Zo schrijf je een overtuigend communicatie manager cv

Effectieve communicatie legt de basis voor succes. Of je nu een ervaren communicatie professional of een ambitieuze starter bent, het opstellen van een overtuigend cv is van cruciaal belang bij het bemachtigen van die ene gewilde positie.

Indeling :
Maat :
Aanpasbaar :
Word (Microsoft)
A4
Ja

Je cv fungeert als het ware als je persoonlijke visitekaartje, waarmee je werkgevers inzicht geeft in je vaardigheden, ervaring en academische achtergrond. Maar, hoe zorg je er nu voor dat je cv opvalt te midden van de stapel sollicitaties? Hoe laat je een blijvende indruk achter?

In dit artikel zullen we je begeleiden bij het opstellen van een overtuigend communicatie manager cv. Jouw talent verdient het om gezien te worden!

Wat kun je als communicatie manager verdienen?

Als communicatie manager kun je een prima salaris verdienen. Wat je precies verdient, is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de grootte van het bedrijf, je ervaring, de verantwoordelijkheden die bij de functie horen en de locatie van het bedrijf. Over het algemeen verdient een communicatie manager tussen de € 3.500 en € 5.500 per maand. Daarnaast zijn er vaak aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals bonussen, vakantiedagen en pensioenregelingen.

Communicatie manager CV

Handleiding: zo schrijf je een sterk communicatie manager curriculum vitae

Als communicatie manager speel je een belangrijke rol in de moderne zakenwereld. Je bent verantwoordelijk voor het opzetten en uitvoeren van effectieve communicatiestrategieën die de reputatie, betrokkenheid en groei van een bedrijf of organisatie bevorderen.

Jij begrijpt als geen ander de kracht van woorden en weet precies op welke manier je een verhaal kunt overbrengen. Of het nu gaat om een persbericht, social media post, nieuwsbrief of presentatie, jij kunt iedere boodschap afstemmen op de gestelde doelstellingen.

Om je carrière naar nieuwe hoogten te tillen, is het belangrijk een overtuigend cv te creëren. Een cv dat jouw unieke vaardigheden, prestaties en ervaring in de schijnwerpers zet en werkgevers laat zien dat jij ideale kandidaat voor de functie bent.

Lay-out

Als communicatie manager ben je gewend om boodschappen helder en aantrekkelijk te presenteren. Voor je cv geldt hetzelfde. Een overzichtelijke lay-out trekt de aandacht, is gemakkelijk te navigeren en laat een professionele indruk achter.

Dus: kies een gemakkelijk te lezen lettertype uit, verdeel je cv in duidelijke secties, en maak gebruik van opsommingstekens en witregels. Verwijd te lange teksten en het gebruik van te veel kleuren en afbeeldingen. Met een net vormgegeven cv heb je direct een goede eerste indruk gemaakt.

De volgende onderdelen krijgen een plekje op je cv: 👇

 • persoonlijke gegevens
 • cv-profiel
 • werkervaring
 • opleiding(en)
 • vaardigheden
 • optioneel: talen en/of hobby's en interesses

Format

Er bestaan vele verschillende cv-formats. Voor jou als communicatie manager raden we het zogeheten chronologische cv aan, omdat dit je carrièreprogressie inzichtelijk maakt. Werkgevers kunnen gemakkelijk de groei in je verantwoordelijkheden volgen en bepalen of je al dan niet geschikt bent voor de baan .

Communicatie manager CV

Persoonlijke gegevens

Bovenaan je cv komen je persoonsgegevens te staan. Deze informatie omdat je voor- en achternaam, je adresgegevens, e-mailadres en telefoonnummer. Zorg ervoor dat deze gegevens actueel en accuraat zijn, zodat werkgevers je moeiteloos kunnen bereiken.

Persoonlijke gegevens:

Puk Groen

Boslaan 7

1234AB Amsterdam

pukgroen@email.com

06-12345678


Werkervaring(en)

Je werkervaring is van onschatbare waarde. Door het vermelden ervan biedt je lezers inzicht in je prestaties en verantwoordelijkheden. Werkgevers willen zien hoe je eerdere uitdagingen hebt aangepast, hoe je campagnes hebt geleid en welke resultaten je hebt behaald. Laat zien dat jij klaar bent om nieuwe uitdagingen aan te gaan.

Werkervaring:

Communicatie manager, Bedrijf ABC

Jun 2019 - heden

 • Geïntegreerde communicatiestrategieën ontwikkelen en uitvoeren, waardoor de merkbekendheid werd vergroot.
 • Leiden en inspireren van een team bestaande uit 8 communicatieprofessionals, waarbij de productiviteit door middel van effectieve coaching met 15% werd verbeterd.
 • Opzetten van succesvolle marketingcampagnes die aanzienlijke media-aandacht en positieve merkperceptie genereerden.
 • Effectief communiceren met klanten om hun zakelijke doelstellingen te begrijpen en strategische communicatieplannen te kunnen ontwikkelen.
Communicatie Manager, Bedrijf XYZ

Februari 2014 - Mei 2019

 • Leiden van de afdeling communicatie en het opstellen efficiënte communicatie- en marketingstrategieën.
 • Nieuwe producten (succesvol) lanceren, wat resulteerde in een omzetgroei van 25%.
 • Onderhouden van relaties met klanten, media en persbedrijven om de zichtbaarheid van het bedrijf te vergroten.

Opleiding(en)

Je gevolgde opleiding geeft je werkgever inzicht in je educatie achtergrond en expertise. Je demonstreert er je toewijding aan professionele ontwikkeling mee. Heb je aanvullende cursussen gevolgd? Benoem deze dan ook! Hiermee laat je zien dat je voortdurend op de hoogte blijft van de laatste trends in de communicatie.

👉 Benoem welke studie(s) je hebt afgerond, de naam van onderwijsinstelling en de start- en einddatum van je studie.

Opleidingen:

Augustus 2013 - Jan 2014 Communicatie en organisatie (master), Universiteit Utrecht

September 2009 - Juni 2013 Commerciële Economie (bachelor), Hogeschool van Amsterdam


📌 Tip: Je hoeft niet te benoemen dat je je middelbare school diploma hebt behaald.

Vaardigheden

Wat maakt jou een goede communicatie manager? Welke eigenschappen maken je geschikt voor de rol? Door je vaardigheden te vermelden, overtuig je werkgevers van je toegevoegde waarde. Vaardigheden kunnen variëren van sterke (mondelinge en schriftelijke) communicatie tot crisiscommunicatie, online marketing en social media beheer.

📌 Tip: Stem je vaardigheden af op de vereisten van de functie.

Vaardigheden:
 • Bekwaam in het ontwikkelen en implementeren van geïntegreerde communicatiestrategieën, waarmee de betrokkenheid en merkbekendheid worden vergroot.
 • Ervaren in het inspireren en leiden van communicatieprofessional-teams, waarbij ieders potentieel wordt aangewakkerd.
 • In staat de communicatie te beheren tijdens crisissituaties om zo de reputatie van het bedrijf te beschermen.
 • Creëert boeiende en effectieve inhoud voor verschillende kanalen, zoals persberichten, social media en nieuwsbrieven.
 • Presenteert complexe informatie helder en beknopt aan collega’s, het management en andere belanghebbenden.
 • Kennis van CMS-platforms, waaronder WordPress, Joomla en Drupal.

Communicatie manager CV

Cv-profiel

Vervolgens komen we aan bij één van de belangrijke onderdelen van je cv: je cv-profiel. Een cv-profiel is een beknopte inleiding aan het begin van je cv, waarin je jezelf in een paar regels introduceert. Een goed cv-profiel creëert direct een krachtige eerste indruk bij werkgevers. Het werkt de nieuwsgierigheid en nodigt uit om verder te lezen.

Cv-profiel:

Resultaatgerichte communicatie manager met acht jaar ervaring in het ontwikkelen en implementeren van succesvolle communicatiecampagnes. Bekwaam in het leiden van andere professionals, waarbij ik hen inspireer om uitstekende resultaten te behalen. Dankzij mijn sterke analytisch denkvermogen kan ik vlot gegevens verzamelen en trends te identificeren, waarna er weloverwogen besluiten kunnen worden genomen. Is een creatieve probleemoplosser met uitstekende presentatievaardigheden. Streeft immer naar het verhogen van merkbekendheid en klanttevredenheid.


Extra onderdelen

Of je wel of geen extra onderdelen toevoegt, is afhankelijk van de relevantie van deze onderdelen voor je functie als communicatie of marketing manager. Het presenteren van je talenkennis kan waardevol zijn als je werkt in een meertalige omgeving. Betreed je regelmatig nieuwe markten en houdt dit in dat je moet communiceren met verschillende taalgroepen, dan is het toevoegen van je taalvaardigheden zeker aan te raden.

Het benoemen van je hobby’s en interesses heeft een meerwaarde als ze relevant zijn voor de functie en/of aantonen dat je unieke vaardigheden beschikt die van pas komen in de nieuwe functie. Staan je hobby’s niet direct in verband met je professionele doelstellingen, dan kun je ze het best achterwege laten.

Talen:

Nederlands - moedertaal

Engels - vloeiend

Spaans - gevorderd


Communicatie manager CV

Samenvatting: zo schrijf je een communicatie manager curriculum vitae

Je bent nu klaar om zelf aan de slag te gaan. Volg onze tips op, haal inspiratie uit onze cv-voorbeelden en schrijf je eigen pakkende communicatiemanager cv. Hieronder vatten we de belangrijkste punten nog een keer bondig samen:

 • De inhoud van je cv is belangrijk, maar besteed ook voldoende aandacht aan de opmaak van je ervan.
 • Een overzichtelijk ingedeeld cv vergroot de leesbaarheid.
 • Je kunt het best gebruikmaken van een chronologische volgorde.
 • Zoek uit wat belangrijke vaardigheden zijn voor de rol en benadruk deze in je cv.
 • Benoem welke marketingactiviteiten je hebt uitgevoerd in eerdere functies onder de kop 'werkervaring'.
 • Vul je cv aan met een overtuigende sollicitatie- of motivatiebrief.
 • Lees je cv nog een keer goed over, alvorens deze te versturen.
 • We raden je aan je cv te versturen als pdf-bestand.

Weet je nog steeds niet zo goed waar je beginnen moet? 👉 Wij helpen je graag op weg!

Begeleidende brief

Naast een goed cv, zul je ook een overtuigende motivatie- of sollicitatiebrief moeten schrijven. Deze brief brengt je in de gelegenheid om je enthousiasme voor de functie te tonen en te laten zien hoe je vaardigheden en ervaring aansluiten bij de gestelde vacature-eisen. Een overtuigende brief verklaart je drijfveren, doelen en passie voor het vak. Je kunt je er echt in onderscheiden van de rest. Benadruk je vermogen om strategisch te denken, innovatieve oplossing te ontwikkelen en resultaatgericht te werken. Met een goed geschreven brief vergroot je je kansen om die felbegeerde communicatie manager rol te veroveren.

Het schrijven van een goede brief is nog niet zo gemakkelijk. Bij onze cv-templates krijg je een voorbeeld van een sterke brief. Deze kun je gebruiken bij het schrijven van de jouwe.

Maak met de beste sjablonen uw cv

This is some text inside of a div block.

What’s a Rich Text element?

The rich text element allows you to create and format headings, paragraphs, blockquotes, images, and video all in one place instead of having to add and format them individually. Just double-click and easily create content.

Static and dynamic content editing

A rich text element can be used with static or dynamic content. For static content, just drop it into any page and begin editing. For dynamic content, add a rich text field to any collection and then connect a rich text element to that field in the settings panel. Voila!

How to customize formatting for each rich text

Headings, paragraphs, blockquotes, figures, images, and figure captions can all be styled after a class is added to the rich text element using the "When inside of" nested selector system.

Creëer binnen 15 minuten uw cv

Onze gratis collectie van vakkundig ontworpen cv-sjablonen zal u helpen om u van de massa te onderscheiden en u een stap dichter bij uw droombaan te brengen.

Creëer uw cv

Voorbeeldbrieven om te downloaden

Sjabloon voor een sollicitatiebrief
Ontwerp voor een sollicitatiebrief
Sollicitatiebrief-sjabloon voor studenten - universiteit
Sjabloon voor interessante sollicitatiebrief