Zo kun je een overtuigend hotelmanager cv schrijven

Een carrière als hotelmanager is een uitdagende, maar lonende reis binnen de horeca-industrie. Of je nu net begint in de hotelwereld of op zoek bent naar nieuwe kansen om je bestaande carrière een boost te geven, een overtuigend cv kan het verschil maken. Het is een krachtig instrument waarmee je potentiële werkgevers toont dat jij de perfecte kandidaat voor de positie bent.

Indeling :
Maat :
Aanpasbaar :
Word (Microsoft)
A4
Ja

Maar, hoe schrijf je nu een cv dat eruit springt in een zee van sollicitanten? In dit artikel helpen we je een cv te creëren dat niet alleen uniek is, maar ook indruk maakt. Of je nu streeft naar een leidinggevende functie in een resort, boetiekhotel of ergens daartussenin, wij hebben we je gedekt.

Hotelmanager CV schrijven

Hoeveel kun je als hotelmanager verdienen?

Wat je als hotelmanager precies verdient, is afhankelijk van het type hotel, de grootte van het pand en je ervaring. Over het algemeen verdien je een aantrekkelijk inkomen. Het gemiddelde salaris ligt rond de € 2.925 per maand, maar ook salarissen van € 3.250 of meer zijn niet uitzonderlijk. Daarnaast kunnen ook bonussen, prestatiebeloningen en voordelen als gratis accommodatie, maaltijden en spa-toegang deel uitmaken van het beloningspakket.

Handleiding: zo schrijf je een sterk hotelmanager cv

Als hotelmanager vervul je een belangrijke rol in de bruisende wereld van de horeca. Horeca staat voor hotel, restaurant en café. Jij bent diegene die ervoor zorgt dat alle operationele aspecten van het hotel soepel verlopen, waardoor gasten een onvergetelijke ervaring beleven. Jouw expertise is van onschatbare waarde om hotels te helpen gedijen in een veeleisende sector.

Je beschikt uiteraard over uitgebreide ervaring in de horeca en hebt een diepgaand begrip van gastvrijheid, strategisch management en operationele efficiëntie. Je werkt nauw samen met een team van getalenteerde professionals, van receptionisten tot chefs en bedienend personeel .

Wil je je carrière als hotelmanager naar nieuwe hoogten tillen? Dan is het van cruciaal belang om een professioneel curriculum vitae te ontwikkelen. Een cv dat jouw passie voor de horeca weerspiegelt en je vaardigheden en ervaring in de schijnwerpers zet.

Lay-out

Je hotel manager cv is veel meer dan enkel een opsomming van je ervaring en vaardigheden; het is een visuele representatie van jou als professional in de horeca. De lay-out van je cv is enorm belangrijk, omdat het de eerste indruk wekt bij potentiële werkgevers. Het is een weerspiegeling van je organisatorische vaardigheden, precisie en aandacht voor detail.

Een goed vormgegeven cv is gemakkelijk te scannen en geeft direct de belangrijkste informatie weer. Zorg ervoor dat je cv is opgedeeld in overzichtelijke secties en scheid de verschillende onderdelen door middel van witregels. Gebruik een professioneel ogend lettertype en vermijd overmatig gebruik van decoratieve elementen.

De volgende onderdelen krijgen een plekje op je horeca cv: 👇

 • persoonlijke gegevens
 • cv-profiel
 • werkervaring(en)
 • opleiding(en)
 • vaardigheden
 • optioneel: extra onderdelen, zoals 'talen' en/of 'hobby's en interesses'
Hotelmanager CV schrijven

Format

We raden je aan gebruik te maken van een zogeheten ‘chronologisch cv. Dit type cv plaatst je professionele geschiedenis in een heldere, lineaire volgorde, beginnend met je meest recente functie en teruggaand in de tijd. Dit zorgt voor een heldere presentatie van je carrière en maakt het voor recruiters gemakkelijk om je loopbaantraject te volgen.

A huge part van hotelmanagement draait om ervaring en progressie, en een chronologisch cv legt de nadruk op je ontwikkeling in de branche. Bovendien biedt een chronologisch cv een natuurlijke manier om je successen en prestaties te benadrukken. Kortom: het is de ideale keuze voor het presenteren van je hotelmanagementervaring.

Persoonlijke gegevens

Bovenaan je cv komen je persoonlijke gegevens te staan. Het is belangrijk deze informatie kort en relevant te houden. Vermeld je volledige naam, je adresgegevens, e-mailadres en telefoonnummer. Eventueel kun je een linkje naar je LinkedIn-profiel plaatsen, om je online aanwezigheid te benadrukken.

Persoonlijke gegevens:

An Boon

Hoofdweg 123

1234AB Scheemda

anboon@email.com

06-12345678


📌 Tip: Bescherm je eigen privacy en laat je burgerservicenummer, geboortedatum en nationaliteit achterwege.

Werkervaring(en)

Je werkervaring is het kloppende hart van je hotel manager cv. Het is het gedeelde waar werkgevers naar kijken om inzicht te krijgen in je capaciteiten in de horecasector. Bij het opnemen van je werkervaring is het belangrijk om helder en beknopt te zijn.

Beschrijf je specifieke werkervaring in de horeca, met nadruk op de rollen waarin je hebt gewerkt en de taken die je hebt uitgevoerd. Richt je op dagelijkse taken, zoals het beheren van het personeel, het optimaliseren van de revenues and expenses (inkomsten en uitgaven), en het handhaven van een hoge servicekwaliteit.

Hotelmanager CV schrijven

Werkervaring:

Hotelmanager, Hotel ABC

Jan 2019 - heden

 • Coördineren van de dagelijkse activiteiten, waaronder frontofficebeheer, housekeeping, en food & beverage-services, om te zorgen voor een onvergetelijke gastenervaring.
 • Leiden van een divers, meertalig team van 50+ medewerkers, met een focus op coaching om uitmuntendheid te bereiken.
 • Procesverbeteringen en efficiëntie-initiatieven implementeren, wat resulteerde in een aanzienlijke verhoging van de gastentevredenheid en een positieve impact op de omzet.
 • Actief betrokken bij strategische besluitvorming, inclusief het formuleren van operationele doelstellingen, kostenbeheer en inzet van nieuwe technologieën om de efficiëntie te vergroten.

Hotelmanager, Organisatie XYZ

Jul 2016 - Dec 2018

 • Coördineren van dagelijkse activiteiten, zoals receptie, kamerdienst, gastenrelaties en administratieve werkzaamheden, om te zorgen voor een soepele werking van het hotel.
 • Begeleiden van een toegewijd team van 20 medewerkers, waarbij training en ontwikkeling centraal stonden.
 • Implementeren van innovatieve processen, wat resulteerde in een toename van de gemiddelde dagelijkse bezetting.

Opleiding(en)

Laat zien dat je over de benodigde kennis en trainingen beschikt om te kunnen excelleren in de horecasector. Werkgevers willen weten dat je over de juiste basis beschikt om de dynamische wereld van hotels te kunnen beheren. Het is belangrijk om alle relevante opleidingen op te nemen, zoals diploma’s in hospitality management, voedsel- en drankbeheer en specifieke certificeren zoals het SVH-diploma sociale hygiëne. Hiermee toon je dat niet alleen ervaring hebt, maar ook de theoretische achtergrond om effectieve beslissingen te nemen.

Opleidingen:

September 2013 - Juni 2015 Hotelmanager (bachelor), TIO Business School Amsterdam

September 2011 - Juni 2013 Hotelmanager (mbo-4), TIO Business School Amsterdam


Vaardigheden

Het vermelden van je vaardigheden is van onschatbare waarde, omdat het werkgevers een duidelijk beeld geeft van wat je bieden hebt. Als hotelmanager moet je over een breed scala aan competenties beschikken om effectief in ‘the role’ te kunnen functioneren.

Naast specifieke vaardigheden, zoals budgetbeheer, personeelsmanagement en gastenservice, is ook flexibiliteit een onmisbare troef. In de horeca krijg je immers vaak te maken met veranderende werktijden en onverwachte situaties. Je vermogen om snel te kunnen schakelen en verschillende vaardigheden toe te passen is van cruciaal belang.

Hotelmanager CV schrijven

📌 Tip: Presenteer je vaardigheden op een gestructureerde manier, zodat werkgevers snel zien waar je in uitblinkt.

Vaardigheden:
 • Bewezen ervaring in het leiden van een diverse medewerkersgroep.
 • Diepgaande kennis van de horecasector, inclusief gastenservice, reserveringsbeheer, en het implementeren van kwaliteitsnormen.
 • Vaardig in het effectief beheren van financiële middelen, inclusief inkomsten- en kostenbeheer.
 • Beschikt over een analytisch vermogen om snel problemen te identificeren, oplossingen te bedenken en beslissingen te nemen.
 • Kan sterke relaties met gasten opbouwen, anticiperen op hun behoeften en zorgen voor een gedenkwaardige gastervaring.
 • Begrip van de naleving van horecaregels en -voorschriften, inclusief voedselveiligheid, gezondheid en veiligheid, en de juiste licenties en vergunningen.
 • Bekend met diverse hotelmanagementsystemen, reserveringssoftware en rapportagetools.
 • Uitstekende mondelinge en schriftelijke communicatievaardigheden om met personeel, gasten, leveranciers en het management te kunnen communiceren.
 • Blijft immer kalm en kan effectief te reageren in stressvolle situaties, zoals noodsituaties of drukke periodes in het hotel.

Cv-profiel

Een cv-profiel, ook wel bekend als persoonlijk profiel, is het eerste dat werkgevers lezen wanneer ze je cv bekijken. Het is dan ook de ideale kans om onmiddellijk een positieve indruk te maken en hen te overtuigen om verder te lezen. Een goed geschreven profiel is van onschatbare waarde omdat het de kern van je professionele identiteit vastlegt en benadrukt waarom jij de ideale kandidaat voor de functie bent.

Cv-profiel:

Ervaren hotelmanager met een bewezen staat van dienst in het succesvol leiden van verschillende hotels en resorts. Mijn passie voor gastvrijheid gaat hand in hand met mijn sterke leiderschap en organisatorische vaardigheden. Ik gedij uitstekend in dynamische, uitdagende omgevingen en ben vastbesloten om buitengewone gastervaringen te creëren. Mijn focus op operationele efficiëntie heeft in het verleden geleid tot aanzienlijke kostenbesparingen en omzetgroei. Als resultaatgerichte hotelmanager streef ik naar voortdurende innovatie en uitmuntendheid in alles wat ik doe. Ik ben toegewijd aan het leveren van de hoogste kwaliteitsservice en het overtreffen van de verwachtingen van zowel gasten als het management.


Bovenstaand voorbeeld bevat alle cruciale onderdelen van een cv-profiel: een functietitel, kerncompetenties, carrièredoelen en enkele prestaties uit het verleden.

Extra onderdelen

Of je wel of geen extra onderdelen aan je cv toevoegt, is afhankelijk van de meerwaarde die deze onderdelen bieden en de verwachtingen van de werkgever. Het presenteren van je talenkennis bijvoorbeeld, is enorm waardevol in een internationale branche of bij een bedrijf met een divers klantenbestand. Het kan je cv onderscheiden en laten zien dat jij in staat bent om gasten tevreden te stellen in verschillende talen. Wees eerlijk over je taalvaardigheid en geef aan of je bijvoorbeeld vloeiend, gevorderd of basisniveau beheerst.

Ook de sectie ‘hobby’s en interesses’ is optioneel en afhankelijk van de revelatie ervan voor de functie. Als je hobby’s aansluiten bij de gastvrijheidssector (bijvoorbeeld reizen, koken of evenementenplanning) kunnen ze je persoonlijkheid benadrukken. Echter, wees selectief en zorg ervoor dat wat je toevoegt een beter beeld van jou als professional geeft.

Talen:

Nederlands - moedertaal

Engels - vloeiend

Frans - vloeiend


Hotelmanager CV schrijven

Samenvatting: zo schrijf je een goed horeca cv

We hebben vandaag een hoop besproken. In this section vertellen we nog een keer kort wat we hierboven allemaal besproken hebben:

 • De inhoud van je cv is belangrijk, maar het is minstens net zo belangrijk dat your cv er aantrekkelijk uitziet.
 • Een overzichtelijke lay-out maakt je cv gemakkelijker te lezen en laat een georganiseerde indruk achter.
 • Zorg voor een consistente opmaak, waarbij je gebruikmaakt van duidelijke sectiekoppen.
 • Kies een leesbaar lettertype en een passende lettergrootte.
 • Gebruik bullet points om prestaties en verantwoordelijkheden op te sommen.
 • Vertel niet alleen waar je hebt gewerkt, maar ook welke taken je hebt uitgevoerd.
 • Toon inzicht in je academische achtergrond door je gevolgde opleidingen te vermelden.
 • Laat zien wat jou een goede hotel manager maakt met een krachtige lijst van vaardigheden.
 • Trek direct de aandacht met een sterk cv-profiel.
 • Overweeg de revelatie van eventuele extra onderdelen.

Weet je nog steeds niet zo goed waar je beginnen moet? 👉 Wij helpen je graag op weg!

Maak met de beste sjablonen uw cv

This is some text inside of a div block.

What’s a Rich Text element?

The rich text element allows you to create and format headings, paragraphs, blockquotes, images, and video all in one place instead of having to add and format them individually. Just double-click and easily create content.

Static and dynamic content editing

A rich text element can be used with static or dynamic content. For static content, just drop it into any page and begin editing. For dynamic content, add a rich text field to any collection and then connect a rich text element to that field in the settings panel. Voila!

How to customize formatting for each rich text

Headings, paragraphs, blockquotes, figures, images, and figure captions can all be styled after a class is added to the rich text element using the "When inside of" nested selector system.

Creëer binnen 15 minuten uw cv

Onze gratis collectie van vakkundig ontworpen cv-sjablonen zal u helpen om u van de massa te onderscheiden en u een stap dichter bij uw droombaan te brengen.

Creëer uw cv

Voorbeeldbrieven om te downloaden

Sjabloon voor een sollicitatiebrief
Ontwerp voor een sollicitatiebrief
Sollicitatiebrief-sjabloon voor studenten - universiteit
Sjabloon voor interessante sollicitatiebrief