat je als landschapsarchitect precies verdient, is afhankelijk van verschillende factoren, zoals ervaring, het type werkgever en je specialisatiegebied. Gemiddeld genomen verdien je een € 3.615 per maand. Hoe meer ervaring je opdoet, hoe hoger je salaris.

Landschapsarchitect CV

Handleiding: zo schrijf je een sterk landschapsarchitecten cv

Als landschapsarchitect laat jij de fysieke wereld er net wat beter uitzien. Door jouw creatieve visie en technische vaardigheden te combineren, ben je in staat adembenemende buitenomgevingen te creëren die zowel functioneel als esthetisch zijn. Afhankelijk van je werkgever, ben je verantwoordelijk voor het ontwerpen en transformeren van groene ruimtes, parken, tuinen en/of openbare pleinen. Jouw werk kan daadwerkelijk een blijvende indruk achterlaten in de levens van mensen.

Of je nu intieme privétuinen, grote openbare parken of landschappelijke restauratieprojecten leidt, het is van groot belang om een sterk curriculum vitae te creëren dat jouw professionele ontwikkeling weergeeft.

Lay-out

De inhoud van je cv is belangrijk, maar ook de opmaak ervan mag je niet onderschatten. Een goed cv is niet alleen een weerspiegeling van je vaardigheden, het is een kans om je creativiteit en oog voor detail te tonen. Een doordachte lay-out brengt je professionele verhaal duidelijk over en trekt direct de aandacht van potentiële werk- of opdrachtgevers. Hieronder enkele tips die ervoor zorgen dat jouw cv goed is ingericht:

 • Kies een nette opmaak die je ontwerptalent toont, zonder afbreuk te doen aan de leesbaarheid.
 • Verdeel je cv in duidelijke secties zodat lezers je cv gemakkelijk kunnen navigeren.
 • Maak gebruik van bulletpoints om je prestaties en verantwoordelijkheden onder de aandacht te brengen.
 • Voldoende witruimte tussen alinea’s en secties zorgt voor een rustige leeservaring.
 • Blijf consistent in lettertype, lettergrootte en kleurgebruik.
 • Vermijd overmatige decoratieve elementen; deze kunnen afleiden van de inhoud.
 • Controleer je cv op fouten in grammatica en spelling.

De volgende onderdelen krijgen een plekje op je curriculum vitae: 👇

 • persoonlijke gegevens
 • cv-profiel
 • werkervaring(en)
 • opleiding(en)
 • vaardigheden
 • optioneel: talen en/of hobby's en interesses

Format

Als landschapsarchitect kun je het best gebruikmaken van een chronologisch cv. Dit type cv biedt een gestructureerd overzicht van je professionele groei en ontwikkeling. De evolutie van je vaardigheden, projecten en ontwerpstijl wordt duidelijk geïllustreerd.

Landschapsarchitect CV

Persoonlijke gegevens

Je begint je cv met het vermelden van je persoonsgegevens. Het is hierbij belangrijk je te beperken tot essentiële informatie zoals je naam, adresgegevens, e-mailadres en telefoonnummer. Vermijd het opnemen van gevoelige informatie, zoals je nationaliteit, burgerlijke staat of geboortedatum. Werkgevers moeten gemakkelijk contact met je kunnen opnemen, terwijl je persoonlijke privacy intact blijft.

📌 Tip: Heb je een professionele pagina of een online portfolio? Plaats hier dan een linkje van!

Persoonlijke gegevens:

Janneke de Ruiter

Bouwstraat 535

1234AB Putten

jannekederuiter@email.com

06-12345678

jannekederuiter.portfolio

Werkervaring(en)

Je werkervaring is de spil van je architecten cv. Het geeft niet alleen je professionele reis weer, maar benadrukt ook je vermogen om concepten om te zetten in tastbare ontwerpen. Lezers zien op welke manier je je vaardigheden hebt toegepast in eerdere projecten.

Werkervaring:

Landschapsarchitect, Bedrijf X

Dec 2019 - heden

 • Ontwerpen en beheren van diverse landschapsprojecten, van openbare parken tot residentiële tuinen.
 • Sitebezoeken leiden, conceptuele schetsen opstellen en gedetailleerde technische tekeningen uitwerken.
 • Duurzame ontwerpoplossingen implementeren die ecologische én sociale aspecten integreren, wat heeft bijgedragen aan een verhoogde projectwaardering.
 • Bijwonen en bijdragen aan klantgesprekken en presentaties om visies effectief te communiceren en gestelde verwachtingen te overtreffen.

Landschapsarchitect, Bedrijf Y

Feb 2019 - Dec 2019

 • Leiden van diverse ontwerpprojecten, waarbij de nadruk lag op duurzaamheid en innovatie.
 • In samenwerking met overheidsinstanties ontwerpen ontwikkelen die voldoen aan de gemeenschapsbehoeften.
 • Gedetailleerde bouwplannen creëren, van grootschalige recreatiegebieden tot commerciële groene ruimtes.

Junior bouwkundig tekenaar, Bedrijf Z

Aug 2017 - Feb 2019

 • Aankomende architecten ondersteunen bij het vertalen van schetsontwerpen naar technische tekeningen.
 • Technische oplossingen visualiseren om gemaakte ontwerpen nauwkeurig weer te geven.
 • Actief bijdragen aan het ontwerpproces, rekening houdend met de functie van het te ontwerpen gebouw.

Opleiding(en)

Je gevolgde opleiding vormt het fundament van je kennis en vaardigheden. Onder de kop ‘opleiding(en)’ geef je werkgevers inzicht in je academische achtergrond en expertise. Vergeet niet om ook aanvullende cursussen en trainingen in deze lijst op te nemen. Door je educatieve prestaties te vermelden, toon je niet alleen je technische bekwaamheid, maar ook je toewijding aan het voortdurend groeiende vakgebied.

Opleidingen:

September 2016 - Mei 2020 Landschapsarchitectuur (Master), Academie van Bouwkunst Amsterdam

September 2012 - Juni 2016 Landschapsarchitectuur en Ruimte Planning (bachelor), Wageningen University


Landschapsarchitect CV

Vaardigheden

Wat maakt jou een goede landschapsarchitect? Je vaardigheden zijn van onschatbare waarde. Hiermee geef je werkgevers een duidelijk beeld van je creatieve capaciteiten en technische expertise. Neem een combinatie van harde en zachte vaardigheden op in je cv. Voorbeelden van zachte vaardigheden zijn kennis van ontwerptools en vakgerelateerde software. Zachte vaardigheden kunnen bijvoorbeeld teamwork, communicatie en projectmanagement zijn. Ondersteun je vaardigheden door concrete voorbeelden te gebruiken.

Vaardigheden:
 • Bewezen vermogen om visies om te zetten in tastbare, esthetisch aantrekkelijke en functionele ontwerpen.
 • Bekwaam in het gebruik van onder andere AutoCAD, SketchUp, GIS en Adobe Creative Suite.
 • Uitstekende verbale en schriftelijke communicatievaardigheden om ontwerpconcepten effectief te presenteren en revit architecture overleg voeren.
 • Ervaren in het plannen, coördineren en beheren van diverse landschapsprojecten; van concept tot uitvoering.
 • Beschikt over het vermogen om innovatieve oplossingen te vinden voor complexe vraagstukken.
 • Begrip van ecologische systemen en biodiversiteit, resulterend in duurzame en evenwichtige ontwerpen.

Persoonlijk profiel architect landschap

Een cv-profiel, ook wel bekend als persoonlijk profiel, trekt direct de aandacht van werkgevers. Je vertelt hier in een aantal zinnen je professionele reis, vaardigheden en carrièredoelen. Een goed cv-profiel is duidelijk, overtuigend en afgestemd op de specifieke functie waarvoor je solliciteert.

Persoonlijk profiel:

Enthousiaste landschapsarchitect met een bouwkundige achtergrond. Als junior bouwkundig tekenaar werkte ik aan het visualiseren van bouwkundige ontwerpen. Echter, ik vond mijn passie pas echt in de wereld van landschapsarchitectuur. Deze combinatie heeft me geleid naar het creëren van holistische ontwerpen, waarbij natuur en gebouwen naadloos in elkaar opgaan. Mijn doel is om als landschapsarchitect bij te dragen aan innovatieve, duurzame buitenruimtes. Ik ben ontzettend enthousiast om mijn technische vaardigheden te combineren met mijn creatieve visie om uiteindelijk inspirerende landschappen te mogen realiseren.


Extra onderdelen

Of je wel of geen extra onderdelen aan je cv toevoegt, is afhankelijk van de relevantie en beschikbare ruimte. Het presenteren van je talenkennis is nuttig als je werkt in een internationale omgeving of deelneemt aan projecten met diverse stakeholders. Je hobby’s geven je cv een persoonlijk tintje. Echter, het is raadzaam om deze sectie enkel op te nemen als je hobby’s relevant zijn voor de rol waarvoor je solliciteert.

Talen:

Nederlands - moedertaal

Engels - vloeiend

Spaans - basisvaardigheden


Landschapsarchitect CV

Samenvatting: zo schrijf je een cv als landschapsarchitect

Je bent nu zo goed als klaar om zelf aan de slag te gaan. Hieronder vatten we bovenstaande informatie nog een keer kort samen: 👇

 • Een overzichtelijke lay-out bevordert de leesbaarheid van je cv en zorgt ervoor dat deze extra opvalt.
 • Door gebruik te maken van een chronologische cv benadruk je je professionele groei.
 • Ga op zoek naar de balans tussen relevantie en privacy bij het vermelden van je persoonsgegevens.
 • Illustreer je prestaties en groei in je landschapsarchitectuur aan de hand van je werkervaring.
 • Toon je academische basis en relevantie voor het vakgebied aan de hand van je gevolgde opleiding(en).
 • Vermeld zowel harde (technische) als zachte vaardigheden.
 • Creëer een goede eerste indruk met een sterk en opvallend cv-profiel.
 • Vul je cv aan met een motivatie- of sollicitatiebrief en je landschapsarchitect- / architecten / projectleiders portfolio.

Weet je nog steeds niet zo goed waar je beginnen moet? 👉 Wij helpen je graag op weg!

Maak met de beste sjablonen uw cv

This is some text inside of a div block.

What’s a Rich Text element?

The rich text element allows you to create and format headings, paragraphs, blockquotes, images, and video all in one place instead of having to add and format them individually. Just double-click and easily create content.

Static and dynamic content editing

A rich text element can be used with static or dynamic content. For static content, just drop it into any page and begin editing. For dynamic content, add a rich text field to any collection and then connect a rich text element to that field in the settings panel. Voila!

How to customize formatting for each rich text

Headings, paragraphs, blockquotes, figures, images, and figure captions can all be styled after a class is added to the rich text element using the "When inside of" nested selector system.

Creëer binnen 15 minuten uw cv

Onze gratis collectie van vakkundig ontworpen cv-sjablonen zal u helpen om u van de massa te onderscheiden en u een stap dichter bij uw droombaan te brengen.

Creëer uw cv

Voorbeeldbrieven om te downloaden

Sjabloon voor een sollicitatiebrief
Ontwerp voor een sollicitatiebrief
Sollicitatiebrief-sjabloon voor studenten - universiteit
Sjabloon voor interessante sollicitatiebrief