Zo schrijf je een meesterlijk handarbeider cv

Als handarbeider beschik je over een unieke set aan vaardigheden, die de ruggengraat vormen van de ambachtelijke sector. Of je nu bedreven bent in houtbewerking, metaalbewerking, lassen of een ander ambacht, jouw talenten verdienen het gezien te worden. Maar, hoe zorg je er nu voor dat jouw cv eruit springt tussen de vele sollicitanten?

Indeling :
Maat :
Aanpasbaar :
Word (Microsoft)
A4
Ja

In dit artikel leer je de kunst van het opstellen van een professioneel handarbeider cv. Of je nu een doorgewinterde vakman/vrouw bent die diens loopbaan naar een hoger niveau wilt tillen, of een enthousiaste beginner bent die hoopt op die ene geweldige kans, onze praktische tips helpen je je cv te transformeren tot een waar meesterwerk.

Handarbeider CV

Handleiding: zo schrijf je een sterk handarbeider cv

Als handarbeider combineer je vakmanschap met creativiteit, om prachtige en functionele werken te creëren. Of je nu in de bouw werkt, uitgebreide kennis bezit van rioleringen, weet hoe je een fundering moet aanleggen of potten bakt, jouw bijdrage aan de wereld is waardevol en uniek.

Als bekwame arbeider heb je diepgaande kennis van verschillende materialen, gereedschappen en technieken. Je bent creatief, hebt een oog voor detail, bent een echte teamplayer en vindt altijd een oplossing die de hoogste kwaliteit garandeert.

Wil je jouw carrière naar een meesterlijk niveau tillen? Dan is het belangrijk om een cv te creëren dat jouw ambachtelijke reis op professionele wijze weerspiegelt. Pak je gereedschap erbij en ga samen met ons aan de slag met het vormgeven van een indrukwekkend cv.

Lay-out

In de wereld van ambachtelijke creativiteit maken niet alleen je unieke vaardigheden indruk, maar ook de manier waarop je deze presenteert. Een juiste lay-out van je cv kan het verschil maken tussen een onvergetelijke indruk achterlaten of opgaan in de massa.

Een met zorg ontworpen cv toont werkgevers dat je je vak serieus neemt en aandacht besteedt aan detail. Daarnaast maakt een gestructureerde lay-out het gemakkelijker voor werkgevers om snel de belangrijkste informatie te vinden. Gebruik duidelijke koppen, witruimte en opsommingstekens om de leesbaarheid te vergroten. Houd de achtergrond van je cv neutraal en vermijd lange lappen tekst.

Format

Er bestaan verschillende soorten cv’s. Als handarbeider kun je het best gebruikmaken van een chronologische volgorde. Werkgevers kunnen op dit type cv gemakkelijk je groei in het vakgebied volgen. De nadruk ligt op je meest recente projecten, waardoor het een perfecte manier is om indruk te maken op potentiële werkgevers.

Handarbeider CV

Persoonlijke gegevens

Bovenaan je cv komen je persoonlijke gegevens te staan. Het is hierbij belangrijk om de juiste balans te vinden tussen relevantie en privacy. Wij raden je aan enkel je volledige naam, adresgegevens, e-mailadres en telefoonnummer te vermelden. Je burgerlijke staat, nationaliteit, gender en burgerservicenummer mag je dus achterwege laten.

📌 Tip: Als handarbeider is je portfolio is een waardevolle aanvulling op je cv. Heb je een professioneel portfolio, verwijs hier dan naar of voeg een selectie van je beste werken toe aan je cv.

Persoonlijke gegevens:
Jacob Dubbel
Schroevendraaier 12
1234AB Tongeren
jacobdubbel@email.com
06-12345678
{link naar portfolio}

Handarbeider CV

Werkervaring(en)

Het vermelden van je werkervaring is ontzettend waardevol. Het biedt werkgevers inzicht in je professionele groei, prestaties en vaardigheden binnen de ambachtelijke sector. Laat zien welke projecten je hebt voltooid, met welke materialen je hebt gewerkt en welke technieken je beheerst. Op deze manier kunnen werkgevers beter inschatten of je past bij hun organisatie.

Werkervaring:
Siersmid, IIzerbewerking ABC
Juni 2016 - heden
 • Smeden van unieke metalen kunstwerken voor diverse klanten.
 • Toepassen van traditionele smeedtechnieken, waaronder smeden onder de hamer.
 • Restaureren van antieke metalen voorwerpen, met respect voor de historische waarde.
 • Demonstreren van smeedvaardigheden op ambachtelijke beurzen om het bewustzijn van deze unieke ambacht te vergroten.
Meubelmaker, Houtbewerking XYZ
Juni 2012 - Juni 2013
 • Produceren van hoogwaardige meubelstukken door middel van diverse houtbewerkingstechnieken.
 • Realiseren van unieke en op maat gemaakte ontwerpen, met oog voor detail en vakmanschap.
 • Constant op zoek naar verbeteringen binnen de productieprocessen, wat heeft geleid tot een verkorting van de productietijd.
 • Met trots prachtige meubelstukken leveren die zowel esthetisch aantrekkelijk als functioneel zijn, en klanten een leven lang plezier bezorgen.

Handarbeider CV

Opleiding(en), cursussen en certificaten

Je opleidingen of certificaten tonen je kennis, specialisatie(s) en toewijding. Ze tonen dat je serieus bent over je ambacht en bereid bent om te investeren in het vergroten van je vaardigheden. Je begint weer bij je meest recente opleiding en werkt vervolgens terug in de tijd.

Opleidingen:
Juli 2013 - Mei 2016 Allround Medewerker Metaaltechniek - Allround Lasser (mbo-3), ROC van Amsterdam
Juli 2010 - Juni 2012 Timmerman (mbo-2), ROC van Amsterdam

Vaardigheden

Wat maakt jou een goede handarbeider? Je vaardigheden geven werkgevers een duidelijk beeld van wat je te bieden hebt. Wees specifiek en noem vaardigheden die aansluiten op de gestelde vacature-eisen.

Vaardigheden:
 • Nauwkeurige materiaal- en gereedschapsbeheersing, waardoor ik met precisie en vakmanschap prachtige creaties kan maken.
 • Sterk oog voor detail, wat resulteert in net afgewerkte en esthetisch aantrekkelijke projecten.
 • Uitstekende probleemoplossende vaardigheden, waardoor ik innovatie oplossingen kan vinden op ieder probleem.
 • Echte teamplayer en in staat om effectief samen te werken met collega’s om zo gezamenlijke projecten tot een succesvol eind te brengen.
 • Kennis van verschillende technieken, waaronder smeden, houtsnijden en lassen, waardoor ik veelzijdigheid ingezet kan worden.

Handarbeider CV

Cv-profiel

Dan komen we aan bij één van de belangrijkste onderdelen van je cv: het cv-profiel. Een cv-profiel is een kort en krachtig overzicht aan het begin van je cv. Met een goed cv-profiel kun je direct de aandacht van werkgevers trekken.

GOED
Gepassioneerde meubelmaker met acht jaar ervaring in het creëren van op maat gemaakte, hoogwaardige houten meubelstukken. Kan de visie van klanten moeiteloos omzetten in unieke ontwerpen. Werkt nauwkeurig, en beschikt over kennis van diverse houtsoorten, gereedschappen en technieken. Trots op het leveren van duurzame en visueel aantrekkelijke meubels waar klanten jarenlang van kunnen genieten.

SLECHT
Op zoek naar een nieuwe baan als handarbeider. Ik heb verschillende jobs gehad en ben erg flexibel. Voor mijn laatste klant legde ik rioleringen aan (hij was een architect ). Ik ben nu op zoek naar een tewerkstelling met een vast contract. Indien gewenst, kan ik een referentie aanleveren.

Zie je de verschillen tussen de twee voorbeelden? Het eerste voorbeeld is specifiek, resultaatgericht en toont de expertise van de kandidaat. Het tweede voorbeeld is te vaag en geeft geen inzicht in de specifieke capaciteiten van de schrijver.

Extra onderdelen

Het toevoegen van extra onderdelen heeft zowel voor- als nadelen. We raden je aan enkel je talenkennis te presenteren als dit één van de instructies uit de vacature is. Als het spreken van meerdere talen niet relevant is voor het werk, mag je dit onderdeel achterwege laten.

Het vermelden van je hobby’s en interesses kan een pluspunt zijn als ze aansluiten bij de functie. Dragen ze bij aan je ambachtelijke expertise, dan laat dit zien dat je ook buiten je baan om aan je vaardigheden hebt gewerkt.

Samenvatting: zo schrijf je een handarbeider cv

Hieronder zetten we de belangrijkste punten nog een keer kort op een rij: 👇

 • Door je cv op een juiste manier te presenteren toon je professionaliteit en kunnen werkgevers gemakkelijk door je cv scannen.
 • Laat je cv opvallen met een pakkend cv-profiel.
 • Beschrijf je werkervaring, geef een overzicht van je gevolgde opleidingen en vermeld je belangrijkste vaardigheden.
 • Zorg ervoor dat je cv aansluit op de specifieke functie.
 • Vul je cv aan met een overtuigende motivatie- of sollicitatiebrief.

Weet je nog steeds niet zo goed waar je beginnen moet? 👉 Wij helpen je graag op weg!

Begeleidende brief

Naast een goed cv zul je ook een overtuigende motivatie- of sollicitatiebrief moeten schrijven. In deze brief kun je je passie voor het ambacht, je persoonlijkheid en je specifieke interesse in juist die functie tonen. Met een goed geschreven brief vergroot je je kansen om uit te blinken in het sollicitatieproces.

Solliciteer je naar verschillende vacatures? Pas je brief dan altijd aan op de functie en het bedrijf. Door je te blijven focussen op je doelen, zijn we er zeker van dat je uiteindelijk op de juiste plek komt terecht in je ambachtelijke carrière.

Het schrijven van een goede brief is nog niet zo gemakkelijk. Bij onze cv-templates krijg je een voorbeeld van een sterke brief. Deze kun je gebruiken bij het schrijven van de jouwe.

Maak met de beste sjablonen uw cv

This is some text inside of a div block.

What’s a Rich Text element?

The rich text element allows you to create and format headings, paragraphs, blockquotes, images, and video all in one place instead of having to add and format them individually. Just double-click and easily create content.

Static and dynamic content editing

A rich text element can be used with static or dynamic content. For static content, just drop it into any page and begin editing. For dynamic content, add a rich text field to any collection and then connect a rich text element to that field in the settings panel. Voila!

How to customize formatting for each rich text

Headings, paragraphs, blockquotes, figures, images, and figure captions can all be styled after a class is added to the rich text element using the "When inside of" nested selector system.

Creëer binnen 15 minuten uw cv

Onze gratis collectie van vakkundig ontworpen cv-sjablonen zal u helpen om u van de massa te onderscheiden en u een stap dichter bij uw droombaan te brengen.

Creëer uw cv

Voorbeeldbrieven om te downloaden

Sjabloon voor een sollicitatiebrief
Ontwerp voor een sollicitatiebrief
Sollicitatiebrief-sjabloon voor studenten - universiteit
Sjabloon voor interessante sollicitatiebrief