Cv-voorbeelden voor de veiligheidssector

Beveiligers patrouilleren en bewaken terreinen om diefstal, geweld of het overtreden van regels te voorkomen. Het is een gevaarlijke baan en daarom is de kans op werk groot. De concurrentie voor banen als beveiliger is ook behoorlijk groot.

Indeling :
Maat :
Aanpasbaar :
Word (Microsoft)
A4
Ja

Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek bedraagt het gemiddelde jaarloon van een beveiliger in mei 2020 €28.211, terwijl er in het hele land slechts 25.855 in deze sector werken.

Omdat de beroepsbevolking in de veiligheidssector zo competitief is, hebt u een doeltreffend cv voor beveiliger nodig om op te vallen.

Maar gelukkig zijn wij er om u te helpen het beste cv voor de veiligheidssector te schrijven aan de hand van onze cv-voorbeelden en tips.

Hoe schrijft u het beste een cv voor de baan van beveiliger?

De concurrentie in de veiligheidssector is groot. Een beveiliger moet de vaardigheden en de ervaring hebben om privé-eigendom te beschermen, maar hij weet misschien niet goed hoe hij een cv voor een baan als beveiliger moet schrijven.

Onze gids voor het schrijven van een degelijke sollicitatie zal ervoor zorgen dat u succes heeft op de arbeidsmarkt.

Dit artikel zal u, als aanvulling op onze cv-voorbeelden van beveiligers, de nodige stapsgewijze informatie geven om een degelijk cv op te stellen.

Wanneer het om een sollicitatie voor beveiliger gaat, moet u verschillende secties toevoegen. Deze secties dienen om uw eerdere werkervaring, carrière doelen en verwezenlijkingen te beschrijven.

Ervoor zorgen dat alle secties van het cv zorgvuldig geschreven zijn, is van cruciaal belang om de aandacht van een potentiële werkgever te trekken en een streepje voor te hebben op andere kandidaten.

Een degelijk cv voor beveiliger moet de volgende secties bevatten:

 • Contactgegevens
 • Doelstelling
 • Ervaring
 • Vaardigheden
 • Opleiding

Dit artikel zal u tonen hoe u een cv voor beveiliger moet schrijven en wat de concrete inhoud moet zijn. Als u geïnteresseerd bent in het bekijken van doeltreffende cv-voorbeelden voor beveiligers, raadpleeg dan onze website.

Schrijf de beste doelstelling voor uw cv

Men kan er zeker van zijn dat aanwervende managers in de veiligheidssector dagelijks een heleboel sollicitaties ontvangen. Aanwervers hebben het druk en zullen waarschijnlijk niet de tijd hebben om alle cv's die hun toegestuurd worden door te lezen.

Een goede manier om op te vallen tussen de vele kandidaten is door een doelstelling in uw cv op te nemen .

De sectie over de doelstelling van uw cv komt bovenaan uw cv en is een uitstekende manier om de aandacht van de aanwervende managers te trekken. Het moet slechts een paar zinnen lang zijn.

U moet op een directe, nauwkeurige en beknopte manier over uw carrière-doelen, verwezenlijkingen en vaardigheden schrijven.

Stelt u zich voor dat dit uw verkooppraatje is aan de werkgever als antwoord op de vraag waarom hij u zou moeten aannemen; u maakt duidelijk hoe u van nut kan zijn voor het bedrijf door uw vaardigheden en deskundigheid.

Zie hieronder goede en slechte voorbeelden van hoe u een doelstelling in uw cv kunt opnemen. U kunt een uitvoeriger cv-voorbeeld van een beveiliger bekijken op onze website.

cv voorbeelden voor de veiligheidssector

Cv-doelstellingen voor beveiligers

Ongewapende beveiliger die vaardigheden op het gebied van klantendienst en diefstalpreventie wil toepassen bij het bedrijf. Verleende veiligheidsdienst tijdens het muziekfestival Pinkpop waar hij een aantal onrustwekkende interacties tussen toeschouwers onschadelijk maakte. Beveiligingstraining gevolgd bij een opleiding tot ordehandhaver.


Hardwerkende kandidaat die bereid is om het bedrijf beveiligingsdiensten te verlenen. Actieve leerder die enthousiast is om bij uw bedrijf een veiligheidsopleiding te volgen. Loste een aantal noodsituaties op.


Wat is de beste opmaak van een cv voor de baan van beveiliger?

Er zijn veel factoren die uw sollicitatie kunnen doen slagen of mislukken. Een logisch verloop van de inhoud van uw cv is een goede manier om de aandacht van de aanwervende manager te trekken. Eén van de belangrijkste elementen voor een succesvolle sollicitatie is het kiezen van de juiste opmaak van uw cv.

Ervoor zorgen dat elke sectie correct is uitgeschreven met de juiste lay-out is van cruciaal belang, dit geldt vooral voor de sectie functieomschrijving. Veel professionele beveiligers beseffen dit niet.

De meeste sollicitaties voor beveiligers die naar aanwervende bedrijven gestuurd worden, vermelden gewoon de werkervaring en de vaardigheden van de kandidaten; dit is een ondoeltreffende aanpak en zal uw kansen op werk nadelig beïnvloeden.

Een goede manier om de belangstelling van een werkgever te wekken is door een omgekeerd-chronologische indeling van uw cv te gebruiken. Het komt erop neer dat u uw meest recente werkervaring als eerste plaatst, in de sectie met de functieomschrijving. Op die manier zal de volgorde van de sectie ervaring in uw cv logisch zijn.

Uw werk met de opmaak van uw cv hoeft niet op te houden bij de omgekeerd-chronologische opmaak. Het gebruik van een opvallend cv-template kan doorslaggevend zijn om aangenomen te worden. Voor meer ideeën over templates en opmaak kunt u onze cv-voorbeelden bekijken.

Hoe schrijft u de functieomschrijving en taken in uw cv voor beveiliger?

Het beroep van beveiliger is uitdagend en interessant. U werkt als een professional die de taak heeft de bezittingen van een bedrijf zowel overdag als 's nachts te beschermen. U volgt de nodige opleiding om bedreigingen, zowel lichamelijk als verbaal, aan te kunnen.

In de tijd dat u als beveiliger werkt, hebt u vast wel wat ervaringen opgedaan. Een goede manier om dit aan de werkgever te tonen, is door deze eerdere werkervaringen en verwezenlijkingen in de sectie functieomschrijving van uw cv te zetten.

In de sectie functieomschrijving, ook wel het relevante gedeelte van uw sollicitatie genoemd, moet u iets vertellen over uw eerdere werkervaring. Net als alle andere onderdelen van uw cv voor beveiliger, moet ook deze sectie beknopt en grondig beschreven worden.

U beschrijft eigenlijk hoe uw eerdere werk u kwalificeert voor een rol in de beveiliging bij het bedrijf waar u solliciteert.

Probeer melding te maken van gevallen waarin u uw kennis en besluitvaardigheid als beveiliger moest gebruiken bij noodsituaties, zoals brandgevaar, om de eigendommen van uw werkgever te beschermen. Of hoe uw aanwezigheid als beveiliger de frequentie van illegale activiteiten op en rond de gebouwen verminderde.

cv voorbeelden voor de veiligheidssector

Een mooie aanvulling op de sectie functieomschrijving is eerdere werkervaring in de ordehandhaving. Daaruit wordt meteen duidelijk dat u vertrouwd bent met functies in de veiligheidssector.

Voorbeelden van functieomschrijving in de veiligheidssector


ERVARING

_________


Gewapende beveiliger


Beveiligingsdienst Ritsma & Zonen

06/2015 - 11/2018

Amsterdam, Nederland


 • Bewaakte het gebouw met meer dan 200 dagelijkse bezoekers via camerabewaking.
 • Stippelde patrouille routes uit voor het veiligheidspersoneel rond gebieden die van belang waren voor de controle op overtredingen van de regels en voor een betere bescherming.
 • Verminderde het aantal verdachte incidenten met 50% door een regelmatig en grondig onderzoek van de toegangspunten van het gebouw.
 • Gebruikte klantgerichte vaardigheden bij de omgang met bezoekers en huurders.
 • Meldde verdachte activiteiten en de aanwezigheid van verdachte personen rond het gebouw..

Hier ziet u een voorbeeld van een doeltreffende functieomschrijving voor beveiligers. Het gedeelte bestaat uit opsommingstekens die belangrijke, directe informatie bevatten over de functie van beveiliger.

Sterke functieomschrijvingen hebben korte zinnen, gebaseerd op verklaringen, die uw vroegere verwezenlijkingen beschrijven.

Hieronder ziet u echter hoe een functieomschrijving er NIET moet uitzien.

ERVARING

________


Gewapende beveiliger


Beveiligingsdienst Ritsma & Zonen

06/2015 - 11/2018

Amsterdam, Nederland


 • Hield de veiligheidsdreiging tot een minimum beperkt.
 • Controleerde werknemers en toegestane klanten bij de ingang.
 • Werkte als gewapende beveiliger in het gebouw.

Dit is geen doeltreffende functieomschrijving. De verantwoordelijkheden worden gewoon opgesomd met opsommingstekens, terwijl er geen extra context bij de inhoud wordt gegeven.

Cv-voorbeeld van een beveiliger zonder ervaring

Als u nog maar net begonnen bent en een baan als beveiliger zoekt zonder voorafgaande ervaring, hoeft u zich geen zorgen te maken. Wij kunnen u helpen. Hieronder hebben wij een voorbeeld gegeven van een functieomschrijving voor beginnende beveiligers.

Ervaring als beveiliger

____________________


2016-2018


 • Zorgde voor diefstalpreventie bij het werken in een winkel. Merkte vier gevallen van winkeldiefstal op en meldde die.
 • Was vrijwilliger als beveiliger tijdens twee openluchtconcerten en verhinderde dat twee agressieve personen elkaar fysiek gingen aanvallen.
 • Assisteerde als barman een beveiliger tijdens nachtdiensten.
 • Werkte als receptioniste bij beveiligingsdienst Ritsma & Zonen, beantwoordde telefoongesprekken, verrichtte administratieve taken en verstrekte relevante informatie aan bezoekers van het bedrijf.

Zelfs als beginnend kandidaat kunt u uw cv voor beveiliger laten schitteren door een opsomming te geven van eerdere werkervaringen op het gebied van veiligheid.

Het voorbeeld hierboven toont perfect aan hoe de kandidaat erin slaagde de veiligheid te garanderen op de plaatsen waar hij werkte.

cv voorbeelden voor de veiligheidssector

De belangrijkste vaardigheden om te vermelden in een cv voor beveiliger

In een sollicitatiebrief voor professionele beveiligers moeten de juiste kwalificaties op het gebied van beveiliging en kennis van de veiligheidsnormen vermeld staan.

Naast de kwalificaties waarover u het in de functieomschrijving zult hebben, kunt u nog meer indruk maken op het aanwervende bedrijf door een sectie vaardigheden in uw cv op te nemen.

In de sectie vaardigheden kunt u uw kwaliteiten opnoemen die het meest geschikt zijn voor een functie als beveiliger

U kunt hier een grote verscheidenheid aan vaardigheden vermelden. Het kunnen zowel bij de functie passende persoonlijke eigenschappen zijn die het aanwervende bedrijf een voordeel kunnen opleveren, als meer technische vaardigheden.

Sociale vaardigheden zoals goede intermenselijke communicatie zullen de werkgever tonen dat u goed met personeel en bezoekers kunt samenwerken.

Aan de andere kant kunnen vaardigheden die voortkomen uit uw arbeidsverleden van onschatbare waarde zijn voor de doeltreffendheid van uw cv. Het tonen van bekendheid met veiligheidssystemen bijvoorbeeld kan veel belangstelling voor uw cv wekken.

Hier is een lijst van vaardigheden die u in de sectie vaardigheden van uw cv kunt opnemen:

 • Kritisch denkvermogen
 • Toezicht aan de hand van bewakingscamera's
 • Bewakingsapparatuur
 • Kennis van het strafrecht
 • Communicatie
 • Vaardigheden in klantendienst
 • Coördinatie
 • Patrouilleren
 • Oog voor detail
 • Actief leren
 • Eerste hulp en reanimatie
 • Tijdsbeheer
 • Interpersoonlijke vaardigheden
 • Observatievermogen
 • Opmerkzaamheid
 • Communicatieve vaardigheden
 • Vuurwapens
 • Conflictbeheersing
 • Onderhandeling
 • Luistervaardigheid
 • Betrouwbaarheid
 • Probleemoplossend
 • Rijbewijs

Academische kwalificaties

Het Centrale Bureau voor Statistiek heeft vastgesteld dat beveiligers over het algemeen alleen een diploma van het voortgezet onderwijs of een gelijkwaardig diploma nodig hebben en dat voor sommige banen zelfs geen opleidingseisen gelden.

Hoewel dit voor sommige banen het geval kan zijn, zal het toevoegen van een duidelijk geschreven sectie over opleiding in uw cv, u helpen bij het krijgen van een beter betaalde veiligheidsfunctie met hogere kwalificaties. Een educatieve achtergrond laat de recruiter zien dat u op de hoogte bent van het reilen en zeilen in de sector.

Bijvoorbeeld, voor een baan als beveiliger in het leger of in het bankwezen is een bewijs van opleiding nodig, evenals een uitgebreide training.

Voor meer informatie over de sectie opleiding, kunt u onze cv-voorbeelden voor beveiligers op onze website bekijken.

cv voorbeelden voor de veiligheidssector

Hobby's en interesses

In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, is het toevoegen van hobby's en interesses aan uw cv een goed idee.

Wij zijn hier om u te vertellen dat het toevoegen van een sectie hobby's en interesses aan uw cv inderdaad kan helpen om de kandidatuur te laten schitteren.

Door uw interesses in uw kandidatuur op te nemen, geeft u de recruiter meer diepgaande informatie over wie u als persoon bent. Dit zal op zijn beurt meer belangstelling wekken bij de lezer en kan eventueel resulteren in een call-back.

Interesses zijn onderwerpen waar u zich in verdiept, terwijl hobby's activiteiten zijn die u voor uw plezier doet.

Tegenwoordig is er een verandering gaande in de tendens om een sectie over hobby's en interesses op te nemen. Door in uw cv kort te vertellen over uw activiteiten buiten het werk om, toont u dat u niet zomaar een willekeurige persoon bent die meeloopt met de massa. Aanwervers houden van persoonlijkheid.

FAQ's

Wat is een goede doelstelling voor een cv van beveiliger?

Een goede doelstelling voor een cv van beveiliger mag maar een paar zinnen lang zijn. U moet op een directe, nauwkeurige en beknopte manier vertellen over uw carrière-doelen, verwezenlijkingen en vaardigheden.Geef aan dat u uw professionele bekwaamheden probeert toe te passen in de baan. Probeer daarna uw relevante verwezenlijkingen uit het verleden te beschrijven - dit mag maar één zin lang zijn.Door de essentiële informatie in een kleine alinea te proppen, zal de aanwervende manager de doelstelling gemakkelijk kunnen lezen en interesse in uw sollicitatie kunnen krijgen


Hoe kunt u uw cv voor een beginnende beveiliger in de cyber security verbeteren?

Als u een beginnende sollicitant bent, hoeft u zich geen zorgen te maken. U kunt uw cv op verschillende manieren doeltreffender maken.Aangezien u nog niet veel ervaring hebt, moet u ervoor zorgen dat uw doelstelling en vaardigheden samenvallen met de eisen van de baan. Neem belangrijke, sectorgerelateerde kernwoorden op, evenals sociale en technische vaardigheden die hierin passen.Zorg ervoor dat u getuigschriften en kennis van het programma in uw sectie vaardigheden opneemt..Als u niet veel werkervaring hebt op het gebied van cyberbeveiliging, probeer dan gerelateerde werkgeschiedenis uit het verleden in uw functieomschrijving op te nemen..

Hoe u bijvoorbeeld een kantoorgebouw moest bewaken met behulp van verschillende camera's en kanalen; of hoe u toegang had tot het programma dat de beveiligde deuren van het pand aanstuurt.

Hoe vermeldt u uw getuigschriften op uw cv voor beveiliger?

Getuigschriften zijn zeer waardevolle en belangrijke maatstaven voor de deskundigheid van beveiligers. Aanwervende managers zullen eerder geneigd zijn uw cv uit de groep kandidaten te pikken, gewoon omdat u een getuigschrift hebt.

cv voorbeelden voor de veiligheidssector

Er zijn verschillende manieren om uw getuigschriften in een cv op te nemen:

 • Aan het begin van uw cv, naast uw naam.
 • In de eerste, inleidende zin van de doelstelling van uw cv.
 • In de sectie vaardigheden.
 • Het maken van een sectie getuigschriften in uw cv.

Zie de voorbeelden van de meest voorkomende getuigschriften voor beveiligers:

 • Basisveiligheid (B-VCA)
 • Beveiliging B
 • Beveiliging C
 • Eerste hulp
 • Reanimatie
 • Event Security Officer
 • Horecaportier
 • Buitengewoon opsporingsambtenaar (BOA)
 • Bedrijfshulpverlener

Maak met de beste sjablonen uw cv

This is some text inside of a div block.

What’s a Rich Text element?

The rich text element allows you to create and format headings, paragraphs, blockquotes, images, and video all in one place instead of having to add and format them individually. Just double-click and easily create content.

Static and dynamic content editing

A rich text element can be used with static or dynamic content. For static content, just drop it into any page and begin editing. For dynamic content, add a rich text field to any collection and then connect a rich text element to that field in the settings panel. Voila!

How to customize formatting for each rich text

Headings, paragraphs, blockquotes, figures, images, and figure captions can all be styled after a class is added to the rich text element using the "When inside of" nested selector system.

Creëer binnen 15 minuten uw cv

Onze gratis collectie van vakkundig ontworpen cv-sjablonen zal u helpen om u van de massa te onderscheiden en u een stap dichter bij uw droombaan te brengen.

Creëer uw cv

Voorbeeldbrieven om te downloaden

Sjabloon voor een sollicitatiebrief
Ontwerp voor een sollicitatiebrief
Sollicitatiebrief-sjabloon voor studenten - universiteit
Sjabloon voor interessante sollicitatiebrief