Cv-voorbeelden voor accountants

Boekhouding is een van de meest populaire opleidingen in Nederland en dat is niet voor niets. Naarmate de Nederlandse economie groeit, zal de arbeidsparticipatie van accountants en auditors naar verwachting met vier procent toenemen tussen 2019 en 2029.

Indeling :
Maat :
Aanpasbaar :
Word (Microsoft)
A4
Ja

Uiteraard kan de concurrentie zwaar zijn, zelfs in functies op instapniveau, maar vooral voor hogere managementfuncties.

Om u van anderen te onderscheiden, is het niet voldoende om op enkel uw vaardigheden en ervaring te vermelden. Uw cv moet effectief communiceren waarom u de geschikte kandidaat bent voor die specifieke rol of functie.

Deze gids bevat voorbeelden van accountants cv's die uw kansen op een sollicitatiegesprek kunnen vergroten.

Let er op dat uw accountants cv informatief moet zijn, maar ook makkelijk te lezen.

Daarom laten we u de beste cv opmaak zien die u in uw sollicitaties kunt gebruiken. We zullen u ook leren hoe u relevante vaardigheden en ervaringen kunt benadrukken met behulp van de meest geschikte trefwoorden.

Uw basisgids voor het maken van een accountants cv

Laten we een voor een de onderdelen van het accountants cv bespreken waarnaar wervingsmanagers zeker op zoek zullen zijn.

Professionele samenvatting

De professionele samenvatting is het eerste wat een wervingsmanager in uw cv ziet.

De samenvatting staat bovenaan het cv van een accountant, omdat het een kort overzicht geeft van uw ervaring, vaardigheden en kwalificaties gerelateerd aan de openstaande functie.

Dit deel moet werkgevers ervan overtuigen om uw hele cv door te nemen en uw sollicitatie in overweging te nemen.

Het komt erop neer dat u uw zakelijke en financiële kennis in een korte alinea moet presenteren, zodat de wervingsmanager of werkgever u opmerkt.

Dus hoe schrijft u een professionele samenvatting?

Ga eerst naar de vacature en bestudeer de beschrijving goed.

Zoek uit welke specifieke boekhoudkundige taken en functies u zult gaan uitvoeren als u die positie zou krijgen. Identificeer ook over welke relevante vaardigheden en ervaringen de ideale kandidaat zou beschikken.

Stem vervolgens uw eerdere ervaringen als accountant af op die vacature. Wees specifiek met details en zorg ervoor dat u belangrijke trefwoorden uit de functiebeschrijving gebruikt.

Vergeet niet om relevante boekhoudkundige certificaten of onderscheidingen te benadrukken om uw kansen te vergroten.

Schrijf tot slot een overtuigende verklaring dat u de ideale kandidaat bent.

Gebruik actiewoorden om uw vaardigheden aan te tonen. Gebruik indien mogelijk cijfers en gegevens om uw bekwaamheid te bewijzen.

Houd dit deel kort maar informatief. Als u solliciteert als senior accountant of een andere leidinggevende functie, moet uw toon uitstralen dat u betrouwbaar en zelfverzekerd bent.

cv voorbeelden voor accountants

Voorbeeld van een professionele samenvatting

Gediplomeerd CPA en Senior Accountant bij Bedrijf Y met 10 jaar ervaring. Leidde de implementatie en ontwikkeling van een nieuwe boekhoudsoftware die rapporten automatiseerde en 10 uur aan wekelijks personeelswerk bespaarde. Werkte nauw samen met de budgetafdeling en ontwikkelde een nieuw crediteurensysteem dat het bedrijf € 25.000 aan jaarlijkse uitgaven bespaarde. Deskundige in het opstellen van financiële jaarrekeningen en het maken van budgetplannen voor het bedrijf.

Begin altijd met de functietitel in uw huidige functie voordat u uw prestaties benadrukt.

Als u meer wilt weten, kunt u hier een uitgebreide handleiding vinden voor het schrijven van een overtuigende professionele samenvatting.

Werkervaring

Het vermelden van uw werkervaring in uw accounting cv is cruciaal.

U kunt ervan uit gaan dat wervingsmanagers deze sectie nauwkeurig zullen bestuderen. Besteed dus veel tijd om ervoor te zorgen dat alle details feitelijk zijn. Hiermee bewijst u immers uw kwalificaties als accountant.

Houd een consistente opmaak aan bij het schrijven van details zoals data, bedrijfsnamen, functietitels, verantwoordelijkheden en prestaties.

Sommigen geven er de voorkeur aan om de data links naast de functietitel te zetten, terwijl anderen liever eerst de functie presenteren. Het is aan u, zolang de opmaak maar duidelijk en consistent is.

Zorg ervoor dat u uw functies in omgekeerde chronologische volgorde opschrijft, wat betekent dat de meest recente werkervaring bovenaan moet staan.

Als u nu een erg lange lijst met titels en functies heeft, heeft het geen zin om ze allemaal op te nemen. U kunt ervoor kiezen om drie tot vijf van uw meest recente boekhoudkundige functies te benadrukken.

Aan de andere kant, als u net afgestudeerd bent en op zoek bent naar een boekhoudkundige baan op instapniveau, verwacht de wervingsmanager geen lange lijst met werkervaring.

In plaats daarvan kunt u ook zomerstages, buitenschoolse leiderschapsactiviteiten op uw universiteit en zelfs projecten waaraan u in uw gemeenschap hebt deelgenomen, vermelden.

Overtuig hen ervan dat u niet alleen een goede basiskennis hebt van boekhouden, maar dat u ook een betrouwbare werknemer bent.

Hier is een voorbeeld van een goed geschreven sectie over werkervaring in een accountants cv.

Senior Accountant

ABC Bedrijf, Amsterdam, Nederland

Maart 2019 - Heden

cv voorbeelden voor accountants

Belangrijkste functies en verantwoordelijkheden

 • Onderhoudt het financiële grootboek van het bedrijf en verzorgt de financiële rapportage aan de CFO.
 • Voert rekeninganalyses uit en stemt alle boekingen af met bankafschriften en andere transacties. Werkt nauw samen met het auditteam en helpt discrepanties in auditbevindingen op te lossen.
 • Heeft de leiding over de salarisverdeling. Heeft het automatiseringsproces voor de salarisadministratie geïmplementeerd, waardoor elke twee weken 10 uur aan personeelswerk wordt bespaard.
 • Houdt toezicht op de algemene boekhoudkundige verantwoordelijkheden van drie junior accountants die de rekeningen van het ondergeschikte team behandelen.

Junior Accountant

ABC Bedrijf, Rotterdam, Nederland

Juli 2015 - februari 2019

Belangrijkste functies en verantwoordelijkheden
 • Onderhield de financiële administratie door dagelijkse journaalposten te boeken, inclusief het bijwerken van debiteuren- en crediteurenrekeningen.
 • Voerde boekhoudkundige reconciliatie uit van saldi met facturen en banktransacties.
 • Bespaarde € 20.000 voor het bedrijf door een rapportagefout te vinden.
 • Ondersteunde het team bij het voorbereiden van salarisbetalingen en het beoordelen van uitgaven.
 • Diende accuraat en tijdig de wekelijkse en maandelijkse financiële rapporten in.

Aarzel niet om cijfers te geven, als u die heeft, ter ondersteuning van uw prestatie-index in uw vorige functies.

Opleiding en certificering

In Nederland moet u een bachelordiploma in Accounting of Financiën afronden om een beginnende accountant-positie te bemachtigen.

Het verkrijgen van een diploma of certificering op specifieke boekhoudgebieden kan u echter helpen om vooruit te komen in uw carrière.

Hoe belangrijk is dit?

Uit gegevens blijkt dat het gemiddelde salaris voor een junior accountantspositie € 37.313 per jaar is.

Aan de andere kant hebben leidinggevende functies die meestal alleen diegenen accepteren die gekwalificeerd zijn voor aanvullende opleiding en certificering, een veel hoger gemiddeld jaarsalaris van € 62.453 .

Dus hoe vermeldt u uw boekhoudkundige opleiding en certificeringen? In een accountants cv kunt u beter beginnen met uw certificeringen.

cv voorbeelden voor accountants

Voorbeeld cv

Professionele certificering

CMA - Gecertificeerd Management Accountant

September 2019

CPA - Gecertificeerd Openbaar Accountant

November 2015

Opleiding

Science bachelor in Accounting

Universiteit van Amsterdam, Amsterdam, Nederland

Afgestudeerd in 2015, Cum Laude


Professionele vaardigheden en gerelateerde vaardigheden

In de sectie vaardigheden moet u de nadruk leggen op uw capaciteiten die relevant zijn voor de functiebeschrijving.

Een van de belangrijkste boekhoudkundige vaardigheden is bijvoorbeeld aandacht voor details. Ook uw communicatieve vaardigheden zijn het vermelden waard.

Om u van anderen te onderscheiden, moet u echter specifieke vaardigheden op het gebied van bedrijfsvoering en management vermelden in bulletpoints.

Zo kunt u bijvoorbeeld aangeven welke boekhoudsoftware u al beheerst.

Ook geavanceerde vaardigheden zoals budgetprognoses, winst- en verliesprognoses en probleemoplossend vermogen moet u vermelden.

Weer er in deze sectie van bewust hoe belangrijk het is om de juiste trefwoorden te gebruiken om uw vaardigheden te beschrijven.

U kunt deze video bekijken om meer te leren over het kiezen van de juiste trefwoorden bij het schrijven van een cv.

De beste cv opmaak

Waarom is het kiezen van een cv-template belangrijk?

Het helpt u niet alleen om uw cv makkelijker op te stellen, maar als u een bepaalde opmaak volgt, zullen managers uw sollicitatie ook eerder opmerken.

In de moderne wereld gebruiken grote bedrijven tegenwoordig een applicant tracking system (ATS) om de sollicitaties die ze ontvangen te filteren.

Met andere woorden, u moet zorgvuldig een cv-indeling kiezen die voldoet aan de normen van een ATS.

Nadat u door het ATS van het bedrijf op de shortlist bent gezet, zullen de wervingsmanagers uw account en profiel gaan controleren.

Het is belangrijk om een strak template te kiezen dat makkelijk te lezen is. U zult dit zien in elk accountants cv-voorbeeld.

In een van onze blogs hebben we verschillende cv-formaten besproken om u te helpen bepalen welke het beste bij uw sollicitatie past.

cv voorbeelden voor accountants

Het beste accountants cv-voorbeeld (zonder ervaring)

Maakt u zich zorgen over het schrijven van een cv omdat u nog geen werkervaring heeft?

Dat hoeft helemaal niet!

Onthoud dat wervingsmanagers niet verwachten dat pas afgestudeerden een heel lang en uitgebreid cv hebben.

Het gaat erom dat u laat zien dat u als student goed hebt gepresteerd en dat u de ideale vaardigheden en kwaliteiten heeft die bedrijven in een werknemer zoeken.

U kunt ook gemakkelijk een aantal wijzigingen aanbrengen in een accountants cv.

In plaats van een professionele samenvatting kunt u bijvoorbeeld ook een doelstelling in uw cv opnemen.

Dit vertelt de werkgever over uw carrièredoelen als u aan de slag gaat.

Toch is het het beste om uw carrièredoel af te stemmen op de vereisten van de functie waarvoor u solliciteert.

Identificeer de vaardigheden die van waarde kunnen zijn voor uw werkgever en zorg ervoor dat ze deel uitmaken van uw doelstelling.

Tot slot kunt u, zelfs zonder formeel arbeidsverleden, schrijven over uw zomerstage in een van de bedrijven in uw omgeving.

U kunt het ook hebben over uw activiteiten in schoolorganisaties. Benadruk soft skills zoals uw vermogen om leiding te geven en tegelijkertijd te werken als een teamspeler, evenals uw discipline, kritisch denken en assertiviteit.

Als u niet weet hoe u een goed accountants cv moet maken, kunt u een van de onderstaande cv-voorbeelden gebruiken als leidraad bij het creëren van uw allereerste accountants cv.

Voorbeeld van een carrièredoelstelling in een accountants cv


Ik streef naar een startersfunctie in de boekhouding bij ABC Bedrijf, waar ik mijn kennis als registeraccountant kan toepassen. In staat om lange uren te werken met sterke analytische vaardigheden en veel aandacht voor detail. Vaardig in MS Office, met name in Word, Excel en PowerPoint.

cv voorbeelden voor accountants

Veelgestelde vragen

Hier beantwoorden we de meest gestelde vragen van onze lezers en meer schrijftips..

Wat moet ik op een cv voor accounting zetten?

De basisonderdelen van een cv voor boekhouden zijn onder andere de volgende:

Koptekst. Dit bevat basisinformatie zoals uw naam, adres, contactnummer en e-mailadres.

Professionele Samenvatting. Dit is een korte alinea waarin uw werkervaring, vaardigheden en kwalificaties worden beschreven. Pas afgestudeerden kunnen in plaats daarvan ook een cv-doelstelling schrijven.

Werkervaring. Dit is een gedetailleerde lijst van uw meest recente en meest relevante werkervaringen. Opleiding en diploma's. Een sectie die laat zien waar u bent afgestudeerd en de aanvullende certificaten die u in de loop van uw carrière hebt gehaald.

Vaardigheden. Als accountant gebruikt u hier bulletpoints om technische en soft skills op te sommen die relevant zijn voor de baan waarvoor u solliciteert.

Ook moet u een sollicitatiebrief schrijven. Andere onderdelen zoals een carrièredoelstelling en verwijzingen zijn slechts optioneel.

cv voorbeelden voor accountants

Wat is een goede doelstelling voor een accountants cv?

Een carrièredoelstelling in een accountants cv is alleen ideaal voor sollicitanten die pas afgestudeerd zijn aan de universiteit of die geen tot zeer beperkte werkervaring hebben.

Een goede carrièredoelstelling geeft aan hoe u uw kennis van boekhouden en relevante vaardigheden kunt toepassen in uw eerste baan.

Hoe schrijf ik een accountants cv?

Voor het schrijven van een accountants cv kunt u de informatie in deze gids gebruiken om uw eigen cv te maken.

Om het makkelijker te maken, hoeft u alleen maar een template te kiezen uit de voorbeelden van accountants cv’s die we voor u hebben opgesteld. Vergeet niet om indien mogelijk uw cv te kwantificeren.

Wat zijn de basisvaardigheden voor boekhouding?

Tot de basisvaardigheden boekhouden behoren de volgende:

 • Vermogensbeheer
 • Opstellen van grootboek
 • Opstellen van omzetoverzichten
 • Financiële analyse en financieel beheer
 • Aandacht voor details
 • Deskundige kennis van het indienen van belastingaangiften
 • Analytisch vermogen
 • Teamspeler
 • Goede mondelinge en schriftelijke communicatievaardigheden
 • Beheersing van een boekhoudsoftware
 • Fiscale voorbereiding
 • Expertise in financiële analyse

Maak een goede start met onze cv-maker

Bekijk onze cv-maker om een goede kans te maken om door de eerste screening te komen. We hebben cv-templates om uit te kiezen. Zorg ervoor dat u ook een begeleidende brief bij uw cv voegt.

Maak met de beste sjablonen uw cv

This is some text inside of a div block.

What’s a Rich Text element?

The rich text element allows you to create and format headings, paragraphs, blockquotes, images, and video all in one place instead of having to add and format them individually. Just double-click and easily create content.

Static and dynamic content editing

A rich text element can be used with static or dynamic content. For static content, just drop it into any page and begin editing. For dynamic content, add a rich text field to any collection and then connect a rich text element to that field in the settings panel. Voila!

How to customize formatting for each rich text

Headings, paragraphs, blockquotes, figures, images, and figure captions can all be styled after a class is added to the rich text element using the "When inside of" nested selector system.

Creëer binnen 15 minuten uw cv

Onze gratis collectie van vakkundig ontworpen cv-sjablonen zal u helpen om u van de massa te onderscheiden en u een stap dichter bij uw droombaan te brengen.

Creëer uw cv

Voorbeeldbrieven om te downloaden

Sjabloon voor een sollicitatiebrief
Ontwerp voor een sollicitatiebrief
Sollicitatiebrief-sjabloon voor studenten - universiteit
Sjabloon voor interessante sollicitatiebrief