Zo schrijf je een overtuigend kredietanalist cv

Een kredietanalist zijn is meer dan enkel cijfers en rapporten analyseren. Het is een dynamisch vakgebied dat draait om het nemen van weloverwogen beslissingen die een grote impact kunnen hebben op een bedrijf of instelling. Echter, voor je de kans krijgt om die cruciale beslissingen te nemen, moet je door een eerste hindernis heen: het overtuigen van potentiële werkgevers met je cv.

Indeling :
Maat :
Aanpasbaar :
Word (Microsoft)
A4
Ja

Je cv is je eerste kans om een blijvende indruk te maken. Het moet de juiste snaar raken om die langverwachte uitnodiging voor een sollicitatiegesprek te ontvangen. In dit artikel begeleiden we je bij het schrijven van een cv dat niet alleen opvalt, maar ook overtuigt en vertrouwen wekt.

Wat kun je als kredietanalist verdienen?

Wat je precies verdient als kredietanalist, is afhankelijk van onder andere je ervaring en het type financiële instelling. Gemiddeld genomen verdien je een bruto maandsalaris van zo’n € 4.250 per maand (bij een 40 uur durende werkweek). Meer ervaren kredietanalisten kunnen aanzienlijk meer verdienen dan dit gemiddelde, afhankelijk van de verantwoordelijkheden en de complexiteit van de rol.


Kredietanalist CV

Handleiding: zo schrijf je een sterk kredietanalist cv

Als kredietanalist bekleed je een belangrijke rol in de financiële wereld. Je bent verantwoordelijk voor het analyseren en beoordelen van kredietwaardigheid en financiële risico’s, waardoor bedrijven weloverwogen beslissingen kunnen nemen. Jouw expertise stelt hen in staat om investeringen te beoordelen, leningen te verstrekken en financiële stabiliteit te handhaven.

Streef je naar een succesvolle carrière als kredietanalist? Dan is het van cruciaal belang om een professioneel en overtuigend cv te creëren. Een cv dat je unieke vaardigheden en expertise in de schijnwerpers zet.

Lay-out

Één van de meest essentiële elementen om je cv te versterken, naast de inhoud, is de lay-out van je cv. Een goed ontworpen cv is als een helderen financiële rapportage: gestructureerd, overzichtelijk en gemakkelijk te begrijpen.

Een net cv straalt professionaliteit uit. Het laat zien dat je aandacht besteedt aan details, een belangrijke eigenschap voor een kredietanalist. Daarnaast is een goed ontworpen cv gemakkelijk te lezen en skimmen. Een duidelijke lay-out maakt het voor werkgevers eenvoudiger om relevante informatie snel te vinden. Ook ligt de nadruk in een goed ontworpen cv op de meest relevante informatie. Belangrijke prestaties en unieke vaardigheden worden door het gebruik van opsommingstekens op de voorgrond gezet.

De volgende onderdelen krijgen een plekje op je cv: 👇

 • persoonlijke gegevens
 • cv-profiel
 • werkervaring(en)
 • opleiding(en)
 • vaardigheden
 • optioneel: extra onderdelen, zoals 'talen' en/of 'hobby's en interesses'

Format

Een chronologisch cv is een krachtige manier om je loopbaantraject te presenteren. In dit cv ligt de nadruk op je professionele groei door je werkervaring op een tijdlijn te plaatsen, waardoor werkgevers in één oogopslag je carrièreprogressie kunnen begrijpen.

Persoonlijke gegevens

Bij het opstellen van je cv is het van belang om je persoonlijke gegevens op een professionele manier te vermelden. Begin met je volledige naam, adresgegevens, e-mailadres en telefoonnummer.

📌 Tip: Optioneel kunnen ook socialmediaprofielen zoals LinkedIn kunnen worden vermeld, zolang ze maar professioneel zijn en gerelateerd aan je rol als kredietanalist.

Persoonlijke gegevens:

Mia Krediet

Voorkeur 123

1234AB Heerenveen

miakekrediet@email.com

06-12345678


Kredietanalist CV

Werkervaring(en)

Bij het presenteren van je werkervaring is het essentieel om de focus te leggen op relevante functies en prestaties binnen de financiële wereld. Verstek je expertise in credit risk en financiële analyse door specifieke taken en verantwoordelijkheden te benadrukken. Beschrijf bijvoorbeeld hoe je risk reporting hebt uitgevoerd en complexe financieringsaanvragen hebt beoordeeld, en hoe dit heeft bijgedragen aan evenwichtige risicoanalyse.

Het is van belang om je kredietanalist werk in chronologische volgorde te presenteren, beginnend met je meest recente positie. Geef aan welke bedrijven je hebt gediend en hoe je bijdroeg aan hun financiële stabiliteit en groei. Benadruk belangrijke mijlpalen, zoals het identificeren van risicofactoren, het adviseren van effectieve kredietstrategieën en het leveren van gedetailleerde financiële rapporten.

Werkervaring:

Kredietanalist, Bedrijf XYZ

Jan 2020 - heden

 • Kredietdossiers en financiële gegevens analyseren om risico's en kredietwaardigheid te beoordelen.
 • Een analyseteam van 5 leden leiden, waarbij training en begeleiding wordt geboden om de expertise van het team uit te breiden.
 • Verbeteringen in het kredietbeoordelingsproces implementeren, wat heeft geresulteerd in een 15% snellere doorlooptijd.
 • Deelnemen aan strategische besluitvorming, waaronder het adviseren van leningsgoedkeuringen en het bijdragen aan het ontwikkelen van effectieve kredietstrategieën.

Opleiding(en)

Het vermelden van je opleidingsachtergrond is enorm belangrijk bij het solliciteren naar een uitdagende functie als kredietanalist. Opleidingen zijn niet alleen een bewijs van je toewijding aan professionele ontwikkelingen, maar ze laten ook zien dat je op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen binnen deze dynamische omgeving.

Bij het vermelden van je opleidingen, focus je je op diegenen die direct relevant zijn voor je functie. Dit kunnen opleidingen zijn op het gebied van financiële analyse, risicobeheer en andere vakspecifieke cursussen. Het benadrukken van je voortdurende educatie toont werkgevers dat je klaar bent om te gedijen in de snel veranderende wereld van financiële dienstverlening.

Opleidingen:

September 2018 - Juni 2020 Strategic Innovation Management (master) Rijksuniversiteit Groningen

September 2014 - Juni 2018 Bedrijfseconomie (bachelor), Hanzehogeschool Groningen


Vaardigheden

Het vermelden van je vaardigheden is het van essentieel belang, vooral in de context van kredietanalyse, waar kennis van lokale financieringsbeleid, sector-specifieke wetgeving en regelgeving cruciaal is. Een sterke lijst van vaardigheden opent daadwerkelijk deuren naar nieuwe carrièrekansen in deze uitdagende sector.

Vaardigheden:
 • Ervaren in het analyseren van kredietrisico's, waarbij financieringsbeleidslijnen en sectorregelgeving worden geïntegreerd om gedegen beslissingen te nemen.
 • Sterk financieel inzicht en het vermogen om complexe financiële gegevens te interpreteren en te evalueren, waardoor nauwkeurige kredietwaardigheidsoordelen mogelijk zijn.
 • Sterke communicatieve vaardigheden, zowel schriftelijk als mondeling, naar belanghebbenden en klanten.
 • In staat om teams te leiden, motiveren en inspireren, waardoor collectieve doelen kunnen worden bereikt.
 • Sterk analytisch denkvermogen om gegevens te verzamelen, te analyseren en trends te identificeren.
 • Grondige kennis van lokale en internationale wetgeving en regelgeving met betrekking tot kredietverlening en financiële dienstverlening.

Kredietanalist CV

Cv-profiel

Een cv-profiel is een kort en krachtig stukje tekst dat bovenaan je cv wordt geplaatst. Het is één van de belangrijkste onderdelen van je cv, omdat het je de kans biedt om in enkele zinnen een sterke eerste indruk te maken op potentiële werkgevers. Als ervaren kredietanalist met de ambities om de perfecte vacature te vinden, is een goed geschreven cv-profiel van onschatbare waarde.

Cv-profiel:

Ervaren kredietanalist met een diepgaand begrip van financiële markten en lokale regelgeving. Gedreven door de ambitie om bij te dragen aan het succes van financiële instellingen door evenwichtige risicoanalyses te leveren. Mijn passie voor het analyseren van financiële gegevens stelt me in staat om weloverwogen beslissingen te nemen en waarde toe te voegen aan elk kredietdossier. Levert input in strategische besluitvorming en daarnaast analyseer ik voortdurend nieuwe trends en ontwikkelingen binnen de financiële sector om mijn aanpak te verbeteren en aan te passen aan de steeds veranderende omgeving.


Extra onderdelen

Bij het samenstellen van een kredietgerelateerd cv, is het belangrijk om te overwegen welke informatie relevant is. ‘Talen’ kunnen waardevol zijn als je solliciteert naar een functie waarbij internationale klanten of partners betrokken zijn, en je vaardigheid in meerdere talen de interesse kan verhogen.

Het vermelden van ‘hobby’s en interesses’ kan minder relevant zijn in dit vakgebied, tenzij deze direct verband houden met de functie. In veel gevallen kan de ruimte op je cv beter worden benut voor het benadrukken van je professionele prestaties.

Talen:

Nederlands - moedertaal

Engels - vloeiend

Portugees - vloeiend


Kredietanalist CV

Samenvatting: zo schrijf je een cv als kredietanalist

We hebben een hoop besproken hierboven. De belangrijkste punten hebben we hieronder nog een keer kort voor je op een rijtje gezet:

 • De inhoud van je cv is belangrijk, maar ook het belang van een juiste opmaak mag niet worden onderschat.
 • Een chronologisch cv is een krachtige manier om je carrièregroei te presenteren.
 • Vermijd privacy gevoelige informatie bij het vermelden van je persoonlijke gegevens.
 • Leg de focus op relevante functies en prestaties binnen de financiële dienstverlening.
 • Vermeld niet alleen welke opleiding je hebt gevolgd, maar ook de naam van de onderwijsinstelling en de start- en einddatum.
 • Vermeld zowel harde (technische) als zachte vaardigheden.
 • Trek direct de aandacht met een pakkend cv-profiel.
 • Overweeg goed de meerwaarde van eventuele extra onderdelen.

Weet je nog steeds niet zo goed waar je beginnen moet? 👉 Wij helpen je graag op weg!

Maak met de beste sjablonen uw cv

This is some text inside of a div block.

What’s a Rich Text element?

The rich text element allows you to create and format headings, paragraphs, blockquotes, images, and video all in one place instead of having to add and format them individually. Just double-click and easily create content.

Static and dynamic content editing

A rich text element can be used with static or dynamic content. For static content, just drop it into any page and begin editing. For dynamic content, add a rich text field to any collection and then connect a rich text element to that field in the settings panel. Voila!

How to customize formatting for each rich text

Headings, paragraphs, blockquotes, figures, images, and figure captions can all be styled after a class is added to the rich text element using the "When inside of" nested selector system.

Creëer binnen 15 minuten uw cv

Onze gratis collectie van vakkundig ontworpen cv-sjablonen zal u helpen om u van de massa te onderscheiden en u een stap dichter bij uw droombaan te brengen.

Creëer uw cv

Voorbeeldbrieven om te downloaden

Sjabloon voor een sollicitatiebrief
Ontwerp voor een sollicitatiebrief
Sollicitatiebrief-sjabloon voor studenten - universiteit
Sjabloon voor interessante sollicitatiebrief