Cv-voorbeelden voor medische assistenten

Medische assistenten zijn onmisbaar in elke ziekenhuisomgeving. Traditioneel spelen ze een vitale rol in medische kantoren en poliklinische faciliteiten. Ze werken samen met artsen en helpen het welzijn van patiënten te handhaven door ervoor te zorgen dat ze de beste medische zorg krijgen.

Indeling :
Maat :
Aanpasbaar :
Word (Microsoft)
A4
Ja

Volgens dit onderzoek zal de vraag naar medische assistenten tegen 2029 met 19% zijn gestegen. Het is dus van groot belang dat u een goed cv opstelt om u uw droombaan te kunnen krijgen. In het cv moet u de wervingsmanagers ervan overtuigen dat u bevoegd bent en beschikt over de juiste vaardigheden om de rol van medische assistent te vervullen.

We hebben professionele medische assistent cv-voorbeelden op een rij gezet die in overeenstemming zijn met de verwachtingen van alle wervingsmanagers en voldoen aan de stijlvereisten van zowel professionele en functionele cv’s. U kunt ook onze cv-voorbeelden en goed geschreven begeleidende brief bekijken om een snel beeld te krijgen van wat u kunt verwachten bij het schrijven van een succesvol medisch assistent cv.

Zo maakt u uw medische assistent cv op

Bij het schrijven van een medisch assistent cv, is het van het grootste belang om de geschikte opmaak aan te houden. Om hoge marginale winst te behalen, is het cruciaal om een intelligente medisch assistent template te volgen. Enkele onderdelen die u kunt opnemen in uw cv zijn:

 • Koptekst
 • Persoonlijke gegevens
 • Functietitel
 • Cv samenvatting/doelstelling
 • Medische assistent belangrijkste vaardigheden
 • Medische assistent werkervaring
 • Opleidingsachtergrond
 • Certificeringen
 • Aanvullende informatie

Ongeacht de baan waarop u solliciteert, moet u ervoor zorgen dat uw cv de juiste opmaak heeft en er professioneel uitziet. De onderstaande gids biedt de beste werkwijzen bij het maken van uw medische assistent cv. Enkele van de kritische tips om te overwegen zijn:

 • Pas een chronologische opmaak toe en u plaats uw meest recente baan bovenaan uw cv.
 • Zorg ervoor dat het cv de juiste secties heeft met de relevante koppen.
 • Gebruik een professioneel lettertype - gebruik een lettertype van 11 of 12 punten en enkele regelafstand in uw cv.
 • Uw cv moet een PDF zijn, tenzij de wervingsmanager de voorkeur heeft voor een ander formaat.
cv voorbeelden voor medische assistenten

Zo schrijft u een medisch assistent cv

Om een baan als medisch assistent te bemachtigen, moet u een goed cv schrijven. De wervingsmanager is specifiek geïnteresseerd in aanstaande medisch assistenten met de vereisten op hun cv. Dingen zoals opleidingsniveau, professionele vaardigheden en medisch assistent werkervaring zijn erg belangrijk in deze positie.

Een aantal van de dingen die u zorgvuldig en intelligent moet opnemen in uw cv zijn onder andere:

 • Gebruik de juiste indeling - de omgekeerde chronologische opmaak - dit is aanbevolen voor aanstaande medisch assistent met veel ervaring. Als u pas bent afgestudeerd en uw droombaan probeert te bemachtigen is de functionele opmaak het meest aan te raden.
 • Neem top-rated medisch assistent vaardigheden op - wervingsmanagers zijn geïnteresseerd in kandidaten die bekwaamheid in het medische veld kunnen laten zien en professioneel kunnen omgaan met patiënten. Als u relevante kennis op medisch gebied hebt, zoals het uitvoeren van medische procedures, moet u ervoor zorgen dat u deze informatie in uw cv vermeldt.
 • Vermeld relevante certificeringen - als u CCMA- of RMA-certificeringen heeft, kunt u deze op intelligente wijze in uw cv opnemen. Deze certificeringen laten u opvallen in een groep kandidaten en wervingsmanagers zullen geïntrigeerd zijn door uw diverse kennis en vaardigheden.
 • Vermeld uw ervaring als medisch assistent - als u ervaring heeft met het uitvoeren van kleine medische procedures, zoals vaccinaties, bloedafnames of patiëntenzorg; vermeld dit dan in uw cv. Zo kunt u ook administratieve vaardigheden, als u die heeft, toevoegen aan uw cv.

Professionele samenvatting van een medisch assistent cv

Een samenvatting van een medisch assistent vermeldt uw gewenste functie en eerdere werkervaring. Deze bestaat uit gemiddeld 2-4 zinnen waarin u aangeeft wat u hebt bereikt en hoe u de medische instelling kunt helpen de beoogde resultaten te bereiken. U kunt ook uw persoonlijkheid en professionele eigenschappen in een paar woorden beschrijven.

Een goed opgestelde cv samenvatting maakt u een uitstekende medisch assistent kandidaat. De raad van bestuur zal geïnteresseerd zijn om u te interviewen als u een indrukwekkende cv heeft gemaakt.

Onze medisch assistent cv's bieden u geweldige ideeën over de juiste opmaak van dit gedeelte waarmee u meteen interviews aan de haak kunt slaan. Bekijk onze recente cv-voorbeelden om erachter te komen hoe u uw professionele expertise kunt presenteren aan wervingsmanagers.

Als u streeft naar een baan als medisch assistent, zorg er dan voor dat u relevante vaardigheden, zoals interpersoonlijke vaardigheden, organisatorische kennis en de juiste medische kennis verwerkt in uw template.

cv voorbeelden voor medische assistenten

Medisch assistent cv doelstelling

Voorbeeld van een professionele samenvatting

Ervaren medisch assistent met meer dan 10 jaar ervaring. Bij ABC Bedrijf voerde ik alle medisch assisterende taken uit; het afnemen van triage, het meten van vitale functies, bijv. bloeddruk, het registreren van patiëntenbezoeken, het beantwoorden van telefoongesprekken en uitgebreide patiëntenzorg. Ik heb een masterplan uitgevoerd en ontworpen om de aard van de patiëntenzorg te herdefiniëren. Door het invoeren van EHR, verminderde documentatie fouten met 10%.

Zo vermeld u opleiding op een cv

De opleiding sectie op een medisch assistent cv moet in omgekeerde chronologische volgorde zijn. In deze opmaak vermeldt u strategisch alle huidige diploma's en cursussen eerst. Als u echter nog steeds bezig met uw studie, zorg er dan voor dat u begint met de cursussen die momenteel gaande zijn. Andere belangrijke dingen om op te nemen in de opleiding van een medisch assistent zijn:

 • Scholen waar u naartoe bent geweest; vermeldt de naam en locatie
 • Middelbare school diploma
 • Bijgewoonde data
 • Afstudeerdata of verwachte afstudeerdata
 • GPA score
 • Cursussen die u heeft gevolgd
 • Eventuele academische onderscheidingen
 • Certificeringen

Het is van groot belang om de certificeringen in de opleidingssectie van uw cv op te nemen. Certificeringen bewijzen uw bekwaamheid in het medische veld en doen u opvallen tussen de lijst van andere medisch assistent kandidaten. De meeste wervingsmanagers zijn geïnteresseerd in een werknemer die die vaardigheden en unieke kennis inbrengt op het gebied van patiëntenzorgbeheer en administratieve tactieken van medische faciliteiten.

Enkele certificeringen die belangrijk zijn voor een medisch medewerker zijn:

cv voorbeelden voor medische assistenten

Voorbeelden van een opleidingssectie van het cv van een medisch assistent

CORRECT
Opleiding tot medisch assistent
ABC Medische Universiteit, 2011-2015
Cursussen: patiëntenzorg management, administratieve vaardigheden, kantoorvaardigheden, bloedafname, eerste hulp vaardigheden, verbinden van wonden, reanimatie, diagnostische procedures, sterilisatie van medische apparatuur
GPA: 4.0
Verkozen tot voorzitter van het medisch verenigingscomité van 2012-2014
Bekroond met patiëntenzorg management award in 2012

INCORRECT
ABC Medische Universiteit, 2011-2015
Opleiding tot medisch assistent

De sectie werkervaring

Wervingsmanagers zijn geïnteresseerd in dynamische medisch assistent werknemers die hun weg weten binnen hun rollen. Als u een relevante werkervaring heeft van vorige bedrijven, is het essentieel om dit op te nemen in deze sectie. U kunt de omgekeerde chronologische opmaak gebruiken bij het opnemen hiervan. Enkele essentiële zaken die in de sectie werkervaring moeten staan zijn:

 • De titel van de functie in uw vorige medische faciliteit of faciliteiten
 • Het aantal jaren dat u in die bedrijven hebt gewerkt; vermeld de begin- en einddatum
 • De naam van de medische faciliteit en geografische locatie
 • Professionele prestaties

Voorbeeld werkervaring medisch assistent

cv voorbeelden voor medische assistenten

Voorbeeld functiebeschrijving medisch assistent

CORRECT
ABC Ziekenhuis, Den Haag
Medisch assistent
02/10/2016-05/02/2021

 • Verrichtte medisch assistent taken; bloedafname, reanimatie, triage van patiënten, patiëntenbeheer, administratieve en administratieve taken, eerste hulp, voorbereiden van patiënten, afnemen van medische voorgeschiedenis van patiënten, plannen van afspraken, bijhouden van medische dossiers, registreren van vitale functies, zorgen voor optimale patiëntenzorg, voorbereiden van onderzoeksruimtes.
 • Pleitte voor implementatie van veiligheidsprogramma's waardoor werkgerelateerde ongevallen met 65% afnamen
 • Ontving beste patiëntenzorg management personeel in 2018
 • Paste EHR-documentatiesysteem toe dat fouten met 70% verminderde
INCORRECT
ABC Ziekenhuis, Den Haag
Medisch assistent
02/10/2016-05/02/2021

Vrijwilligerservaring

De sectie vrijwilligerswerk op uw medisch assistent professioneel cv moet een vergelijkbare structuur hebben als de sectie functieomschrijving. Dit gedeelte bevat de naam van de organisatie waar u vrijwilligerswerk heeft gedaan, de periode en de geografische locatie. Vermeld ook wat u heeft bereikt tijdens uw vrijwilligerswerk bij dat bedrijf.

De vrijwilligerssectie helpt bij het imponeren uw wervingsmanager en toont professionele bekwaamheid. Het duidt op een hoog niveau van toewijding aan uw medische assistent carrière en zal dus sterk bijdragen aan uw professionele geloofwaardigheid.

Medische assistent cv vaardigheden

Een wervingsmanager is geïnteresseerd in een medisch assistent met ongelooflijk hoge vaardigheden. In de functieomschrijving noemen de meeste wervingsmanagers specifiek de set van vaardigheden die ze zoeken in een kandidaat. Het is dus van cruciaal belang om de functieomschrijving te analyseren om een succesvol cv op te stellen.

cv voorbeelden voor medische assistenten

Enkele gewenste vaardigheden die een medisch assistent moet bezitten zijn:

Harde vaardigheden

 • HIPAA naleving
 • Injecties toedienen
 • EHR-software voor het registreren van patiënteninformatie
 • Sterilisatie van apparatuur
 • Preoperatief en postoperatief patiëntenbeheer
 • Klinisch onderzoek en klinische taken
 • Beheer van de medische inventaris van medische benodigdheden
 • Opnemen van een uitgebreide medische voorgeschiedenis van de patiënt
 • Bijhouden van medische dossiers
 • Onderzoeken van patiënten in onderzoekskamers
 • Behandelen van patiënten
 • Klinische taken uitvoeren
 • Diagnostische tests uitvoeren
 • Voldoen aan OSHA-voorschriften
Zachte vaardigheden

 • Communicatieve vaardigheden
 • Medeleven en empathie
 • Discipline
 • Aandacht voor details
 • Teamwork
 • Tijdmanagement
 • Professioneel omgaan met gezondheidsproblemen
 • Vaardigheden in patiëntenzorg

Extra tips voor het schrijven van het optimale medisch assistent cv

Andere belangrijke onderdelen die u in uw medisch assistenten cv kunt opnemen zijn:

Talen

Als u in een dynamische omgeving werkt, zal de beheersing van vele talen van pas komen. Wervingsmanagers zullen medisch assistenten die vaardig kunnen communiceren met patiënten van verschillende etnische groepen waarderen. Zorg ervoor dat u bij het opstellen van deze sectie de talen vermeldt op basis van uw vaardigheid.

Interesses

De sectie interesses is ook enigszins belangrijk. Het laat uw potentiële werkgever zien hoe u uw vrije tijd doorbrengt.

Andere extra activiteiten

Andere extra activiteiten of persoonlijke prestaties zijn ook goed om op te nemen in uw cv. U kunt al uw gepubliceerde werk of activiteiten die u in de maatschappij onderneemt vermelden. Zorg ervoor dat de extra activiteiten relevant zijn en niet in strijd zijn met de cultuur van de potentiële medische faciliteit.

cv voorbeelden voor medische assistenten

Veelgestelde vragen

Kan ik een medisch assistent cv schrijven zonder ervaring?

Als u een beginnend medisch assistent bent, kunt u zich geïntimideerd voelen om een cv te schrijven vanwege alle concurrentie in de industrie. U kunt echter nog steeds een succesvol cv in elkaar zetten ondanks het feit dat u nul of weinig ervaring heeft in het medische veld. Wanneer u de samenvatting schrijft, moet u ervoor zorgen dat u een boeiende en indrukwekkende samenvatting van uw cv maakt. Voeg ook een uitgebreide educatieve achtergrond toe.

Wat moet er in het cv van een beginnend medisch assistent staan?

Bij het schrijven van een cv op instap-level, moet u strategisch alle vaardigheden en ervaring die een positieve invloed kunnen hebben op uw sollicitatie opnemen. Aangezien u geen eerdere ervaring heeft in een medisch-gerelateerde faciliteit, vermeld u onder andere uw onderwijs vaardigheden, harde en zachte vaardigheden, vrijwilligerswerk en natuurlijke talenten.

Hoe kunnen certificaten een boost geven aan uw medisch assistent cv?

Certificeringen informeren uw wervingsmanager dat u heeft deelgenomen aan een nationaal erkende opleiding en relevante examens, waardoor u hooggekwalificeerd voor de baan. In het algemeen geven deze certificeringen uw cv als medisch assistent een boost. Ze tonen ook aan dat u verschillende klinische uren heeft doorlopen, waardoor u voldoende ervaring hebt met diverse medische werkzaamheden.

Hoe beschrijf ik een medisch assistent op een cv?

Over het algemeen werkt een gediplomeerd medisch assistent samen met artsen bij het lichamelijk onderzoek en de behandeling van patiënten. Als medisch assistent wordt van u verwacht dat u vitale functies van patiënten opneemt, patiëntbezoeken registreert, patiënten interviewt, lichamelijk onderzoek in de onderzoeksruimte uitvoert, afspraken met patiënten maakt en patiënten onderzoekt. U zult mogelijk ook bloed moeten afnemen en laboratoriummonsters voor analyse moeten voorbereiden. Wanneer u een medisch assistent in uw cv beschrijft, zorg er dan voor dat u al deze informatie vermeldt.

Wanneer u uw titel in de professionele samenvatting van uw cv beschrijft, vermeld dan titels als een gecertificeerd medisch assistent of een gediplomeerd medisch assistent met meer dan 10 jaar ervaring. Dergelijke pakkende titels onderscheiden u van kandidaten die alleen maar medisch assistent noteren.

Hoe lang moet een cv voor een medisch assistent zijn?

Een professionele medisch assistent cv moet 2 tot 3 pagina's zijn, afhankelijk van uw ervaring. Voor een beginnend medisch assistent is een cv van 2 pagina's toegestaan omdat u nog weinig werkervaring in het veld heeft. Wellicht heeft u meer pagina's nodig om alle relevante informatie in uw cv op te nemen als u een gediplomeerd medisch assistent bent met veel ervaring.

Maak met de beste sjablonen uw cv

This is some text inside of a div block.

What’s a Rich Text element?

The rich text element allows you to create and format headings, paragraphs, blockquotes, images, and video all in one place instead of having to add and format them individually. Just double-click and easily create content.

Static and dynamic content editing

A rich text element can be used with static or dynamic content. For static content, just drop it into any page and begin editing. For dynamic content, add a rich text field to any collection and then connect a rich text element to that field in the settings panel. Voila!

How to customize formatting for each rich text

Headings, paragraphs, blockquotes, figures, images, and figure captions can all be styled after a class is added to the rich text element using the "When inside of" nested selector system.

Creëer binnen 15 minuten uw cv

Onze gratis collectie van vakkundig ontworpen cv-sjablonen zal u helpen om u van de massa te onderscheiden en u een stap dichter bij uw droombaan te brengen.

Creëer uw cv

Voorbeeldbrieven om te downloaden

Sjabloon voor een sollicitatiebrief
Ontwerp voor een sollicitatiebrief
Sollicitatiebrief-sjabloon voor studenten - universiteit
Sjabloon voor interessante sollicitatiebrief