Zo schrijf je een indrukwekkend assistent-fysiotherapeut cv

Je cv is het eerste contactpunt tussen jou en potentiële werkgevers. Het is je kans om je vaardigheden en passie voor psychotherapie op een overtuigende wijze te presenteren. Als assistent-fysiotherapeut is het belangrijk dat je een cv creëert dat niet alleen je professionele competenties weerspiegelt, maar ook je persoonlijkheid naar voren brengt.

Indeling :
Maat :
Aanpasbaar :
Word (Microsoft)
A4
Ja

Maar, hoe schrijf je nu een onderscheidend cv? Geen zorgen, in dit artikel delen we nuttige tips en een waardevol cv-voorbeeld om je te helpen bij het opstellen van een indrukwekkend assistent-fysiotherapeut cv. Met een krachtig cv vergroot je je kansen op die ene droombaan!

Hoeveel kun je als assistent-fysiotherapeut verdienen?

Als assistent-fysiotherapeut mag je een aantrekkelijk salaris verwachten, vooral wanneer je een vast contract bij een gerenommeerde zorginstelling hebt of een vaste baan bezit. Hoeveel je precies verdient, is afhankelijk van je werkplek, ervaring, opleiding en andere vaardigheden. Het gemiddelde salaris bedraagt € 2.037 per maand. Heb je veel ervaring opgedaan? Dan verdien je vanzelfsprekend meer. Het maximale salaris ligt rond de € 2.350 per maand.

Assistent fysiotherapeut CV

Handleiding: zo schrijf je een assistent- fysiotherapeut cv

Als assistent-fysiotherapeut ondersteun je ervaren fysiotherapeuten bij de behandeling en revalidatie van patiënten. Je speelt een actieve rol in hun herstelproces. Dankzij jouw inzet komen individuen weer in beweging, waardoor ze een betere kwaliteit van leven bereiken.

In deze uitdagende functie combineer je je hart voor mensen met wetenschappelijke kennis. Je biedt persoonlijke, kort- of langdurige zorg aan iedere patiënt. Wil je jouw carrière als assistent-fysiotherapeut naar nieuwe hoogten tillen? Dan is het belangrijk een overtuigend cv te creëren.

Lay-out

De inhoud van je cv is belangrijk, maar vergeet niet dat ook de opmaak ervan voldoende aandacht verdient. Het is niet alleen een visuele presentatie van jouw identiteit, maar biedt ook een georganiseerde weergave van je competenties en ervaring. Een rommelig cv leidt af van de inhoud en laat een negatieve eerste indruk achter, zelfs al ben je verder helemaal geschikt.

Dus; maak gebruik van een gemakkelijk te lezen lettertype, duidelijke koppen, opsommingstekens en voldoende witruimte. Houd de achtergrond van je cv rustig en maak gebruik van neutrale kleuren.

📌 Tip: Controleer of de lay-out behouden blijft wanneer je cv wordt afgedrukt.

Format

Als assistent-fysiotherapeut kun je het best gebruikmaken van een chronologisch cv, omdat het jouw carrièrepad op een overzichtelijke volgorde presenteert. In dit type cv ligt de nadruk op je professionele groei en ervaring, doordat je meest recente werkervaringen bovenaan worden geplaatst. Potentiële werkgevers kunnen zo snel de ontwikkeling van je competenties in de fysiotherapie waarnemen.

Assistent fysiotherapeut CV

Persoonlijke gegevens

Bovenaan je cv komen je persoonlijke gegevens te staan. Je vermeldt hier je volledige naam, adresgegevens, e-mailadres en telefoonnummer. Eventueel kun je ook een link naar je professionele LinkedIn-pagina toevoegen, maar dit is niet verplicht.

Persoonlijke gegevens:

Janneke Bakker

Hoofdstraat 2716

1234AB Leeuwarden

jannekebakker@email.com

06-12345678


Werkervaring(en)

Je werkervaring is van onschatbare waarde op je cv. Het geeft een helder beeld van je expertise en bekwaamheid. Door je vorige functies (en/of stages) op te nemen, toon je dat je waardevolle praktijkervaring hebt opgedaan. Werkgevers krijgen op deze manier inzicht in het soort patiënt die je hebt behandeld, de behandelingen waarin je bekwaam bent en de klinische omgevingen waarmee je vertrouwd bent.

Werkervaring:

Assistent-fysiotherapeut, Praktijk ABC

Jan 2019 - heden

 • Ondersteunen van ervaren fysiotherapeuten bij het opstellen en uitvoeren van behandelplannen en (revalidatie)programma's.
 • Patiënten begeleiden bij oefeningen en therapeutische activiteiten, waarbij we gericht werken aan het bevorderen van de mobiliteit.
 • De voortgang van patiënten evalueren en, indien nodig, de behandelplannen hierop aanpassen.
 • Multidisciplinaire overleggen voeren en hierbij waardevolle input verstrekken, zodat de patiëntenzorg verbeterend kan worden.

Assistent-fysiotherapeut, Revalidatiecentrum DEF

Jul 2016 - Dec 2019

 • Fysiotherapeuten ondersteunen bij het behandelen van diverse patiënten, waaronder sportgerelateerde gevallen.
 • Evaluaties en testen uitvoeren om de individuele behoeften van iedere patiënt vast te stellen en doelgerichte behandelplannen te kunnen ontwikkelen.
 • Assisteren bij het inzetten van moderne apparatuur om patiënten te helpen bij het herwinnen van hun functionele capaciteiten.
 • Sterke banden opbouwen met patiënten en hen aanmoedigen om hun doelen te bereiken door middel van empathie en motivatie.

Assistent fysiotherapeut CV

Opleiding(en)

Een ander belangrijk onderdeel is je gevolgde opleiding. Laat zien dat jij over de vereiste kennis beschikt om effectief te functioneren in de fysiotherapie.

👉 Vermeld de naam van de opleiding die je hebt gevolgd, de naam van de onderwijsinstelling en de start- en einddata.

Opleidingen:

Juli 2013 - Juni 2016 Sport & Gezondheid (mbo-4), ROC van Amsterdam


📌 Tip: Ben je nog bezig met studeren, bijvoorbeeld bij de opleiding fysiotherapie of geneeskunde ? Vermeld dan de verwachte afstudeerdatum.

Vaardigheden

Wat maakt jou een goede assistent-fysiotherapeut? Je vaardigheden geven werkgevers een helder beeld van wat je te bieden hebt. Het is belangrijk om zowel technische als zachte vaardigheden op te nemen. Voorbeelden van technische vaardigheden zijn kennis van specifieke behandeltechnieken en trainingsmethoden. Zachte vaardigheden kunnen bijvoorbeeld communicatie, empathie en teamwork zijn.

Vaardigheden:
 • Mijn observerende vermogen zorgt ervoor dat ik de voortgang en reactie van patiënten tijdens behandelingen nauwkeurig kan volgen.
 • Uitstekende empathische en communicatieve vaardigheden, waardoor ik vlot een vertrouwensrelatie met patiënten kan opbouwen en hen effectief kan motiveren tijdens het revalidatieproces.
 • Kennis van diverse oefenen en technieken, om patiënten te helpen hun functioneel vermogen te herstellen en/of pijn te verlichten.
 • Sterke samenwerkingskills bij het werken met fysiotherapeuten, zorgverleners en andere medisch specialisten.
 • Dankzij mijn uitstekende organisatorische vaardigheden verloopt de planning en coördinatie van programma’s altijd soepel.
 • Beschikt over een oog voor detail bij het documenteren van patiëntengegevens en het bijhouden van hun voortgang.
📌 Tip: Lees de vacature nog een keer goed over. Leg de nadruk vervolgens op de vaardigheden die in de gestelde vacature-eisen naar voren komen.

Cv-profiel

Dan komen we bij één van de belangrijkste onderdelen van je cv aan: het cv-profiel. In een aantal zinnen geef je een overzicht van wie je bent, wat je vaardigheden zijn en wat je te bieden hebt. Het belangrijkste doel van een perfect cv-profiel is om de aandacht van werkgevers te trekken en hen te overtuigen verder te lezen.

Cv-profiel:

Toegewijde assistent-fysiotherapeut met een ongekende passie voor het bevorderen van het welzijn van anderen. Is vastberaden om patiënten te ondersteunen bij hun herstel en hen te helpen bij het bereiken van optimale mobiliteit. Beschikt over aantoonbare ervaring in het begeleiden van patiënten, heeft een oog voor detail en is bedreven in het nauwkeurig documenteren van resultaten. Dankzij mijn empathische communicatievaardigheden ben ik in staat om vlot vertrouwensrelaties op te bouwen. Streeft ernaar om als waardevolle schakel binnen het zorgteam een positieve bijdrage te leveren aan de levenskwaliteit van patiënten.


Assistent fysiotherapeut CV

Extra onderdelen

Het is belangrijk om goed af te wegen of extra onderdelen een meerwaarde hebben op je cv. Hebben de onderdelen een directe link met de functie? Onderscheiden ze je van andere kandidaten? Beschikken ze over relevante informatie?

Het presenteren van je talenkennis kan voordelig zijn als in een meertalige omgeving werkt. Je toont ermee aan dat je effectief kunt communiceren met diverse groepen. Het toevoegen van het onderdeel hobby’s en interesses is nuttig als ze je persoonlijkheid laten zien. Bijvoorbeeld als je een actieve interesse hebt in fitness, want dit toont aan dat je een gezonde levensstijl bevordert.

Samenvatting: zo schrijf je een assistent- fysiotherapeut cv

We hebben een hoop besproken vandaag. Hieronder vatten we de belangrijkste punten nog een keer kort samen:

 • Zie het belang van een overzichtelijke lay-out nooit over het hoofd.
 • Benadruk je professionele groei door je werkervaring kort en bondig te omschrijven.
 • Toon je expertise aan de hand van je gevolgde opleiding(en).
 • Vermeld specifieke vaardigheden om je unieke bijdrage te benadrukken.
 • Trek direct de aandacht van werkgevers met een pakkend cv-profiel.

Weet je nog steeds niet zo goed waar je beginnen moet? 👉 Wij helpen je graag op weg!

Begeleidende brief

Met enkel een sterk cv ben je er nog niet. Je zult immers ook een overtuigende motivatie- of sollicitatiebrief moeten schrijven. In deze brief kun je je persoonlijkheid, motivatie en passie voor het vak nog duidelijker laten zien. Je kunt dieper ingaan op je drijfveren en hoe je vaardigheden aansluiten op de behoeften van de werkgever. Een goede brief kan het verschil maken tussen uitgenodigd worden voor een gesprek of onder op de stapel belanden.

Het schrijven van een goede brief is nog niet zo gemakkelijk. Bij onze cv-templates krijg je een voorbeeld van een sterke brief. Deze kun je gebruiken bij het schrijven van de jouwe.

Maak met de beste sjablonen uw cv

This is some text inside of a div block.

What’s a Rich Text element?

The rich text element allows you to create and format headings, paragraphs, blockquotes, images, and video all in one place instead of having to add and format them individually. Just double-click and easily create content.

Static and dynamic content editing

A rich text element can be used with static or dynamic content. For static content, just drop it into any page and begin editing. For dynamic content, add a rich text field to any collection and then connect a rich text element to that field in the settings panel. Voila!

How to customize formatting for each rich text

Headings, paragraphs, blockquotes, figures, images, and figure captions can all be styled after a class is added to the rich text element using the "When inside of" nested selector system.

Creëer binnen 15 minuten uw cv

Onze gratis collectie van vakkundig ontworpen cv-sjablonen zal u helpen om u van de massa te onderscheiden en u een stap dichter bij uw droombaan te brengen.

Creëer uw cv

Voorbeeldbrieven om te downloaden

Sjabloon voor een sollicitatiebrief
Ontwerp voor een sollicitatiebrief
Sollicitatiebrief-sjabloon voor studenten - universiteit
Sjabloon voor interessante sollicitatiebrief