Zo schrijf je een opvallend assistent-manager cv

Heb jij de ambitie om een carrière in het management na te streven? Dan kan de rol assistent-manager een uitstekende springplank voor jou zijn. Als assistent-manager ben je een cruciale schakel tussen het hogere management en de werknemers, waarbij je verantwoordelijk bent voor het coördineren van operationele activiteiten en het ondersteunen van het team.

Indeling :
Maat :
Aanpasbaar :
Word (Microsoft)
A4
Ja

Voorbeeld assistent-beheerder cv

Persoonlijke gegevens:

 Bart Smit
Autoweg 17
 1234AB Maastricht
 bartsmit@email.com
 06-12345678

Ervaren assistent-manager met bewezen leiderschap en sterke organisatorische vaardigheden. Gericht op het leveren van resultaten door middel van effectieve teamcoördinatie en strategische besluitvorming. Uitstekende communicatievaardigheden en het vermogen om relaties op te bouwen met diverse belanghebbenden. Gedreven door een passie voor operationele efficiëntie en klanttevredenheid. Op zoek naar een uitdagende rol waarin ik mijn leiderschapsvaardigheden kan inzetten om de organisatorische doelstellingen te ondersteunen.

Werkervaring:

Assistent-manager, Retail Store ABC
 Dec 2017 - heden

 •  Coördineren van dagelijkse operationele activiteiten en zorgen voor een efficiënte workflow.
 •  Leiden en motiveren van een team bestaande uit 12 medewerkers, inclusief training en coaching.
 •  Implementeren van verbeteringen in processen, wat resulteerde in een verhoogde productiviteit van het team met 20%.
 •  Actief bijdragen aan strategische besluitvorming en het formuleren van operationele doelstellingen.


Assistent-manager, Retail Store DEF
 Juli 2014 - Dec 2017

 •  Ondersteunen van de winkelmanager bij het beheren van de dagelijkse activiteiten, waaronder personeelsplanning, voorraadbeheer en klantenservice.
 •  Coördineren van het trainingsprogramma voor nieuwe medewerkers en het waarborgen van naleving van veiligheidsnormen.
 •  Actief betrokken bij de ontwikkeling en implementatie van nieuwe verkoopstrategieën, wat leidde tot een omzetstijging van 10% in het eerste kwartaal.


Opleidingen:

 Juli 2015 - Juni 2014 Managementassistent (hbo-programma), NCOI Nederland
 Juli 2011 - Juni 2015 Commercieel Business Management (mbo-4), Tio Business School Amsterdam

Vaardigheden:

 •  Sterk analytisch denkvermogen met het vermogen om gegevens te verzamelen en trends te identificeren.
 •  Aantoonbare ervaring in het succesvol leiden van een team van medewerkers, waarbij ik hen inspireerde om hun potentieel te bereiken en doelen te overtreffen.
 •  Sterke organisatorische vaardigheden, gedemonstreerd door het succesvol plannen en coördineren van evenementen, waarbij ik zorgde voor een vlotte uitvoering en tevredenheid van klanten.
 •  Uitstekende communicatieve vaardigheden, bewezen door het helder en beknopt presenteren van informatie aan het management en het opbouwen van sterke relaties met klanten.
 •  Uitstekend in time management, met de mogelijkheid om strakke deadlines te halen en meerdere projecten gelijktijdig te beheren.


Talen:

 •  Nederlands (moedertaal)
 •  Engels (vloeiend)
 •  Frans (vloeiend)

Om je vaardigheden, ervaring en potentieel als assistent-manager te benadrukken, is een goed geschreven cv essentieel. In dit artikel ontdek je hoe je een overtuigend cv schrijft. Een cv dat direct opvalt bij potentiële werkgevers.

Ontdek hoe een overtuigend cv voor een assistent-manager eruit ziet aan de hand van een cv-voorbeeld:👇

Hoeveel kun je als assistent-manager verdienen?

Hoeveel je als assistent-manager verdient, is afhankelijk van verschillende factoren. Onder andere de grootte van het bedrijf, de industrie, de locatie en het niveau van je ervaring hebben invloed op je salaris. Gemiddeld genomen verdient een assistent-manager zo'n € 2950 per maand. Vanwege de extra verantwoordelijkheden en leiderschapsrollen, ligt het salaris vaak hoger dan dat van een reguliere medewerker. Hoe meer ervaring je opdoet, hoe meer kansen je hebt op bonussen en een hoger salaris.

Assistent Beheerder CV

Handleiding: zo schrijf je een sterk cv als assistent-manager

Als assistent-manager speel je een vitale rol binnen een bedrijf of organisatie. Je werkt nauw samen met het management en ondersteunt hen bij het coördineren van de dagelijkse activiteiten. Je taken kunnen onder meer bestaan uit personeelsplanning, toezicht houden op medewerkers, het implementeren van procedures en bedrijfsbeleid, en het waarborgen van een soepele workflow.

Je werkt vaak nauw samen met klanten, leveranciers en andere afdelingen om zo optimale resultaten te kunnen behalen. Daarnaast kun je als assistent-manager ook betrokken zijn bij het werven, trainen en motiveren van het team, evenals het analyseren van prestatiegegevens en het aanbevelen van verbeteringen. Leiderschapskwaliteiten en organisatorische vaardigheden zijn dan ook onmisbaar in deze rol.

Denk jij dat je geschikt bent voor deze uitdagende positie? Dan is het van essentieel belang om je cv op orde te maken. Met een indrukwekkend cv vergroot je de kansen op een uitnodiging voor een persoonlijk gesprek aanzienlijk. Niet alleen de inhoud is belangrijk, ook de opmaak verdient voldoende aandacht. Een goed ingericht curriculum vitae is de eerste stap in het verwezenlijken van jouw ambities.

Lay-out

Als assistent-manager wil je direct een professionele indruk achterlaten. Dat begint al bij je cv. Door een goed ingericht cv aan te leveren, benadruk je direct je organisatorische vaardigheden. Werkgevers kunnen zo vlot relevante informatie terugvinden. Door gebruik te maken van duidelijke koppen en bullet points krijgt je toekomstige werkgever direct een duidelijk beeld van jouw capaciteiten.

Welke onderdelen je aan je cv toevoegt, is geheel aan jou. Wij raden je aan in ieder geval onderstaande koppen op te nemen: 👇

 • persoonlijke gegevens
 • cv-profiel
 • werkervaring(en)
 • opleiding(en)
 • vaardigheden

Format

Je kunt het best een chronologische volgorde voor je assistent-manager cv aanhouden. Bij dit format leg je de focus op de tijdlijn van je werkervaring, waarbij de meest recente functies bovenaan worden geplaatst. Dit type format kent een groot aantal voordelen.

Ten eerste krijgt je werkgever direct een duidelijk beeld van je loopbaanontwikkeling en groei. Hij of zij kan gemakkelijk zien welke functies je hebt bekleed, welke verantwoordelijkheden je hebt gehad en hoe je vaardigheden in de loop van de tijd zijn ontwikkeld. Ten tweede ligt de nadruk op je meest recente (en vaak ook meest relevante) werkervaring. Werkgevers zijn vrijwel altijd geïnteresseerd in je prestaties in vergelijkbare rollen.

Bovendien zorgt een chronologische volgorde voor een logische structuur. Werkgevers kunnen zo gemakkelijk de benodigde informatie terugvinden en vlot door je cv scannen.

Persoonlijke gegevens

Bovenaan je cv komen je persoonlijke gegevens te staan. Hoewel het vermelden ervan natuurlijk belangrijk is, houd je dit gedeelte zo beknopt mogelijk. Vermeld je naam, adresgegevens, e-mail en telefoonnummer. Optioneel kun je ook je LinkedIn-profiel vermelden. Uitgebreide persoonlijke details toevoegen, zoals geboortedatum of burgerlijke staat, is niet nodig. Tenzij hier expliciet naar wordt gevraagd in de vacaturetekst natuurlijk.

Persoonlijke gegevens:

Bart Smit

Autoweg 17

1234AB Maastricht

bartsmit@email.com

06-12345678


Foto op je assistent-manager cv

Het wel of niet toevoegen van een foto aan je assistent-manager cv is een persoonlijke keuze. Het is niet verplicht, maar het wordt in sommige gevallen wel gewaardeerd. Als je ervoor kiest om een foto toe te voegen, zorg er dan voor dat het een professionele en representatieve foto is. De focus van je cv moet natuurlijk blijven liggen op je kwalificaties en prestaties als assistent-manager.

Assistent Beheerder CV

Werkervaring(en)

Aan de hand van je opgedane ervaring kan een recruiter beter inschatten of je geschikt bent voor de baan. Bij het omschrijven van je ervaringen is het belangrijk dat je de nadruk legt op relevante functies en prestaties. Maak zoveel mogelijk gebruik van meetbare resultaten, zoals omzetverbeteringen, succesvolle projecten of kostenbesparingen.

Werkervaring:
Assistent-manager, Retail Store ABC

Dec 2017 - heden

 • Coördineren van dagelijkse operationele activiteiten en zorgen voor een efficiënte workflow.
 • Leiden en motiveren van een team bestaande uit 12 medewerkers, inclusief training en coaching.
 • Implementeren van verbeteringen in processen, wat resulteerde in een verhoogde productiviteit van het team met 20%.
 • Actief bijdragen aan strategische besluitvorming en het formuleren van operationele doelstellingen.
Assistent-manager, Retail Store DEF

Juli 2014 - Dec 2017

 • Ondersteunen van de winkelmanager bij het beheren van de dagelijkse activiteiten, waaronder personeelsplanning, voorraadbeheer en klantenservice.
 • Coördineren van het trainingsprogramma voor nieuwe medewerkers en het waarborgen van naleving van veiligheidsnormen.
 • Actief betrokken bij de ontwikkeling en implementatie van nieuwe verkoopstrategieën, wat leidde tot een omzetstijging van 10% in het eerste kwartaal.

Assistent manager cv zonder (relevante) werkervaring

Het schrijven van een sterk assistent-manager cv zonder relevante werkervaring kan een behoorlijke uitdaging zijn. Toch kun je ook zonder relevante werkervaring een krachtig cv opstellen. Je legt in dat geval de focus op je andere sterke punten. Bijvoorbeeld op:

 • Vaardigheden: Welke vaardigheden maken jou geschikt voor de rol assistent-manager? Voorbeelden van onmisbare vaardigheden zijn communicatie, leiderschap, organisatie en probleemoplossend vermogen. Leg de nadruk op deze vaardigheden en beschrijf aan de hand van een aantal voorbeelden hoe je deze vaardigheden hebt ontwikkeld.

 • Educatie: Je kunt er ook voor kiezen de nadruk te leggen op je gevolgde opleiding(en), trainingen en cursussen. Leg de nadruk op certificeringen die gericht zijn op management, leiderschap of organisatorische vaardigheden.

 • Opvallende prestaties: Richt je op prestaties die aantonen dat je in staat bent om verantwoordelijkheden te dragen en succesvol te zijn. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan projecten waarin je een leiderschapsrol op je nam, bijdragen aan teamsucces of erkenningen die je hebt ontvangen.

 • Stage-ervaring: Als je relevante stages hebt gelopen, beschrijf dan je taken, verantwoordelijkheden en prestaties tijdens die periodes. Leg de nadruk op projecten waarbij je je managementvaardigheden kon ontwikkelen.
📌 Tip: Pas je cv aan op basis van de functie-eisen. Identificeer de belangrijkste taken en kwalificaties die de werkgever zoekt en richt je cv op het benadrukken van de relevante vaardigheden en ervaringen die je hebt.

Presenteer jezelf als een leergierige en gemotiveerde kandidaat. Toon aan dat je klaar bent om te groeien in de rol van assistent-manager en bereid bent om jezelf te blijven ontwikkelen.

Assistent Beheerder CV

Opleiding(en)

Aan de hand van je gevolgde opleidingen laat je werkgevers zien welke academische achtergrond je hebt opgebouwd. Vermeld de naam van de opleiding, de instelling en de locatie.

Je opleidingen plaats je weer in een omgekeerd chronologische volgorde, waarbij je de meest recente opleiding bovenaan plaatst. Dit betekent dat je begint met je meest recent afgeronde opleiding en vervolgens terugwerkt in de tijd. Heb je een mbo- of hbo-diploma op zak? Dan hoef je niet te benoemen dat je ook de middelbare school hebt afgerond.

Opleidingen:

Juli 2015 - Juni 2014 Managementassistent (hbo-programma), NCOI Nederland

Juli 2011 - Juni 2015 Commercieel Business Management (mbo-4), Tio Business School Amsterdam


Heb je naast je opleidingen ook nog aanvullende cursussen afgerond? Maak dan een extra kopje met 'cursussen' aan. Hoe meer kennis je hebt, hoe meer kans je maakt op je droombaan.

Vaardigheden

Aan de hand van je vaardigheden krijgt je werkgever een duidelijk beeld van jouw capaciteiten en hoe deze aansluiten bij de functievereisten.

👉 Zorg ervoor dat je relevante vaardigheden benoemt die direct verband houden met de algemeen manager of assistent-manager rol. Gebruik concrete voorbeelden om je vaardigheden te onderbouwen en toon aan hoe ze hebben bijgedragen aan eerdere werkervaringen. Een goed gepresenteerde lijst met relevante vaardigheden zal werkgevers helpen inzicht te krijgen in je geschiktheid voor de functie.

Vaardigheden:
 • Sterk analytisch denkvermogen met het vermogen om gegevens te verzamelen en trends te identificeren.
 • Aantoonbare ervaring in het succesvol leiden van een team van medewerkers, waarbij ik hen inspireerde om hun potentieel te bereiken en doelen te overtreffen.
 • Sterke organisatorische vaardigheden, gedemonstreerd door het succesvol plannen en coördineren van evenementen, waarbij ik zorgde voor een vlotte uitvoering en tevredenheid van klanten.
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden, bewezen door het helder en beknopt presenteren van informatie aan het management en het opbouwen van sterke relaties met klanten.
 • Uitstekend in time management, met de mogelijkheid om strakke deadlines te halen en meerdere projecten gelijktijdig te beheren.

Belangrijke vaardigheden als assistent-manager

Er zijn verschillende vaardigheden die als cruciaal worden beschouwd voor het effectief vervullen van je rol als assistent-manager. Enkele daarvan zijn: 👇

 • Leiderschap: Jij kunt gemakkelijk teams aansturen, motiveren en begeleiden. Je kunt anderen inspireren, richting geven en bevordert een positieve werkcultuur.

 • Communicatie: Voor het effectief coördineren van activiteiten, het overbrengen van instructies en het onderhouden van relaties zijn uitstekende communicatievaardigheden essentieel.

 • Probleemoplossing: Als assistent-manager ben je in staat om snel en doeltreffend problemen te identificeren, oplossingen te bedenken en deze te implementeren.

 • Organisatie: Om complexe taken en projecten te beheren, prioriteiten te stellen, deadlines te halen en een efficiënte werkstroom te handhaven zijn uitstekende organisatievaardigheden onmisbaar.

 • Teamwork: Samenwerken met verschillende belanghebbenden, zowel intern als extern, is cruciaal voor iedere assistent-manager.

 • Analytisch denken: Als assistent-manager ben je in staat gegevens te analyseren, trends en patronen te identificeren, en op basis daarvan strategische beslissingen te nemen.

 • Klantgerichtheid: Een focus op klanttevredenheid is essentieel voor het behouden en opbouwen van sterke klantrelaties. Je begrijpt de klantbehoeften en biedt proactief oplossingen aan.

Cv-profiel

Een cv-profiel, ook wel bekend als persoonlijk profiel, is een kort overzicht van jou en wat je te bieden hebt. Een sterk cv-profiel moet opvallen en de aandacht van werkgevers trekken. Het moet beknopt, specifiek en gericht zijn op de vereisten van de functie. Door een goed cv-profiel te creëren, vergroot je de kans dat werkgevers geïnteresseerd raken en verder willen lezen, waardoor je meer kans maakt om uitgenodigd te worden voor een sollicitatiegesprek.

GOED
Ervaren assistent-manager met bewezen leiderschap en sterke organisatorische vaardigheden. Gericht op het leveren van resultaten door middel van effectieve teamcoördinatie en strategische besluitvorming. Uitstekende communicatievaardigheden en het vermogen om relaties op te bouwen met diverse belanghebbenden. Gedreven door een passie voor operationele efficiëntie en klanttevredenheid. Op zoek naar een uitdagende rol waarin ik mijn leiderschapsvaardigheden kan inzetten om de organisatorische doelstellingen te ondersteunen.

SLECHT
Assistent manager met ervaring op zoek naar een nieuwe uitdaging. Per direct beschikbaar.

Zie je de verschillen tussen bovenstaande twee voorbeelden? Welke assistent-manager zou jij aannemen? Wij gaan voor de schrijver van het eerste voorbeeld. De schrijver heeft in dit cv-profiel een duidelijke samenvatting gegeven van diens vaardigheden, ervaring en motivatie. Alle relevante kwaliteiten die een assistent-manager dient te bezitten, komen erin naar voren. .

📌 Tip: We raden je aan je cv-profiel aan het einde van je cv te schrijven, nadat je alle andere secties, zoals werkervaring, opleiding en vaardigheden, hebt voltooid. Meestal heb je hierna een beter overzicht van de informatie die je al hebt verstrekt en kun je de meest relevante gegevens in je profiel opnemen.

Assistent Beheerder CV

Extra onderdelen

Naast de gebruikelijke onderdelen zoals werkervaring, opleiding en vaardigheden, kan het toevoegen van extra onderdelen waardevol zijn. Bijvoorbeeld een kopje met 'gesproken talen'. De wereld wordt immers steeds internationaler. Let wel op; vermeld enkel de talen waarin je echt in staat bent om zakelijke gesprekken te voeren.

Het benoemen van je hobby's en interesses kan je cv een persoonlijk tintje geven. Als je bijvoorbeeld goed in een team kunt werken, kun je vermelden dat je graag sport in een team. En als je vrijwilligerswerk doet, laat dat zien dat je betrokken bent bij de samenleving en toegewijd bent. Zorg er wel voor dat de hobby's en interesses die je vermeldt relevant en professioneel zijn, en vermijd controversiële onderwerpen.

Onthoud dat werkgevers vooral geïnteresseerd zijn in je relevante werkervaring, vaardigheden en kwalificaties. Dus houd een goede balans tussen de extra onderdelen en de belangrijkste zaken van je cv.

Gesproken talen

Als je één of meer vreemde talen spreekt, kan het waardevol zijn om deze op te nemen in je cv. Je kunt dit op onderstaande manier presenteren:

Talen:
 • Nederlands (moedertaal)
 • Engels (vloeiend)
 • Frans (vloeiend)

Samenvatting: zo schrijf je een cv als assistent-manager

Hierboven hebben we in detail omschreven hoe een sterk assistent-manager cv is opgebouwd. Hieronder vatten we de belangrijkste punten nog een keer kort samen:

 • Maak een goede eerste indruk door gebruik te maken van een overzichtelijke lay-out.
 • Je kunt het best gebruikmaken van een chronologische volgorde.
 • Geef je persoonlijke gegevens beknopt weer.
 • Trek de aandacht met een pakkend cv-profiel.
 • Benoem niet alleen waar je hebt gewerkt, maar ook wat je hier hebt bereikt.
 • Benadruk je kwalificaties onder het knopje 'opleidingen'.
 • Geef de werkgever inzicht in je kwaliteiten onder het kopje 'vaardigheden'.
 • Voeg eventueel de onderdelen 'talen' en 'hobby's en interesses' toe als deze extra waarde aan je cv toevoegen.

Weet je nog steeds niet zo goed waar je beginnen moet? Wij helpen je graag op weg!

Begeleidende brief

Nu je cv op orde is, ben je er nog niet. Naast een sterk cv zul je immers ook een sterke motivatie- of sollicitatiebrief moeten schrijven. In deze begeleidende brief kun je je enthousiasme, motivatie en specifieke interesse in de rol nog beter overbrengen. Het is de perfecte gelegenheid om je persoonlijkheid en communicatieve vaardigheden te tonen.

Daarnaast kan het een kans zijn om specifieke situaties of prestaties te benoemen die aansluiten bij de vereisten van de functie. Een goed geschreven motivatiebrief vergroot je kans om op te vallen tussen andere sollicitanten aanzienlijk.

Het schrijven van een goede brief is nog niet zo gemakkelijk. Bij onze cv-templates krijg je een voorbeeld van een sterke brief. Deze kun je gebruiken bij het schrijven van de jouwe.

Veelgestelde vragen

Moet ik al mijn werkervaring vermelden op mijn assistent-manager cv?

Hoewel het belangrijk is om relevante werkervaring op te nemen, is het niet noodzakelijk om alle verschillende functies die je hebt gehad uitgebreid te vermelden. Focus je in plaats daarvan op de werkervaring die direct verband houdt met de functie van assistent-manager.

Moet ik mijn cv aanpassen voor elke sollicitatie?

Ja, we raden je aan om je cv aan te passen voor elke sollicitatie. Elk bedrijf en elke functie heeft specifieke vereisten, dus het is belangrijk om je cv af te stemmen op de specifieke vacature. Pas je werkervaring, vaardigheden en zelfs je cv-profiel aan om de nadruk te leggen op de aspecten die relevant zijn voor de functie.

Maak met de beste sjablonen uw cv

This is some text inside of a div block.

What’s a Rich Text element?

The rich text element allows you to create and format headings, paragraphs, blockquotes, images, and video all in one place instead of having to add and format them individually. Just double-click and easily create content.

Static and dynamic content editing

A rich text element can be used with static or dynamic content. For static content, just drop it into any page and begin editing. For dynamic content, add a rich text field to any collection and then connect a rich text element to that field in the settings panel. Voila!

How to customize formatting for each rich text

Headings, paragraphs, blockquotes, figures, images, and figure captions can all be styled after a class is added to the rich text element using the "When inside of" nested selector system.

Creëer binnen 15 minuten uw cv

Onze gratis collectie van vakkundig ontworpen cv-sjablonen zal u helpen om u van de massa te onderscheiden en u een stap dichter bij uw droombaan te brengen.

Creëer uw cv

Voorbeeldbrieven om te downloaden

Sjabloon voor een sollicitatiebrief
Ontwerp voor een sollicitatiebrief
Sollicitatiebrief-sjabloon voor studenten - universiteit
Sjabloon voor interessante sollicitatiebrief