Zo kun je een overtuigend casemanager cv schrijven

Een overtuigend casemanager cv opent de deuren naar nieuwe, uitdagende carrièrekansen. Of je nu net begint in dit boeiende veld of een doorwinterde professional bent, het creëren van een meesterlijk cv is cruciaal.

Indeling :
Maat :
Aanpasbaar :
Word (Microsoft)
A4
Ja

Of je nu solliciteert bij een non-profitorganisatie, een maatschappelijke dienstverleningsinstantie of een medische instelling, een goed opgesteld cv kan het verschil maken. Hieronder gaan we dieper in op de elementen die je cv maken. Vergroot je kansen op je droombaan!

Hoeveel kun je als casemanager verdienen?

Wat je als casemanager verdient, is onder meer afhankelijk van je ervaring, type werkgever en de branche waarin je werkzaam bent. Over het algemeen ligt het gemiddelde salaris tussen de € 2.800 en € 4.500 per maand. Casemanagers met veel ervaring en/of geavanceerde certificeringen of expertise in een specifiek gebied mogen een hoger salaris verwachten.

Casemanager CV schrijven

Handleiding: zo schrijf je een sterk casemanager cv

Als casemanager ondersteun je individuen en gemeenschappen in verschillende uitdagende situaties. Je begeleidt anderen bij het bereiken van hun doelen. Jouw expertise stelt organisaties in staat om te gedijen in een alsmaar veranderd landschap.

Uiteraard beschik je over diverse hulpverleningsmethoden en ben je bekend met de complexe behoeften van individuen en gezinnen. Je werkt vaak nauw samen met andere professionals, waaronder gezondheidsprofessionals en maatschappelijk werkers. Tezamen bieden jullie op maat gemaakte oplossingen die het welzijn van cliënten bevorderen.

Streef je naar verdere groei in je carrière? Dan is het belangrijk om een professioneel cv te creëren dat je capaciteiten en ervaring op overtuigende wijze presenteert.

Lay-out

Het juist vormgeven van je cv is van onschatbare waarde. Het is de eerste indruk die potentiële werkgevers van je krijgen. Door je cv goed vorm te geven, kun je je vaardigheden en ervaring op een gemakkelijk te volgen en visueel aantrekkelijke manier presenteren.

Een juiste lay-out maakt het lezers eenvoudig om belangrijke informatie vlot te identificeren. Maak gebruik van duidelijke koppen en bullet points om verschillende secties te onderscheiden en de leesbaarheid te vergroten.

Daarnaast biedt een consistente opmaak een gevoel van toewijding aan het vak. Maak gebruik van een duidelijk te lezen lettertype en een uniform kleurenpalet. Zorg ervoor dat je overmatig gebruik van decoratieve elementen vermijdt.

Format

Als casemanager is het verstandig om gebruik te maken van een chronologisch cv. Op een chronologisch cv plaats je je werkervaring in een heldere tijdlijn, waardoor werkgevers je professionele groei gemakkelijk kunnen volgen. Het toont de ontwikkeling in je carrière en hoe je vaardigheden in de loop der tijd zijn versterkt.

Persoonlijke gegevens

Een essentieel onderdeel van je cv zijn je persoonlijke gegevens. Dit omvat je volledige naam, adresgegevens, e-mailadres en telefoonnummer. Eventueel kun je hier een linkje van je professionele socialmediaprofiel, zoals LinkedIn, plaatsen. Deze informatie stelt recruiters in staat om moeiteloos contact met je op te nemen.

Persoonlijke gegevens:

Joop Bakker

Zorgplannen 53

1234AB Coevorden

joopbakker@email.com

06-12345678


Casemanager CV schrijven

Werkervaring(en)

Door je eerder opgedane werkervaring(en) te omschrijven, bied je werkgevers inzicht in je professionele achtergrond. Begin met je meest recente (misschien wel huidige) functie en werk vervolgens terug in de tijd. Bij iedere positie geef je een korte beschrijving van je prestaties en verantwoordelijk, gericht op hoe ze je vaardigheden als casemanager hebben versterkt.

Werkervaring:

Casemanager, Organisatie X

Jan 2019 - heden

 • Opstellen en coördineren van zorgplannen, en zorgen voor een gestroomlijnde uitvoering van diensten.
 • Begeleiden van een gevarieerde groep cliënten, met aandacht voor ieders unieke behoeften.
 • Geoptimaliseerde procedures implementeren, wat leidde tot een verbeterde cohesie tussen de verschillende zorgteams.
 • Ontwikkelen van strategische interventies en definiëren van holistische welzijnsdoelen.
Casemanager, Organisatie X

Jun 2014 - Jan 2019

 • Individuele cases coördineren en passende ondersteuning bieden.
 • Begeleiden van diverse cliënten, waarbij ik ieders persoonlijke doelen en uitdagingen begrijp en passende oplossingen bied.
 • Verbeterde methoden initiëren om informatie te delen tussen zorgverleners, wat resulteerde in verbeterde resultaten voor cliënten.

Opleiding(en)

Door je gevolgde opleiding(en) te omschrijven, toon je je academische achtergrond en de daarbij verworven kennis. Het biedt werkgevers inzicht in je vaardigheden die relevant zijn voor de rol.

👉 Vermeld de naam van de onderwijsinstelling, de eind- en startdatum van je studie en de behaalde graad. Naast formele opleidingen mag je ook relevante cursussen, workshops en trainingen benoemen.

Opleidingen:

September 2013 - Juni 2014 Casemanagement (post-hbo), HAN VDO

September 2009 - Juni 2013 Social Work (bachelor), Hogeschool Utrecht


Casemanager CV schrijven

Vaardigheden

Wat maakt jou een goede casemanager? Door een beknopt overzicht te geven van je vaardigheden, krijgen werkgevers een duidelijk beeld van jouw kennen en kunnen. Vermeld zowel technische (harde) als zachte vaardigheden. Bij technische vaardigheden kun je denken aan kennis van casemanagement-software, relevante wet- en regelgeving en rapportagevaardigheden. Voorbeelden van zachte vaardigheden zijn onder meer empathie, communicatie en een probleemoplossend vermogen.

Vaardigheden:
 • Grondige kennis van de meest bekende casemanagementsoftware en in staat om efficiënt informatie te verzamelen en zorgplannen te coördineren.
 • Ervaren in het begeleiden van diverse cliënten, waarbij empathie centraal staat.
 • Uitmuntende rapportagevaardigheden, met het vermogen om gedetailleerde documentatie te produceren voor collega- zorgprofessionals en andere betrokken partijen.
 • Effectieve crisisinterventievaardigheden, blijft kalm onder druk en kan doeltreffende ondersteuning bieden aan mensen in nood.
 • Sterke communicatieve vaardigheden, met het vermogen om goed te luisteren en vertrouwensrelaties op te bouwen met cliënten.
 • Strategisch tijdmanagement, met het vermogen om prioriteiten te stellen, deadlines te behalen en plannen tijdig uit te voeren.

Persoonlijk profiel

Een cv-profiel, ook wel bekend als persoonlijk profiel, is een bondig stukje tekst waarin je verteld wie je bent, wat je sterke punten zijn en wat je geschikt maakt voor de rol. Een goed cv-profiel trekt direct de aandacht en nodigt lezers uit om verder te lezen. Focus op wat jou onderscheidt en relevant maakt voor de baan als nieuwe casemanager. Overtuig lezers van het feit dat jij de meest geschikte kandidaat bent.

Cv-profiel:

Gemotiveerde casemanager met meerdere jaren ervaring in het coördineren van zorgplannen voor cliënten met verschillende persoonlijkheden. Is empathisch en gaat doelgericht te werk. Beschikt over sterke communicatievaardigheden voor effectieve interactie met zowel cliënten als multidisciplinaire zorgteams. Gepassioneerd in het leveren van passende ondersteuning en bijdragen aan positieve veranderingen in het welzijn van anderen. Kan goed functioneren in teamverband, en is bekwaam in crisisinterventie en caseloadbeheer. Is klaar om zijn unieke vaardigheden toe te passen en een waardevolle impact te maken bij [bedrijfsnaam].


Extra onderdelen

Voor je zomaar extra onderdelen toevoegt, is het belangrijk om de relevantie en impact van deze onderdelen zorgvuldig af te wegen. Het spreken van meerdere talen kan van onschatbare waarde zijn, vooral als je te maken krijgt met diverse cliënten. Bij gelijke geschiktheid geven vele werkgevers vaak de voorkeuren aan een interne kandidaat. Je talenkennis kan je net een streepje voor geven op medesollicitanten.

Het omschrijven van je hobby’s en/of interesses toont je persoonlijkheid, maar je moet voorzichtig zijn bij het opnemen ervan. Neem enkel hobby’s op die relevant zijn voor het vak of bepaalde vaardigheden benadrukken.

Talen:

Nederlands - moedertaal

Engels - vloeiend

Duits - vloeiend


Casemanager CV schrijven

Samenvatting: zo schrijf je een casemanager (verzuim) cv

We hebben een hoop besproken vandaag. Hieronder vatten we de belangrijkste punten nog een keer bondig samen:

 • Het creëren van een overtuigend cv is essentieel om professionele kansen te kunnen benutten.
 • Een overzichtelijke lay-out verbetert de visuele aantrekkingskracht van je cv en maakt het eenvoudiger om belangrijke informatie terug te vinden.
 • Een chronologisch cv legt de nadruk op je groei en consistentie.
 • Het vermelden van je persoonsgegevens is belangrijk voor het leggen van contact.
 • Illustreer je verantwoordelijkheden en prestaties onder de kop ‘werkervaring’.
 • Opleidingen en certificeren tonen inzicht in je academische achtergrond.
 • Neem zowel technische (harde) als zachte vaardigheden op in je cv.
 • Een sterk cv-profiel trekt direct de aandacht.
 • Zorg ervoor dat eventuele extra onderdelen relevant zijn voor de rol.

Weet je nog steeds niet zo goed waar je beginnen moet? 👉 Wij helpen je graag op weg!

Begeleidende brief

Met enkel een goed cv ben je er nog niet. Een ander belangrijk onderdeel van de sollicitatieprocedure is het schrijven van een overtuigende motivatie- of sollicitatiebrief. Hierin beschrijf je hoe je vaardigheden en ervaring aansluiten op de gestelde functie-eisen. Gebruik concrete voorbeelden en benadruk hoe jij kunt bijdragen aan het welzijn van cliënten. Toon je enthousiasme voor de rol én de organisatie. Een goede brief is beknopt, duidelijk, foutloos en afgestemd op de specifieke eisen van de functie.

Het schrijven van een goede brief is nog niet zo gemakkelijk. Bij onze cv-templates krijg je een voorbeeld van een sterke brief. Deze kun je gebruiken bij het schrijven van de jouwe.

Maak met de beste sjablonen uw cv

This is some text inside of a div block.

What’s a Rich Text element?

The rich text element allows you to create and format headings, paragraphs, blockquotes, images, and video all in one place instead of having to add and format them individually. Just double-click and easily create content.

Static and dynamic content editing

A rich text element can be used with static or dynamic content. For static content, just drop it into any page and begin editing. For dynamic content, add a rich text field to any collection and then connect a rich text element to that field in the settings panel. Voila!

How to customize formatting for each rich text

Headings, paragraphs, blockquotes, figures, images, and figure captions can all be styled after a class is added to the rich text element using the "When inside of" nested selector system.

Creëer binnen 15 minuten uw cv

Onze gratis collectie van vakkundig ontworpen cv-sjablonen zal u helpen om u van de massa te onderscheiden en u een stap dichter bij uw droombaan te brengen.

Creëer uw cv

Voorbeeldbrieven om te downloaden

Sjabloon voor een sollicitatiebrief
Ontwerp voor een sollicitatiebrief
Sollicitatiebrief-sjabloon voor studenten - universiteit
Sjabloon voor interessante sollicitatiebrief