Data scientist cv-voorbeelden

Volgens Forbes nemen banen in data science in populariteit toe en behoren ze tot de snelst groeiende banen op LinkedIn.

Indeling :
Maat :
Aanpasbaar :
Word (Microsoft)
A4
Ja

De vraag naar data scientists en datamining professionals heeft er in de loop der jaren voor gezorgd dat het een aantrekkelijke carrière is geworden om na te streven. Als u een baan als data scientist wilt krijgen, zult u een data science cv moeten hebben die opvalt. Daarom moet u misschien meerdere data scientist cv-voorbeelden raadplegen indien u de aandacht van de wervingsmanager wilt trekken. Het kan ook zijn dat u enkele van de tips die we zullen bespreken, moet gebruiken om u te helpen uw data science cv op te stellen, naast het gebruik van een professionele cv-maker.

De huidige bedrijven verzamelen veel gegevens uit verschillende, door Google gecertificeerde, professionele gegevensbronnen en moeten die gebruiken om hun algemene productiviteit te verbeteren en een concurrentievoordeel te behalen. Een data scientist helpt het bedrijf voordeel te halen uit de gegevens door ze te analyseren om kansen te identificeren en trends te zoeken die bedrijfsproblemen aan het licht kunnen brengen.

Wat moet er in een cv voor een data scientist staan?

Als u wilt solliciteren voor een baan als data scientist, moet u een cv schrijven waarmee u zich onderscheidt van de andere werkzoekenden en u kunt daarvoor een cv-template gebruiken. U kunt overwegen een data scientist cv-voorbeeld te gebruiken om een aantrekkelijk cv te schrijven met alle vereiste informatie en uw kwalificaties over te brengen. Enkele van de secties die u in uw data scientist cv zult moeten opnemen zijn:

 • Een koptekst die goed is opgemaakt en voorzien is van een relevant en overtuigend data scientist profiel.
 • Een beknopte samenvatting van uw cv als data scientist, goed toegespitst op de baan die u ambieert.
 • De sectie ervaring, die u moet doen opvallen en heel belangrijk is voor de wervingsmanager.
 • Een sectie technische vaardigheden waarin uw meest relevante vaardigheden voor de baan duidelijk worden uitgelegd.
 • Ten slotte moet u een persoonlijke sectie hebben. Dit kan een sectie publicaties bevatten en uw diploma's om uw cv te ondersteunen.

Een koptekst van uw cv is het eerste wat de recruiter op uw data scientist cv zal zien en geeft de recruiter snel meer specifieke informatie over wie u bent. Ik zorg er altijd voor dat er mijn contactgegevens op staan en een link naar mijn carrière blog waarop mijn werk als data scientist te zien is. Wervingsmanagers hebben maar een paar seconden om uw cv door te nemen en een foute koptekst kan ervoor zorgen dat u snel uitgesloten wordt. Daarom is een goed geschreven koptekst van cruciaal belang om een sterke eerste indruk te maken en uw kansen op uw droombaan te vergroten.

data scientist cv voorbeelden

Hoe een cv voor data scientist op te maken

De meeste wervingsmanagers scannen uw data scientist cv grondig, dus is het van cruciaal belang dat u een data scientist cv-opmaak gebruikt die gemakkelijk te lezen is. Data scientists kunnen één van deze drie populaire data scientist cv-opmaken overwegen, zoals in elk data scientist cv-voorbeeld te zien is:

 • Chronologische opmaak

Deze opmaak vermeldt uw werkervaring bovenaan in omgekeerd-chronologische volgorde.

 • Functionele opmaak

Deze opmaak legt meer de nadruk op uw relevante vaardigheden en bekwaamheden dan op uw eerdere werkervaring.

 • Combinatie

Deze opmaak combineert aspecten van de functionele en chronologische opmaak van het data scientist cv.

Een chronologische en een gecombineerde opmaak zijn geschikt voor beginnende data scientists en mid-level data scientists. De gecombineerde opmaak toont indrukwekkende hoogtepunten en prestaties uit uw loopbaan en is een goede optie voor data scientists op het hoogste niveau. Afgestudeerden of kandidaten die hun loopbaan verleggen naar data science en nog geen uitgebreide ervaring hebben, moeten de functionele opmaak overwegen.

data scientist cv voorbeelden

Kies een geschikt template voor uw data scientist cv

Data Analysis for Business and Finance Concept. Graphic interface showing future computer technology of profit analytic, online marketing research and information report for digital business strategy.[/caption]

Een data scientist cv-template is een uitstekende keuze voor een werkzoekende. Het vereenvoudigt het proces van het schrijven van het cv voor hen, aangezien het een kant en klaar, uniek ontwerp heeft. De beste data science cv-template moet goed opgemaakt en aantrekkelijk zijn, met een lay-out die aanvaardbaar is volgens de normen van de sector.

Zodra u een data scientist cv-template heeft gevonden dat geschikt is, kunt u uw gegevens invullen en beginnen met het versturen van uw cv naar potentiële werkgevers. Bekijk onze cv-templates en sollicitatiebrief template om te beginnen met het maken van uw data scientist cv.

Vermeld contactgegevens bovenaan uw data scientist cv

De juiste contactgegevens op uw data scientist cv vermelden, is essentieel als u uw droombaan wilt bemachtigen. U bent misschien de juiste kandidaat voor de functie, maar als de wervingsmanager u niet kan bereiken, verspeelt u uw kans. Er is geen specifieke opmaak voor het schrijven van deze informatie in een cv, maar de informatie moet wel correct zijn.

De sectie contactgegevens op uw data scientist cv moet het volgende bevatten:

 • Uw volledige naam
 • Als titel kiest u voor data scientist.
 • Uw telefoonnummer
 • E-mailadres
 • Een locatie (optioneel). Als u solliciteert voor een baan in het buitenland, moet u wel de locatie vermelden.

Voorbeeld

Ann Mertens, Data Scientist. 105-398-697.

annmertens@gmail.com.


Schrijf een professionele samenvatting

Als u reeds als data scientist gewerkt heeft en enige ervaring als senior data scientist heeft opgedaan, is een samenvatting van uw cv een geweldige manier om uw data science vaardigheden over te brengen en te benadrukken. Zo toont u hoe uw vaardigheden resultaten op de werkplek hebben opgeleverd.

data scientist cv voorbeelden

Een cv-doelstelling werkt goed voor een beginnende data scientist, omdat het uw passie voor de baan weergeeft, ook al hebt u nog niet veel ervaring als data scientist.

Wanneer u een samenvatting van uw data scientist cv schrijft, moet u de nadruk leggen op uw jarenlange ervaring en vermelden hoe u invloed heeft gehad op uw werkplek. De verwezenlijkingen moeten meetbaar zijn en duidelijk aantonen hoe uw vaardigheden u geholpen hebben om specifieke resultaten te bereiken.

Een doelstelling voor uw cv moet uw vaardigheden en passie voor de baan tonen, zelfs als u de ervaring niet heeft. Als u als beginnende data scientist aan de slag gaat, zorg er dan voor dat u uw passie voor de baan verwoordt en als u reeds ervaring heeft, laat die dan niet weg.

De bedoeling is dat u met uw samenvatting of doelstelling de aandacht van de wervingsmanager trekt en hem ertoe brengt u een kans te geven.

Voorbeelden van samenvatting voor de cv van data scientist

Als u zich afvraagt hoe u een overtuigende samenvatting van een data scientist cv opstelt, is mijn suggestie dat u eens naar een paar voorbeelden van een samenvatting voor een data scientist cv kijkt. Er zijn veel cv-voorbeelden die u kunt overwegen. Laten we eens kijken naar voorbeelden van goede samenvattingen van een data scientist cv-voorbeeld en een fout cv-voorbeeld.

Goed voorbeeld

Ik ben een gediplomeerde professionele data engineer met elf jaar ervaring die met zijn data mining vaardigheden het business model van Arifu Limited wil verbeteren. Een van mijn verwezenlijkingen was het gebruik van datamining-algoritmen om gegevens te analyseren, waardoor de inkomsten met 30% zijn gestegen.

Deze samenvatting is allesbehalve alledaags, want het vermeldt de meetbare verwezenlijkingen die wellicht de aandacht van de recruiter zullen trekken.

Fout voorbeeld

Ik ben een gediplomeerde professionele data engineer met vier jaar ervaring op zoek naar een nieuwe functie binnen uw onderneming. Ik ben goed in datavisualisatie, modellen voor machinaal leren en gegevensverwerking.

Deze samenvatting is vaag en bevat geen prestaties van de werkzoekende.

data scientist cv voorbeelden

Vermeld altijd informatie over opleidingen in uw cv

Als ik een data scientist cv schrijf, zal ik waarschijnlijk niet eerst de sectie opleiding toevoegen, tenzij ik net afgestudeerd ben en solliciteer voor mijn eerste droombaan. Ik begin mijn data scientist cv met mijn relevante werkervaring, als ik die heb, en voeg alle relevante projecten toe waaraan ik heb gewerkt, voordat ik mijn sectie over opleiding toevoeg.

Dit betekent niet dat opleiding niet belangrijk is, want het is een vereiste voor de meeste data scientist banen. Als u een cursus heeft gevolgd waarbij machine learning, datavisualisatie, datamodellering of datamining een onderdeel was, vergeet dat dan niet te vermelden in de sectie opleiding.

Wanneer u informatie over uw opleiding toevoegt, vermeld dan alleen de post-secundaire opleidingen en als u niet afgestudeerd bent, maar wel naar de universiteit bent geweest, kunt u best de school niet vermelden.

Als u geen diploma heeft, kunt u deze sectie weglaten. Vermeld hier ook niet uw online opleidingscertificaten in machine learning modellen of beroepsopleidingen. Die kunt u wel vermelden als u solliciteert voor een functie als data scientist, maar dan in een andere sectie. Kijk naar onze cv-voorbeelden om te ontdekken hoe u de sectie opleiding in uw cv opstelt.

Voorbeeld

BSc Computer Science and Engineering, Technische Universiteit Delft

2007-2010

 • Presteerde uitstekend in de cursus datamining en al mijn projecten in data science
 • Voltooide een project in machine learning en werd door mijn professor uitgeroepen tot beste van mijn klas
 • Gebruikte data regressiemodellen om trends te voorspellen die de aandelenkoers van een beleggingsmaatschappij in Amsterdam beïnvloeden.

Hoe verwerkt u uw werkervaring in uw data scientist cv?

Als u wilt dat uw data scientist cv in het oog springt, zorg er dan voor dat u begint met de meest relevante werkervaring op uw cv. De sectie werkervaring laat de recruiter zien dat u goed kunt presteren in de functie van data scientist omdat u eerder vergelijkbaar werk heeft gedaan.

Voeg werkervaring toe die verband houdt met de baan waarvoor u solliciteert, want de wervingsmanager is alleen geïnteresseerd in de relevante werkervaring. Controleer altijd de functieomschrijving van de data scientist en stem uw data scientist cv af op de functie. Als u niet zeker weet hoe u de sectie werkervaring moet opstellen, kunt u een data scientist cv-voorbeeld raadplegen om u te helpen bij wat u in deze sectie moet opnemen.

Bij elke vermelding in deze sectie moet u uw functietitel vermelden, de naam van het bedrijf, uw vroegere functie, de periode dat u die functie bekleedde en wat u in die functie bereikt hebt. Concentreer u op het vermelden van uw verwezenlijkingen in de context van uw data scientist cv, in plaats van de taken. Zo bewijst u dat u de resultaten, die u als data scientist behaalde, kunt vertalen naar reële bedrijfsresultaten.

Technische vaardigheden voor een data scientist cv

De sectie vaardigheden is essentieel omdat de meeste recruiters eerst op trefwoorden zoeken en iedereen diskwalificeren die niet de vaardigheden die zij nodig hebben in zijn data scientist cv heeft opgenomen. Het is moeilijk om uw vaardigheden en ervaring aan te tonen wanneer u uw eerste baan als data scientist of data analist probeert te krijgen. Naast het vermelden van uw voltooide projecten zijn er veel andere manieren om uw technische vaardigheden te etaleren.

Overweeg een sectie vaardigheden in uw data scientist cv op te nemen en zowel de technische als sociale vaardigheden toe te voegen. Sociale vaardigheden, zoals communicatie en probleemoplossend vermogen, zijn niet altijd nodig voor technische functies. Loopbaan deskundigen raden u aan om in uw data scientist cv's te beginnen met uw sterkste relevante vaardigheden en te eindigen met de minder belangrijke. Technische vaardigheden zoals Python, datavisualisatie, datamining, data science skills, machine learning en datamodellering werken beter voor functies als data scientist en data analist.

data scientist cv voorbeelden

Data science projecten, getuigschriften en onderscheidingen

Als u alle belangrijke details hebt toegevoegd, maar nog wat ruimte over hebt, kunt u uw getuigschriften, beroepsopleidingen, onderscheidingen en data science projecten toevoegen. Een tip van deskundigen is om getuigschriften toe te voegen die met data science te maken hebben en dat ziet u in de meeste cv-voorbeelden.

Hoewel deze sectie niet verplicht is, kan ze u helpen uw droombaan te vinden, omdat uw data scientist cv er duidelijk door zal opvallen. Stel dat u onlangs naar een machine learning hackathon bent geweest. In dat geval is dit de plaats om dat erbij te vermelden, evenals eventuele andere relevante data science online getuigschriften die aantonen dat u voortdurend bezig bent met data science.

Voorbeeld

Onderscheidingen/getuigschriften

ProgramHack voor Data Scientists

December 2017-Nu


Ik leerde hoe ik gegevens moest manipuleren en hoe ik goed moest programmeren in populaire data science talen. Ik heb ook geleerd hoe ik voorspellingen kan doen met behulp van statistieken en machine learning modellen.

Tips voor een cv van een beginnende data scientist

Ik heb gemerkt dat het steeds nuttig is om een beetje ervaring te hebben wanneer u solliciteert voor een baan in de data science. Loopbaan deskundigen op het gebied van data science raden elke beginnende data scientist aan om wat ervaring toe te voegen, want het is soms moeilijk om een baan te bemachtigen met een data scientist cv waar geen ervaring in is opgenomen.

Een beginnende data scientist of data analist kan een cursus machine learning modellen volgen en wat freelance baantjes aannemen om wat ervaring op te doen en die in het cv op te nemen. Een platform als Github heeft ook wat open source projecten waar u aan kunt bijdragen. Als u alleen data science projecten op school heeft gedaan, kunt u die ook in uw data scientist cv opnemen.

De belangrijkste punten

Onthoud deze tips over hoe u een data scientist cv kunt schrijven die opvalt:

 • Lees de functieomschrijving om ervoor te zorgen dat uw data scientist cv en sollicitatiebrieven afgestemd zijn op de data science banen waarvoor u solliciteert.
 • Zorg dat uw vaardigheden uw meetbare prestaties weergeven, in plaats van ze alleen maar op te sommen.
data scientist cv voorbeelden

FAQ

Heb ik een diploma nodig om als data scientist aan de slag te gaan?

U hoeft geen diploma te hebben om als data scientist aan de slag te kunnen gaan, maar u moet wel over technische vaardigheden beschikken, zoals programmeren en een uitgebreide kennis hebben van wiskunde en statistiek.

Hoe vermeld ik data science projecten in een cv?

U kunt een sectie 'extra's' toevoegen aan uw data scientist cv om uw projecten te vermelden en in de sectie vaardigheden de relevante vaardigheden aangeven die u door de projecten heeft aangeleerd.

Hoeveel kan een data scientist verdienen?

Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek bedraagt het gemiddelde salaris van een data scientist € 58.000. Een beginnende data scientist heeft een salaris van € 54.000 en dat is nog steeds behoorlijk veel.

Hoe lang mag een cv van een data scientist zijn?

Een goed cv moet één bladzijde lang zijn en dat geldt ook voor data scientist cv's. Dit is omdat sommige recruiters niet kijken naar een cv van een data scientist die meer dan één bladzijde telt.

Maak met de beste sjablonen uw cv

This is some text inside of a div block.

What’s a Rich Text element?

The rich text element allows you to create and format headings, paragraphs, blockquotes, images, and video all in one place instead of having to add and format them individually. Just double-click and easily create content.

Static and dynamic content editing

A rich text element can be used with static or dynamic content. For static content, just drop it into any page and begin editing. For dynamic content, add a rich text field to any collection and then connect a rich text element to that field in the settings panel. Voila!

How to customize formatting for each rich text

Headings, paragraphs, blockquotes, figures, images, and figure captions can all be styled after a class is added to the rich text element using the "When inside of" nested selector system.

Creëer binnen 15 minuten uw cv

Onze gratis collectie van vakkundig ontworpen cv-sjablonen zal u helpen om u van de massa te onderscheiden en u een stap dichter bij uw droombaan te brengen.

Creëer uw cv

Voorbeeldbrieven om te downloaden

Sjabloon voor een sollicitatiebrief
Ontwerp voor een sollicitatiebrief
Sollicitatiebrief-sjabloon voor studenten - universiteit
Sjabloon voor interessante sollicitatiebrief