Zo schrijf je een overtuigend assistent winkelmanager cv

Om die felbegeerde positie van assistent winkelmanager te veroveren, is het van cruciaal belang een overtuigend cv samen te stellen. Ben je ambitieus en klaar voor de volgende stap in je carrière? Dan ben je hier aan het juiste adres.

Indeling :
Maat :
Aanpasbaar :
Word (Microsoft)
A4
Ja

Een indrukwekkend curriculum vitae is veel meer dan enkel een opsomming van je werkgeschiedenis. Het is een krachtig instrument dat je vaardigheden, persoonlijkheid en kwalificaties tot leven brengt. Maar, hoe creëert je nu een overtuigend én onderscheidend cv?

In dit artikel helpen we je bij het schrijven van een overtuigend assistent winkelmanager cv. We delen nuttige tips, essentiële strategieën en een waardevol cv-voorbeeld. Tezamen schrijven we een cv dat opvalt en direct de aandacht van werkgevers trekt.

Handleiding: zo schrijf je een sterk assistent managers cv

Als assistent winkelmanager heb je een belangrijke rol in de dynamische wereld van de detailhandel. Je bent onder andere verantwoordelijk voor het coördineren van dagelijkse operationele taken en het motiveren van het personeel. Dankzij jouw expertise draait de winkel soepel in een branche die constant evolueert.

Je hebt leiderschapscapaciteiten, bent besluitvaardig en beschikt over een probleemoplossend vermogen. Je kunt uitstekend omgaan met uitdagingen en bedenkt innovatieve oplossingen om zowel de bedrijfsresultaten als de klanttevredenheid te optimaliseren. Bovendien ben je immer op de hoogte van de nieuwste trends en past deze kennis toe om de winkel naar nieuwe hoogten te tillen.

Assistent winkelmanager CV

Wil je jouw carrière naar een hoger niveau tillen? Dan is het belangrijk een professioneel en overtuigend cv te creëren. Een dergelijk cv weerspiegelt niet alleen je ervaring en vaardigheden, maar ook je passie voor het vakgebied.

Lay-out

Een van de meest onderschatte, maar essentiële aspecten van een cv is de lay-out. Niet alleen de inhoud van je cv valt op bij potentiële werkgevers, maar ook de manier waarop je deze presenteert. Een goed ontworpen cv kan het verschil maken tussen een persoonlijk gesprek of onder op de stapel belanden.

Een goed ontworpen cv biedt een visuele hiërarchie die het voor lezers gemakkelijk maakt om snel door je cv te scannen en de belangrijkste informatie op te nemen. Maak gebruik van duidelijke koppen, korte alinea’s en opsommingstekens. Kies een duidelijk te lezen lettertype en blijf consistent in lettertype en -grootte gebruik. Wees zuinig met decoratieve elementen en kleurgebruik. Een strak, maar eenvoudig ontwerp straalt professionaliteit uit.

De volgende onderdelen krijgen een plekje op ons voorbeeld-cv: 👇

 • persoonlijke gegevens
 • persoonlijk profiel
 • werkervaring(en)
 • opleiding(en)
 • vaardigheden
 • optioneel: extra onderdelen, zoals 'talen' en/of 'hobby's en interesses'

Format

We raden je aan gebruik te maken van een chronologisch cv. Op een chronologisch cv wordt je werkervaring op een overzichtelijke manier gepresenteerd. Werkgevers kunnen gemakkelijk je loopbaantraject volgen, waardoor ze een duidelijk beeld krijgen van je groei en ontwikkeling. Daarnaast laat je ermee zien dat je up-to-date bent met de laatste trends in het vakgebied.

Persoonlijke gegevens

Het vermelden van je persoonlijke gegevens is belangrijk, maar houd deze sectie beknopt en professioneel. Vermeld je volledige naam, adresgegevens, e-mailadres en telefoonnummer. Indien relevant, kun je daarnaast nog een linkje naar je LinkedIn-profiel plaatsen. Vermijd overmatige persoonlijke details, zoals je geboortedatum, geslacht, nationaliteit of burgerlijke staat. Het doel is om werkgevers in staat te stellen contact met je op te nemen en je gemakkelijk te identificeren.

Persoonlijke gegevens:
Lieke Bies
Nieuwe baan 45
1234AB Zoetermeer
liekebies@email.com
06-12345678

Werkervaring(en)

Je (recente) werkervaring is de spil van je cv. Je kunt je toekomstige werkgever ermee overtuigen van het feit dat jij de meest geschikte kandidaat voor de job bent. Het is de plaats waar je je verantwoordelijkheden en prestaties kunt presenteren die direct relevant zijn voor de nieuwe baan.

Assistent winkelmanager CV

Werkervaring:
Assistent operationeel manager bij Winkel XYZ
Jan 2019 - heden
 • Coördineren van dagelijkse operationele activiteiten voor een soepele werking van de winkel.
 • Leidinggeven aan een team van 15 medewerkers, waaronder het geven van trainingen en coaching.
 • Efficiëntere processen implementeren, wat leidde tot een toename van de productiviteit met 15%.
 • Actief bijdragen aan strategische besluitvorming en operationele doelstellingen formuleren.
Afdelingsmanager bij Supermarkt ABC
Sep 2015 - Jan 2019
 • De versafdeling beheren, inclusief voorraadbeheer, personeelsplanning en het uitvoeren van verkoopstrategieën.
 • Een team van 10 winkelmedewerkers aansturen, met nadruk op prestatieverbetering.
 • Bijdragen aan een effectieve bedrijfsvoering en het behalen van (verkoop)doelen.

Opleiding(en)

Onderstreep je expertise en kwalificaties door je gevolgde opleiding(en) te vermelden. Toon aan dat je bereid bent te investeren in je professionele groei. Werkgevers willen weten dat je over de juiste achtergrond en kennis beschikt om de functie naar behoren uit te voeren.

Vermeld je opleidingen in omgekeerde chronologische volgorde, beginnend met de meest recente. Vermeld de naam van de opleiding, de naam van de instelling, het niveau en de datum van voltooiing. Heb je relevante cursussen gevolgd? Benoem deze dan ook.

Opleidingen:
September 2011 - Juni 2015 Commerciële Economie (bachelor), Hogeschool Utrecht
September 2008 - Juli 2011 Retailmanager (mbo-4), ROC van Amsterdam

Vaardigheden

Door je vaardigheden te benoemen, stel je werkgevers in staat in één oogopslag te zien welke waardevolle bijdrage jij kunt leveren aan hun organisatie. Hierbij gaat het niet alleen om je technische bekwaamheden, maar ook om zachte vaardigheden, zoals leidinggevende kwaliteiten en heldere communicatie.

📌Tip:Leg de nadruk op vaardigheden die in lijn zijn met de behoeften van de nieuwe werkgever. Pak voor je begint met schrijven de vacature er nog een keer bij en kies voornamelijk vaardigheden uit die aansluiten op de gestelde functie-eisen. Een zorgvuldig samengestelde lijst van vaardigheden overtuigt werkgevers ervan dat je eigen cv het waard is.

Vaardigheden:
 • Diepgaand inzicht in retailprocessen, retailsystemen en best practices, waardoor ik in staat ben bij te dragen aan effectieve winkeloperaties.
 • Vaardig in het beheren van voorraadniveaus, het plaatsen van bestellingen en het waarborgen van optimale productbeschikbaarheid.
 • Beschikt over sterke organisatorische vaardigheden om evenementen, promoties en werkschema's efficiënt te plannen en coördineren.
 • Uitstekende communicatievaardigheden, zowel intern met het winkelteam als extern met leveranciers en klanten.
 • Is gericht op het behalen van (verkoop)doelen, omzetgroei en winstmaximalisatie.
 • Kan snel en adequaat reageren op operationele uitdagingen en creatieve oplossingen te vinden.

Persoonlijk profiel

Een persoonlijk profiel, ook wel bekend als cv-profiel, is de eerste indruk die je maakt op potentiële werkgevers. Het is een kort, maar krachtig stukje tekst dat je bovenaan je cv plaatst. Het fungeert als een inleiding van je professionele verhaal. Een goed geschreven cv-profiel vertelt wie je bent, wat je te bieden hebt en waarom je geschikt bent voor de functie. Het is jouw kans om op te vallen en nieuwsgierigheid te wekken.

Assistent winkelmanager CV

Cv-profiel:
Gedreven assistent-winkelmanager met bewezen ervaring in het leiden van winkeloperaties en het inspireren van teams. Mijn passie voor detailhandel, gecombineerd met uitstekende organisatorische vaardigheden, stelt me in staat om efficiënte en winstgevende winkelactiviteiten te waarborgen. Ik streef ernaar om de klanttevredenheid te bevorderen en bedrijfsdoelen te overtreffen. Is vastbesloten om bij te dragen aan organisatiesucces en groei bij {naam organisatie}.

Extra onderdelen

Het toevoegen van extra onderdelen kan waardevol zijn, maar het is belangrijk om goed de relevantie ervan te overwegen. Solliciteer je naar een functie als (assistent) marketing manager, dan kan het presenteren van je talenkennis erg nuttig zijn, vooral als het bedrijf internationaal actief is. Het kan je net dat streepje voor geven op andere kandidaten.

Hobby’s en interesses zijn vaak minder relevant, tenzij ze direct gerelateerd zijn aan de baan. De informatie die je op je cv benoemt, moet bijdragen aan het beeld van jou als een geschikte en gekwalificeerde kandidaat.

Talen:
Nederlands - moedertaal
Engels - vloeiend
Duits - vloeiend

Samenvatting: zo schrijf je een sterk cv als assistent manager

Je bent nu helemaal klaar om zelf aan de slag te gaan. Hieronder vatten we de belangrijkste punten nog een keer kort samen:

 • De inhoud van je cv is belangrijk, maar ook de opmaak ervan verdient voldoende aandacht.
 • Je kunt het best gebruikmaken van een chronologisch cv.
 • Vermijd overmatige persoonlijke details bij het opsommen van je persoonsgegevens.
 • Laat zien welke verantwoordelijkheden je hebt gedragen in eerdere functies.
 • Onderstreep je expertise door je gevolgde opleidingen en cursussen te vermelden.
 • Trek direct de aandacht met een pakkend cv-profiel.
 • Overweeg de relevantie van eventuele extra onderdelen.
 • Verstuur je cv als Pdf-bestand, niet als Word-document.

Weet je nog steeds niet zo goed waar je beginnen moet? 👉 Wij helpen je graag op weg!

Maak met de beste sjablonen uw cv

This is some text inside of a div block.

What’s a Rich Text element?

The rich text element allows you to create and format headings, paragraphs, blockquotes, images, and video all in one place instead of having to add and format them individually. Just double-click and easily create content.

Static and dynamic content editing

A rich text element can be used with static or dynamic content. For static content, just drop it into any page and begin editing. For dynamic content, add a rich text field to any collection and then connect a rich text element to that field in the settings panel. Voila!

How to customize formatting for each rich text

Headings, paragraphs, blockquotes, figures, images, and figure captions can all be styled after a class is added to the rich text element using the "When inside of" nested selector system.

Creëer binnen 15 minuten uw cv

Onze gratis collectie van vakkundig ontworpen cv-sjablonen zal u helpen om u van de massa te onderscheiden en u een stap dichter bij uw droombaan te brengen.

Creëer uw cv

Voorbeeldbrieven om te downloaden

Sjabloon voor een sollicitatiebrief
Ontwerp voor een sollicitatiebrief
Sollicitatiebrief-sjabloon voor studenten - universiteit
Sjabloon voor interessante sollicitatiebrief