Zo schrijf je een meesterlijk bedrijfsleider cv

Jij hebt de visie, ambitie én ervaring om te schitteren als succesvol bedrijfsleider. Nu is het tijd om die reis op papier te zetten en je potentieel te laten zien aan je toekomstige werkgever. Het schrijven van een cv dat je vaardigheden en ervaring op de juiste manier weergeeft, kan een behoorlijke uitdaging zijn.

Indeling :
Maat :
Aanpasbaar :
Word (Microsoft)
A4
Ja

Geen zorgen, in dit artikel onthullen we alle geheimen van het creëren van een meesterlijk bedrijfsleider cv. Van het benadrukken van je leiderschapsstijl tot het presenteren van je academische achtergrond, we hebben alle onderdelen voor je uitgewerkt in een sterk cv-voorbeeld. Geef je cv krachtig weer en maak een blijvende indruk.

Hoeveel kun je als bedrijfsleider verdienen?

Als bedrijfsleider draag je een grote verantwoordelijkheid. Jij stuurt een organisatie op de weg naar succes. Naast de voldoening van leiderschap en groei, is ook het salaris een belangrijk aspect van je carrière. Het gemiddelde salaris van een bedrijfsleider kan flink variëren op basis van de branche, grootte van het bedrijf, locatie en ervaring.

Het algemene salaris van een bedrijfsleider ligt boven het gemiddelde salaris. Het minimale salaris bedraagt € 2.600 per maand, het gemiddelde € 3.800 en het maximale salaris ligt rond de € 5.000. In lucratieve sectoren zoals de technologie, gezondheidszorg en financiën verdien je vaak het meest.

Bedrijfsleider CV

Handleiding: zo schrijf je een sterk bedrijfsleider cv

Als bedrijfsleider doe je veel meer dan enkel leidinggeven; je bent de drijvende kracht achter groei-initiatieven en strategische beslissingen. Je stuurt teams aan, stippelt koersen uit en creëert omgevingen waarin zakelijke doelen worden verwezenlijkt. Je vormt de bedrijfscultuur, bevordert innovatie en optimaliseert operationele processen. Je doorgrondt iedere complex uitdaging en ontwikkelt strategieën die de organisatie naar nieuwe hoogten tilt.

Ben jij niet alleen een expert in financiële planning en resourcebeheer, maar kun jij ook teams inspireren om gezamenlijke doelen te bereiken? Dan is het beroep van een bedrijfsleider je wellicht op het lijf geschreven. Of je nu een ervaren bedrijfsleider bent of je je op zoek bent naar je eerste uitdaging, het is essentieel een sterk cv te creëren. Een curriculum vitae dat je leiderschap, prestaties en visie op unieke wijze weerspiegeld.

Lay-out

Een krachtig bedrijfsleider cv begint niet alleen met de juiste woorden, maar ook met een juist ontwerp. Een zorgvuldig vormgegeven lay-out laat je cv van de stapel springen en geeft je direct een streep voor op je medekandidaten. Het vergroot de leesbaarheid en richt de aandacht op de punten die er het meest toe doen. Onderstaande tips helpen je je cv overzichtelijk vorm te geven:

 • Door gebruik te maken van duidelijke secties, kunnen lezers gemakkelijk door je cv scannen.
 • Maak gebruik van korte alinea’s en bulletpoints voor een gemakkelijk verteerbare presentatie van informatie.
 • Kies een gemakkelijk te lezen lettertype uit en vermijd overdreven decoratieve elementen.
 • Houd consistentie in lettertype, lettergrootte en kleurgebruik.
 • Maak strategisch gebruik van witruimte om een prettige leeservaring te creëren.

De volgende onderdelen krijgen een plekje op je bedrijfsleider / managers cv: 👇

 • persoonlijke gegevens
 • cv-profiel
 • werkervaring(en)
 • opleiding(en)
 • vaardigheden
 • optioneel: extra onderdelen, zoals 'talen' en/of 'hobby's en interesses'

Format

We raden je aan gebruik te maken van een zogeheten ‘chronologisch cv’. Je kunt dit type cv ook wel als een tijdlijn van je prestaties zien. Het weergeeft je professionele groei en ontwikkeling, wat potentiële werkgevers helpt om je loopbaanpad te begrijpen. Het laat zien waar je vandaan komt én waar je naartoe gaat.

Persoonlijke gegevens

Het vermelden van je persoonsgegevens is meer dan enkel een formaliteit. Het biedt een eerste blik in de persoon achter het papiertje. Vermeld je naam, adresgegevens, e-mailadres en telefoonnummer. Optioneel kun je de lijst aanvullen met een link naar je professionele LinkedIn-pagina.

Persoonlijke gegevens:

Maria Bos

Bedrijfsweg 45

1234AB Amsterdam

mariabos@email.com

06-12345678


Foto op je bedrijfsleider cv

Het al dan niet toevoegen van een foto aan je bedrijfsleider cv is een delicate beslissing. In sommige gevallen kan een foto je cv een persoonlijk tintje geven en je herkenbaarheid vergroten. Aan de andere kant kan het onbedoeld afleiden van je capaciteiten.

📌 Tip: Kies je ervoor een foto toe te voegen? Zorg er dan voor dat je een foto toevoegt die professionaliteit uitstraalt.

Bedrijfsleider CV

Werkervaring(en)

Relevante werkervaring is de kern van je bedrijfsleider cv. Het weergeeft je reis als leider en je behaalde resultaten. Het laat zien welke bedrijven je hebt beïnvloed en welke strategische beslissingen je hebt genomen. Wek vertrouwen door gebruik te maken van concrete voorbeelden.

Werkervaring:

Bedrijfsleider, Bedrijf XYZ

Jan 2018 - heden

 • Het gehele operationele spectrum leiden, waarbij de focus lag op strategische groei.
 • Inspireren en begeleiden van een divers team van 50 professionals, waarbij ieders individuele krachten werden benut voor de gezamenlijke visie.
 • Initiatieven voor procesoptimalisatie vormgeven en leiden, wat resulteerde in een 20% efficiëntere bedrijfsvoering.
 • Bijdragen aan de ontwikkeling van bedrijfsstrategieën, waarbij markttrends en concurrentieanalyses werden ingezet voor groei.
Operationeel manager, Organisatie ABC

Aug 2015 - Jan 2018

 • Wereldwijde bedrijfsactiviteiten aansturen, waarbij de nadruk lag op strategische expansie en bedrijfsontwikkeling.
 • Richting geven aan een team van 80+ professionals, met een focus op empowerment.
 • Procesherzieningen introduceren, wat leidde tot een winstgroei van maar liefst 27%.

Opleiding(en)

Onderstreep je kennis door het omschrijven van je academische achtergrond. Je academische traject vormt de fundering van je leiderschap. Naast je opleiding vermeld je ook welke aanvullende cursussen en trainingen je hebt afgerond (indien van toepassing). Door je opleidingen op de juiste manier te presenteren, geef je je potentiële werkgever inzicht in je voorbereiding als bedrijfsleider.

Opleidingen:

September 2018 - Juni 2020 Leidinggeven en Leiderschap (master), Vrije Universiteit

September 2014 - Juni 2018 Commerciële Economie (bachelor), Hogeschool Utrecht


Heb je een bachelor- of masterdiploma op zak? 👉 Dan hoef je niet te benoemen dat je je middelbare school hebt afgerond.

Bedrijfsleider CV

Vaardigheden

Wat maakt jou een goede bedrijfsleider? Door je vaardigheden te omschrijven, benadruk je je competenties. Verwerk een mix van harde vaardigheden, zoals strategische planning en financiële analyse, evenals zachte vaardigheden, zoals communicatievaardigheden en conflictbeheersing. Een goed uitgebalanceerde mix van vaardigheden presenteert jou als een veelzijdige bedrijfsleider die over de juiste kennis beschikt én weet hoe je deze kennis toe kunt passen in complexe situaties.

📌 Tip: Selecteer vaardigheden die aansluiten bij de gestelde functie-eisen. Toon dat jij de ideale kandidaat voor de functie bent.

Vaardigheden:
 • Ervaren in het sturen van bedrijfsontwikkeling en expansie, met aantoonbare resultaten in diverse industrieën.
 • Kennis van financiële planning, onder meer budgetbeheer, kapitaalallocatie en risicobeheer, wat bijdraagt aan duurzame bedrijfsgroei.
 • Empathisch leider met het vermogen om professionals te motiveren, te begeleiden en hun potentieel te ontketenen.
 • Uitstekende communicatievaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk, waardoor er op alle niveaus van de organisatie effectief samengewerkt kan worden.
 • Vind een creatieve en duurzame oplossing op iedere complexe bedrijfsuitdaging.
 • Uitstekende tijdmanagementvaardigheden met het vermogen prioriteiten te kunnen stellen, zelfs in veeleisende omgevingen.

Cv-profiel

Een cv-profiel, ook wel bekend als persoonlijk profiel, is het visitekaartje van je cv. Het is een kort stukje tekst die in een oogopslag je kwaliteiten, expertise en ambities overbrengt. Een sterk persoonlijk profiel trekt direct de aandacht en overtuigt om verder te lezen.

Cv-profiel:

Ambitieuze bedrijfsleider met een bewezen staat van dienst in het transformeren van bedrijven voor duurzame groei. Met acht jaar ervaring in strategisch leiderschap en een diepgaande expertise in bedrijfsontwikkeling, stuur ik professionals aan om innovatieve strategieën uit te voeren. Mijn trackrecord omvat onder meer het leiden van expansie-initiatieven, het genereren van 20% omzetgroei en het cultiveren van een samenwerkingsgerichte cultuur. Als een visionaire bedrijfsleider ben ik vastberaden om de visie van een bedrijf te realiseren en succes te genereren.


Extra onderdelen

Het is belangrijk om goed te overwegen of het toevoegen van extra onderdelen een meerwaarde aan je cv biedt. In onze geglobaliseerde wereld zijn meertalige vaardigheden steeds vaker vereiste vaardigheden, vooral in senior management posities. Als je talenkennis relevant is voor de markt waarin je opereert, voeg het dan toe. Het onderstreept je vermogen om heldere communicatie in een internationale context te handhaven.

Het toevoegen van je persoonlijke interesses toont je menselijke kant en kan een band creëren, maar overweeg goed of deze interesses relevant zijn. Hebben je hobby’s een kruispunt met leiderschap, dan kunnen ze je cv versterken. Echter, als er beperkt ruimte is, geef dan de prioriteit aan andere secties die je potentieel het beste weergeven.

Talen:

Nederlands - moedertaal

Engels - vloeiend

Mandarijn - vloeiend


Bedrijfsleider CV

Samenvatting: zo schrijf je een cv als bedrijfsleider

Haal inspiratie uit ons voorbeeld-cv en ga zelf aan de slag. Hieronder hebben we bovenstaande informatie kort voor je samengevat:

 • De inhoud van je cv is belangrijk, maar ook de opmaak ervan verdient voldoende aandacht.
 • Een overzichtelijke lay-out zorgt ervoor dat je cv opvalt.
 • Je kunt het best gebruikmaken van een chronologisch cv.
 • Trek direct de aandacht van de lezer met een pakkend cv-profiel.
 • Toon je leiderschapsimpact en potentieel door je vorige rollen te omschrijven.
 • Benadruk je academische basis en eventuele specialisatie onder de kop 'opleidingen'.
 • Benoem zowel harde, als zachte vaardigheden.
 • Denk goed na over de toegevoegde waarde van eventuele extra onderdelen.

Weet je nog steeds niet zo goed waar je beginnen moet? 👉 Wij helpen je graag op weg!

Begeleidende brief

Als je gaat solliciteren zul je naast een professioneel cv hoogstwaarschijnlijk ook een overtuigende motivatie- of sollicitatiebrief moeten schrijven. In deze brief kun je dieper ingaan op je leiderschapsverhaal en de succesvolle projecten die je hebt afgerond. Toon aan dat jij de ideale fit bent voor het bedrijf en de rol. Maak je bedrijfsvisie en commitment voor succes duidelijk. Onderbouw je leiderschapsstijl en leg uit hoe jij een waardevolle bijdrage kunt leveren.

Het schrijven van een goede brief is nog niet zo gemakkelijk. Bij onze cv-templates krijg je een voorbeeld van een sterke brief. Deze kun je gebruiken bij het schrijven van de jouwe.

Maak met de beste sjablonen uw cv

This is some text inside of a div block.

What’s a Rich Text element?

The rich text element allows you to create and format headings, paragraphs, blockquotes, images, and video all in one place instead of having to add and format them individually. Just double-click and easily create content.

Static and dynamic content editing

A rich text element can be used with static or dynamic content. For static content, just drop it into any page and begin editing. For dynamic content, add a rich text field to any collection and then connect a rich text element to that field in the settings panel. Voila!

How to customize formatting for each rich text

Headings, paragraphs, blockquotes, figures, images, and figure captions can all be styled after a class is added to the rich text element using the "When inside of" nested selector system.

Creëer binnen 15 minuten uw cv

Onze gratis collectie van vakkundig ontworpen cv-sjablonen zal u helpen om u van de massa te onderscheiden en u een stap dichter bij uw droombaan te brengen.

Creëer uw cv

Voorbeeldbrieven om te downloaden

Sjabloon voor een sollicitatiebrief
Ontwerp voor een sollicitatiebrief
Sollicitatiebrief-sjabloon voor studenten - universiteit
Sjabloon voor interessante sollicitatiebrief